Μείωση πληθυσμού και Θεωρία του Μάλθους: θεωρία συνωμοσίας ή »προμελετημένο» σχέδιο;


 
Ο Άγγλος κληρικός(!), οικονομολόγος και φιλόσοφος Μάλθους (Thomas Malthus 1776-1834) το 1798 δημοσίευσε την εργασία με τίτλο ‘’ Ένα Δοκίμιο στην Αρχή του Πληθυσμού ’’ και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας για τη μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού. Τι έλεγε όμως αυτή η περιβόητη Θεωρία;
 
Η εργασία υποστήριζε ότι ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο(1, 2, 4, 8, 16, 32, κλπ) ενώ τα διαθέσιμα τρόφιμα με αριθμητική πρόοδο(1, 2, 3, 4, 5, 6, κλπ) δημιουργώντας μια δυσαναλογία ικανοποίησης των αναγκών επιβίωσης .Έτσι, ισχυρίζονταν ότι αν ο πληθυσμός αφήνονταν να αυξάνεται ανεξέλεγκτα σύντομα ο πληθυσμός θα εξαντλούσε τις διαθέσιμες πηγές τροφίμων με αποτέλεσμα την αύξηση της εξαθλίωσης ,της φτώχειας και του αγώνα για την επιβίωση. Τα παραπάνω σύμφωνα με τον Μάλθους  αποφεύγονται από δύο μεγάλες κατηγορίες παραγόντων τους  οποίους ονόμασε προληπτικούς και θετικούς.
 
Οι προληπτικοί έλεγχοι αναφέρονται σε τρόπους που περιορίζουν την αναπαραγωγή όπως  αγαμία, χρήση αντισυλληπτικών κλπ. Οι θετικοί έλεγχοι αναφέρονται σε περιστατικά που αυξάνουν τους θανάτους των ατόμων πριν εισέλθουν σε αναπαραγωγική ηλικία ή σε επιδημίες που αφανίζουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού προκαλώντας μείωση του συνολικού πληθυσμού όπως πόλεμοι, επιδημίες, λιμοί.
 
Αν όλα αυτά σας ακούγονται ως παραμύθια και συνωμοσίες παρακάτω θα αναφέρω γεγονότα και αναφορές από διεθνούς οργανισμούς και πασίγνωστα πρόσωπα με σχετικά πρόσφατη αναφορά, αυτή της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας, που ακολουθούν την Θεωρία του Μάλθους και προωθούν την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού :
 
  • ‘’Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί το ταχύτερο δυνατό, όπως και η κατανάλωση στις αναπτυγμένες χώρες ώστε να αποφευχθεί ένα ντόμινο <<οικονομικών και περιβαλλοντικών δεινών>> ’’, αναφέρει σε έκθεσή της η Βασιλική Εταιρεία της Βρετανίας. Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η διάδοση της αντισύλληψης μεταξύ των γυναικών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και ο περιορισμός της κατανάλωσης στον ανεπτυγμένο.

( http://e-nea24.blogspot.com/2012/04/blog-post_5137.html)

 
  • Ο Bill Gates, ο πρόεδρος της Microsft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη δήλωσε σε συνέδριο τα εξής: ‘’Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αυτός ο πληθυσμός σύντομα θα είναι 9 δισεκατομμύρια . Τώρα αν κάνουμε μια πραγματικά καλή δουλειά σχετικά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη, τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό  ίσως στο 10 ή 15 %.’’.

(http://www.youtube.com/watch?v=vMOMFDHP5K4)

 
  • Ο John P. Holdren είναι ο κύριος σύμβουλος του προέδρου των Η.Π.Α. Barack Obama σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. O Holdren στο βιβλίο με τίτλο ‘’Οικολογική επιστήμη’’ (Ecoscience) αναφέρει το εξής: ‘’Για να έχουμε όλοι υψηλή ποιότητα ζωής, θα πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι.’’ .

(http://www.youtube.com/watch?v=xoKQPIh70P0)

 
  • Ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ θα πάει ακόμα πιο μακριά ….«Ένας συνολικός πληθυσμός 250 με 300.000.000 ανθρώπους, δηλαδή, με μία κατά 95% πτώση από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανικός.»
  •  Ο Dave Foreman, συν-ιδρυτής του ‘Earth First’, λέει ότι η μείωση του πληθυσμού μας μέχρι τα 100 εκατομμύρια είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους του …«Οι τρεις κύριοι στόχοι μου θα ήταν να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός σε περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, να καταστραφεί η βιομηχανική υποδομή και να δούμε την άγρια ​​φύση, με όλα τα είδη, να επιστρέφουν σε όλο τον πλανήτη.».

(http://www.tsantiri.gr/kosmos/diatiriste-tin-anthropotita-kato-apo-500-000-000.html)

 
Αυτές οι ανήθικες και εξοργιστικές  αναφορές και αναλύσεις σύμφωνα με τους παραπάνω γίνονται όπως πάντα για το ‘’καλό’’ μας και την ‘’βελτίωση’’ της ποιότητας της ζωής μας…
 
Ας δούμε όμως και μερικούς θετικούς ελέγχους κατά τον Μάλθους (πόλεμοι, λιμοί, επιδημίες ) που κατέγραψε η ιστορία :
  • Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, σύνολο νεκρών κατά προσέγγιση:
Στρατιώτες
9,7 εκατομμύρια
Πολίτες
8,9 εκατομμύρια
Σύνολο
18,6 εκατομμύρια
  • Β’ Παγκόσμιος  Πόλεμος , σύνολο  νεκρών:
Σύμμαχοι
Άξονας
Στρατιώτες νεκροί:
Πάνω από 22.000.000
Στρατιώτες νεκροί:
Πάνω από 8.000.000
Πολίτες νεκροί:
Πάνω από 40.000.000
Πολίτες νεκροί:
Πάνω από 4.000.000
Σύνολο:
Πάνω από 72.000.000
Σύνολο:
Πάνω από 12.000.000
  • Γρίπη των χοίρων( H1N1) :
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., τουλάχιστον 12.220 άνθρωποι στον πλανήτη είχαν πεθάνει από τη νέα γρίπη, από την έναρξη της πανδημίας τον Απρίλιο του 2009 ως το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.
Ο ίδιος οργανισμός ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου 2010 ότι η πανδημία γρίπης είχε λιγότερα θύματα από την κοινή γρίπη. Ειδικότερα, από την πανδημία του 2009 πέθαναν σε όλο τον κόσμο 18.156 πολίτες, τη στιγμή που οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κυμαίνονται από 250.000- 500.000 παγκοσμίως.
Επίσημα η πανδημία έληξε στις 10 Αυγούστου 2010.
Μέχρι εκείνη την ημέρα οι θάνατοι υπολογίζονταν γύρω στους 18.500.

Επιδημίες που μετρούν εκατομμύρια νεκρούς κάθε χρόνο:
  
           ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

H κοινωνική μιζέρια που γεννήθηκε από τη χρήση των μηχανών στην απαρχή της βιομηχανικής εποχής σχετίζεται με τη μάστιγα της φυματίωσης. Το 2003, περίπου 8,8 εκατ. άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια, η οποία σκότωσε 2 εκατομμύρια.
 
AIDS
Σύμφωνα με μία εκδοχή, το 2025 ο πληθυσμός των φορέων μόνο σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία θα ξεπεράσει τον σημερινό αριθμό φορέων του AIDS παγκοσμίως. 39 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φορείς του AIDS. Πέρυσι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν ανεβάζοντας τον αριθμό στα 25 εκατομμύρια, παγκοσμίως.
 
ΕΛΟΝΟΣΙΑ
Προκαλεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους και περίπου 5 δισεκατομμύρια κλινικά επεισόδια τον χρόνο.
 
SARS
Το 2003 προσεβλήθησαν 8.000 άνθρωποι. Ο ιός εξαπλώθηκε σε πέντε χώρες μέσα σε ένα 24ωρο και σε 30 χώρες σε έξι ηπείρους μέσα σε μερικούς μήνες.
 
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αν ξεσπούσε επιδημία, παγκοσμίως θα πέθαιναν 180-360 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πέντε φορές ο συνολικός αριθμός των θανάτων από AIDS.
 
Θανατηφόροι ιοί που δημιουργούνται στα εργαστήρια… :
Ο νέος ιός που δημιούργησαν οι Ολλανδοί ερευνητές εξαπλώνεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και πιθανώς σκοτώνει το 60% των θυμάτων του. Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ομάδα του Ρον Φουκιέ στο Ιατρικό Κέντρο Έρασμος στο Ρότερνταμ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια μεταλλαγμένη μορφή του Η5Ν1 η οποία για πρώτη φορά μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 
Μείωση ανδρικής γονιμότητας και διατροφή.
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Toxicology in Vitro έδειξε ότι, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη και οδηγεί τελικά στην ανδρική υπογονιμότητα. Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από 25 άλλες παθήσεις που είναι γνωστές ότι συνδέονται με το Roundup, που περιλαμβάνουν βλάβες στο DNA, γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργία του ήπατος, και καρκίνο. «Επειδή είναι ένα συστημικό παρασιτοκτόνο και ψεκάζεται σε υψηλές δόσεις, τα οπωρικά και τα φρούτα και οι καρυδιές συχνά παίρνουν το δηλητήριο στα μέρη των τροφίμων που καταναλώνουμε», γράφει η Leah Zerbe στο Rodale News.
 
Επίσης πολλά είναι αυτά στην καθημερινότητά μας που έχουν μεγάλη ή μικρή επίδραση στην ανδρική γονιμότητα όπως τα κινητά, το κάπνισμα και οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων. Ενδεικτικά τα προβλήματα που δημιουργούν:
 
ΠΛΑΣΤΙΚΑ
Διάφορα χημικά έχουν συσχετιστεί με χαμηλές συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων. Πιο σημαντικά είναι τα εξής:
1. Τα παράγωγα του φθαλικού οξέος που υπάρχουν σε προϊόντα συσκευασίας τροφίμων, πλαστικές κουρτίνες μπάνιου, απορρυπαντικά.
 
2. Η διφαινόλη Α που περιέχεται σε πλαστικά δοχεία. Επειδή είναι δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς τα χημικά συστατικά σε κάθε προϊόν απλώς αποφεύγετε να τρώτε και να πίνετε ή να αποθηκεύετε φαγητό ή νερό σε πλαστικά δοχεία.
 
ΚΙΝΗΤΟ
Υπό προϋποθέσεις, επίσης, η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής του όσχεου. Η προϋπόθεση είναι να είναι πολλές ώρες στην τσέπη σας και να λειτουργεί συνεχώς. Από την άλλη πλευρά όμως η ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στα σπερματοζωάρια και στο DNA τους.
 
ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Σύμφωνα με μελέτες Ελλήνων επιστημόνων το κάπνισμα τριών ή και περισσοτέρων πακέτων την ημέρα περιορίζει κατά πολύ την ικανότητα του σπερματοζωαρίου αφενός να διασπάσει το περίβλημα του ωαρίου και αφετέρου να το γονιμοποιήσει.
 
Τέλος, η Κίνα…
 Μια χώρα που ακολουθεί την απάνθρωπη θεωρία του Μάλθους. Η xώρα του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, είναι η μοναδική στον κόσμο που εφαρμόζει πολιτική ελέγχου των γεννήσεων. Η σχετική νομοθεσία θεσπίστηκε το 1979 προκειμένου να σταθεροποιείτο ως το 2000 ο πληθυσμός της χώρας. Όμως, τι ακριβώς ορίζει η νομοθεσία;
Στις αστικές περιοχές τα ζευγάρια επιτρέπεται να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί (το μέτρο εξαιρεί τα ζευγάρια που έχουν ανάπηρο παιδί), ενώ στις αγροτικές επιτρέπεται να έχουν δύο παιδιά, εάν το πρώτο είναι κορίτσι. Όσο για τρία παιδιά… ούτε συζήτηση, αφού τους παραβάτες τούς περιμένουν αυστηρότατα πρόστιμα -χρηματικά και όχι μόνο. Ενδεικτικά της αυστηρότητας που επιδεικνύει το κράτος είναι τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, βάσει των οποίων δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί όχι μόνο σε υποχρεωτική άμβλωση, αλλά και σε στείρωση. Για τις ανύπαντρες, δε, γυναίκες, η άμβλωση είναι επιβεβλημένη. Το 2000, μάλιστα, καταγράφηκε ένα απίστευτο γεγονός, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αποκάλυψαν οι Times του Λονδίνου, υπάλληλοι της υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού στην επαρχία Χουμπέι δεν δίστασαν να πνίξουν ένα υγιές βρέφος, μπροστά στα μάτια των γονιών του. 
 
Όλα τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν ουσιαστικά ακολουθούν την θεωρία του Μάλθους μετά από 214 χρόνια(!!!) περί μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, προβάλουν τις προθέσεις των παγκόσμιων εξουσιαστών και δικαιώνουν πανηγυρικά τους ‘’συνωμοσιολόγους’’ . 
 
Υ.Γ. Μήπως, όλο αυτό γίνεται έτσι ώστε να φθάσει ο πληθυσμός της Γης σε τέτοιο αριθμό, έτσι ώστε, η παγκόσμια ‘’ελίτ’’ να μπορεί να ελέγχει μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο του πλανήτη μας και να τον ορίζει από το τι να τρώει μέχρι τι να σκέφτεται; 
 
Υ.Γ.1 Άλλη μία συνωμοσία;;;; Ίσως ναι, ίσως όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το δείξει η ιστορία… 
 
Σύνταξη: Γιώργος Μ.
 

Πηγές, Βιβλιογραφία: 

  • ‘’ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ’’ Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος καθηγητής Α.Π.Θ.
Διαδίκτυο : 
•http://archive.in.gr/Reviews/placeholder.asp lngReviewID=22767&lngChapterID=22838&lngItemID=22774
•http://www.youtube.com/watch?v=xoKQPIh70P0
•http://www.youtube.com/watch?v=vMOMFDHP5K4
•http://www.axortagos.gr/erevna-xeria-epistimones.html
•http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%84_%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82
•http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%84_%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82
•http://redskywarning.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%3B
•http://www.mammyland.com/teleytaia-nea/themata-ygeias/to-kapnisma-blaptei-kai-ti-gonimotita
•http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/sex/article1492370.ece
•http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=916529&lngChapterID=-1&lngItemID=918032

26 comments on “Μείωση πληθυσμού και Θεωρία του Μάλθους: θεωρία συνωμοσίας ή »προμελετημένο» σχέδιο;

  1. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

    Εάν λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα στον πλανήτη τα πράγματα αλλάζουν άρδην.
    Προς το παρόν όμως κάνουν πάρτυ οι πετρελαιάδες και οι τραπεζιτοτοκογλύφοι.

    Αυτοί ελέγχουν το παιγνίδι και οι μελέτες εναλλακτικών ενεργειακών λύσεων δεν πρωοθούνται και παραμένουν ερμειτικά κλεισμένες στα συρτάρια.
    Υπάρχουν οι μελέτες, η πυρηνική σύντηξη μπορεί να λύσει το πρόβλημα στον πλανήτη, η ενέργεια άπειρη και φυσικά …. τσάμπα … Η Σαχάρα θα μπορεί να παράγει άπειρες ποσότητες …. ροδάκινων, η δε Σιβηρία αστείρευτες ποσότητες από …… μπανάνες …..
    Όταν έχεις άπειρη και τσάμπα ενέργεια δεν έχεις πρόβλημα να αφαλατώσεις και να μεταφέρεις νερό στην Σαχάρα από τον ….. βόρει ατλαντικό, ούτε ν΄ανοίγεις παράθυρα στην Σιβηρία προκειμένου να …. δροσιστείς.

    ΚΑΙ σε κάθε περίπτωση Γνώση και Μόρφωση στον κόσμο, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να έχει την ωριμότητα να προγραμματίσει τα της …..οικογένειάς του.

    Αυτός ο πλανήτης έχει την δυνατότητα να θρέψει ακόμα και 60 δις. ανθρώπων, αρκεί….. να μην θρέφει κάτι αρρωστημένα μυαλά που πλάθουν τέτοιου είδους σενάρια ….

  2. Δυστυχώς, το πρόβλημα του πληθυσμού δεν είναι τόσο απλό όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι. Ούτε το μοναδικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι η ενέργεια ή η τροφή. Σε γενικές γραμμές, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι λεπτές ισορροπίες που πρέπει να διατηρηθούν για την επιβίωση του πλανήτη. Τι εννοώ; Καταρχήν, το κλίμα. Αυξομειώσεις της μέσης θερμοκρασίας κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου μπορεί να ακούγονται αμελητέες, όμως μπορεί να οδηγήσουν σε «υπερκαταιγίδες» ή ακόμη χειρότερα σε μία νέα εποχή παγετώνων. Και δεν αναφέρομαι στο διοξείδιο του άνθρακα το οποίο πολύ έχουμε ακούσει τώρα τελευταία. Αναφέρομαι όμως σε αλλαγές όπως λιώσιμο των πάγων για να χρησιμοποιήσουμε την γη ή το νερό, για αφαλάτωση τεραστίων ποσοτήτων νερού για την χρησιμοποίησή τους σε καλλιέργειες ή για πόσιμο νερό, σε μετατροπή του ρόλου πολύ μεγάλων εκτάσεων γης όπως οι έρημοι κλπ. Και παρότι ο άνθρωπος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, αμφιβάλλω όμως ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις οι υπόλοιπες μορφές ζωής που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη και από τις οποίες εξαρτάται ο άνθρωπος. Άλλο πρόβλημα είναι το ζήτημα των αποβλήτων. Και δεν εννοώ των βιομηχανικών αποβλήτων, αλλά των αποβλήτων που ο ίδιος ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του πρέπει να διαχειριστεί. Άλλο πρόβλημα είναι αυτό της διατήρησης των οικοσυστημάτων. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο άνθρωπος δεν είναι εντελώς αυτάρκης. Εξαρτάται, τουλάχιστον ακόμη, από την ορθή λειτουργία των υπολοίπων οικοσυστημάτων πάνω στον πλανήτη. Για παράδειγμα δείτε το πρόβλημα των μελισσών που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. Αν δεν το έχετε υπόψη σας, ανατρέξτε σε μία μηχανή αναζήτησης και κοιτάξτε το. Άλλο πρόβλημα είναι σίγουρα και η τροφή. Ναι μεν η τροφή αυτή την στιγμή επαρκεί για όλο τον πληθυσμό, όμως θα πρέπει να υπολογίσετε ότι για την μεγιστοποίηση της παραγωγής χρησιμοποιούνται από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους έως χημικά λιπάσματα, έως φάρμακα και αυξητικές ορμόνες και χίλιες δυο άλλες μέθοδοι που ακόμη δεν γνωρίζουμε καν τις παράπλευρες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν, τόσο στον πλανήτη όσο και σε μας τους ίδιους.

    Κανένας δεν είναι σε θέση να μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τις επιπτώσεις που θα επιφέρει ένας ενδεχόμενος διπλασιασμός του πληθυσμού. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πενταπλάσιο ή δεκαπλάσιο αριθμό. Σίγουρα δεν υποστηρίζω με κανέναν τρόπο τις θεωρίες περί 500 εκ. πληθυσμού ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Ούτε τις θεωρίες ότι για την συγκράτηση του πληθυσμού πρέπει να χρησιμοποιούνται μέθοδοι όπως αυτές των πολέμων ή των ασθενειών, ιδιαίτερα όταν ζούμε υπό την ομπρέλα ενός εντελώς άδικου συστήματος όπου η τραγική πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει καν πρόσβαση στα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, (όπως πόσιμο νερό, τροφή, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ). Από την άλλη μεριά όμως, σίγουρα δεν πρέπει να βλέπουμε την πληθυσμιακή αύξηση με μία τόσο επιφανειακή ματιά και να θεωρούμε ότι όλα θα λυθούν από μόνα τους. Η γη μετράει ήδη κάποια δις έτη ζωής, άλλες μορφές ζωής μετράνε και αυτές δις έτη ζωής, όταν ο άνθρωπος μετράει μετά βίας κάποια εκ. έτη. Το ποιο πιθανό σενάριο λοιπόν είναι ότι ο πλανήτης θα καταφέρει να επιβιώσει μετά από βίαιες αλλαγές. Μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο όμως και για τον άνθρωπο;;;

    Και κάτι τελευταίο που αφορά την ύπαρξη ή όχι συνομωσιών. Τα στατιστικά τμήματος πληθυσμού του ΟΗΕ αναφέρουν ότι ο πληθυσμός της γης θα έχει φτάσει περίπου τα 9 δις μέχρι το έτος 2045, (πράγμα που δεν συνάδει με τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης που για το 2012 ήταν 1,1%), ενώ μετά το 2045 υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός θα αρχίσει να μειώνεται !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Ποπολάρε, σου είχα ξαναπεί για το οικολογικό βήμα της Ολλανδίας. Δηλαδή η συνολική έκταση που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ¨»ζήσει». Περιλαμβάνει τον χώρο διαμονής, για τροφή, για απόθεση και ανακύκλωση απορριμμάτων κλπ.
      Αν πάρουμε ως βέλτιστο (σημερινό) παράδειγμα την Ολλανδία, τότε απαιτούνται μόνο 4 στρέμματα ανά κάτοικο. (για Ελλάδα δεν σχολιάζω) .
      Οι αρλούμπες του κάθε Μάλθοθσ (όπως και τα georgia guidestones) είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ, αλλά δυστυχώς είναι αγαπητές στους κυβερνώντες ανά την υφήλιο.

      • Κίμων καλημέρα.
        Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες. Καταρχήν το οικολογικό βήμα μιλάει για περίπου 1 εκτάριο ανά κάτοικο. Το εκτάριο είναι 10 στρέμματα. Επιπλέον, το οικολογικό βήμα υπολογίζει μόνο τον άνθρωπο και όχι άλλους «κατοίκους» αυτού του πλανήτη. Είναι πάρα πολλοί οι παγκόσμιοι οργανισμοί, (με κύριο το WWF), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ήδη έχουμε ξεπεράσει ήδη το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. Δες στο h**p://footprint.wwf.org.uk και βάλε τα δικά σου στοιχεία για να το δεις. Και σκέψου ότι αυτοί οι υπολογισμοί λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που έθεσα πιο πάνω. Δηλαδή με μεθόδους μεγιστοποίησης της παραγωγής, ήτοι χημικά λιπάσματα, μεταλλαγμένοι σπόροι και ζώα, φυτοφάρμακα, αυξητικές ορμόνες κλπ κλπ…

        • Ο/Η Kimwn λέει:

          Θα το ψαχουλέψω !!!! και το βράδυ (αν μπορέσω) θα ξαναγράψω.
          Καλησπέρες (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΩΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ)

    • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

      Καλημέρα και από μένα

      Με την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος, μπορεί ν΄αλλάξει εικόνα και ο πλανήτης.
      Με την πυρηνική σύντηξη, μιλάμε για καθαρή ενέργεια, με μηδέν απόβλητα, ούτε διοξείδιο, ούτε τίποτα ……

      Ας κάνομε ένα σχεδιασμό για τα προσεχή …. εκατό χρόνια για ………
      …….καθαρό και γόνιμο τον πλανήτη των ανθρώπων.
      Μετά από ….. δυό χιλιάδες χρόνια ο Homus Epomenous πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει τις «προκλήσεις» της εποχής του.

      Προς το παρόν ας αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτούς που νομίζουν ότι είναι θεοί και που έχουν την ιδέα ότι καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων ………

      • Καλημέρα Κρίτων.
        Η αντιμετώπιση των αυτοχρισμένων «θεών» που θεωρούν ότι έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους είναι σίγουρα το πρωτεύων θέμα και αυτός είναι ο στόχος blogs όπως αυτό στο οποίο σχολιάζουμε. Όμως αφενός δεν αναιρεί το πρόβλημα το οποίο συζητάμε και αφετέρου δεν έχουμε στην διάθεσή μας 2 χιλ. χρόνια για τον homus epomenus. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από την δική μας την γενιά αν θέλουμε να υπάρξει ο homus epomenus σε αυτόν τον πλανήτη. Και ξαναλέω, δεν είναι το ενεργειακό το μοναδικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εν τοιαύτη περιπτώσει. Προέχει όμως να συνειδητοποιήσουμε σε πρώτη φάση το πρόβλημα και σε επόμενη φάση να αλλάξουμε νοοτροπία στον τρόπο διαχείρισης της καθημερινότητάς μας. Από τις διατροφικές μας συνήθειες μέχρι την διαχείριση των αποβλήτων μας και την κατανάλωση της ενέργειας. Η λύση δεν θα μας δοθεί ως «μάνα εξ’ ουρανού». Η λύση βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το μυαλό. Αυτό είναι και το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε ως άνθρωποι. Ότι αφήνουμε τις επόμενες γενιές να «βγάζουν το φίδι από την τρύπα», όταν εμείς το «βάλαμε στην τρύπα»…

  3. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

    το στοιχημα ειναι να προλαβουμε να στειλουμε ζωη σε αλλους πλανητες
    δεν υπαρχει αλλη λυση γιατι η αυξηση του πληθυσμου κ η προοδος της τεχνολογιας οδηγει μοιραια κ στην καταστροφη της γης.
    πιστευω οτι οπως καποιοι αφησαν εμας σε αυτον τον πλανητη, μπορουμε κ εμεις να κανουμε το ιδιο στο μελλον σε αλλον πλανητη
    δεν καταλαβαινω η συνομωσιολογια που κολλαει…. εξασφαλιζει σουξε η λεξη?

  4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Στοχος ειναι η φθορα των συνειδησεων μεσω της κατατρομοκρατησης .Τεραστια κονδυλια εχουν «επενδυθει» σε ΜΚΟ ,Πανεπιστημια,»Ειδικους» ,σε κατι περιεργες «οικολογικες» οργανωσεις τυπου WWF ,Greenpeace κλπ .»Οι παγοι λειωνουν» ,ο «ηλιος διογκωνεται» ,οι ποροι στερευουν» ,το νερο δεν φτανει κλπ κλπ .Ολα στο βωμο του στοχου : Δημιουργια του homo fear ,του αδυναμου ανθρωπακου ,που στο ονομα του «κοινου» καλου και του «μελλοντος των επομενων γενεων» θα δεχτει ΚΑΘΕ παραλογισμο της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,απο γενοκτονιες μεχρι φορους ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !
    Αδιαμφισβητητα η αδηφαγα ταση του συστηματος για κερδη κατεστρεψε και καταστρεφει τον πλανητη ,ομως ολα αυτα ειναι ΙΑΣΙΜΑ αν λειψουν οι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ κι αφησουμε την γνωση και τη σοφια της επιστημης να μιλησει .ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ! ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΕΡΕΥΝΑ .Αποδειχτηκε πολλαπλως η διασυνδεση με αλλες πολυεθνικες πχ φωτοβολταικων ή γεννητριων Αιολικης ή με την ΜΟΝΣΑΝΤΟ .Κι αν μπορει ο Μιχαλης Καλογερακης να εχει αφθονη δωρεαν και οικολογικη ενεργεια ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ;;;;
    Τι κι αν αλλοι επιστημονες μιλουν για περιοδικα φαινομενα ,πως καθε 100 χρονια μειωνεται ο ογκος των παγων και επανεμφανιζονται μετα ,οτι ο ηλιος εχει αυξημενη δραστηριοτητα καθε 20-30 χρονια ,οτι η τρυπα του οζοντος αυξομειωνεται σε σχεση με την ηλιακη ακτινοβολια κλπ .
    Αυτοι ολοι «θαβωνται » ή τους παρουσιαζουν σαν γραφικους .Εδω φτασανε μεχρι τον ΤΕΣΛΑ να «εξαφανισουν » με την ΑΣΥΡΜΑΤΗ μεταφορα της ηλεκτρικης ενεργειας μεσω του ΠΗΝΙΟΥ του ,γιατι πως θα ελεγχανε την καταναλωση του καθε πολιτη τοτε;; ….και την μεταφερουν με καλωδια εκτοτε …Εδω ολοκληρο υποψηφιο Προεδρο επιστρατευσαν (Αλ Γκορ) οι πολυεθνικες να «ευαισθητοποιει» τους λαους …..τροκμοκρατοντας τους , και σπερνωντας την ψυχολογια του ΕΝΩΧ ατομικα σε καθε πολιτη ….βγαζοντας λαδι τα αφεντικα του !

    • Είναι πραγματικά δικαίωμά σου να μην πιστεύεις τίποτα απ’ όλα αυτά. Ειλικρινά δεν θα προσπαθήσω άλλο να σε πείσω για το αντίθετο. Άλλωστε κι εγώ δεν κοιτάω με πολύ καλό μάτι όλες αυτές τις «οικολογικές» οργανώσεις που μου λες, όχι τόσο γιατί θεωρώ ψέματα όλα τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν, αλλά γιατί συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων τους. Θέλω όμως να σου θέσω ένα ερώτημα. Μήπως η εκ προοιμίου απαξίωσης τέτοιων θεωριών – ερευνών – επιστημονικών δεδομένων, μας οδηγούν στο αντίθετο άκρο, στο να δημιουργηθεί δηλαδή ο homo asyneiditus;;

      Υ.Γ. Το παράδειγμα του Κου Καλογεράκη είναι άκυρο, (παρότι ιδιαιτέρως αξιόλογο από άλλη άποψη), για τον λόγο ότι το ποσοστό αυτονόμησης που έχει ουσιαστικά πετύχει είναι πολύ μικρό σε σχέση με τους πόρους που χρησιμοποιεί. Μόνο η έκταση που καταλαμβάνει ο χώρος του φτάνει. Στις πόλεις δεν έχουμε ούτε το 1/20 του χώρου αυτού, (σε πλάτος και όχι σε ύψος).

  5. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    homo asyneiditus? Oταν η μιση ανθρωποτητα ΠΕΙΝΑΕΙ και πεθαινει με τυμπανο την κοιλια ,το να μαζευω εγω τα αλουμινενια κουτακια σε ειδικους καδους (για να εχει τζαμπα πρωτη υλη η Coca-Cola ),η να καθαριζω με τις ΜΚΟ του Αλαφουζου τις παραλιες και τα ρουμανια ,μαλλον σαν homo hortatus και homo paparozoumis θα εμοιαζα !

    Για τον Καλογερακη τι να πω ;;;; Μαλλον επιεικως ασχετος εισαι ,οποτε δικαιολογησαι

    • Ε είσαι π@π@ρ@ς. Τι άλλο να πω. Για πες μου βρε σχετικέ εσύ, αν είχαμε όλοι μας έναν χώρο σαν του Καλογεράκη, τότε πόσους πλανήτες θα χρειαζόμασταν; Έχουν πολλοί την πολυτέλεια αυτού του χώρου; Στα κουτάκια των 100 τετραγωνικών που μένουμε στις πόλεις ή μήπως στις φαβέλες της Βραζιλίας και στις παράγκες της Αφρικής; Δέχεσαι τον τρόπο παραγωγής ενέργειας του Καλογεράκη αλλά την απορρίπτεις όταν αυτή γίνεται με μαζικό τρόπο για την οικονομική εκμετάλλευσή της. Αν ψάξεις λιγάκι θα δεις ότι υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες και πιο αποδοτικές μέθοδοι που κάποιοι άλλοι ψάχνονται ανά τον κόσμο, όπως η παραγωγή ενέργειας από τις δονήσεις της γης, (τεχνολογία Τέσλα για να μαθαίνεις άσχετε). Δεν είναι λοιπόν την γνώση την οποία θαυμάζεις σε αυτόν τον άνθρωπο ή το εκπληκτικό του αποτέλεσμα. Το ότι πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα είναι κι αυτό είναι που θαυμάζω κι εγώ και στο έγραψα. Πανέξυπνε. Σου μιλάω ευγενικά και αποκρίνεσαι με τον πιο βλαμμένο τρόπο που μπορείς να σκεφτείς.

      homo ilithius είσαι όταν σκέφτεσαι ότι η αντίστασή σου ολοκληρώνεται με το να μην κάνεις ανακύκλωση αλλά να αγοράζεις τα προϊόντα της οποιασδήποτε βιομηχανίας. Τις υποκριτικές βλακείες του οποιουδήποτε κολλημένου χρησιμοποιείς και θέλεις να μου πεις ότι σκέφτεσαι κιόλας; Σε νοιάζει υποτίθεται τι γίνονται αυτοί οι άνθρωποι εκεί κάτω αλλά δεν δίνεις καμία σημασία για το αν θα χαρούν την ζωή τους σε αυτόν τον πλανήτη οι επόμενες γενιές όπως μπόρεσες και την χάρηκες εσύ. Παλεύεις υποτίθεται για την απελευθέρωση του ανθρώπινου γένους από τον ζυγό του καπιταλισμού αλλά δεν σου καίγεται καρφάκι για το αν οι αυτοδηλωθέντες κομμουνιστές στην χώρα μας είναι χειρότεροι καπιταλιστές από τους άλλους ή τους κάνουν «πλάτες». Απορρίπτεις την οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα χωρίς καν να μελετήσεις το οτιδήποτε, με μοναδικό γνώμονα ότι δεν χωράει στις νόρμες που σου έχουν ορίσει κάποιοι που τους ακολουθείς με κλειστα μάτια. Πόσα θα είχες μάθει βρε άσχετε αν όλοι απέρριπταν εκ προοιμίου την οποιαδήποτε επιστημονική γνώση; Έχεις σκεφτεί ότι κάτι κολλημένοι σαν κι εσένα μπορεί να απέρριψαν τις ανακαλύψεις του Τέσλα στην εποχή του; Αλλά ξέχασα, έχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ γιατί σου την έχουν δώσει από το κόμμα. Κατέχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ γιατί έχεις υιοθετήσει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις θεωρίες κάποιων ανθρώπων που έζησαν κάποια χρόνια πριν χωρίς να κάνεις τον κόπο να τις προσαρμόσεις στο σήμερα. Την υποτιθέμενη κριτική σκέψη που έχεις, την έχεις εφαρμόσει ποτέ στον εαυτό σου και σε αυτούς που ακολουθείς πιστά; Ο καπιταλισμός ξέρεις δεν δίνει από μόνος του την νομιμοποίηση στον οποιονδήποτε. Ούτε σε αυτόν που έχει παρωπίδες ούτε και σε αυτόν που τον χρησιμοποιεί.

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        Σου επιστρεφω ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρισμους ! …οι οποιοι παρεπιπτοντως απανταν στο …ασχετος;;; Εχεις μονιμως ενα προβλημα «χωρου» απο την Γη και την ταρατσα σου μεχρι την την γνωση και την κεφαλα σου !

        «Δέχεσαι τον τρόπο παραγωγής ενέργειας του Καλογεράκη αλλά την απορρίπτεις όταν αυτή γίνεται με μαζικό τρόπο για την οικονομική εκμετάλλευσή της.»
        Ακριβως!!! οποιαδηποτε οικονομικη εκμεταλευση σε αγαθα που μπορει να εχει αφθονα και δωρεαν ο ανθρωπος μου την ΔΙΝΕΙ ,μου την ΚΑΡΦΩΝΕΙ πως το λενε;; Εσενα ΟΧΙ .
        Και ποιος σου ειπε οτι την απορριπτω για …..μαζικη παραγωγη ενεργειας?????? Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ …που δεν εχει μαθει να σκεπτεται χωρις το «υγιες (;) κερδος «για «κινητρο» και «μικτους καπιταλισμους»

        Μια συστοιχια φωτοβολταικα σαν του Καλογερακη και μια ανεμογεννητρια σαν αυτη που φκιαχνει ,χωρανε σε καθε πολυκατοικια στην ταρατσα της , το ινβερτερ του και η μπαταρια του αντεχουν 50 χρονια και ολα αυτα παραγουν 20Κw ημερισιως !!!! ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ …..σχετικε !!!Ή μπας κι εγινες τεχνικος και ξερεις πως μια πολη ΔΕΝ μπορει να εκμεταλλευτει τον ηλιο και τον ανεμο;; Επισης η πυρηνικη συντηξη -που λεει ο Κριτων παραπανω- ειναι …..»αδυνατη» ε;;;Αινσταιν μου;;

        Καλο βεβαια ηταν το ….ξεσπασμα σου αυτο γιατι απεδειξε την θολουρα και τον αντιμαρξισμο σου (δεν λεω αντικομμουνισμο γιατι αυτος θελει » κοτσια» επιχειρηματων και ειδικη εκπαιδευση Κυπιτικη …που ευτυχως δεν εχεις) ,αναθεμα κι αν εχεις διαβασει εστω μια γραμμουλα απο τον φιλοσοφο (κι αν διαβασες δεν καταλαβες γρι ,λογω του οτι εσυ εντριφεις στην …»ψυχολογια»).Σου εχω ξαναπει διυλιζεις τον κωνωπα και καταπινεις την καμηλα ,αμασητη κι ολας .Τραβα λοιπον εκει κατω που λες και πες τους οτι για τα δεινα τους δεν φταινε η ΕΧΧΟΝ και η ΤΕΧΑΚΟ αλλα εσυ που δεν ανακυκλωνεις ….μπουκαλακια !!!!Ετσι κι αλλιως ΑΧΤΑΡΜΑ τα εχεις στην κεφαλα …φταιει και λιγο ο «καπιταλισμος» ,φταιμε ομως κι εμεις ολοι που δεν ειμαστε «ανθρωποι» και καλοι σαμαρειτες……ε; .Δεν εχεις μαθει να ιεραρχεις ,ακριβως γιατι εχεις μαθει να βλεπεις το δεντρο και οχι το δασος .Προφανως γιατι το δασος ουτε καν το προσεξες ποτε οτι υπαρχει …τα δεντρακια γυρω σου κοιταγες

        Οταν μας διαλυουν τη ζωη και τη χωρα 200 οικογενειες (εδω και χρονια ,οχι τωρα) και εσχατως σου φερνουν μνημονια και τροικες για να εχουν αλλοθι ,εσυ ασχολεισαι με τα «σκουπιδακια» της «οικολογιας» ,με τους «κακους» πολιτικους και τους «προδοτες» ….εμενα τουλαχιστον ΚΑΝΕΙΣ δεν με προδωσε ! Τους δικους σας τους ηξερα ! ….κι οταν σας το φωναζα …βαραγατε μυιγες !

        (τον ΤΕΣΛΑ και τα ασυρματα δικτυα του κατι φυντανια -Ροκφελλερ κλπ- με τη δικη σου λογικη απερριψαν ,γιατι δεν θα ειχαν ελεγχο στο …..ΚΕΡΔΟΣ)

        • «Σου επιστρεφω ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρισμους ! …οι οποιοι παρεπιπτοντως απανταν στο …ασχετος;;; Εχεις μονιμως ενα προβλημα “χωρου” απο την Γη και την ταρατσα σου μεχρι την την γνωση και την κεφαλα σου !».
          Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Επέστρεψέ μου όσους χαρακτηρισμούς θέλεις. Ούτως ή άλλως σε σένα θα επιστρέψουνε γιατί εσύ ξεκίνησες τους χαρακτηρισμούς.
          Πέρα από αυτό όμως, προφανώς δεν έχεις καμία ιδέα περί ηλεκτρισμού. Μετέτρεψε την ενέργεια ενός κλιματιστικού 9000 btu σε watt και δες πόσα τέτοια κλιματιστικά χρειάζονται σε ένα διαμέρισμα 100 τμ. Ή μήπως θέλεις να μιλήσουμε για κατανάλωση ασανσέρ;; Ένα κλασσικό υδραυλικό ασανσέρ 4 ατόμων έχει κατανάλωση περί τα 4.5 kw !!!!!!! Και στην συνέχεια βρες και στον χώρο μιας ταράτσας να βάλεις τόσες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά για να έχεις κάτω από οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες αυτή την απόδοση. Έχεις ιδέα πόση έκταση χρειάζονται τα φωτοβολταϊκά για να έχουν απόδοση 100 kw;;; Έχεις δει καμία μελέτη ανέμων σε πόλεις να δεις ότι είναι εντελώς ανεπαρκείς για την τοποθέτηση κλασσικού τύπου ανεμογεννητριών;; Γιατί νομίζεις ο Καλογεράκης φτιάχνει και ηλεκτρογεννήτρια με καύση υδρογόνου;; Σε μία ταράτσα 150 τμ στην Αττική, (με περίοδο ηλιοφάνειας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη), τα φωτοβολταϊκά που μπορούν να τοποθετηθούν, στο peak τους μπορούν να παράγουν 12 με 13 kw. Ούτε για ζήτω δεν φτάνει !!!!! Με το ζόρι να καλύψει τις ανάγκες ενός μεσαίου διαμερίσματος την περίοδο του καλοκαιριού που τα φωτοβολταϊκά έχουν την μέγιστη απόδοση με τα κλιματιστικά σε λειτουργία. Για τον χειμώνα δε, αν το σπίτι χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για την θέρμανση, τότε η παραγόμενη ενέργεια από φωτοβολταϊκά δεν φτάνει ούτε για ένα διαμέρισμα. Μία ανεμογεννήτρια, κλασσικού τύπου, τώρα των 10 Kw έχει διάμετρο πτερυγίων περί τα 6 με 8 μέτρα και παράγει θόρυβο άνω των 40 db κατά την λειτουργία της !!!! Πως θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ταράτσα κάποιου κτιρίου;; Ακόμη όμως και οι ανεμογεννήτριες με κάθετα πτερύγια έχουν αντίστοιχες διαστάσεις ενώ απαιτούν τοποθέτηση σε κολώνα ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων. Σκέψου τα φορτία που θα ασκεί η ανεμογεννήτρια στο κτίριο !!!!!! Και στις 2 περιπτώσεις, (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες), ο εγγυημένος χρόνος ζωής δεν ξεπερνά με τίποτα τα 25 χρόνια. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών δε, δεν ξεπερνάει τα 15 χρόνια ενώ η μέση διάρκεια ζωής είναι 10 με 12. Αν έχουμε τριφασικό ρεύμα τάσεως 400 VAC, χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία συστοιχία των 60 μπαταριών των 12VDC σε σειρά. Υπολόγισε τώρα πόσα Kw θέλουμε να αποθηκεύουμε και βάλε πόσες μπαταρίες χρειαζόμαστε για μία πολυκατοικία !!!!

          «Ή μπας κι εγινες τεχνικος και ξερεις πως μια πολη ΔΕΝ μπορει να εκμεταλλευτει τον ηλιο και τον ανεμο;; Επισης η πυρηνικη συντηξη -που λεει ο Κριτων παραπανω- ειναι …..”αδυνατη” ε;;;Αινσταιν μου;;»
          Δεν είπα πουθενά ότι δεν μπορεί μία πόλη να εκμεταλλευτεί τον ήλιο και τον άνεμο. Αυτό το οποίο λέω όμως είναι ότι η ενέργεια που μπορεί να παραχθεί με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες σε αστικά περιβάλλοντα είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, αμελητέα. Ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά έχουν, με την παρούσα τεχνολογία, εξαιρετικά χαμηλή απόδοση. Για την πυρηνική σύντηξη, πυρηνικέ επιστήμονά μου, (για να μην ξεχνιόμαστε με τους χαρακτηρισμούς και τις ειρωνείες ε), προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί. Από την στιγμή που δεν έχει υλοποιηθεί και άρα δεν παράγεται κανενός είδους ενέργεια από αυτή την τεχνολογία, τότε δεν μπορώ να την υπολογίσω στις «εξισώσεις». Όταν και άμα υλοποιηθεί, τότε το ξανασυζητάμε. Επειδή όμως ούτε εσύ, ούτε κι εγώ γνωρίζουμε το πότε περίπου κι αν ποτέ θα μπορέσει η ανθρωπότητα να εφαρμόσει μία τέτοιου είδους τεχνολογία, δεν νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο για τον οποιονδήποτε να βασίζεται πάνω της !!!

          «Και ποιος σου ειπε οτι την απορριπτω για …..μαζικη παραγωγη ενεργειας?????? Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ …που δεν εχει μαθει να σκεπτεται χωρις το υγιες (;) κερδος για κινητρο και μικτους καπιταλισμους».
          Πότε μίλησες για μεικτούς καπιταλισμούς και δεν το καταλάβαμε;; Εσύ που πιο πάνω λες αδιακρίτως ότι «οποιαδηποτε οικονομικη εκμεταλευση σε αγαθα που μπορει να εχει αφθονα και δωρεαν ο ανθρωπος μου την ΔΙΝΕΙ ,μου την ΚΑΡΦΩΝΕΙ πως το λενε;;». Που τον είδες τον μεικτό καπιταλισμό σε τέτοιου είδους αντιδράσεις που κατά κόρον έχεις;; Που τον είδες τον μεικτό καπιταλισμό όταν λες «Τα εργοστάσια ,τα καρναγια,τα εργοτάξια μπορούν πλέον και μονοι να τα δουλέψουν ,προς χαρειν της κοινωνίας ,αρκεί να κατορθώσει να πείσει τους μικροαστούς ότι το μέλλον τους δεν είναι στο καταρρέοντα καπιταλισμό». Και εν τέλει για να καταλάβουμε κι εμείς, ποιο είναι αυτό ακριβώς το μοντέλο το οποίο επιθυμείς και επιδιώκεις;; Το καπιταλιστικό, το κομμουνιστικό ή το μεικτό καπιταλιστικό;;

          «Καλο βεβαια ηταν το ….ξεσπασμα σου αυτο γιατι απεδειξε την θολουρα και τον αντιμαρξισμο σου (δεν λεω αντικομμουνισμο γιατι αυτος θελει ” κοτσια” επιχειρηματων και ειδικη εκπαιδευση Κυπιτικη …που ευτυχως δεν εχεις) ,αναθεμα κι αν εχεις διαβασει εστω μια γραμμουλα απο τον φιλοσοφο (κι αν διαβασες δεν καταλαβες γρι ,λογω του οτι εσυ εντριφεις στην …”ψυχολογια”)».
          Η μόνη θολούρα που έχω στο μυαλό μου προέρχεται αποκλειστικά από κολλημένα άτομα σαν κι εσένα που ενώ δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να αναλύσουνε σε βάθος τις ιδέες του Μαρξισμού, τον επικαλούνται καταστρέφοντάς τον. Σε παραπέμπω λοιπόν σε πρόσφατο άρθρο του παρόντος blog μήπως και καταλάβεις την διαφορά των ουσιωδών που είπε αυτός ο άνθρωπος από την κατά γράμμα «εκτέλεση» των προτάσεών του που χρησιμοποιούν άνθρωποι σαν κι εσένα :
          «το θέμα είναι να κατανοήσουμε τον κόσμο, δηλαδή, τις κυρίαρχες ιδεο-αντιλήψεις και πολιτικές πρακτικές στην συγκυρία, όχι ασφαλώς για να τις διηγηθούμε μυθιστορηματικά, αλλά για να τις μεταβάλλουμε ριζικά, υπέρ της αναπαραγωγής της ζωής στον πλανήτη και ενός κόσμου που δεν θα υποκαθιστά την καταπίεση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ιμπεριαλισμό και την νομιμοποίηση της κυριαρχίας μιας τάξης (ελίτ) πάνω στις άλλες με την τάση για ταξικά διαμορφωμένη ρομποτοποίηση της ανθρωπότητας και την αύξηση της εντροπίας. Δηλαδή, να κατανοήσουμε τον αυτοματοποιημένο πλέον μηχανισμό της αυτοκαταστροφής μας, ο οποίος χαρακτηρίζει το πέρασμα στην μεταβιομηχανική εποχή. Πρέπει να ξεφύγουμε από την πλάνη, δηλαδή την παγίδα του ηγεμόνα (καλού ή κακού), και να πάψουμε να θεωρούμε πως σπανίζει το χρήμα και πλεονάζουν οι άνθρωποι, ενώ παράλληλα αδιαφορούμε για την καταστροφή και την λεηλασία των φυσικών πόρων.» h**p://bluebig.wordpress.com/2013/06/03/%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%be-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%bd%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5/

          «Σου εχω ξαναπει διυλιζεις τον κωνωπα και καταπινεις την καμηλα ,αμασητη κι ολας».
          Το συγκεκριμένο σημείο δεν θέλεις να το αναπτύξω. Πίστεψέ με, δεν θέλεις.

          «Τραβα λοιπον εκει κατω που λες και πες τους οτι για τα δεινα τους δεν φταινε η ΕΧΧΟΝ και η ΤΕΧΑΚΟ αλλα εσυ που δεν ανακυκλωνεις ….μπουκαλακια !!!!Ετσι κι αλλιως ΑΧΤΑΡΜΑ τα εχεις στην κεφαλα …φταιει και λιγο ο “καπιταλισμος” ,φταιμε ομως κι εμεις ολοι που δεν ειμαστε “ανθρωποι” και καλοι σαμαρειτες……ε; .Δεν εχεις μαθει να ιεραρχεις ,ακριβως γιατι εχεις μαθει να βλεπεις το δεντρο και οχι το δασος .Προφανως γιατι το δασος ουτε καν το προσεξες ποτε οτι υπαρχει …τα δεντρακια γυρω σου κοιταγες».
          Καλά, εδώ τώρα δεν πρέπει να προχωρήσω σε χαρακτηρισμό γιατί δεν ξέρω κατά πόσον θα τον άντεχα κι εγώ ο ίδιος. Για σένα φταίει μόνο ο καπιταλισμός. Λες και ο καπιταλισμός ή ο κομμουνισμός δεν τα δημιούργησε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ήρθαν ουρανοκατέβατα. Πρώτα απ’ όλα λοιπόν φταίμε εμείς οι ίδιοι, (οι άνθρωποι), και μετά τα συστήματα ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. Είναι δυνατόν να επιρρίπτεις τις οποιεσδήποτε ευθύνες στα δημιουργήματα και όχι στον δημιουργό;;;;;;;;;; Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν, ιεραρχικά θέτω ψηλότερα την επιβίωση του πλανήτη και κατ’ επέκταση της ανθρωπότητας, και στην συνέχεια την διάσωση επιμέρους ομάδων ή αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις οποιεσδήποτε λάθος δημιουργίες μας, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχουμε. Μην γελοιοποιείς λοιπόν την οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο οποιοσδήποτε, όσο μικρή κι αν είναι, για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Στο κάτω κάτω, σε εμποδίζει κάτι να μάχεσαι για την αποκατάσταση των αδικιών και να κάνεις ταυτόχρονα ανακύκλωση;; Ποια ιεράρχηση επιβάλει να μην κάνεις ανακύκλωση όταν μάχεσαι για κάτι άλλο, που έστω κατά την άποψή σου, είναι πιο σημαντικό;

          «Οταν μας διαλυουν τη ζωη και τη χωρα 200 οικογενειες (εδω και χρονια ,οχι τωρα) και εσχατως σου φερνουν μνημονια και τροικες για να εχουν αλλοθι ,εσυ ασχολεισαι με τα “σκουπιδακια” της “οικολογιας” ,με τους “κακους” πολιτικους και τους “προδοτες” ….εμενα τουλαχιστον ΚΑΝΕΙΣ δεν με προδωσε ! Τους δικους σας τους ηξερα ! ….κι οταν σας το φωναζα …βαραγατε μυιγες !».
          Και μετά μιλάς για ιεράρχηση. Η οικολογική συνείδηση εξασφαλίζει την μακρόχρονη επιβίωση της ανθρωπότητας και η «ορθή» πολιτική εξασφαλίζει την μακροημέρευση. Που ακριβώς αυτά τα 2 είναι αντικρουόμενα ώστε να χρειάζεται να τα ιεραρχήσω;; Κι αν ακόμη χρειάζεται έστω να τα ιεραρχήσω, εσύ πως τα ιεραρχείς;; Όσον αφορά τους «κακούς» πολιτικούς, ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτές τις 200 οικογένειες να κάνουν ότι κάνουν;; Και πως είσαι τόσο σίγουρος για τον ρόλο του οποιουδήποτε πολιτικού κι αν υποστηρίζεις;; Είσαι σίγουρος ότι δεν σε πρόδωσε κανείς από αυτούς που υποστηρίζεις;; Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά δηλαδή για όλους αυτούς που απαρτίζουν το κόμμα σου;; Άσε δηλαδή που δεν ξέρεις σε ποιο κόμμα ανήκω εγώ, ούτε ποιους πολιτικούς υποστηρίζω. Την άποψή σου ,(την οποία την έχεις δομήσει με βάσει τα δικά σου κριτήρια), ότι ανήκω σε κάποιον πολιτικό χώρο, θα πρέπει να την ασπαστώ κι εγώ;; Ή μήπως εν τέλει είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι κατ’ ανάγκην εχθρός και άρα ανήκει σε αντίθετο πολιτικό χώρο;; Γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ δημοκρατικό όλο αυτό. Δηλαδή, δεν έχω δικαίωμα κριτικής απέναντι στον οποιονδήποτε, ακόμη κι αν αυτός λέγεται Μαρξ;; Θα πρέπει σώνει και ντε να συμφωνώ σε οτιδήποτε είπε αυτός ο άνθρωπος;; Θα πρέπει να τον ασπαστώ ως θρησκεία;; Δεν ήταν άνθρωπος;; Δεν εξέφραζε την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του άποψη κι αυτός;; Δεν υπάρχουν σημεία στο έργο του που χρειάζονται αναθεώρηση, ή ακόμη ακόμη και διόρθωση;; (Ένα από τα σημεία που εξηγεί του ποιος καταπίνει την καμήλα αμάσητη)…

          (Για τον Τέσλα δεν το συνεχίζω το ζήτημα γιατί χωράει πάρα πολλή συζήτηση το θέμα του κατά πόσον θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να έχει έλεγχο του κέρδους…)

  6. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    1) τον μονο χαρακτηρισμο που σου εδωσα ηταν του «ασχετου » …προσθετω και του βλακα τωρα !
    Εσυ απαντησες με οχετο υβρεων και χαρακτηρισμων επιβεβαιωνοντας ετσι την αρχικη σου προθεση .
    2) Τα «τεχνικα» που παραθετεις ειναι ολα τραβηγμενα απο τα μαλλια .Ασε που δεν παιρνεις υπ οψη σου (γιατι αραγε;; επειδη δεν χωρα στο μυαλο σου;) οτι οι λυσεις Καλογερακη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ οπως λες ή φανταζεσαι, αλλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ …οταν και αν η κοινωνια γινει των ΠΟΛΙΤΩΝ της .Αλλα εδω ΤΖΙΖΖΖΖ για σενα ….Και μονο η παπαρια που γραφεις για τους συσσωρρευτες δειχνει οτι τουλαχιστον ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΟΛΟ το βιντεο !!! 50 χρονια ζωης δινει στην δικιας του κατασκευης και δες στο βιντεο γιατι !
    3) Η θολουρα σου και το Αντιμαρξιστικο -Αντιορθολογικο κολλημα σου συνεχιζεται και στην αναφορα σου στον ….Γιαννακοπουλο (και οχι τον Μαρξ) μιας και το αποσπασμα που παραθετεις ειναι του αρθρογραφου και οχι του Φιλοσοφου ,οπως λαθος φανταζεσαι .Μαλλον εχεις προβλημα κατανοησης οταν διαβαζεις …ή μαλλον η μονη «γνωριμια » σου με τον Μαρξισμο εγινε μεσω ….τριτων .
    4) Τις ουτοπιες περι μεικτου καπιταλισμου και λοιπες παπαριες εσυ τις εχεις στο μικροαστικο μυαλουδακι σου,γιατι δεν μπορεις να φανταστεις εναν κοσμο χωρις «υγιεις επιχειρηματικοτητες » και «λογικα κερδη» (το γιατι ειναι ουτοπιες δεν σου εξηγω γιατι τζαμπα θα τα γραψω ).Φτανεις μαλιστα να ΚΡΙΝΕΙΣ και ενα συστημα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ακομα ο ανθρωπος …τον κομμουνισμο !!!!!!!!!!!(για τετοια «επιστημονικη» αναλυση και «κριτικη » μιλαμε !) .
    5)»Για σένα φταίει μόνο ο καπιταλισμός. Λες και ο καπιταλισμός ή ο κομμουνισμός δεν τα δημιούργησε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ήρθαν ουρανοκατέβατα.» Ουτε ο ανθρωπος ,ουτε οι θεοι τα δημιουργησαν ! Η ΕΞΕΛΙΞΗ (που ακολουθει απαραβατους κανονες και νομους ,ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ παντελως σε σενα ) τα δημιουργει τα κοινωνικα συστηματα ,η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ειναι το εργαλειο και οι οι κοινωνιες απλα τα υφιστανται για ενα διαστημα ,τα ανατρεπουν ,τα μετεξελισουν και τα αλλαζουν παντα προς κατι καλυτερο .Αυτο για σενα ειναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ των …….ανθρωπων ετσι γενικως .Προφανως οι θρησκειες του ΕΝΩΧ εχουν βαθειες ριζες στην ψυχη σου οπως και σε πολυ κοσμο .
    6) Το να μην βλεπεις το ΘΗΡΙΟ που σου ορμα πασει δυναμει ,αλλα το καμμενο δασος που αφησε πισω του και να παιρνεις δεντρακια για να φυτεψεις ενω η ανασα του καιει το στερνο σου,δεν ειναι μονο θεμα προτεραιοτητων αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΛΚΙΑΣ ,νοητικου ΑΧΤΑΡΜΑ και μαλλον ψυχιατρου

    • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      Μονολογώ!
      ο άλλος ο Αμετανόητος είπε ότι υπάρχει κείμενο
      (εστω λεκτικής διαμάχης ιδεών ανακατεμένων με καντάρια γνώσης)
      για να γράψουμε βιβλίο, συμφωνώ ρε και επαυξάνω!!!
      Που θα μου πάει;; εγώ θα βρω και τρίτη ανάρτηση
      για συμπλήρωμα, και θα την κοπανίσω για να φτιάξουμε τόμο.
      Την υπομονή σας ζητώ!
      Θα το εκδώσουμε μετά, και 100% σίγουρο Best seller
      Σ αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς
      θα κονομήσουμε σίγουρα,
      και οι εκδότες και οι συγγραφείς.
      😈
      Aχαχαχαχαχαχαχ

    • «1) τον μονο χαρακτηρισμο που σου εδωσα ηταν του “ασχετου ” …προσθετω και του βλακα τωρα !
      Εσυ απαντησες με οχετο υβρεων και χαρακτηρισμων επιβεβαιωνοντας ετσι την αρχικη σου προθεση».
      Ο χαρακτηρισμός ο οποίος κάθε φορά δίνεις είναι άκρως προσβλητικός, όταν απαντάς με αερολογίες και όχι τεκμηριωμένα, ιδιαιτέρως ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ θέματα. Δώσε μου ότι χαρακτηρισμούς θέλεις, αφού όμως τεκμηριώσεις με συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία αυτού του είδους τις απαντήσεις και όχι με αερολογίες. Προσπαθείς με πολύ «δόλιο» τρόπο να παρουσιάσεις τον άλλο άσχετο, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχεις ιδέα από τεχνικά ζητήματα και δεν μπορείς καν να τεκμηριώσεις με αποδεδειγμένα στοιχεία την θεωρία σου και καταλήγεις να βγάζεις άχρηστη την οποιαδήποτε γνώση έχει ο άλλος χρησιμοποιώντας ένα και μοναδικό επιχείρημα. «Είναι όλοι τους πληρωμένοι», πλην φυσικά αυτών που έχεις διαβάσει εσύ που ούτε καν τους κατονομάζεις.

      «2) Τα “τεχνικα” που παραθετεις ειναι ολα τραβηγμενα απο τα μαλλια .Ασε που δεν παιρνεις υπ οψη σου (γιατι αραγε;; επειδη δεν χωρα στο μυαλο σου;) οτι οι λυσεις Καλογερακη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ οπως λες ή φανταζεσαι, αλλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ …οταν και αν η κοινωνια γινει των ΠΟΛΙΤΩΝ της .Αλλα εδω ΤΖΙΖΖΖΖ για σενα ….Και μονο η παπαρια που γραφεις για τους συσσωρρευτες δειχνει οτι τουλαχιστον ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΟΛΟ το βιντεο !!! 50 χρονια ζωης δινει στην δικιας του κατασκευης και δες στο βιντεο γιατι !»
      Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Τραβηγμένα από τα μαλλιά;; ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ ΤΟ. Ατομικές, κοινωνικές, κοινωνία των πολιτών ….μπλα μπλα. Έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου πεις;; Πως μεταφράζεται δηλαδή η συγκεκριμένη υλοποίηση στην κοινωνία και όχι ατομικά;; Γιατί τα τεχνικά στοιχεία τα οποία παρέθεσα δεν εφαρμόζονται σε κοινωνικό επίπεδο παρά μόνο σε ατομικό;; Μετά μιλάς για μπουρδολογίες κλπ. Ο Καλογεράκης δίνει 50 χρόνια ζωής στην κατασκευή του;; Κι εγώ σου δίνω 5 χρόνια ζωής. Έχεις κάτι συγκεκριμένο που να αποδεικνύει του λόγου το αληθές ή «καταπίνεις την καμήλα αμάσητη» σε ότι σε συμφέρει να λες; Έχεις έστω κάποιες ενδείξεις που να συντείνουν στο ότι ισχύουν τα λεγόμενά του;; Επειδή προσωπικά δεν είχα, οπότε πήρα τις καλύτερες τιμές από τις μπαταρίες που είναι διαδεδομένες. Όλοι οι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, οργανισμοί κλπ είναι «πληρωμένοι» και δεν ξέρουν τι λένε, όμως ο Καλογεράκης και ο οποιοσδήποτε Καλογεράκης πετάει κάτι και πρέπει να το θεωρήσουμε defacto αληθινό !!!

      «3) Η θολουρα σου και το Αντιμαρξιστικο -Αντιορθολογικο κολλημα σου συνεχιζεται και στην αναφορα σου στον ….Γιαννακοπουλο (και οχι τον Μαρξ) μιας και το αποσπασμα που παραθετεις ειναι του αρθρογραφου και οχι του Φιλοσοφου ,οπως λαθος φανταζεσαι .Μαλλον εχεις προβλημα κατανοησης οταν διαβαζεις …ή μαλλον η μονη “γνωριμια ” σου με τον Μαρξισμο εγινε μεσω ….τριτων .»
      Η αναφορά μου ήταν σαφώς στον Γιαννακόπουλο για να σου δώσω να καταλάβεις ότι έχεις πρόβλημα «μετάφρασης» των λεγομένων του Μαρξ. Σου το γράφω και λίγο πιο πάνω όταν σου λέω ότι ακολουθείς τα λεγόμενα του Μαρξ «κατά γράμμα». Όσον αφορά την θολούρα, σου το ξαναλέω. Η μοναδική θολούρα που έχω προέρχεται αποκλειστικά από άτομα κολλημένα σαν κι εσένα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΙΤΙΚΗ σκέψη για ότι διαβάζουν ή ακούν και η όλη κριτική τους εξαντλείται στο δέχομαι τον μεν γιατί το είπε ο τάδε τον οποίο απλά «γουστάρω» και απορρίπτω τον άλλο γιατί τον θεωρώ πληρωμένο. Πάντα όμως χωρίς αποδείξεις, εντελώς ατεκμηρίωτα και με «δημοκρατικότατες» διαδικασίες του αποφασίζω και διατάσω. Όσον αφορά την άποψή σου για το υποτιθέμενο αντιμαρξιστικό μου κόλλημα, θα σου το πω ευθέως ότι είμαι κολλημένος με την ιδεολογία ανθρώπων που προέρχονται από το ΚΚΕ και οι οποίοι έχουν μείνει με την ιδεολογία και άποψη της εποχής του εμφυλίου του 45. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και σκεπτόμενοι στο ΚΚΕ, αλλά προφανώς τους έχει φάει η μαύρη μαρμάγκα και στην επιφάνεια έχουν μείνει οι «δήθεν» ιδεολόγοι που με το θεαθήναι προσπαθούν να καλύψουν τα πραγματικά τους κίνητρα.

      «4) Τις ουτοπιες περι μεικτου καπιταλισμου και λοιπες παπαριες εσυ τις εχεις στο μικροαστικο μυαλουδακι σου,γιατι δεν μπορεις να φανταστεις εναν κοσμο χωρις “υγιεις επιχειρηματικοτητες ” και “λογικα κερδη” (το γιατι ειναι ουτοπιες δεν σου εξηγω γιατι τζαμπα θα τα γραψω ).Φτανεις μαλιστα να ΚΡΙΝΕΙΣ και ενα συστημα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ακομα ο ανθρωπος …τον κομμουνισμο !!!!!!!!!!!(για τετοια “επιστημονικη” αναλυση και “κριτικη ” μιλαμε !».
      Εδώ γελάμε;; Ποιος ανέφερε τον μεικτό καπιταλισμό πρώτος;; Έχω μιλήσει για μεικτό σύστημα, όμως έχεις κι εδώ την ακατανίκητη τάση σου να «μεταφράζεις» ή να κατηγοριοποιείς τα λεγόμενα των άλλων κατά το δοκούν. Μια το λες σοσσιαλδημοκρατικό, μια το λες μεικτό καπιταλιστικό, μια το λες αντιμαρξιστικό. Μάλλον το έχεις κάψει, προφανώς γιατί δεν μπορείς με βάση τα προσωπικά σου κριτήρια να εντάξεις την ιδεολογία μου σε μία κατηγορία, λες και σου ζήτησε κανένας να το εντάξεις… Κρίνω ένα σύστημα που δεν γνώρισε ακόμη ο άνθρωπος. Αυτοαναιρείσαι;; Γιατί σύμφωνα με αυτό :
      «Ο/Η Λεωνίδας λέει:
      23/05/2013 στις 20:58
      Οι Σπαρτιατες και οι Σπαρτιατισσες ηταν γνωστοι για να μακρυα μαυρα κατραμι μαλλια τους ,τα οποια με ιδιαιτερη επιμελλια ελουζαν και χτενιζαν ολημερις σαν ενδειξη καλους και αρμονιας με τα τα καλογυμνασμενα κορμια τους .Οι Βασιλεις που ειχαν (2) δεν ειχαν κανενα προνομιο υλικο ,απλα απολαμβαναν την τιμη να ειναι ΟΜΟΙΟΙ μεταξυ ΟΜΟΙΩΝ .οι ΟΜΟΙΟΙ και η ΑΠΕΛΑ διοικουσαν την Σπαρτη με δημοκρατικοτατες διαδικασιες που εφταναν στο σημειο να εισηγουνται και καποιοι ξεχωριστοι ειλωτες ναγινονται απελευθεροι .Κατα Ραφαηλιδη η Σπαρτη ειχε Πολεμικο Κομμουνισμο και η Αθηνα Δημοκρατικο
      , έχει υπάρξει… Εκτός αυτών όμως, δεν κρίνω το σύστημα. Αμφισβητώ την δυνατότητα του να υπάρξει ένα τέτοιο σύστημα με την μορφή ακριβώς που την οραματίστηκε ο Μαρξ, κι επειδή ακριβώς είναι ένα σύστημα που οι βασικές του αρχές με καλύπτουν ιδεολογικά, προσπαθώ να το προσαρμόσω στην σημερινή εποχή. Αν κι εσύ δεν ήσουν κολλημένος με τις λεπτομέρειες του συστήματος αυτού, θα είχες αντιληφθεί ότι σημασία έχει να κρατήσεις τις βασικές αρχές ενός συστήματος και να προσαρμόζεις τις λεπτομέρειες και τον τρόπο υλοποίησης στο περιβάλλον στο οποίο ζεις. Το να κυνηγάς ανεμόμυλους ωσάν σύγχρονος Δον Κιχώτης βοηθάει μεν σε επίπεδο φαντασίας αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν έχει καμία απολύτως αξία. Εσύ περιμένεις να εμφανιστεί ο homo epomenus, εγώ προσπαθώ να σκεφτώ τρόπους για να κάνω δικαιότερη την κοινωνία την οποία ζούμε ΣΗΜΕΡΑ. Σε τελευταία ανάλυση, άποψή σου και άποψή μου. Μην μου βάζεις όμως λόγια στο στόμα που δεν είπα χρησιμοποιώντας ψευδοεπιχειρήματα ότι κρίνω το σύστημα κλπ.

      «5)”Για σένα φταίει μόνο ο καπιταλισμός. Λες και ο καπιταλισμός ή ο κομμουνισμός δεν τα δημιούργησε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ήρθαν ουρανοκατέβατα.” Ουτε ο ανθρωπος ,ουτε οι θεοι τα δημιουργησαν ! Η ΕΞΕΛΙΞΗ (που ακολουθει απαραβατους κανονες και νομους ,ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ παντελως σε σενα ) τα δημιουργει τα κοινωνικα συστηματα ,η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ειναι το εργαλειο και οι οι κοινωνιες απλα τα υφιστανται για ενα διαστημα ,τα ανατρεπουν ,τα μετεξελισουν και τα αλλαζουν παντα προς κατι καλυτερο .Αυτο για σενα ειναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ των …….ανθρωπων ετσι γενικως .Προφανως οι θρησκειες του ΕΝΩΧ εχουν βαθειες ριζες στην ψυχη σου οπως και σε πολυ κοσμο .»
      Προφανώς έχεις ειδικότητα στην εξέλιξη. Μιας και μου είναι παντελώς άγνωστοι οι νόμοι και οι κανόνες της εξέλιξης, όπως λες, μπορείς σε παρακαλώ να μου τους πεις;; Σου είπα και προηγουμένως, κάτι συγκεκριμένο έχεις να μου πεις; Τεκμηριωμένο όμως. Αλλιώς πες μου την άποψή σου απλά και άσε και σ’ εμένα και στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να την αμφισβητήσει. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια και μου λες ότι οι θρησκείες του ΕΝΩΧ έχουν βαθιές ρίζες στην ψυχή μου. Και το κυριότερο, μην θεωρείς και μην θέτεις την άποψή σου ως θέσφατο.

      «6) Το να μην βλεπεις το ΘΗΡΙΟ που σου ορμα πασει δυναμει ,αλλα το καμμενο δασος που αφησε πισω του και να παιρνεις δεντρακια για να φυτεψεις ενω η ανασα του καιει το στερνο σου,δεν ειναι μονο θεμα προτεραιοτητων αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΛΚΙΑΣ ,νοητικου ΑΧΤΑΡΜΑ και μαλλον ψυχιατρου».
      Καλά μας τα λες, όμως δεν φτάνει να μας ανακοινώνεις το πόρισμά σου. Πες μας και κανέναν πρακτικό τρόπο να καταπολεμήσουμε το θηρίο. Τεκμηριωμένο φυσικά. Με δικά σου λογάκια. Άντε καμάρι μου… Α, ναι. Και κόψε τον πολύ ύπνο γιατί βλέπεις εφιάλτες…

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        1) αερολογιες επιμενεις να ονομαζεις οτι δεν κατανοει η κεφαλα σου! Και σου εχω πρωτογραψει ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να ερμηνευσεις κοινωνικοοικονομικα θεματα με ασχετες επιστημες ,οπως η ψυχολογια πχ .Δεν κατεχεις ενα θεμα ,κατσε μελετα το αν σε ενδιαφερει ,αλλα στην ουσια του κι οχι γενικα κι αοριστα και μ οτι αχταρμα σου βαλλαν στο σχολειο στο μυαλο .Ειδικα με την πολιτικη και δη την πολτικη οικονομια δεν ειχες και πολλα πολλα πριν την κριση ,ειναι ολοφανερο .Οπως ο περισσοτερος απολιτικ κοσμος σημερα που δεν ξερει απο που του ηρθε ετσι κι εσυ εχοντας τα χαμενα ιδεολογικα προσπαθεις να βγαλεις ακρη .Το χειροτερο ειναι η αγνοια που εχεις για την αγνοια σου .!!!!ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΜΩΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ

        2) τα τεχνικα τα κατεχεις καλυτερα ,τα κοινωνικα δεν νοιωθεις ! Εγω πιστευω στις λυσεις Καλογερακη οταν της βαλει σε κινηση ,επεξεργασια και μελετη μια αλλη κοινωνια ,με επιστημονες ακηδεμονευτους κι ελευθερους που θα παλευουν για το καλο της .Εσυ βγαζεις ΨΕΥΤΗ και τον ανθρωπο !!!»Έχεις έστω κάποιες ενδείξεις που να συντείνουν στο ότι ισχύουν τα λεγόμενά του;;» …..ΤΙ ΘΕΣ;;; 50ετη ΕΓΓΥΗΣΗ απο τον Μιχαλη ;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ .Φαντασου που φτανει η επιδιωξη σου να «την πουμε στον αλλο» (γιατι αυτο σε καιει) που αμφισβητεις εναν καθολα σοβαρο ανθρωπο που ανοικτα σε βιντεο και δημοσια θεα μετρα καθε λεξη που ξεστομιζει !!!! Κι οταν λες «επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, οργανισμοί κλπ» ποιους εννοεις ;;; Κατι τυπαδες που αν τους σκασει η ΜΟΝΣΑΝΤΟ ενα προγραμματακι στο ΑΠΘ θα βγαλουν την μεταλλαγμενη σογια αντικαρκινικο εδεσμα;;; Ή ουτε αυτα ξερεις οτι γινονται και μεσω ΕΕ μαλιστα (Ερασμους προγραμματα κλπ);;

        3) «Μεταφραση» δεν χρειαζεται ο Μαρξ απο κανεναν Γιαννακοπουλο .Γιατι ηταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ σε ολα !!! ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ και ΣΑΦΗΣ και οχι μονο στα βασικα στοιχεια που κινουσαν το καπιταλιστικο κοινωνικοοικονομικο γιγνεσθαι της εποχης του αλλα κυριως στην μαθηματικη προβλεψη….ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΛΕΙΓΕ (σ αυτο που ζει η ανθρωποτητα τωρα ) .Αλλα πως να καταλαβει καποιος που του προκαλουν αλλεργια ακομα και οι λεξεις Καπιταλισμος ,Εργατικη Ταξη ,Συνδικαλισμος ,Οργανωση;; Συνεχισε λοιπον να «διαβαζεις» τον Μαρξισμο μεσω γιαννακοπουλων κλπ .Εξ αλλου εκτος του οτι εχουν περασει εκατομμυρια «μεταφραστες» μετα τον Μαρξ ,εχει φροντισει και το ιδιο το συστημα να σας εκπαιδευσει στην θολουρα και την συγχυση πανω στον Φιλοσοφο.Εγω τον διαβασα γνησιο στα νιατα μου και εκανα πρακτικη μεσα στο εργατικο κινημα ,εκει που δενεται τ ατσαλι του ΕΜΕΙΣ .Ισως αυτη να ειναι και η διαφορα μας .Γι αυτο δεν μπορεις να φανταστεις συλλογικα και συνολικα την κοινωνια και καταφευγεις παντα σε ατομικα παραδειγματα (εννιοτε τραβηγμενα απο τα μαλλια) ,σε ατομικες επιστημες ,που σε βοηθανε να απορριψεις πιο ευκολα αυτο που αρνειται το μυαλο σου να δεχτει .

        4) ….έχει υπάρξει!!!!!! αχ ανακουφιση που θα εννοιωσες ε; οταν το βρηκες;;… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ εδω εριξα πολυ γελιο αδερφε !! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ .Ενταξει αφου ΕΧΕΙ υπαρξει ….πριν 2500 χρονια ….μπορουμε να το ΚΡΙΝΟΥΜΕ με δεδομενα ΜΑΡΞ …..να το ενταξουμε στο σημερα ….και να το ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ !!!! (ΤΡΙΚΥΜΙΑ 9 ΜΠΟΦΩΡΙΑ !)
        δικαωνεσαι ΜΕΓΑΛΕ ….επαναστατη!!!
        Βρε τραγελαφε ……ο Ραφαηλιδης το ειπε …..συγγραφικη αδεια ο ανθρωπος κι εγω απλα τον ανεφερα ….αλλα για να δεις τι ΣΤΟΚΟΣ εισαι ,επαναφερεις αυτο που ειχα γραψει για να αποδειξεις ΤΙ ;; οτι αυτοαναιρουμαι ;;; Αν εσυ αυτο καταλαβες γιατι αυτο σε βολευει ;;;…απατεωνια λεγεται αυτο ,κουτοπονηρια και βλακεια …Ενταξει ομως ,κοιμησου ΗΣΥΧΟΣ δεν θα υπαρξει ποτε κομμουνισμος …..δεν κινδυνευεις !!!Εκανε λαθος ……το κομμα μου ΧΑΧΑΧΑΧΑ (απο το οποιο εφυγα το 2000!!!)

        5) ΕΞΕΛΙΞΗ ………ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο οτι εγραψα ;;;Και θες και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ !!!!
        Αποδεικνυοντας οτι ουτε να «ερμηνευσεις» σωστα την Ιστορια δεν μπορεις (οπως ελεγε ο γιαννακοπουλος/μαρξ που επικαλεισαι και ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ )…ποσο μαλλον να την αλλαξεις !
        Οταν ομως ψαξεις να την ερμηνευσεις ασε στην ακρη τις παπαριες περι DNA και χρωμοσωματα ,οπως και τις παραψυχολογιες κλπ ,ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ αλλα τους κοινωνικους νομους και τα δεδομενα καθε εποχης μεσα απο το συλλογικο και οχι ατομικο καθρεφτη .Η ΤΑΞΗ των δουλων ΓΚΡΕΜΙΣΕ το δουλοκτητικο και εφερε την «προοδευτικοτερη » φεουδαρχια ! Η ΤΑΞΗ των αστων και συντεχιτων ΓΚΡΕΜΙΣΕ τους φεουδαρχες κι εφερε τον «προοδευτικοτερο» καπιταλισμο .Η ΤΑΞΗ των εργαζομενων θα ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ και τον καπιταλισμο .Αλλα ΤΩΡΑ μαζι και την ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα μεσα παραγωγης ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .Μπορει να μην σ αρεσει αυτη η ΕΞΕΛΙΞΗ αλλα ειναι νομοτελεια !.Δεν μπορει να γινει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εναντιον της !Θεμα χρονου ειναι .

        6) Εγω πανεξυπνε με δικα μου λογακια μιλαω ,εσυ επικαλεισαι τεκμηρια και «αποδειξεις» ,αποδεικνυοντας οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ σκοπο να πεισεις τον αλλον, αλλα να του «την βγεις» ,να δημιουργησεις εντυπωσεις κοντρα στα αυτονοητα .Να κοντραρεις αυτο που δεν μπορεις ,αλλιως να πολεμησεις …ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ! Ξερεις (οπως και ολος ο λαος ) την ΑΛΗΘΕΙΑ ,καμωνεσαι πως δεν την »»κατανοεις » ,πως την λενε «συστημικοι προδοτες» ,πως δεν την λενε «καλα» ,πως φταιει η ηγεσια τους …..γιατι …ειναι βαρια Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και της ΕΥΘΥΝΗΣ .Γιατι οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ δεν σου λενε (ουτε σου ειπαν ποτε ) «ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ » δοξαστε μας .Γιατι οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ σου λενε ΕΣΥ …ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ …..κι αυτο σας βραχυκυκλωνει την σκεψη ,την μαθημενη αλλιως …
        Ασε λοιπον το ΘΗΡΙΟ (ουτε καν το βλεπεις που σε τρωει) κι ασχολησου με το καμμενο δασακι ….και τα απονερα του συστηματος
        ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

        (Ειχα μια αντιρρηση με το ΚΚΕ τον Ιουνη περσυ ,που δεν εκανε αντιπροταση συνεργασιας στον ΣΥΡΙΖΑ .Ακουγοντας τον Τσιπρα εδω και ενα χρονο απο δηλωση σε δηλωση …..μεχρι και σ αυτο… το Κομμα που με βαρια καρδια (πρωτη φορα τοτε ξαναψηφισα ) ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ βγαζοντας με ευκολοπιστο βλακα τελικα .Κι αν παρουμε απο το Μααστριχτ ως σημερα …ΕΚΕΙ να δεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ,ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ …..ΤΕΚΜΗΡΙΑ επιστημονικης επιβραβευσης ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ )

        • «1) αερολογιες επιμενεις να ονομαζεις οτι δεν κατανοει η κεφαλα σου! Και σου εχω πρωτογραψει ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να ερμηνευσεις κοινωνικοοικονομικα θεματα με ασχετες επιστημες ,οπως η ψυχολογια πχ .Δεν κατεχεις ενα θεμα ,κατσε μελετα το αν σε ενδιαφερει ,αλλα στην ουσια του κι οχι γενικα κι αοριστα και μ οτι αχταρμα σου βαλλαν στο σχολειο στο μυαλο .Ειδικα με την πολιτικη και δη την πολτικη οικονομια δεν ειχες και πολλα πολλα πριν την κριση ,ειναι ολοφανερο .Οπως ο περισσοτερος απολιτικ κοσμος σημερα που δεν ξερει απο που του ηρθε ετσι κι εσυ εχοντας τα χαμενα ιδεολογικα προσπαθεις να βγαλεις ακρη .Το χειροτερο ειναι η αγνοια που εχεις για την αγνοια σου .!!!!ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΜΩΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ»
          Μπλα μπλα μπλα μπλα και πάλι μπλα μπλα. Ερμήνευσέ μου τα κοινωνικο-οικονομικά θέματα με τον τρόπο που τα έμαθες εσύ. Με το να λες απλά τον άλλον συνέχεια άσχετο, δεν αποδεικνύεις πως γνωρίζεις. Αποδεικνύεις μόνο ότι αποφεύγεις να απαντήσεις δια της πλαγίας, (γιατί άραγε ;;). Καλώς λοιπόν, χρησιμοποιώ λάθος επιστήμονες, λάθος επιστήμες κλπ κλπ. Ακούω την δική σου επιστημονική ανάλυση. Πρόσεχε όμως, την επιστημονική σου ανάλυση και όχι ότι «έμαθες» μέσα από το κόμμα ή ότι έχεις αποκτήσει ως άποψη από αγνώστους. Εμπρός λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό !!!

          «2) τα τεχνικα τα κατεχεις καλυτερα ,τα κοινωνικα δεν νοιωθεις ! Εγω πιστευω στις λυσεις Καλογερακη οταν της βαλει σε κινηση ,επεξεργασια και μελετη μια αλλη κοινωνια ,με επιστημονες ακηδεμονευτους κι ελευθερους που θα παλευουν για το καλο της .Εσυ βγαζεις ΨΕΥΤΗ και τον ανθρωπο !!!”Έχεις έστω κάποιες ενδείξεις που να συντείνουν στο ότι ισχύουν τα λεγόμενά του;;” …..ΤΙ ΘΕΣ;;; 50ετη ΕΓΓΥΗΣΗ απο τον Μιχαλη ;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ .Φαντασου που φτανει η επιδιωξη σου να “την πουμε στον αλλο” (γιατι αυτο σε καιει) που αμφισβητεις εναν καθολα σοβαρο ανθρωπο που ανοικτα σε βιντεο και δημοσια θεα μετρα καθε λεξη που ξεστομιζει !!!! Κι οταν λες “επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, οργανισμοί κλπ” ποιους εννοεις ;;; Κατι τυπαδες που αν τους σκασει η ΜΟΝΣΑΝΤΟ ενα προγραμματακι στο ΑΠΘ θα βγαλουν την μεταλλαγμενη σογια αντικαρκινικο εδεσμα;;; Ή ουτε αυτα ξερεις οτι γινονται και μεσω ΕΕ μαλιστα (Ερασμους προγραμματα κλπ);;»
          Όταν, άμα, εφόσον, …, μπλα, μπλα, μπλα. Πες μου πρακτικά θεματάκια να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και εμείς οι πτωχοί αδαείς. Το λοιπόν. Ποια η χρησιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος αυτή την στιγμή; Ποια η εφαρμογή της; Τι αναμένουμε από την εφαρμογή της; Ποσοστό αυτονόμησης; Κλπ. Γιατί στο μέλλον αλλάζει και η τεχνολογία. Το θέμα είναι η χρησιμότητά της με την παρούσα τεχνολογία. Δεν θέλω εγγύηση. Σε έχω ξαναρωτήσει και ξαναρωτάω. Μπορώ καλέ κύριε να αμφισβητώ ή θα πρέπει να παίρνω άδεια; Εδώ έχεις βγάλει και επιμένεις να βγάζεις ψεύτες τους πάντες και τα πάντα, ο κυρ Μιχάλης σε πείραξε; Όταν λέω επιστήμονες, πανεπιστημιακούς κλπ, δεν εννοώ απαραίτητα που ζουν αυτή την στιγμή. Μιλάω για τον οποιονδήποτε άνθρωπο που μπορεί να ήταν ένας καθ’ όλα τίμιος και ακέραιος άνθρωπος που χωρίς καν να ελέγξεις ποιος είναι τον απορρίπτεις. Στο ζήτησα στο παρελθόν, στο ζητάω στην προηγούμενη παράγραφο και στο ζητώ και τώρα. Πες μας τους επιστήμονες από τους οποίους έμαθες και στους οποίους έχεις βασίσει τα δεδομένα σου.

          «3) “Μεταφραση” δεν χρειαζεται ο Μαρξ απο κανεναν Γιαννακοπουλο .Γιατι ηταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ σε ολα !!! ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ και ΣΑΦΗΣ και οχι μονο στα βασικα στοιχεια που κινουσαν το καπιταλιστικο κοινωνικοοικονομικο γιγνεσθαι της εποχης του αλλα κυριως στην μαθηματικη προβλεψη….ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΛΕΙΓΕ (σ αυτο που ζει η ανθρωποτητα τωρα ) .Αλλα πως να καταλαβει καποιος που του προκαλουν αλλεργια ακομα και οι λεξεις Καπιταλισμος ,Εργατικη Ταξη ,Συνδικαλισμος ,Οργανωση;; Συνεχισε λοιπον να “διαβαζεις” τον Μαρξισμο μεσω γιαννακοπουλων κλπ .Εξ αλλου εκτος του οτι εχουν περασει εκατομμυρια “μεταφραστες” μετα τον Μαρξ ,εχει φροντισει και το ιδιο το συστημα να σας εκπαιδευσει στην θολουρα και την συγχυση πανω στον Φιλοσοφο.Εγω τον διαβασα γνησιο στα νιατα μου και εκανα πρακτικη μεσα στο εργατικο κινημα ,εκει που δενεται τ ατσαλι του ΕΜΕΙΣ .Ισως αυτη να ειναι και η διαφορα μας .Γι αυτο δεν μπορεις να φανταστεις συλλογικα και συνολικα την κοινωνια και καταφευγεις παντα σε ατομικα παραδειγματα (εννιοτε τραβηγμενα απο τα μαλλια) ,σε ατομικες επιστημες ,που σε βοηθανε να απορριψεις πιο ευκολα αυτο που αρνειται το μυαλο σου να δεχτει.»
          Μπλα μπλα μπλα μπλα, και πάλι μπλα μπλα. Απ’ όλα μου αρκεί το «Εγω τον διαβασα γνησιο στα νιατα μου και εκανα πρακτικη μεσα στο εργατικο κινημα». Ήτοι τον διάβασες μικρός και τον εμπέδωσες στο ΚΚΕ. Εντάξει, κατανοητό…

          «4) ….έχει υπάρξει!!!!!! αχ ανακουφιση που θα εννοιωσες ε; οταν το βρηκες;;… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ εδω εριξα πολυ γελιο αδερφε !! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ .Ενταξει αφου ΕΧΕΙ υπαρξει ….πριν 2500 χρονια ….μπορουμε να το ΚΡΙΝΟΥΜΕ με δεδομενα ΜΑΡΞ …..να το ενταξουμε στο σημερα ….και να το ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ !!!! (ΤΡΙΚΥΜΙΑ 9 ΜΠΟΦΩΡΙΑ !)
          δικαωνεσαι ΜΕΓΑΛΕ ….επαναστατη!!!
          Βρε τραγελαφε ……ο Ραφαηλιδης το ειπε …..συγγραφικη αδεια ο ανθρωπος κι εγω απλα τον ανεφερα ….αλλα για να δεις τι ΣΤΟΚΟΣ εισαι ,επαναφερεις αυτο που ειχα γραψει για να αποδειξεις ΤΙ ;; οτι αυτοαναιρουμαι ;;; Αν εσυ αυτο καταλαβες γιατι αυτο σε βολευει ;;;…απατεωνια λεγεται αυτο ,κουτοπονηρια και βλακεια …Ενταξει ομως ,κοιμησου ΗΣΥΧΟΣ δεν θα υπαρξει ποτε κομμουνισμος …..δεν κινδυνευεις !!!Εκανε λαθος ……το κομμα μου ΧΑΧΑΧΑΧΑ (απο το οποιο εφυγα το 2000!!!)»
          Χαίρομαι που σε κάνω και γελάς. Μαζί όμως με αυτά που ο Ραφαηλίδης είπε «ποιητική αδεία», έγραψες πριν εσύ για την Σπαρτιάτικη δημοκρατία εγκωμιάζοντάς την. Από κάτω σε είχα ρωτήσει κι εγώ κάτι στο οποίο δεν μου έδωσες ποτέ απάντηση :
          «Ο/Η Επαναστάτης Ποπολάρος λέει:
          24/05/2013 στις 00:53
          Έχεις ακούσει μήπως για την “εφορεία”, την “κρυπτεία”, την “ξενηλασία” και την “διαμαστίγωση”;»
          Μήπως σε παρακαλώ πολύ θα μπορούσες τώρα να μου δώσεις απάντηση και να μου πεις εάν συνεχίζεις και πιστεύεις αυτά που έγραψες για την Σπαρτιάτικη δημοκρατία; Και να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Με τον ίδιο τρόπο έχεις αποκτήσει τις γνώσεις σου και τις απόψεις σου για τον Μαρξ, τα κοινωνικο-οικονομικά θέματα και την εξέλιξη;;

          «5) ΕΞΕΛΙΞΗ ………ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο οτι εγραψα ;;;Και θες και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ !!!! Αποδεικνυοντας οτι ουτε να “ερμηνευσεις” σωστα την Ιστορια δεν μπορεις (οπως ελεγε ο γιαννακοπουλος/μαρξ που επικαλεισαι και ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ )…ποσο μαλλον να την αλλαξεις ! Οταν ομως ψαξεις να την ερμηνευσεις ασε στην ακρη τις παπαριες περι DNA και χρωμοσωματα ,οπως και τις παραψυχολογιες κλπ ,ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ αλλα τους κοινωνικους νομους και τα δεδομενα καθε εποχης μεσα απο το συλλογικο και οχι ατομικο καθρεφτη .Η ΤΑΞΗ των δουλων ΓΚΡΕΜΙΣΕ το δουλοκτητικο και εφερε την “προοδευτικοτερη ” φεουδαρχια ! Η ΤΑΞΗ των αστων και συντεχιτων ΓΚΡΕΜΙΣΕ τους φεουδαρχες κι εφερε τον “προοδευτικοτερο” καπιταλισμο .Η ΤΑΞΗ των εργαζομενων θα ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ και τον καπιταλισμο .Αλλα ΤΩΡΑ μαζι και την ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα μεσα παραγωγης ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .Μπορει να μην σ αρεσει αυτη η ΕΞΕΛΙΞΗ αλλα ειναι νομοτελεια !.Δεν μπορει να γινει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εναντιον της !Θεμα χρονου ειναι .»
          Δεν σου ζήτησα ερμηνεία. Σου ζήτησα τεκμηρίωση. Δεν ξέρω ιστορία, μάθε την μου. Για οποιοδήποτε κομμάτι της ιστορίας δε που δεν ήσουν αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυς, θα ήθελα να μου αναφέρεις τις πηγές σου. Αοριστολογίες δεν με καλύπτουν. Εσύ πρώτος απ’ όλους δήλωσες με στόμφο ότι διαθέτεις κριτική σκέψη και ότι για να το πετύχει κανείς θα πρέπει να αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, (θες να σου βρω το ακριβές σχόλιό σου;)

          «6) Εγω πανεξυπνε με δικα μου λογακια μιλαω ,εσυ επικαλεισαι τεκμηρια και “αποδειξεις” ,αποδεικνυοντας οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ σκοπο να πεισεις τον αλλον, αλλα να του “την βγεις” ,να δημιουργησεις εντυπωσεις κοντρα στα αυτονοητα .Να κοντραρεις αυτο που δεν μπορεις ,αλλιως να πολεμησεις …ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ! Ξερεις (οπως και ολος ο λαος ) την ΑΛΗΘΕΙΑ ,καμωνεσαι πως δεν την ””κατανοεις ” ,πως την λενε “συστημικοι προδοτες” ,πως δεν την λενε “καλα” ,πως φταιει η ηγεσια τους …..γιατι …ειναι βαρια Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και της ΕΥΘΥΝΗΣ .Γιατι οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ δεν σου λενε (ουτε σου ειπαν ποτε ) “ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ ” δοξαστε μας .Γιατι οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ σου λενε ΕΣΥ …ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ …..κι αυτο σας βραχυκυκλωνει την σκεψη ,την μαθημενη αλλιως …
          Ασε λοιπον το ΘΗΡΙΟ (ουτε καν το βλεπεις που σε τρωει) κι ασχολησου με το καμμενο δασακι ….και τα απονερα του συστηματος
          ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ»
          Το ότι δεν έχω πλέον σκοπό να σε πείσω στο έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση. Επειδή όμως ο σκοπός μου δεν είναι να σου την βγω αλλά να μάθω, θα ήθελα με δικά σου επίσης λογάκια να μου πεις με πρακτικό τρόπο πως θα αποφύγουμε το θηρίο. Το όσοι πιστοί προσέλθετε το δέχομαι μόνο από τον Θεό και την θρησκεία. Οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει να με κερδίσει. Είπαμε, αμφισβήτηση…

          «(Ειχα μια αντιρρηση με το ΚΚΕ τον Ιουνη περσυ ,που δεν εκανε αντιπροταση συνεργασιας στον ΣΥΡΙΖΑ .Ακουγοντας τον Τσιπρα εδω και ενα χρονο απο δηλωση σε δηλωση …..μεχρι και σ αυτο… το Κομμα που με βαρια καρδια (πρωτη φορα τοτε ξαναψηφισα ) ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ βγαζοντας με ευκολοπιστο βλακα τελικα .Κι αν παρουμε απο το Μααστριχτ ως σημερα …ΕΚΕΙ να δεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ,ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ …..ΤΕΚΜΗΡΙΑ επιστημονικης επιβραβευσης ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ)»
          Εξαιρετικοί στα λόγια, στην πράξη όμως; Έχεις περάσει το κόμμα σου από το φίλτρο της αμφισβήτησης; Έχεις παρατηρήσει μήπως καμιά ανακολουθία μεταξύ των «κηρυγμάτων» και των πράξεων; Κι αν ναι, σου έχουν κινήσει καθόλου την περιέργεια για να το ψάξεις παραπέρα;

          • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

            Μπλα μπλα μπλα μπλα και πάλι μπλα μπλα
            10 oκαδες βουτυρο σε σκυλινο τομαρι …..
            Στα εχω εξηγησει ολα πολλαπλως ,οποτε ασε τα π@στικα σε μενα ,δεν θες να μαθεις ! γιατι σε ικανοποιει το «επιπεδο» γνωσεων σου και η «πολιτικη» «εμπειρια» σου ,κοντριτσες διαδυκτικες ψαχνεις κι ακροατηριο ….
            ασε που ορισμενα τα μαθαινεις κι απ τη ζωη ,μικρος εισαι ακομα

            • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

              Λοιπόν παιδιά…!
              Λεωνίδα και Επαναστάτη,Επαναστάτη και Λεωνίδα…
              Καλό είναι να σταματήσετε εδώ, διότι βάσει της σωκρατικής μεθόδου, φαίνεται ότι σε αυτόν τον διάλογο τελικά,δεν καταλήγεται κάπου.
              Επειδή σκοπίμως δεν ήθελα να μπώ στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση…θέλω να πώ ΜΟΝΟ το εξής.

              Εάν δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα ανάμεσα σε δύο συζητητές, καλό είναι οι συζητητές οι ίδιοι, να ξέρουν πότε
              θα σταματήσουν…
              Νομίζω ότι προσωπικές «κλήσεις και αντεγκλήσεις» δεν είναι σωστό.
              Και μιλάω και για τους δύο.
              Επειδή όμως δεν μπορώ να απαγορέψω κάτι, που είναι και ενάντια στα «πιστεύω» μου…θα σας παρακαλούσα θερμά να δώσετε
              κάποια στιγμή ένα τέλος.
              Θα το κρίνετε βέβαια μόνο εσείς και εσείς οι ίδιοι, θα πράξετε.
              Εγώ, με όλο το σεβασμό, σας είπα την άποψή μου.

          • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

            Έπεσαν οι υπογραφές για τον Φιλόδοξο Αντιδραστήρα Πυρηνικής Σύντηξης, ITER, στη Γαλλία
            0

            Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, ο ευρωπαϊκός θερμοπυρηνικός αντιδραστήρας, ITER, πρόκειται επιτέλους να κατασκευαστεί, καθώς υπογράφηκε από την Ε.Ε. η σχετική συμφωνία με τις εργολήπτριες εταιρείες. Στόχος του αντιδραστήρα είναι να επιτύχει την πυρηνική σύντηξη με τρόπο που να μπορεί να αξιοποιηθεί από τον άνθρωπο, ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία.

            Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα με κόστος 15 δις. ευρώ, το οποίο έχουν αναλάβει η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα. Ο αντιδραστήρας θα υλοποιηθεί στο Κανταράς της Γαλλίας και θα καλύπτει έκταση ποδοσφαιρικού γηπέδου. Στο εσωτερικό του, θα υπάρχει ένα νέφος από ιόντα υδρογόνου το οποίο θα θερμαίνεται σε θερμοκρασίες 100 εκατ. βαθμών Κελσίου και θα συγκρατείται μέσω μαγνητικών πεδίων.

            Ο σκοπός των επιστημόνων είναι να επιτύχουν την πυρηνική σύντηξη, δηλαδή την ένωση των ατόμων του υδρογόνου, η οποία παράγει άτομα ηλίου και τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Για να συμβεί αυτό απαιτείται πολύ υψηλή θερμοκρασία, άρα και διοχέτευση ενέργειας. Κατ’ επέκταση, το αντικείμενο του ITER είναι το να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση απαιτεί.

            Δεδομένου του ότι η πυρηνική σύντηξη χρειάζεται μονάχα υδρογόνο σαν πρώτη ύλη, αποτελεί μια μεγάλη υπόσχεση για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών της ανθρωπότητας στο μέλλον. Σε αντίθεση με τους σημερινούς πυρηνικούς σταθμούς, οι αντιδραστήρες σύντηξης δεν θα παράγουν καθόλου ρύπους ή απόβλητα, άρα είναι 100% φιλικοί προς το περιβάλλον.
            Τέλος, σημειώνεται ότι το κτήριο του αντιδραστήρα στο Κανταράς προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2018, ενώ τα πρώτα πειράματα προγραμματίζονται για τα τέλη του 2020.
            http://energia.gr

          • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

            Kαλημέρα σε όλους, σωστός Αμετανόητε.

  7. Ο/Η ΦΩΣ λέει:

    Αφασία είστε όλοι! Βλέπω ότι ο καθένας μας θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο έχοντας τη ψευδαίσθηση πως είναι ο πιο έξυπνος. Παιδιά, ειλικρινά έχετε πολλά περισσότερα προβλήματα να λύσετε με τους εαυτούς σας.

Σχολιάστε