Eurovision‬ το 2017 στο Κίεβο, όπως λέμε Ολυμπιακοί το 1936 στο Βερολίνο; …


kiaf - Copy

Tο 1944 η Σοβιετική Ένωση βάζει μπρος την μετεγκατάσταση των Τατάρων λόγω της συνεργασίας τους με τους ναζί καταχτήτες σε όλα τα ”βρώμικα” (επιβολή της ναζιστικής τάξης, εξολοθρεύσεις πληθυσμών, βιασμοί, εκτελέσεις, επιθέσεις στον Κόκκινο Στρατό κοκ). Το επιχείρημα των ξεπλυτών των ναζί είναι ότι επειδή κάποιοι λίγοι Τάταροι έκαναν το ταδε δεν μπορεί να τσουβαλιαστεί όλος ο πληθυσμός.
Με βάση φιλελεύθερους ιστορικούς 20,000 Τατάροι συνεργάστηκαν ένοπλα με τους ναζί. 20,000 άντρες, δηλαδή περίπου 20,000 οικογένειες. Αν υποθέσουμε ότι μια μουσουλμανική οικογένεια εκείνης της εποχής θα είχε τουλάχιστον 3-4 παιδιά, τότε μιλάμε για 6-7 x 20,000, έχουμε πάνω κάτω σχεδόν όλο τον Ταταρικό πληθυσμό της Κριμαίας να έχει συνδεθεί (λόγω του πατερ φαμίλια) ενεργά με τους ναζί και τα εγκλήματα τους. Δηλαδή περίπου όλοι οι ενήλικοι άντρες συμμάχησαν με τους ναζί. Η μετεγκετάσταση τους (και όχι εκκαθάριση όπως αφήνουν να εννοηθεί. Μεταφέρθηκαν όχι σε στρατόπεδα αλλά για να ζήσουν κανονικά σε άλλη μουσουλμανική περιοχή με αποζημιώσεις) δεν ήταν απολύτως καμία τιμωρία αλλά πρακτικοί λόγοι:
α) ποια τύχη θα είχαν οι οικογένειες τους στα χέρια του ντόπιου ουκρανικού πληθυσμού στον οποίο είχαν διαπράξει ότι πιο φρικτό μπορούσαν να φανταστούν παρέα με τους ναζί;

β) Ποιος σώφρον άνθρωπος θα άφηνε χιλιάδες οπλισμένους συμμάχους του θανάσιμου αντιπάλου, το 1944 στην πιο κρίσιμη στιγμή του πολέμου που απειλούσε με εξαφάνιση την ΕΣΣΔ, να κάθονται στα μετόπισθεν.
γ)Αν οι 20,000 άντρες, περίπου όλοι, των Τατάρων φυλακίζονταν ή εκτελούνταν, αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά το τέλος του Ταταρικού έθνους. Αντ’αυτού μεταγκαταστάθηκαν όλοι αλλού όπου τους δόθηκε γη και άνθησαν ξανά σαν κοινότητα. Δεν πήγαν ούτε σε φυλακές, ούτε σε γκούλαγκ. Δεν υπήρξε καμία τιμωρία, δεν υπήρξε καμία ”συλλογική ευθύνη”. Αντίθετα οι συνεργάτες των ναζί δεν τιμωρήθηκαν και μεταφέρθηκαν αλλού με τις οικογένειες τους και έζησαν κανονικά.
Οπότε το ξέπλυμα του ναζισμού και των πανταχού ταγματασφαλιστών εκεί που σας παίρνει, στα σαλόνια της ΕΕ.

Περισσότερα επίσης εδώ

Υ.Γ. Εδώ βλέπουμε τον σημερινό ηγέτη της κοινότητας των Τατάρων αλλά και του ”Ταταρικού κινήματος” διεθνώς,, Refat Chubarov, σε εκδήλωση στην Simferopol της Κριμαίας, παρέα με φαν του γνωστού, αθώου, χαιρετισμού.

 

tartr - Copy
____________________________________________________________
Aπό:

1 comments on “Eurovision‬ το 2017 στο Κίεβο, όπως λέμε Ολυμπιακοί το 1936 στο Βερολίνο; …

  1. Ο/Η Kimwn λέει:

    Και κάτι άσχετο με το παρόν άρθρο
    κάποιοι δεν θα πάνε από «πέσιμο»

    h t tp://news.in.gr/world/article/?aid=1500077057

    Εργάζονται με πάνες επειδή τους αρνούνται το διάλειμμα για τουαλέτα

    Ουάσινγκτον
    Οι βιομηχανίες κοτόπουλου απαγορεύουν στους εργαζόμενούς τους να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα, καταγγέλλει η ΜΚΟ Oxfam America, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταφεύγουν στις πάνες.

    Η κατανάλωση του κρέατος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί και οι Αμερικανοί καταναλώνουν 30% περισσότερα κοτόπουλα από ό,τι πριν από 20 χρόνια.

    Οι τέσσερις κολοσσοί του κοτόπουλου στις ΗΠΑ (Tyson Foods, Perdue Farms, Sanderson Farms, Pilgrim’s Pride) έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη παραγωγή κοτόπουλου.

    Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές είναι άθλιες, όπως καταγγέλλει σε έκθεσή της η οργάνωση: οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν πολύωρες βάρδιες με ένα και μοναδικό διάλειμμα μισής ώρας και μισθούς κάτω από 10 δολάρια την ώρα.

    Όπως σημειώνει σε έκθεσή της η οργάνωση, συχνά οι επικεφαλής αρνούνται στους εργαζόμενους το δικαίωμα να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα.

    Θέλοντας να αποφύγουν την ντροπή ενός ατυχήματος, πολλοί από τους εργαζόμενους παραδέχονται ότι φορούν πάνες στη δουλειά. «Φοράω Pampers» είπε ένας εργαζόμενος στην Oxfam. «Εγώ και πολλοί, πολλοί άλλοι πρέπει να φοράμε Pampers» σημείωσε.

    Μάλιστα, πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν ότι το να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.

    Για να κάνει κάποιος το πολυπόθητο διάλειμμα, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει στην γραμμή παραγωγής. Συχνά αντικαταστάτης δεν βρίσκεται ή αργεί πολύ να βρεθεί.

    Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάνε στην τουαλέτα μόνο στη διάρκεια του ημίωρου διαλείμματός τους. Στο διάστημα αυτό, ανέφερε εργαζόμενος σε βιομηχανία κοτόπουλων στην Αλαμπάμα, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αλλάξει, να φάει μεσημεριανό, να περιμένει στην ουρά για τουαλέτα μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους και να προλάβει να φορέσει και πάλι τη στολή εργασίας του.
    Newsroom ΔΟΛ

Σχολιάστε