Ρητορικά και Μη, Ερωτήματα Προς Δούλους!


Acropolis World News Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά; Το της πόλεως όλης ήθος, εχάθει; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και από τις 20/10/2011 που τα έγραψα κι αναρωτήθηκα μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνεται το «ρητορικόν της ερώτησης». Απλώνεις – για την ακρίβεια, έχεις το χέρι μόνιμα απλωμένο – για όποιον θέλει να βγει από την αφρισμένη δίνη του ωκεανού και τι πετυχαίνεις; Αν δεν θέλει να το πιάσει, άφησε τον να πνιγεί, δεν είναι δική σου δουλειά, ειδικά όταν ο ίδιος δεν φωνάζει καν “βοήθεια” … Υπάρχει και αυτός που φωνάζει “βοήθεια” αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ  να τον βοηθήσεις. Άλλωστε αν είχε ελάχιστη ΘΕΛΗΣΗ, δεν θα βρισκόταν, σε αυτή την, κατ εσέ, δυσάρεστη, θέση. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να του αρέσει.Κανόνας χωρίς εξαιρέσεις …

Μην μπαίνεις ποτέ λοιπόν, ανάμεσα σε έναν παίχτη και το παιχνίδι που διάλεξε να παίξει.

Η κρίση είναι σκόπιμα και τεχνητά δημιουργημένη, Ναι σκόπιμα τα κάνουν όλα αυτά και όχι για οικονομικούς λόγους, φυσικά, είναι αντιληπτό πλέον κι από τον πλέον αδαή. Σκόπιμα έχουν φτάσει την κατάσταση στην σύγχυση και στο πουθενά… αλλά αυτό που επίσης ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΑΒΛΈΠΟΥΜΕ, είναι πως,  βρήκαν ανοχή, αποδοχή και ηθική κατάπτωση. Μόνο στην ανυπαρξία ακεραιότητας και ηθικής, μπορεί κάποιο όν να μπει σε κατάσταση ηλιθιότητας, σύγχυσης και σχιζοφρένειας.

Μια χαρά τα λέει και λίγα λέει το άρθρο και οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, ειδικά όταν χτυπιούνται τα σταθερά δεδομένα που συγκρατούν το ασήμαντο εγώ στην θέση του. Ο Έλληνας είναι τεμπέλης, και της “arpaxtis” κι αυτό είναι ερώτημα ρητορικό. Οι υπηρεσίες του, οι παροχές του, κάθε επαφή με το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα του είναι της “arpaxtis”. Είναι πολύ κάτω του επιτρεπτού. Οι συνδικαλιστές του, οι πολιτικοί του, οι θρησκευτικοί ταγοί του, η δικαιοσύνη του, είναι της “arpaxtis”, της διαφθοράς. Τι να πρωτοθυμηθώ, το Βατοπέδι, την siemens, αλλά εδώ δεν είναι το θέμα οι “ άρχουσιν” αλλά οι πολίτες που εκλέγουν αυτούς. Όταν κάποιος ζει και αναπνέει σε ένα περιβάλλον “ arpaxtis” είναι επειδή είναι ο ίδιος έτσι. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός, για να το καταλάβεις.

Με παροχές υπηρεσιών –arpaxtis- θέλει να ζει σαν βασιλιάς χωρίς φυσικά να έχει τις ευθύνες ενός βασιλιά.

>Έτσι ξεφύτρωσαν οι εκατοντάδες πανσιόν της πλάκας, στην Σαντορίνη, στην Σκιάθο, στην Μύκονο π.χ οι τιμές ήταν ακριβότερες για τους Έλληνες και σχεδόν το ένα τρίτο για τους μη Έλληνες. Δηλ. ο Έλληνας είναι τρίτης διαλογής πελάτης στην πατρίδα του. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νησιά, σε όλες τις παροχές τους. Επιδιώκουν με πέντε μήνες δουλειάς να στύψουν την ζωή όσο μπορούν. Επιπλέον είναι οφθαλμοφανές πως, δεν υπάρχουν έσοδα πέρα από τον τουρισμό. δηλ. αν οι τουρίστες πάψουν να έρχονται, όπως οι Ισπανοί φέτος, πως θα ζήσουν οι εκατοντάδες πανσιόν που ξεφύτρωσαν με δάνεια από τις τράπεζες; Ρητορικό κι ετούτο το ερώτημα.

>Έτσι ψάχνεις να βρεις μαγαζί, να πιείς καφέ της προκοπής κι όχι καραβίσιο, με το κιάλι, εστιατόριο να φας και να μην δηλητηριαστείς ούτε στο σώμα ούτε στην τσέπη και πάει λέγοντας… Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο, μόνο από τις εμπειρίες μου, αλλά ΒΑΡΙΕΜΑΙ και δεν αξίζουν τον κόπο να τους δώσω ελάχιστο από τον χρόνο μου.

Ήταν πάντα έτσι ο Έλληνας; …κι αυτό το ερώτημα είναι ρητορικό … Αλλά αυτή η ροπή προς την “arpaxti” είναι το έδαφος που βρήκαν τα τραπεζικά κοράκια και έφτασαν τον κόμπο στο χτένι. Άνοιξαν την κάνουλα και μοίραζαν φρέσκο χρήμα σαν λαχταριστή τσιπούρα, ενώ γνώριζαν ήδη πως δεν θα το πάρουν από εκεί που το δίνουν αλλά από το κράτος. Δηλ. το κράτος, ο πολίτης, χρηματοδότησε τις τράπεζες να τον καταστρέψουν;!! Αυτό κι αν είναι ρητορικό ερώτημα.!!!

>Έτσι λοιπόν η κυρά Κατίνα πήγε να πάρει με ξένο χρήμα Louis Vitton, και έγινε Αικατερίνη ..και ο κυρ Θανασάκης ανακάλυψε την Tod’s, και μετονομάστηκε σε Αθανάσιος. Γέμισε το Μπουρνάζι, η Κυψέλη, το Παγκράτι με Luy Vitton… “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” Αμ αλλάζει ορέ ο Μανωλιός; Ρητορικό κι ετούτο.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος  είπε πως “το συμφέρον τον τραπεζών είναι το συμφέρον της Ελλάδος”.Αντιλαμβάνεσαι ποιός είναι το αφεντικό της Ελλάδος; Αυτό δεν είναι ρητορικό ερώτημα αλλά εργασία για το σπίτι. Επίσης ο ίδιος είπε το γνωστό “κυβερνάω μια χώρα διεφθαρμένη”  και πέσανε να τον φάνε, οι ηθικοί και ακέραιοι ΒΟΛΕΥΤΕΣ, σχεδόν τον λυπάμαι … !!!

Οι ανήθικοι άρχοντες, ΒΟΛΕΥΤΕΣ και οι ανήθικοι αγανακτισμένοι της πλατείας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Ο Ισοκράτης μια χαρά τα λέει και είναι δυστυχώς, τραγικά επίκαιρος. Άλλωστε δεν χρησιμοποιούμε τους αφορισμούς κατά πως μας βολεύει.

(Σε έναν κόσμο με τόση αφθονία κάποιοι αποφάσισαν στον πλανήτη γη να αφήνουν μόνο το 3% του πλούτου στον κόσμο, λέει πολύ σωστά ο φίλος Άρης). Το να ζητάει κάποιος τον πλούτο, χωρίς να γνωρίζει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ, αυτόματα τον κάνει θύμα και κατά συνέπεια καταλήγει αγανακτισμένος…

Μια ντομάτα είναι ο πλούτος, μια φέτα ψωμί με κρεμμύδι και σκόρδο είναι ο πλούτος, το λάδι και η φασολάδα είναι πολυτέλεια, αλλά ο Νεοέλληνας δεν αρκείται σε αυτά, θέλει μαζί με την ντομάτα και bufala mozzarella. Χωρίς να έχει την απαιτούμενη οικονομική παιδεία ή γνώση ή την θέληση να καταβάλει την αντίστοιχη δράση που απαιτείται για να παράγει ανάλογο αποτέλεσμα.

Έτσι ενδεικτικά θα σας πως μια εμπειρία μου, για το χρηματιστήριο. Ξυπνώντας ένα πρωί, ο Νικολάκης ο περιπτεράς, αποφάσισε να γίνει χρηματιστηριακός παίχτης (Μεγάλεεε) και να παρακολουθεί τα ανεβοκατεβάσματα ενός δείχτη. Το μόνο που του είχαν πει – και ήταν το μόνο που γνώριζε- αυτοί που τον έβαλαν να υποθηκεύσει το πατρικό του και το περίπτερο στην τράπεζα, για να γίνει “παίχτης” ήταν πως, όταν ο δείχτης ανεβαίνει θα παίρνει λεφτά, όταν κατεβαίνει θα χάνει λεφτά. Αυτός το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν να προσεύχεται στην παναγιά, να ανάβει και κερί στην χάρη της και να αφήσει τα οικονομικά επάνω τους…

Είδε ο Νικολάκης και τους άλλους Νικολάκηδες να κάνουν το ίδιο, είχε και μια Λίτσα – τον νταλκά- που ζητούσε κάθε βράδυ, πρώτο τραπέζι πίστα και PRADA, γιατί ως γνωστόν “ο διάβολος φοράει PRADA”,  να μπει στο μάτι της φίλης της, που ο δικός της, αν και πρώην μανάβης και νυν “παίχτης”,  την έχει στα όπα όπα. Ενώ εμείς όλο στα βουνά και στις θάλασσες τριγυρνάμε και μάλιστα χωρίς 4×4 αλλά με το fiat. Άντε να πάμε να φάμε κι εμείς τους αστακούς μας που όλο με σαρδέλες την βγάζουμε…

Θεωρείτε πως η ιστορία του Νικολάκη του περιπτερά είναι φανταστική; Κάθε άλλο, ήταν απέναντι από το σπίτι μου και έζησα την δυσάρεστη εμπειρία, να του κάνουν κατάσχεση το σπίτι, το περίπτερο και το fiat. Ενώ αυτόν, τον ένοιαζε, που τον παράτησε η Λίτσα, για τον Αθανάσιο τον ασφαλιστή που παίζει το χαρτοφυλάκιο στα δάχτυλα. Για την ιστορία αναφέρω πως ο Αθανάσιος έχασε κι αυτός ότι είχε και δεν είχε, μαζί και την Λίτσα η οποία έφυγε με όλη την συλλογή της PRADA.

Η ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ είναι Ο πλούτος, Η Περί-Ουσία και η ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ αν ήταν ίδιον του πολίτη -και δη του Έλληνα- οι τράπεζες ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ οι πλατείες θα ήταν μονάχα για βόλτα και το επίπεδο ζωής άριστο.

Αλλά από την άλλη, πρέπει να γεμίσουν τα σκυλάδικα, τα μπαράκια, οι άπειρες καφετέριες, να ψωνίσουν αυτά που φοράει ο διάβολος, να καταναλώσουν από τα σουπερ μαρκετ τροφών του θανάτου και να καταθέσουν τον οβολόν τους στα σούπερ μαρκετ ψυχών, τις εκκλησίες.

Ένα σημαντικό ερώτημα -ρητορικό φυσικά- είναι γιατί αφού το !ον Μνημόνιο δεν έσωσε την Ελλάδα, ποιος και πώς εγγυάται ότι θα την σώσει το β’ γ’ ζ’ Μνημόνιο και μάλιστα με τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια πολιτική; Ρητορικό, Ρητορικό. Οι κραυγές της δήθεν σωτηρίας που ακούγονται μοιάζουν με τις κραυγές του βοσκού που φώναζε συνεχώς «Λύκος στα πρόβατα» και όταν πραγματικά ήλθε ο λύκος κανείς δεν τον πίστεψε.

Άλλο ερώτημα – ρητορικό κι ετούτο είναι-  εάν η Ευρώπη δεν θέλει να μας «βοηθήσει» δίνοντας μας την !η δόση , γιατί έχει βάλει όρο στο μνημόνιο να μη έχουμε δικαίωμα να δανειστούμε από άλλους; ΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ;

Κανείς δεν διέψευσε επίσημα ή ανεπίσημα τις εταιρίες (νέες και παλαιές) λέγοντας την αλήθεια για τη συνενοχή των Γερμανών και των Γερμανικών Εταιρειών στην λεηλασία της Ελληνικής οικονομίας. Δεν έπρεπε να αναφερθούμε για το «απεχθές χρέος» που έχει συσσωρευτεί εξ αιτίας της υπερχρέωσης της Ελλάδας από τις προβληματικές συμφωνίες με τις Γερμανικές Εταιρείες; Αυτό δεν είναι ρητορικό.

Είναι καλά στημένο το παιχνίδι, πολύ πέρα από στατιστικές και κουβέντες του κάθε οικονομολόγου, σχολιαστή. Αλλά όπως έλεγε και η γιαγιά μου… «Βρίσκουν και τα κάνουν»  Μόνο όποιος είναι και ζει στην ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ μπορεί να ζήσει ΤΕΛΕΙΑ σε έναν πλανήτη που η σχιζοφρένεια και η ηλιθιότητα είναι το σταθερό δεδομένο της. Είναι αυτός που έχει την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, να ΑΝΕΒΕΙ μια βόλτα στο βουνό για κάστανα και αγριόμηλα όταν οι άλλοι, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ, στις πλατείες σχιζοφρενείς-αγανακτισμένοι.

Όλα αυτά στο φυσικό επίπεδο, το μετά-φυσικό ούτε που το πλησιάζω… Δεν θα το αντέξει το εγώ σου.

Acropolis World News Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά; Οχι φυσικά και δεν το κάνει Ελληνας, αλλά Ισπανός. Ο Juan Coderch, Ισπανός καθηγητής ελληνικών και λατινικών στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας και  από το 2003 διατηρεί την ιστοσελίδα Acropolis World News και δημοσιεύει μια φορά την εβδομάδα τις κυριότερες ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά !!! Όταν χάνεις την γλώσσα σου άνθρωπε, την γλώσσα των θεών, είσαι άξιος της μοίρα σου, που δεν είναι καθόλου καλή …κι αυτό δεν είναι καν ερώτημα.  Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα … δεν σε ενεργοποιήσει να δράσεις ανάλογα …είσαι ήδη χαμένος.

Πηγή, http://www.terrapapers.com

One comment on “Ρητορικά και Μη, Ερωτήματα Προς Δούλους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s