Ξεκινάμε!


Θεοδωράκης

Το Ποτάμι

Σημ.Αμετανόητου: Μου άρεσε απλά το κείμενο…Ο λόγος.

Μη με ρωτήσετε τίποτα περισσότερο.Δεν γνωρίζω.

Α,το ξέχασα…! Και διαφωνώ σε πολλά.

***

Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία. Ας ξεκινήσω λοιπόν από το τέλος. Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν; Να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί, να γίνουμε ένα ΠΟΤΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα;

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ’ ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται «έχουμε άλλη λύση;».

Η ιδέα λοιπόν είναι δική σας. Των φοιτητών που με βρήκαν στη Λέρο. Της παρέας που με σταμάτησε στον Βόλο. Των πιτσιρικάδων που μου τηλεφωνούν απ’ τα Χανιά. Του συνεταιρισμού που επισκέφθηκα στα Γιάννενα. Αυτών που με φώναξαν στην Αριστοτέλους. Ίσως βέβαια και να τους παρεξήγησα κιόλας και να κατάλαβα λάθος. Γιατί κανείς από αυτούς δεν μου είπε να κάνουμε κόμμα. Μου είπαν όμως ότι οι πολιτικοί μας ζουν σε άλλον κόσμο, ότι τους ενδιαφέρει μόνο η εξουσία, ότι έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική. Ότι η ζωή πρέπει να προχωρήσει κι αυτοί – οι πολιτικοί δηλαδή- είναι μονίμως στα χαρακώματα να σκιαμαχούν με το παρελθόν.

Και μετά είναι οι ουρές στις στάσεις των λεωφορείων. Πρωί πρωί να βλέπεις 40-50 ανθρώπους να περιμένουν στα πεζοδρόμια. Το λεωφορείο να περνά και να παίρνει τους μισούς κι οι άλλοι μισοί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο. Να αργούν στη δουλειά τους, στο πανεπιστήμιό τους, στον γιατρό τους. Και κανείς να μην έχει σκεφτεί ότι το πρωί πρέπει να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία.

Τα τελευταία χρόνια με φωνάζουν συχνά οι μαθητές στα λύκεια. Να τους μιλήσω για τη ζωή «εκεί έξω». Στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στο Περιστέρι, στη Νέα Ιωνία, στο Πόρτο Ράφτη. Συζητάμε. Ε, λοιπόν σας λέω ότι τα έχουν καταλάβει όλα. Τα λάθη των πατεράδων τους, τα λάθη όλων μας. Ότι σκεφτόμαστε το συμφέρον για την ομάδα, το σπίτι, το κόμμα κι όχι το δημόσιο συμφέρον.

«Και με το χρέος τι θα κάνεις;» Θα φωνάζουν ήδη, αυτοί που θεωρούν γραφικές τις ιστορίες με τα λεωφορεία και τους μαθητές. Θα σας πω. Η επιβίωση μιας χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της. Ωραία λοιπόν, θα στείλουμε τους καλύτερους διαπραγματευτές – αυτό είναι εύκολο. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι τι σκόντο θα σου κάνουν αυτοί που σε δανείζουν. Πώς θα ξαναχτίσεις την οικονομία; Ποιοι θα επενδύσουν; Πώς θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Ποιοι θα πάρουν το ρίσκο και πώς θα τους κάνεις να σε εμπιστευτούν; Αυτοί που κυβερνούν φοβίζουν κάθε μέρα όσους ακόμα επενδύουν σε αυτή τη χώρα και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν τρομοκρατούν και τους επόμενους. Λες και όλοι πρέπει να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι ή εργάτες πολυεθνικών. Δεν έχω τίποτα με τους κολοσσούς που έρχονται από την Αμερική ή τη Ρωσία αλλά ντρέπομαι όταν στα ράφια βλέπω ελληνικά βότανα σε συσκευασία Κίνας. Οι Έλληνες καινοτομούν στο εξωτερικό και εδώ παλεύουν με τους φόρους και τη γραφειοκρατία.

Τα ξέρετε τα νούμερα της ανεργίας. Και ειδικά των νέων. Οι γρήγορες τσαπατσούλικες λύσεις κατέστρεψαν πολλές ζωές. Οικογένειες κατρακυλούν στη φτώχεια. Κοινωνικές δομές που υποστήριζαν τους αδύναμους, κλείνουν. Από τη σπατάλη περάσαμε μεμιάς στη τσιγγουνιά.

Νέοι επαγγελματίες – δουλεύουν δε δουλεύουν – πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν για ασφάλιση «μισό μισθό». Αντί να επιβραβεύουμε αυτούς που δημιουργούν, να τους δίνουμε κίνητρα να κάνουν τις δικές τους δουλειές, αναμασάμε τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες φοροδιαφυγής. Κάθε μήνα ανακοινώνεται ένας νέος φόρος ή «διορθώνεται» ένας παλιός. Παράλληλα μια ιατρική επέμβαση στην Ελλάδα θέλει 10.000€ και στη Γερμανία 100€ ενώ ένα στα τρία παιδιά δεν έχει θέση σε κρατικό παιδικό σταθμό.

Θα το έχετε μάθει. Μέχρι και στα Τίρανα άρχισαν να πηγαίνουν Έλληνες φοιτητές. Αντί λοιπόν να κάνουμε εδώ τις σχολές, δίπλα σε καλά, ισχυρά, δημόσια πανεπιστήμια, προτιμάμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στη Ρουμανία. Ο κατάλογος με τα παράλογα είναι ατέλειωτος. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουμε είκοσι στρατόπεδα. Γιατί; Πέρα από το να υπηρετούν τα παιδιά των υπουργών και των υποστηρικτών τους, σε τι άλλο χρησιμεύουν τόσα στρατόπεδα στην Αθήνα; Οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν 5,7,10 χρόνια – οι φτωχοί δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους – και οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με προφυλακισμένους.

Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στον δυτικό κόσμο. Τις περισσότερες καισαρικές. Τα περισσότερα φροντιστήρια. Και από την άλλη ανοίγουμε τα λιγότερα βιβλία, έχουμε τους λιγότερους εθελοντές αιμοδότες, τους λιγότερους πλέον, ευεργέτες. Και στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί έχει δύο τουλάχιστον συγκεντρώσεις. Κλείνουν οι συγκοινωνίες, σταματά η ζωή, για να πιέσουν ποιον; Τον υπουργό που τους βλέπει πίσω από τα φιμέ τζάμια; Πολίτες σε απόγνωση μπροστά σ’ ένα κράτος κουφό. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν δεν παραβιάσεις εσύ τον νόμο κάποιος άλλος θα βρεθεί να τον παραβιάσει και θα κερδίσει απ’ αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να γυρίσουμε στην αρχή και να κάνουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία. Δικαιοσύνη στα μικρά και τα μεγάλα. Δικαιοσύνη, αξιολόγηση και αξιοκρατία. Αυτό θα κρατήσει εδώ τα νέα μυαλά που σήμερα φεύγουν σαν κυνηγημένα γιατί ξέρουν ότι δουλειές στην Ελλάδα κάνουν οι «κολλητοί» και τα «λαμόγια». Αυτός ο φαύλος κύκλος όμως πρέπει να σπάσει.

Μικρότερη Βουλή και όχι άλλη μια Γερουσία όπως σκέφτονται κάποιοι τις τελευταίες μέρες. Οι πολίτες να μπορούν να ψηφίζουν εκτός από το κόμμα της επιλογής τους και τον υποψήφιο της περιοχής τους από ενιαία λίστα. Κατάργηση όλων των προστατευτικών διατάξεων που είχαν οδηγήσει στο ακαταδίωκτο των πολιτικών. Γιατί θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πολιτικοί που λογοδοτούν σήμερα στη Δικαιοσύνη, είχαν αθωωθεί και από τη Βουλή (και από τα κόμματά τους βέβαια). Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια για να πάψει επιτέλους να κυκλοφορεί το μαύρο πολιτικό χρήμα. Εδώ θέλω να κάνω μια στάση. Τις τελευταίες δεκαετίες βρισκόμαστε συνεχώς σε μια εσαεί προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση δεν τολμά γιατί υπάρχει το πολιτικό κόστος και η αντιπολίτευση δεν συναινεί γιατί «σήμερα – αύριο πέφτει η κυβέρνηση». Και από κοντά οι υποστηρικτές με τα μεγάλα πορτοφόλια. Κάποιοι τζογάρουν στην «πτώση», κάποιοι στην «παραμονή» και οι πιο χουβαρντάδες «παίζουν» σε όλα τα ταμπλό.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχω γνωρίσει από κοντά όλους τους πολιτικούς ηγέτες. Όλοι μπορούσαν μόνοι τους. Έλεγες στον ένα «βοήθα να γίνει αυτό», σου απαντούσε «όχι τώρα – όταν θα γίνω πρωθυπουργός». Άνθρωποι χωρίς κανένα δείγμα γραφής πουθενά, να τους ακούς να λένε «όταν θα έρθω στα πράγματα θα τα αλλάξω όλα». Πώς; Δούλεψες; Έχεις ανεβάσει έστω ένα ρολό μαγαζιού στη ζωή σου; Κατάφερες ποτέ κάτι μόνος σου; Όχι! Έχουν όμως το κληρονομικό χάρισμα της πολιτικής.

Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50% που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι «αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι». Πώς θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια. Όχι με την ενότητα των δικών μας, αλλά με την ενότητα των διαφορετικών.

Να δούμε τα κοινωνικά προβλήματα με τη λογική, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Μετανάστες, ναρκωτικά, σκουπίδια. Όλα αυτά σε άλλες χώρες είναι αφορμή για λύσεις, εδώ είναι αιτίες πολέμων. Οι μετανάστες δεν είναι κακοί, αλλά ούτε χωράνε όλοι. Εκτός αν τους θέλουμε επαίτες στα συσσίτια της εκκλησίας. Αυτοί που ζουν εδώ πρέπει να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές, και τα παιδιά τους στο σχολείο να σηκώσουν και τη σημαία αν το αξίζουν. Τόσο απλά. Η πρέζα έχει κυριεύσει την επαρχία. Δέκα περιοχές της χώρας – νησιά και πρωτεύουσες νομών – ζητούν εδώ και χρόνια εναγωνίως ένα πρόγραμμα υποκατάστατων, μια θεραπευτική κοινότητα. Στην Αθήνα όμως οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος από όλους θα τους σώσει (παρεμπιπτόντως: προτιμάμε να σφάζονται στις φυλακές παρά να δίνουμε μεθαδόνη στους εξαρτημένους) . Και τα σκουπίδια δεν είναι παιγνίδι κολοκυθιάς. Αντί να ανακυκλώνουμε και να κομποστοποιούμε, τα πετάμε όλα στα δάση ή στη θάλασσα. Στα ψάρια του Αιγαίου ανιχνεύονται ίχνη πλαστικού στα σπλάχνα τους. Θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό ή θα είναι ένα από τα «δωράκια» μας στις επόμενες γενεές;

Την Ελλάδα θα σώσει το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να επενδύσουμε δυναμικά και έξυπνα σε αυτά. Χώμα – γεωργία, κτηνοτροφία. Ήλιος – ενέργεια αλλά και υγεία και ευτυχία. Θάλασσα – ψάρια και τουρισμός. Αντί λοιπόν να γκρεμίσουμε γρήγορα τις ασχήμιες που δημιούργησαν οι δεκαετίες του κιτς και να φτιάξουμε έναν νέο αναπτυξιακό χάρτη, αλληλοσυγχαιρόμαστε που οι τουριστικοί πράκτορες επιλέγουν την Ελλάδα όταν καίγεται η Αίγυπτος ή η Τουρκία.

Για να φύγουμε όμως μπροστά πρέπει να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που θρέφει τα κόμματα. Το κάθε θέμα σήμερα είναι αρμοδιότητα ενός υπουργού, ενός αναπληρωτή υπουργού, 3-4 υφυπουργών, μιας ντουζίνας γενικών γραμματέων και κομματικών διευθυντών. Πρέπει επειγόντως να μειώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει από το πρόβλημα. Να αφήσουμε τους βαρύγδουπους τίτλους (υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – δηλαδή; υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ο ΟΗΕ προσωποποιημένος δηλαδή!) και να πιάσουμε δουλειά. Ο ένας στα δημοτικά και τα γυμνάσια. Ο άλλος στα πανεπιστήμια και την καινοτομία. Ο τρίτος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Και βέβαια ένας υπουργός για την ελιά και τα χωράφια. Ένας δηλαδή πολιτικός σε κάθε τομέα, μαζί με έναν τεχνοκράτη γενικό γραμματέα – οικουμενικό ει δυνατόν- με θητεία τετραετή και γενικούς διευθυντές αξιολογημένους κατά προτεραιότητα (αύριο κιόλας).

Στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα, εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Πρέπει να συγκρουστούμε με κάποιους «γέρους θείους», να σκίσουμε κάποια παλιά κιτάπια και να συντάξουμε νέα, δε θα φύγουμε όμως, ούτε θα το παίζουμε μουτρωμένοι. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Άλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό αλλά και τον σύγχρονο Έλληνα.

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα. Το αμάξι δεν έχει φρένα, δεν έχει τιμόνι, έχουμε βγει στον διεθνή αυτοκινητόδρομο και αυτά μαλώνουν αν θα ακούμε δημοτικά ή σοβιετικά εμβατήρια. Και εδώ θέλω να γίνω ξεκάθαρος. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν – φάνηκε!- να της δώσουν νέα ορμή. Ποιος να τους εμπιστευθεί; Μέχρι χθες ζούσαν μόνο για το ρουσφέτι. Οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής. Κάποιοι συμμετείχαν, κάποιοι δεν αντέδρασαν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να μας σώσουν και όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώνα. Δεν μπορούν αυτοί, που ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί αν … επιστρέψει στο παρελθόν.

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.

Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας; Εδώ έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους «ένα μέχρι δέκα ευρώ». Το πώς ακριβώς, θα το μάθετε τις επόμενες ώρες, απ’ το topotami.gr. Προς το παρόν ετοιμάστε τα δέκα ευρώ (και όχι το ένα – ελπίζω). Και μπείτε κι εσείς στο ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, να αλλάξουμε συνήθειες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξουμε ζωή.

Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε. Τολμήστε το.

Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=32059

107 comments on “Ξεκινάμε!

  1. Ο/Η Kimwn λέει:

    Με τα παλιά «συστατικά» ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ πρόκειται να φτιαχτεί κάτι καινούργιο…

    Σταύρο ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ πείθεις, εκτός από κάποιους ομόσταυλους στη ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ (με τους αξιοκρατικότατους μισθούς) ερτ…

    Από ψήφους διαμαρτυρίας μπορεί και να τσιμπήσεις κάτι, με γειά σου….

  2. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    » Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν – φάνηκε!- να της δώσουν νέα ορμή. Ποιος να τους εμπιστευθεί; Μέχρι χθες ζούσαν μόνο για το ρουσφέτι. Οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής. Κάποιοι συμμετείχαν, κάποιοι δεν αντέδρασαν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη.»

    Μας έχουν για τόοοοοσο ζώα που μας δουλεύουν κατάμουτρα τα παιδιά της Σαμαρίνας και της Παπανδρεάμπραινας.

    Ε ρε ξεροπόταμος που σας χρειάζεται

    • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

      Αν και σε άσχετο χρόνο είχα υποστηρίξει (και συνεχίζω) ότι θα πρέπει να έχουμε μια κλιμακωτή αλλαγή με συνδυασμό παλιού και νέου αίματος, θεωρώ ότι ο δημοσιογραφικός χώρος είναι από τους πλέον αναξιόπιστους για κάτι τέτοιο. Και πάλι όμως θα κρατήσω μικρό καλάθι καθώς όλα κρίνονται στην πορεία.

      Επίσης, το «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί» είναι κατά την εκτίμησή μου η μεγαλύτερη παγίδα καθώς δεν αφήνει περιθώριο σε όσους (για χ,ψ λόγους) είχαν στηρίξει σε κάποιο στάδιο τα μνημόνια να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, διευρύνοντας το μέτωπο ενάντια στα μνημόνια, κάτι που μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση. Το «τσιμεντάρισμα» των δύο στρατοπέδων, τους μόνους που ευννοεί είναι οι «δανειστές μας» που τρίβουν τα χέρια τους.

  3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Χρονικογράφε του μέλλοντος, αν, μες στα ερείπια που ψάχνεις απ’ την εποχή μου, βρεις αυτό το εύφλεκτο σημείωμα σε μπουκάλι, γνώριζε σε παρακαλώ πως καθώς εξαπολύονταν, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, αντισημιτικά και αντικομμουνιστικά πογκρόμ, καθώς οι σβάστιγκες γέμιζαν τους δρόμους μιας ευρωπαϊκής χώρας, καθώς προετοιμαζόταν γοργά η μεταφορά του Τρίτου Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ευρώπη, καθώς εμείς οι λίγοι που μείναμε πιστοί στην ιδέα ενός κόσμου χωρίς κτηνωδία και βαρβαρόττηα ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα για μας και τις οικογένειές μας, η ελληνική “κοινή γνώμη” ασχολούνταν με το ότι θα ιδρύσει κόμμα κάποιος Σταύρος Θεοδωράκης και με τον ….σφύριζα αδιαφορα

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Καταρρέουν.
      Ψάχνουν βάρκα,σωσίβιο,σανίδα…
      Το σύστημα (Τράπεζες-Πολιτικοί-ΜΜΕ-Πολυεθνικές-Ελληνες Μεγαλοεπιχειρηματίες) ψάχνει την επόμενη μέρα.
      Οι Δημοσκοπήσεις κρύβουν ένα μυστικό.Την πανωλεθρία.

      Εν Αρχή Ην ο Λόγος.
      Οι ψυχολόγοι οι κοινωνιολόγοι και οι Οπίνιον μέϊκερ ψάχνουν το επόμενο βήμα στις σχετικές επιστήμες.
      Ο Θεοδωράκης και ο κάθε Θεοδωράκης ΗΤΑΝ ένα πρόσωπο που τράφηκε ΚΑΛΑ από το ίδιο το ΣΥΣΤΗΜΑ.
      Ενα πρόσωπο γενικά συμπαθές…
      Ενα πρόσωπο που ΙΣΩΣ αποδειχτεί και αυτός ένας Κουβέλης…
      Τα εχέγγυα τα έχει…

      Δεν γνωρίζω ΑΝ έχει αγαθές προθέσεις και επαναστατική διάθεση.
      Ούτε γνωρίζω αν ΚΑΙ κατά πόσο θα ευδοκιμήσει η προσπάθειά του.
      Αν είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ θα φανεί.
      Αν είναι ΨΕΥΤΙΚΟΣ θα φανεί.

      Δεν πιστεύω στο ΤΕΛΟΣ των Ιδεολογιών.
      ΠΟΤΕ δεν πίστεψα στη ΜΑΛΑΚΙΑ του Φουκουγιάμα.
      Ισα-Ισα.
      Ο Φουκουγιάμα κατάλαβε τη δική του…
      Τα μιξ γκριλ είναι καλά για τα μεζεδοπωλεία.
      Οχι για την Πολιτική.

      Η ανάρτηση έγινε ΜΟΝΟ για τον Λόγο.
      Και αυτό ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
      Αλλά στην Ελλάδα του 2014 ΑΥΤΟ δεν είναι αρκετό.
      Εχω Υπομονή και θα Παρακολουθώ.

      Υ.Γ.Λεωνίδα ΜΑΖΕΨΤΕ τον Κουτσούμπα.
      ΝΑΙ.! Τον Κουτσούμπα.
      Στις συνεντεύξεις στις φυλλάδες του ΜΠΟΜΠΟΛΑ να μάθει να κοιτάει ΠΡΩΤΑ τη καμπούρα του και ΜΕΤΑ τους ΑΛΛΟΥΣ…ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ λέγεται αυτό…
      Εκτός ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ότι ΟΛΑ τα ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ…
      Το καλοκαίρι του 2012 ΕΠΡΕΠΕ να πάει το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ.
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ.
      Το να πυροβολεί το ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2014 ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.
      Γιά να πέρνουν 5-6-7% είναι ΑΡΙΣΤΟΙ…
      Για το 30% είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ.
      ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ το ΕΧΑΣΕ το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΚΕ.
      Αυτά τα λόγια μου, να τα θυμάσαι αδελφέ μου καλά.

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        «Το καλοκαίρι του 2012 ΕΠΡΕΠΕ να πάει το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ.» …..Θυμαμαι οτι το ειχαμε συζητησει αυτο ΤΟΤΕ ….ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ? Οτι καλα εκανε και δεν «πηγε» …ο ΣΥΡΙΖΑ αλλαξε τοσες θεσεις για τις κορυφαιες επιλογες οσες και οι μερες που περασαν απο τοτε !!!! Το ΚΚΕ παρεμεινε σταθερο στο τετραπτυχο προγραμμα του -το οποιο καθε μερα που περνα αποδεικνυεται και το ΜΟΝΟ συμφερον για τον λαο – και οχι μονο αυτο !!!! Αλλα οι κομμουνιστες ειναι αυτοι που ειναι παντου και παντα μπροστα στο κινημα .Αγροτες ,αγωνες για την Υγεια ,Χαλυβουργια ,Κοκα κολα ,Παπουτσανη ,Ναυπηγεια ,στην Παρο π;οχτες 10 ΠΑΜιτες κατεβασαν ολο τον λαο στο λιμανι σε κινητοποιηση γιατι δεν εχει παιδιατρο το νησι !!!!….
        ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ του 4,5% !!!!
        Αντιθετα οι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ του 27% αποδεικνυεται οτι το «κλεψαν» για να το στειλουν πιο βαθια στον καναπε !!! (μηπως ειδες πως αντιμετωπισε η ΑΥΓΗ την «νεα » κυβερνηση Ουκρανιας???)
        Και λες ΕΣΥ ….»ΜΑΖΕΨΤΕ τον Κουτσούμπα» ?????
        Καταλαβαινεις τι ζητας ?? Να μπει στον καναπε και το μοναδικο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ κομματι που κρατα ενα μερος του λαου σε εγρηγορση ..
        Το υπολοιπο ….ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ να εχετε αυταπατες …να περιμενετε «ανασταση» απο κολοτουμπες και θεομπαιχτες τυπου Σταυρου ..»υπερβασης» ,σφυριζα ,ΧΑ , και τον καθε τσαρλατανο
        ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ να περιμενετε τις «επιλογες» σας ….»θα φανεί.»….»ΑΝ έχει αγαθές προθέσεις και επαναστατική διάθεση !!!!!!!!!!!! » …..ο καθε ρεντικολος «δημοκρατης» ,»αριστερουλης» που εκανε συνεντευξη – διαφημιση στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ !!!!!

        Αν δεν εχετε βγαλει ακομα ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπερασματα και περιμενετε …»να φανει» ,τι να σας πω???
        Μαλλον ενα «αγιο φανουρη» περιμενετε -εν μεσω Φασιστικης ΕΕ που φκιαχνουνε παρεουλα Δεξιουληδες ,»αριστερουληδες» και σοσιαλδημοκρατες πανευρωπαικα- και κανετε απλα ευχελαια …

        (και οσοι ψηφισανε ΠΑΣΟΚ το 09 αυτο ελεγαν ….»θα φανει» …)

        • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

          «Το υπολοιπο ….ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ να εχετε αυταπατες …να περιμενετε “ανασταση” απο κολοτουμπες και θεομπαιχτες τυπου Σταυρου ..”υπερβασης” ,σφυριζα ,ΧΑ , και τον καθε τσαρλατανο
          ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ να περιμενετε τις “επιλογες” σας ….”θα φανεί.”….”

          Εγώ ΔΕΝ περιμένω τίποτα και από κανέναν…Και για αυτό ΔΕΝ κομματικοποιήθηκα στη ζωή μου…
          Το ΚΚΕ ΑΠΕΤΥΧΕ στο να συσπειρώσει τον κόσμο στην ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ που γνώρισε η χώρα από το 1929…
          Χειρότερα και από τον Β’ΠΠ.
          Και αυτό ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του ΚΚΕ.Και όχι του Σύριζα…
          Δεν το βλέπεις ?
          Αν δεν το βλέπεις τότε πήγαινε δέκα μέτρα πιο ψηλά,πιό αριστερά,ανέβα σε μία σκάλα,κουνήσου τέλος πάντων… και ΘΑ το δείς σίγουρα…!

          Εκτός αν νομίζεις ότι ΕΠΕΙΔΗ συμφωνώ με το 80-90% των προτάσεων του ΚΚΕ θα το αφήσω στην απόξω…
          Οχι.Ολοι περνάνε από κόσκινο…
          Ολοι.
          Κανείς ΔΕΝ έχει το αλάθητο…

          Καλημέρα και καλή συνέχεια

          • Ο/Η Kimwn λέει:

            Ουδείς άσφαλτος, υπάρχει και το σκυροδεΡμα….

          • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

            Το ΚΚΕ δεν απετυχε σε ΤΙΠΟΤΑ ….οση ΔΥΝΑΜΗ του δινεις εσυ (ο λαος) στην Βουλη και τα Συνδικατα την αξιοποιει προς το συμφερον σου (του λαου) …οσα του δινει ο λαος ,τοσα παιρνει πολλαπλασια πισω ο ιδιος .Αν δεν υπηρχε το ΚΚΕ (εστω αυτο του 4,5%) ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥΘΕΝΑ .
            Μαλλον ο λαος ΑΠΕΤΥΧΕ τρωγοντας αμασητη την αστικη ιδεολογια και προπαγανδα επι χρονια κι ακολουθωντας «ευκολες» λυσεις ψευτων και τσαρλατανων ….ας μαθει κολυμπι τωρα

            • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

              Μου κάνεις πλάκα.!!!
              Δηλαδή ΤΙ απέτρεψε το ΚΚΕ στο «Σοκ και Δέος» ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των Ελλήνων ?
              ΤΙΠΟΤΑ.
              Γνωρίζεις ΕΠΊΣΗΣ ότι ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?
              Το γνωρίζεις…
              ΝΟΜΙΚΑ ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΚΕ ?
              ΤΙΠΟΤΑ.
              Για να μην…μεσημεριάσουμε… το κλείνω εδώ, διότι δεν είναι ο σκοπός μου να «πυροβολώ» το ΚΚΕ.
              Δεν πρόκειται να γράψω κάτι άλλο επ’αυτού.

              Υ.Γ.Φίλε μου Λεωνίδα, έχω περισσότερες απαιτήσεις από το ΚΚΕ παρά από το Σύριζα.

    • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

      Πάμε…2 σέ 1…

      α.
      » αντισημιτικά και αντικομμουνιστικά πογκρόμ, καθώς οι σβάστιγκες γέμιζαν τους δρόμους μιας ευρωπαϊκής χώρας»

      «Το σύστημα (Τράπεζες)…τό κόβω ἐδῶ…

      Τίς Τράπεζες (γιά «ἔξω» μιλάμε, ὄχι τά ε’ν Ἑλλάδι παραμάγαζα), πού ἐμπεδώνουν καθημερινά καί παντοιτρόπως τήν Τραπεζο – τρομοκρατία καί φέρνουν, ὁσονούπω, τήν Τραπεζο – δικτατορία, ΠΟΙΟΙ τίς κατέχουν οέεεο;

      Ἕλληνες;
      Ἐσκιμώοι;
      Παπούα;
      Βλάχοι καί…τουαρέγκ ἤηη γόνοι – ἀπόγονοι – ἐπίγονοι χρηματοδοτῶν τῆς οὕτω καλούμενης «ἐπανάστασης» τοῦ ’17, σάν τήν τωρινή μέ ἄλλο φερετζέ τῆς Ούκρανίας, γιά νά βάλουμε στό χέρι τήν Ἀνεξάρτητη Ἐθνική Ρωσική Τράπεζα, μεταξύ…»ἄλλων»;

      Ἀπό τούς 25τόσους Περιφερειακούς Διοικητές ἄς πούμε στίς μετά ’17 ΕΣΣΔ μεγάλες ἐπαρχίες, πόσοι ἤτανε…»συγγενεῖς» τῶν…χρηματοδοτῶν τους οέεο;
      …Καμμιά…22τόσοι;

      β.
      «Το καλοκαίρι του 2012 ΕΠΡΕΠΕ να πάει το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ.
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ.»

      Νά κάνει…ΤΙ, οέοο;

      Νά πηγαίνουνε ἀντάμα στά…γαμω – Μπρούκινγκς γιά τό…»χρίσμα»;

      Νά προσεταιριστούνε καί νά μοιραστούνε τό Ὀφφίτσιο Ἐκπροσώπου Τύπου Τουρκο – Ἰσραηλινών ἐπιδιώξεων καί συμφερόντων μέ τήν κάθε…Δούρου;

      Νά συνταχθούνε…ΚΑΙ «ἐμφανῶς», γιατί ἀφανῶς τό δουλεύουν τό «πράμμα», μέ τούς κάθε Οὐράς καί τά πρακτόρια του Βουλευτές τοῦ ΣΥΡΙΖΑ στή Θράκη γιά νά τήν διαλύσουν καί νά παραδώσουνε, ἐκτός τῶν «ἄλλων», ΚΑΙ τήν ὑποθηκευμένη ἀγροτική της γῆ στήν Τουρκιά;

      Νά…νά…νά;
      Μέχρι τόν…Δεκαπενταύγουστο μπορῶ νά θέτω ἐρωτήματα…

      Δηλαδή ἐσεῖς καλά μου…παιδιά, ΤΙ κάνετε δῶ μέσα;
      Παραμυθιάζεστε μεταξύ σας;
      Κρύβεστε ἀπό καί…κρύβετε ἀδιάσειστα καί ἀδυσώπητα γεγονότα καί πλάθετε…κουλουράκια;

      Ὄχι φίλοι μου…
      Ὄχι…
      Μέ τέτοια μυαλά δέν μπορεῖτε μέ σιγουριά νά εἴσαστε μέρος τῆς λύσης…
      Ἀλλά…σίγουρα μπορεῖτε νά γνωρίζετε μέ κάθε βεβαιότητα ὅτι μέ τά ἴδια αὐτά μυαλά, ἡ Πατρίδα ταμεῖο δέν πρόκειται νά πάει.

      Εὐχές…
      …Καληνυχτῶ,

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Πηγή έχεις;

      • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Τον Καβάφη τον γνωρίζεις ? Τον γνωρίζεις…
        Το «ήταν κάποια λύσις»… το γνωρίζεις ? Το γνωρίζεις…
        Ηταν,ήταν…

        ΔΕΝ ΘΕΛΩ να είμαι μέρος ΚΑΜΙΑΣ ΛΥΣΗΣ.Ούτε Ολοκληρωτικής ούτε Μερικής.
        Ονειρεύομαι άλλο πράγμα από αυτό που φαντάζονται πολλοί…
        Ισως και εσύ αδελφέ Μιχαήλ.
        Καληνυχτώ.

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        δυο παρατηρησεις μονο (στα αλλα ολα συμφωνω ) :
        1) τήν Ἀνεξάρτητη Ἐθνική Ρωσική Τράπεζα που εποφθαλμιουν …τῆς οὕτω καλούμενης “ἐπανάστασης” τοῦ ’17, ηταν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ …ή οχι ?
        2) γιατί ἀφανῶς τό δουλεύουν τό “πράμμα”….το ΚΚΕ Μιχαηλ που ειναι ΠΑΝΤΑ το πιο ντομπρο και με αρχες σταθερες πιστευω και πολιτικη ????Kαθαρή καί γάργαρη…
        Κρουσταλλο – λουσμένη…
        …”Κασταλλία”?????

        • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

          «τῆς οὕτω καλούμενης “ἐπανάστασης” τοῦ ’17, ηταν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ …ή οχι ?»

          Λά…
          Νό..
          Ὄχι, πῶς τί λέτε σεῖς οἱ…Ρωμηοί.

          Τοῦ Τσάρου Ἀλεξάνδρου τοῦ Β’ (πῶς λέμε…ΚΚ…Β΄…λολ τοῦ λολ)…
          Ὁ ὁποῖος ἀρνούμενος, ὅταν ἀνέλαβε καί ἀφοῦ ἀποπλήρωσε τἀ ἐκκρεμῆ δάνεια, τήν ἐξάρτηση ἀπό τούς Ροθτσιλντ καί τούς λακέδες του, μάντεψε…ΤΙ…ἔπαθε…
          ΤΙ…τοῦ πέρασε ἀπ’ τό…μυαλό;

          Mar. 13, 1881

          [..] After four previous attempts, Rothschild’s Red terrorists finally succeed in assassinating Czar Alexander II of Russia. With his son Alexander III, and grandson Nicholas watching, the Marxists hurl bombs at the Czar. Alexander’s legs are blown off and he bleeds to death.

          Due to the presence of so many Jews in the revolutionary movement, anti-Semitic violence sweeps across Russia after the Czar’s murder. These “pogroms” trigger a wave of Jewish immigration to the United States, England, and Germany. Many of these new immigrants bring their radical politics with them, as they continue to agitate against Christian Russia from their newly adopted nations. [..]

          Καί…ἀφού πέρασαν χρόνια καί χρόνια…»διεργασιῶν» καί «ζυμώσεων», νάσου ἕνα ρεπλαίυ τοῦ…γκόλ τοῦ «θεοῦ»…ἔεε…σόρυ τοῦ…»ΤΙ τοῦ πέρασε ἀπ’ τό μυαλό» ἐννοούσα:

          Feb. 17, 1905

          [..] Russia’s Grand Duke Sergei Alexandrovich is the brother of the late Czar Alexander III. Their father,Alexander II, was murdered by the Reds in 1881. The Grand Duke is a very influential figure during the reign of his nephew and current Czar, Nicholas II.

          The Grand Duke meets the same sad fate as his father when a Red terrorist named Kalyayev hurls a bomb at the Duke’s carriage. The bomb lands on his lap, and obliterates the Duke and his carriage beyond recognition.Dutchess Elizabeth, the Grand Duke’s wife, withdraws from public life, founding a convent and dedicating herself to helping the poor. The Reds will eventually murder her and her nun-maid in 1918. [..]

          ΑΑΑύτά τέ…λίγα πρός τό παρόν πού λέτε ἡ…
          …»Κασταλλίαααα».

          Στήν ἤπειρο δέν ἤτανε τούτη;

          Ἄς πῶ ἕνα…ἠπειρώτικο:

          Ἀλί, ἀλί καί τρίς ἀλί,
          Ἀλί, ἀλί καί…πάλι,
          Ἤρθαν ρουφιάνοι τοῦ…Ἀλή,
          Μέ πιάσανε γιά…σεβνταλή,
          Μέ βάλαν στό…τσουβάλι,
          Καί νἀμαι τώρα στό…κελλί,
          Σάν πετεινό καί σάν…πουλί,
          Ἀλί, ἀλι καί…πάλι
          …Τῆς γαμω – πόπης τό…μαγκάλι.

          Ὄχι, λάθος…»πλάκα» ἔβαλα, πού λέγαν κι’ οἱ «παλιοί»…
          Θά τό…ΑΑΑθυμηθῶ, ποῦ θά μοῦ πάει.

          Ὄϊ τίποτις, μήν ἔχω καί κεῖνο τ’ ἀρφανό τῆς Παπαναστασίου νἀ μοῦ τά ζαλίζει μέ…»πηγές».

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            Λίγα λόγια για Παπαναστασίου και περίγυρο…. δαγκώνω….

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            Και που’ σαι….

            Αλλάζουν πολύ γρήγορα γνώμη με το πέρασμα του καιρού…..

            καμιά φορά ήδη έχουν δώσει μόνα τους τις απαντήσεις τους «χθες» σε αυτά που πρέπει να δικαιολογήσουν «σήμερα».

            Σήμερα κάνουν γαργάρα τον Εωσφόρο και τον Χίτλερ….

            αλλά πέρυσι αγκαζέ τη ζώνη αγνότητας στα ρουθούνια στον Σαίξπηρ….

            Φέτος δεν είναι δαιμόνιο ο Εωσφόρος….αλλά πέρυσι ήταν διάβολος ο Πουκ στο παιδικό θεατρικό του Σαίξπηρ…..

            αφιερωμένο….

            http://olympia.gr/2013/03/15/%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%81%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC/

            ουλαλά σχολιαστές……..τι γράφουν…. ΄άλλα τότες….άλλα φέτος…

            σταθερότης το σπεσιάλ του καταστήματος….

            μοιράζεις….και πας την αγορά «καπάκι» και μέσα τέρμα…. όλα τα κόζια έκτη μπουρλο στον Ασσο και άσσους για λιμά….

            Αμήν.

          • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

            Ὁ ὁποῖος ἀρνούμενος, ὅταν ἀνέλαβε καί ἀφοῦ ἀποπλήρωσε τἀ ἐκκρεμῆ δάνεια…….μαλλον εχεις χασει επεισοδια .Κατ αρχην το 05 εγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (αποτυχημενη) ….δευτερον πριν το 20 ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ο λαος και η εργατικη αγροτικη ταξη εβραζαν ,οι μπολσεβικοι απλα ηγηθηκαν των γεγονοτων ,ειχαμε μπει στην τροχια των εργατικων επαναστασεων οχι μονο στην Ρωσια αλλα και σε αλλες χωρες (Γερμανια ,Αγγλια κλπ) …..κανενα χρεος δεν αποπληρωσε ο τΣΑΡΟς …Ο ΛΕΝΙΝ και οι μπολσεβικοι τα ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ (μαζι και τα ελληνικα μας χρεη στην Ρωσια)

            • Ο/Η Kimwn λέει:

              ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΟΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ…
              Ειδικά για κάτι χρέη σε γάλλους που είχαν «ρώσικα» ομόλογα, έγινε αποπληρωμή τους σε σιτάρι μετά από 70-80 χρόνια…
              Κάτι τέτοιο θυμάμαι…

            • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

              ΤΙΙΙ…διέγραψαν;
              Τά…χρέη τῶν…χρηματοδοτῶν τους; 🙂
              Νά σέ…βάλω τώρα…2365…πηγές, πού λέι καί τἀρφανό, νά μήν πᾶς οὔτε…διακοπές τό Καλοκαίρι; 🙂

          • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

            Σωστά…
            Οι reds terrorists ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Ρότσιλντ…
            Σαν να λέμε δηλαδή επειδή οι Ρότσιλντ και οι Βάντερμπιλτ και οι Ροκφέλλερ και οι Μέδικοι από το 1240+…κ.α., πού ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ το ΧΡΗΜΑ…τους είπαν Σκοτώστε τον Ρώσο Βασιλιά…μας κάνει ζημιά…
            Ηταν όλα Τόσο τέλεια στην Ρωσία…που ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνει η Ρούσικη Επανάσταση.
            Ο ΡΩΣΙΚΟΣ Λαός πέρναγε φανταστικά…και οι Ρώσοι Βασιλείς είχαν κυρήξει πόλεμο στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ της Ευρώπης και της Αμερικής και αυτοί ΕΙΠΑΝ:
            Ας βάλουμε τους Μπολσεβίκους να τους φάνε…
            Perfect…!!!! What a History…!!!

            Και κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνονται ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ…
            Ετσι δεν είναι ?
            Να έχουμε τους Βασιλιάδες όπως στο U.K. ή στο Holland ή στο Denmark για να περνάν οι Υπήκοοοι ΤΟΥΣ καλά…
            και να σφάζουν τα παιδάκια στην Ασία και την Αφρική…
            Για τα διαμάντια, για το πετρέλαιο για το μο@νί της μ@ν@ς τους…,
            Γαμείστε την Ελλάδα κάψτε την Πορτογαλία,ΔΙΑΛΥΣΤΕ την Κύπρο για να MHN υποφέρουν οι Βρυξέλλες και η Στουτγκάρδη…
            Και τώρα να φέρουμε EΔΩ πάλι τον Κοκό διότι ΧΩΡΙΣ Βασιλιά η χώρα 40 χρόνια πήγε κατά διαόλου…
            Δεν γ@μιόμ@στε λέω γώ…
            ΑΝ είμασταν ΤΟΣΟ σίγουροι ΓΙΑ ΤΙΣ εποχές ΠΟΥ ΔΕΝ ζήσαμε… τότε ΜΑΛΛΟΝ είμαστε οι ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ…!

            Αδελφέ Μιχαήλ.
            Δεν είναι έτσι.Επιμένεις,το σέβομαι,αλλά ΔΕΝ είναι έτσι.
            Η Ιστορία δεν είναι Γραμμικό φαινόμενο και την γράφουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ρομπότ.
            Το Τυχαίο και το Απρόβλεπτο είναι ΠΑΝΤΑ μέσα στην Ανθρώπινη Ιστορία.
            Σε αγαπώ και σε σέβομαι αλλά εδώ σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να το συζητήσουμε ψύχραιμα μόνο από ΚΟΝΤΑ.

            «Οι ΝΕΕΣ επαναστάσεις θα είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΕΣ γιατί θα είναι ΩΡΙΜΟΤΕΡΕΣ».
            Μ.Ράπτης ή Pablo.

            Y.Γ.Θεέ μου συγχώρεσέ με πρωί-πρωί.

            • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

              σχωρεμένος
              😈
              Aχαχαχαχαχαχαχ!

              • Ο/Η Kimwn λέει:

                ΣΙΩΠΗ ΘΕΕΕΕΕΕ…

              • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

                Είναι ο Θεός;;;;

                πηγή έχεις;

              • Ο/Η Kimwn λέει:

                Ήταν ένας «λογικός» από το ίδρυμα πλησίον της κατοικίας του κομαντάντε και είχε το χέρι στο στομάχι και κυκλοφορούσε κορδωτός καμαρωτός και έλεγε ότι είναι ο Ναπολέων…
                Τον ρωτάει ο γιατρός Ποιός σου είπε ότι είσαι ο Ναπολέων ???
                – Ο Θεός…
                Και πετάγεται Ο ΙΩΑΝΝΗΣ από δίπλα και λέει :
                – Ρε ψεύτη εγώ δεν σου είπα τίποτε…

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                Κίμωνα! καλησπέρα
                μια φορά έφευγα ταξίδι προς την Πελοπόννησο
                έξω από το την πύλη στο ίδρυμα με έπιασε το φανάρι.
                Βλέπω λοιπόν έναν ασθενή από το καθρεπτάκι να έρχεται βιαστικός
                προς τα εμένα, γυρίζω στην γυναίκα και της λέω
                έχεις τίποτα ψιλά;; πρίν προλάβω να το πω
                σκύβει ο μάγκας στο παράθυρο και με ρωτάει,
                κύριε τι ώρα είναι σας παρακαλώ;
                Τούειπα ξέρω γω 6 παρά τέταρτο, κτυπάει παλαμάκι
                και μονολογεί, εντάξει ακόμα ένα τέταρτο
                και σχολάσαμε, ωράριο κανονικό.
                Περιττό να σου πω ότι χτυπιόμαστε αρκετή ώρα κι οι δυό από τα γέλια

                😈
                Αχαχαχαχαχαχ!

              • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

                Ρέ Κομμαντάντε, ποῦ είναι τό ἄρθρο «Και εθνική μετά την οικονομική καταστροφή»;

                Τὄφαγε ὁ γατούλης ὁ…Χρήστος;

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                Στείλε να βάλω,
                ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.
                😈
                Αχαχαχαχαχαχαχαχ!
                Καλησπέρα είπα;; δεν είπα.

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                A, αυτό; εγώ νόμιζα για την Θράκη,
                γιατί κάποιοι συνδέουν σε βάθος χρόνου
                για τον ελέγχο των πλουτοπαραγωγικών
                Ουκρανία,Κύπρο, και Ελλάδα.
                Αχταρμάς ένα πράμα.
                👿
                Kαλησπέρα!

              • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

                Μιχάλη ε΄γω δεν τρώω άρθρα τέτοια ώρα τοστ τρώώ

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                Καλή όρεξη Χρηστάκη!!!
                😈

              • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

                Ευχαριστώ…

              • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

                Μη τρως τοστ με γαλοπούλα… θα κάνεις βυζιά….

              • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

                Ρέ σύ γατούλη…
                Ὅποτε μιλάμε γιά φαί δά μέσα, ὅλο…γαμω – τόστ τρῶς, τήν…μαρμελάδα σου μέσα…
                Βράσε κάνα…μπρόκολο βρέ…
                Καμμιά…ψαρο – γατό – σουπα…
                Θά μοῦ…κατσιάσεις καί θά σέ στείλω στήν made in…USA γιά…rehabilitation καψερό…
                Ἐκεῖ νά δεῖς…ὄνειρα καί ὄνειρα πού…
                …θά πάνε χαμμένα. 😆

              • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

                Κυρίε Μιχαήλ ατυχώς δεν μου αρέσουν τα λαχανικά με εξαιρέση οι ντομάτες ,,,η πρώτη σαλάτα που έκανα ήταν ΛΥΣΣΑ στο αλάτι…την έφαγα όμως….Την επομένη εβδομάδα προβλέπεται ψαροφάγια αντε σε 4 εβδομάδες θα ξανάδω την πολή που γεννηθήκα και μέτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ Κερκύρα έκει που αναπαυόνται οι προγόνοι μου και ελπίζω εκεί να τελειώσει και το δικό μου ταξίδι όταν ο Κύριος το θελήσει,,,Ο Θεός να σε έχει καλά!

              • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

                Λολ λέμε…
                Ναί ἀλλάαα οἱ…χαριτόβρυτες;
                Θέλουνε μαγουλάκι φράπα καλο μου…
                Γυαλιστερό καί τροφαντό γιά…τσίμπημα…
                Δέν θέλω ἀντιρρήσεις…
                …Ψαρικό καί…μαρούλι μέ σκορπδο – κ΄ρεμμυδο καί ἁγνό…παρθένο Κερκύρας.

                Ἄ καί πούσαι…
                Ἔχει καί homework…
                ,,,»Ἐπαναστάτης ποπολάρος» ἐπί…10.

              • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

                Ελεός ούτε τα κρεμύδια μου αρέσουν δεν μπορείς να βάλεις λίγο ρύζι;ή εστω μακαρόνια;

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                Eδώ από πάνω όπως διαπιστώνω
                κάποιος μούβαλε like
                αλά Καλιγούλα, που θα μου πάει όμως
                θα τον μαγκώσω
                😈
                Αχαχαχαχαχαχ!

            • Ο/Η Kimwn λέει:

              Οι ΝΕΕΣ επαναστάσεις θα είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΕΣ γιατί θα είναι ΩΡΙΜΟΤΕΡΕΣ
              Για τις παραπάνω «εξυπναδο-αρλούμπες» δεν έχω άποψη, έχω άποψη ότι θα είναι αιματηρότερες πάντως(και δεν μιλάω για τους 100 νεκρούς της ουκρανίας) ….

            • Ο/Η Kimwn λέει:

              Αμετ, δεν απάντησες σωστά…

              Δες :
              Πηγή έχεις ????

            • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

              [..] Ο ΡΩΣΙΚΟΣ Λαός πέρναγε φανταστικά…και οι Ρώσοι Βασιλείς είχαν κυρήξει πόλεμο στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ της Ευρώπης και της Αμερικής και αυτοί ΕΙΠΑΝ:
              Ας βάλουμε τους Μπολσεβίκους να τους φάνε…
              Perfect…!!!! What a History…!!!

              Και κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνονται ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ…
              Ετσι δεν είναι ? [..]

              Ἔτσι…»ἔτσι»…
              …Ὅπως…ἀκριβῶς τό…»είπα».

              Θές καί σύ ἄλλες…3645 πηγές ἤ νά σέ στείλω…
              …ΚΑΑΑματερό; 🙂

  4. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Μάγκες «ξεκινάμε»!!

    Σηκωθείτε από καρέκλες ντιβάνια μπαουλοντίβανα ,ανάκλιντρα, πουφ, καναπέδες, πορτ μπεμπέ , σκαμπό. Οδηγεί ο Πρετεντέρης.

    Ζαχαρένιο το κείμενο του Θόδωρα αλλά οι προθέσεις κρίνονται ΚΑΙ από τις επιλογές στο παρελθόν. Κι εκεί τα πράγματα ζορίζουν….

    • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      Ετοιμάζoνται ένας ένας πριν τις κλωτσιές
      στον κώλο από τον Capo di tutti capi
      αφου το Megaμαγαζο έχει κεσάτια.
      Έτσι κι αυτοί σκαρφίζονται διάφορα περίεργα
      όπως ο αποπάνω
      ο με το σακίδιο μόνιμα στην πλάτη,
      Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.
      👿

    • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

      ΙΩΑΝΝΗ!
      Τις κουρελούδες για το οκλαδόν,
      τις ξέχασες ρε;;
      😈
      Αχαχαχαχαχαχ!

  5. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Στην Ελλάδα του τυχαίου, ο ποταμός ξεκίνησε όταν ο δάκος έφαγε τους καρπούς της ελιάς.
    Για να δούμε τις επόμενες μέρες «τα υλικά» που θα κουβαλά το ποτάμι στη διαδρομή προς την θάλασσα ή τον βάλτο

  6. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    – Εξοδο απο ΕΕ
    – Μονομερης διαγραφη του Χρεους
    – Κοινωνικοποιηση των πλουτοπαραγωγικων πηγων ,επιχειρησεων ,τραπεζων ,μονοπωλιων
    – Λαικη εξουσια με αμεσα ανακλητους αντιπροσωπους

    Εχει γκανιασει η γλωσσα μου 4 χρονια τωρα !!!!!
    ΘΕΤΕ ? …ΑΚΛΟΥΘΑΤΕ
    ΔΕΝ ΘΕΤΕ ? ……ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ»

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      ….με τις «σοφες» ….-ως τωρα- ….επιλογες σας

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Κοινωνικοποιηση των πλουτοπαραγωγικων πηγων ,επιχειρησεων ,τραπεζων ,μονοπωλιων

      Και των μέσων (ΑΝΑ)παραγωγής, το ξέχασες…

  7. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Καλημέρα σας!
    πονάει που πονάει η μέση μου.
    Ανοίγω πρωϊ πρωϊ το μηχανάκι για να ρίξω μια ματιά
    και με έκπληξη
    διαβάζω στο μπλογκ τα δώδεκα ευαγγέλια.
    Για εξήγα ρε Λεών πότε είπε κανείς μέσα δω τίποτα διαφορετικό;;
    από αυτά που λες εσύ ότι έχεις γκανιάσει.
    – Εξοδο απο ΕΕ
    – Μονομερη διαγραφη του Χρεους
    – Κοινωνικοποιηση των πλουτοπαραγωγικων πηγων ,επιχειρησεων ,τραπεζων ,μονοπωλιων
    – Λαικη εξουσια με αμεσα ανακλητους αντιπροσωπους
    ————————————————————————
    Και στο γήπεδο μου της Πάρου εγώ παίζω μπάλα
    τον πρώην δήμαρχο της Πάρου Κώστα Αργουζή
    που ήταν επικεφαλής του συντονιστικού των κινητοποιήσεων της Πάρου,
    τον ξέρεις;; ερωτώ.
    Τον ξάδελφο μου Αντώνη Αρκά που ειναι γυναικολόγος
    στην Πάρο τον ξέρεις;; και τους αγώνες πούχει ρίξει στο νησί.
    Δηλαδή τι λές; ότι άμα είναι συγκεντρωμένοι 10 που λέει ο λόγος άνθρωποι
    θέλει σώνει και καλά οι παμίτες τους έχουν συγκεντρώσει.
    Δηλαδή οι γονείς που αρρωσταίνουν τα παιδάκια τους
    και δεν βρίσκαν παιδίατρο στο νησί, τους παμίτες περίμεναν
    να τους πουν πότε θα βγάλουν την αγανάκτηση τους;;
    😈
    Αντε και συγχύστηκα πρωϊ πρωϊ ρεεεεεεε!

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      Περιμεναν δεν περιμεναν το ΠΑΜΕ τους καλεσε ! Δυο ωρες κρατησαν το πλοιο στο λιμανι ο κοσμος ,ηταν μεσα η αδερφη μου και μου το ειπε ,και μαλιστα κατεβηκαν και οι επιβατες κατω για συμπαρασταση …αν ηταν εκει κι οι πρωην Δημαρχοι και γυναικολογοι μαγκια τους …αλλα δεν το οργανωσαν αυτοι …ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,εχουν τον λαο στο «περιμενε την Κυριακη των εκλογων» …Αυτο Μανωλη δεν το βλεπεις ΠΑΝΤΟΥ ?
      Στην Παρο περιμενες να δεις τους ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ?

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      «Για εξήγα ρε Λεών πότε είπε κανείς μέσα δω τίποτα διαφορετικό;;»
      κι εδω ακριβως το οξυμωρο ! Συμφωνει πολυς λαος με αυτα και ΨΗΦΙΖΕΙ τα αντιθετα ακριβως ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΒΡΕΞΕΙ ΚΩΛΟ» μαλλον

      • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Και τι να κάνω εγώ τώρα μ αυτούς που ψηφίζουν
        τα αντίθετα;;
        Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε συνεχώς
        αν αυτό εννοείς, τι αλλο μπορούμε να κάνουμε;;
        έστω και έναν να ξυπνήσουμε
        κάτι είναι κι αυτό.
        Ουτε και γώ θα ψηφίσω, δεν θα πάρω αυτήν την φορά
        όσο ζω θα είμαι λεύτερο πουλί
        κι όχι κορόϊδο στο κλουβί.
        Χώρια που είμαι Κουβανόφιλος
        και εδώ δεεεεεεν!
        😈
        Aχαχαχαχαχ!

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        ΟΧΙ στην κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων.( σιγά μη γίνω επιχειρηματίας και μοιράζομαι τα κέρδη μου όπως δε μοιράζομαι και τη χασούρα μου το άγχος μου και το κεφάλαιο που έσπρωξα ή δανείστηκα καθώς και το ρίσκο αλλά και πιθανόν και την ιδέα μου)

        ΟΧΙ στο βρέξιμο κώλου ( εξαιρούνται τα μενεγκότα με τα ωραία και τα τρελά)

        Να βρέξεις το δικό σου και τους δικούς μας να τους αφήσεις ήσυχους γιατί είναι ευαίσθητοι στα καυτερά.

  8. Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    «Πάρος: Δυναμική κινητοποίηση για την Υγεία

    Με συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Φορέων του νησιού.

    Στο πλαίσιο της κινητοποίησης δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και οργανισμοί τελούσαν υπό κατάληψη από φορείς και σωματεία του νησιού και συγχρόνως η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων ήταν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Τα σχολεία από τις 11 το πρωί σταμάτησαν τη λειτουργία τους με αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και προσήλθαν στη συγκέντρωση, ενώ όλες οι υπηρεσίες του δήμου ήταν κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αυτές οργανωμένα και με παλμό προσήλθαν στη συγκέντρωση.

    Η συγκέντρωση για τα δεδομένα του πληθυσμού του νησιού ήταν πολύ μεγάλη, αλλά συγχρόνως ήταν και η απαρχή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τις γιορτές.

    Την ώρα που ελλιμενίστηκε το «Blue star», προερχόμενο από Πειραιά για Νάξο, αντιπροσωπεία κατοίκων με δημοτικούς συμβούλους, που ήταν στη συγκέντρωση, έσπευσαν σε αυτό και μοίρασαν τις σχετικές ανακοινώσεις για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Πάρου».

    http://www.902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

  9. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Ο τύπος είναι μέρος του συστήματος. Μάλλον είναι «παιδί» του συστήματος. Και τέτοια παιδιά θα δούμε πολλά ακόμα.

    Πολλοί από αυτούς διαισθάνονται ή γνωρίζουν ότι η αλλαγή έρχεται γρήγορα. Και θέλουν να είναι μέρος αυτής της αλλαγής και όχι θύματα της.

    Εδώ έχει βγει η «Ελιά» …..του Μπίστη του Σημίτη ….αυτός δεν θα είχε «δικαίωμα» στην εξουσία;

    Αλλά τι να λέμε τώρα….

    Εδώ υπάρχει κόμμα του οποίου τα επιχειρήματα του στη δική του βρωμιά…. είναι ότι οι άλλοι έχουν κάνει λάθη. Λες και η εξουσία είναι διαγωνισμός με νικητή αυτόν που έχει κάνει τις περισσότερες μαλακίες….

    Όταν υπάρχει υποψήφιος που εξυμνεί τον διάβολο και τον Χίτλερ και οι οπαδοί του τον στηρίζουν αντικρούοντας τη βρωμιά του με τα εγκλήματα άλλων….τότε έχουμε φτάσει στο χειρότερο σημείο ΣΑΠΙΛΑΣ και ΣΚΑΤΙΛΑΣ στη χώρα. Γιατί σκοπός είναι να μην υπάρχουν ΣΚΑΤΑ στην εξουσία και όχι τα ΣΚΑΤΑ κατά προτίμηση.

    Και όσο περνά ο καιρός θα βλέπουμε συνεχώς προσπάθειες από τυχάρπαστους και απατεώνες να προσπαθούν να αναρριχηθούν στην εξουσία εκμεταλλευόμενοι την ηλιθιότητα του κόσμου αλλά και την απόγνωση.

    Εύχομαι να καταλάβουν ότι στο τέλος την εξουσία θα τη δώσει ο λαός σε αυτόν που κρύβεται και όχι σε αυτούς που τη μαγαρίζουν.

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Να με συγχωρέσει ο «Νοών Νοείτω» αλλά θα υιοθετήσω δύο αποσπάσματα από σημερινά του σχόλια στην Ολυμπία με οποία συμφωνώ απολύτως.

      «….Δεν είναι κακό να θέλεις κάποιος να πιαστεί, έστω και από εάν “φελλό”, στην απέλπιδα προσπάθειά του να επιπλεύσει.
      Από την στιγμή όμως, που έχει βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση ουκ ολίγες φορές, τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζει με την ίδια και απαράλλακτη νοοτροπία και επιλέγει τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο αντίδρασης, αυτό σημαίνει ότι έχει συνηθίσει στην μυρωδιά.
      Την μυρωδιά των σκατών που επιπλέει όλα αυτά τα χρόνια.

      Και για μεν τους ταυτισμένους ιδεολογικά, είναι επιλογή τους, και έχει να κάνει με το πως βλέπουν συνολικά την χαβούζα της πολιτικής, και απλά επιλέγουν τον δικό τους “αχόρταγο”.
      Για τους δε υπόλοιπους, που σε όλα τα κόμματα πλέον είναι πλειοψηφία, τι είδους επιλογή είναι να άγονται και να φέρονται από τα σκατά;
      —————————–
      Η ζούγκλα, έχει πολλά να διδάξει την ανθρώπινη ματαιοδοξία.
      Και μόνο εάν κατάφερνε να την αντιμετωπίζουμε, όχι σαν κάτι χαοτικό και μονοσήματο, για να αναδείξουμε, και καλά, την δική μας ανωτερότητα λόγω σκέψης και λογικής, θα ήταν μία καλή αρχή.

      Το αίμα φοβίζει όσο κυκλοφορεί εντός μας.
      Από την στιγμή, που θα αρχίσει να ρέει άφθονο, τότε υπάρχει περίπτωση να μας κάνει ζόμπι.
      Διότι ο κάθε ανόητος, ανίκανος και εξαρτώμενος, θα βρει επιτέλους την αυτοδικαίωση της ανοησίας, της ανικανότητας και της εξάρτησής του.»

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        +++++++++10000000000000000
        Σε 4 μικρες παραγραφους αποτυπωσε ΑΨΟΓΑ το συγχρονο ΔΡΑΜΑ του Ελληνα ψηφοφορου που βαλε τα χερακια του κι εβγλε τα ματακια του …εδω και 40 χρονια ..

        • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

          εγω αν ειχα μπλογκ θα το εκανα αρθρο αυτο !!!και χωρις την αδεια του ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  10. Ο/Η Kimwn λέει:

    ΛΕΩΝΙΔΑΑΑΑΑΑΑ

    γκάλοπ (ΙΚΑΠ)

    h t t p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=272963&catid=9

    Μια ανάσα η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτίναξη του ΚΚΕ στο 8,7%

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      28,5 % η ΝΔ…..

      σαν εκείνο το 36% του MEGA το 2012 και στις πρώτες εκλογές πήρε 18%…..

      τα μισά δηλαδή.

      Άρα αν η ΝΔ πάρει πάνω από 15% στις βουλευτικές εκλογές θα είναι θαύμα. Για αυτούς θα είναι θαύμα…

      • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Εδώ ρε πρίν ο κούκος λαλίσει
        με διάφορες αλχημείες τα τσοντοκάναλα λένε οτι ο Θεοδωράκης
        μπορεί να φτάσει στις Γιουροεκλογές το !0%
        έλα μ@υν@ στον τόπο σου.
        😈
        Αχαχαχαχαχαχ!

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      Δεν τσιμπαμε Κιμωνα οι κομμουνιστες ..σε καθε εκλογικη μαχη που φοβουνται ανοδο του ΚΚΕ βγαζουν γκαλοπ που το δειχνουν στα υψη ,με δυο στοχους κυρια :
      1) να εφυσηχασουν οι σφοι και να χαλαρωσουν επαναπαβμενοι στις «δαφνες» και
      2) ενας κοσμος αμφιταλαντευομενος να πει «ενταξει ,ΚΑΛΑ παει το κομμα » ας το ριξουμε στο δικοματισμο (στον εναν για να «φυγει» ο αλλος δλδ)

      ειναι παγια τακτικη τους απο το 81 ακομα

  11. Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

    @Χ.Βούλγαρη

    Την παρακάτω πηγή την παραθέτω για να την χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστεί, όταν κάποιοι σου λένε μπαρούφες περί αρχαιοελληνικών φασιστικών χαιρετισμών και δη λακεδαιμόνιων.

    “Καὶ πρῶτα μὲν ἀλλήλους χαίρειν προσεῖπαν, ἔπειτα τὴν δεξιὰν προτείναντος τοῦ Φαρναβάζου ἀντιπρούτεινε καὶ ὁ Ἀγησίλαος. Μετὰ δὲ τοῦτο ἤρξατο λόγου ὁ Φαρνάβαζος…”
    Ξενοφῶν, Ἑλληνικά 4.1

    Και πρώτα αντάλλαξαν χαιρετισμό, έπειτα, όταν ο Φαρνάβαζος έτεινε το δεξί του χέρι για χειραψία , το αντιπρότεινε και ο Αγησίλαος .Μετά από αυτό άρχισε να μιλάει ο Φαρνάβαζος…

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Α ρε Πολίτη….. φαντάζομαι τι σκασίλα σε έπιασε από αυτά που διάβασες για να γράψεις αυτό που γράφεις….

      μου ρχεται να μπω εκεί και να τους γ@μήσω τα μουνι@ που τους πέταξαν ……

      • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

        Νά μπεῖς βρέ γίδι…
        Τί μοῦ θρέφεις μαγουλάκι δά μέσα…μόνο…
        …Ἔχει…γέλιο γιά ὅλους.

        (Thx Ἀμέτ)

      • Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

        Υπάρχουν πολύ χειρότερα στον πραγματικό κόσμο που με «φορτώνουν».
        ‘Όπως για παράδειγμα το να βλέπω πορτοκαλί νεοναζί, γνήσιους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των SS να καταλαμβάνουν την εξουσία χαιρετώντας «δωρικά» lol στο όνομα της δημοκρατίας και οι ευρωπαίοι επίγονοι των φράγκων, των γότθων και των ούννων να τους χειροκροτούν, ενώ έχουν βγει από τους τάφους τους τα φαντάσματα του Οδόακρου, του Κάιζερ, του Χίτλερ και λοιπών ευρωπαίων ουμανιστών-διαφωτιστών.

        • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

          ….χωρίς λόγια….

          • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

            Φτού,
            Θα τρίζουν τα κόκκαλα
            όσων χάθηκαν στην κατοχή
            👿

          • Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

            Η δημοκρατία εντός των πυλών.

            Ξεκινάμε από τα βασικά!

            …απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας…
            …κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα …
            …απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά …
            …Ξυλοδαρμοί και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση του Δεξιού Τομέα…

            ΕΜΑ – ΤΙΜΙ – ΟΥΚΡΑΝΙΚΙ ΑΒΓΙ

            • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

              Ο Δεξιός Τομέας ο οποίος ήταν το πρότυπο των φερεφώνων της Χ.Α. Λίγο από Ουκρανία λίγο Τσετσενία λίγο Ουνία λίγο ισλάμ. Δε γ@μείς….. «δικά μας παιδιά» να είναι…

              ο Γκαίμπελς μπροστά τους είναι γατάκι.

              • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

                Κάτι φρέσκο και σχετικό με τον Δεξιό Τομέα και την σχέση του με … το Ισραήλ,
                βεβαίως – βεβαίως που έλεγε και η γνωστή ατάκα

                Ουκρανία: Συνάντηση Ισραηλινού πρεσβευτή με τον ‘Δεξιό Τομέα’!
                http://www.defence-point.gr/news/?p=96977

              • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

                Σε εκείνο που λέγαμε τις προάλλες πάλι με το Δεξιό Τομέα που παραλληλίζεται με τη Χ.Α και μυθοποιείται ο ρόλος του…. γράφει ότι είναι Τσετσένοι.

                Τώρα παρτίδες και με το Ισραήλ. Και να τα κουλαντρίσματα ότι είναι πρότυπο για τη ΧΑ ο δεξιός Τομέας.

                Φϊλε αυτά που γίνονται θα βγάλουν πολύ βρώμα στην επιφάνεια. Αυτοί που σήμερα έχουν σκυλιάσει και δηλώνουν εθνικιστές για να κρύψουν την αθλιότητα τους ( όπως έχει γραφτεί ότι ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των άθλιων) δεν θα έχουν μέρος να κρυφτούν. Δεν τους έφτανε να δηλώνουν πατριώτες. Ήθελαν φαντεζί ταμπέλες. Ο εθνικισμός δεν βγαίνει ποτέ από τη μια πλευρά χωρίς αντίδραση. Βγαίνει και από την άλλη. Κάτσε να δεις και το έργο έχει πολύ ψωμί ακόμα….

    • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

      Αγαπητέ Πολίτη με τιμά η προσφοά σου …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Το τιπ της ημέρας

        «Τα σκατά δεν τα μαζεύουν με βιβλία. Φαράσι θέλει. Όποιος είναι χαμηλά τον θάβεις όποιος είναι ψηλά τον ζαρώνεις.»

        • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

          Χρείσχομαι μαθημάτα σε αυτ’όν τον τομέα…Παντώς οι πληροφορίες του ΠΟΛΙΤΗ αξίζαν όσο τα Τ-34 το 1941 για μένα..

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Έχω την αίσθηση ότι παίζετε στο πεδίο που θέλει ο αντίπαλος.
        Αντί για αναζήτηση πηγών που να επιβεβαιώνουν ή να απορρίπτουν τα σύμβολα και τους χαιρετισμούς ή παράλληλα με αυτό, θα πρότεινα αλλαγή επιχειρηματολογίας με βάση ότι τα ανωτέρω (σύμβολα και χαιρετισμοί) έχουν ‘ποινικοποιηθεί» στην συνείδηση του σύγχρονου μεταπολεμικού κόσμου, με την χρήση τους από τους ναζιστές και φασίστες, οι οποίοι ευτέλισαν την όποια αρχαία προέλευσή τους.

        • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

          M’αφού ΔΕΝ υπάρχει αρχαια προελεύση γιατι πρέπει να τους την παραχώτησω; Αν αύριο μεθαύριο αποφάνθουν ότι το σήμα των Παλαιόλογων ειναι «φασιστικό» θα πρέπει να το παραχωτήσω και αυτο;

        • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

          Διαφωνώ και με τα δύο. Όλοι γνωρίζουν. Αυτοί που δεν θέλουν να παραδεχτούν τα αυτονόητα είναι ελάχιστα ζώα που έχουν φωνή λόγω του πληκτρολογίου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούν ποτέ τα αυταπόδεικτα γιατί είναι ηλίθιοι και βαλτοί. Και επειδή ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν πρόκειται να αποδεχτεί τις αηδίες περί συνάφειας του ναζιστικού χαιρετισμού με οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, αυτά τα ζώα που το υποστηρίζουν είναι λίγα σκατά που έχουν βρει ένα κοινό σημείο να βγάζουν τη βρώμα τους.

          Αυτοί θέλουν ΜΟΝΟ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΣΜΑ.

          • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

            Πρώτη φορά έχουμε φαινόμενα πολιτικής τύφλωσης προκειμένου να δικαιολογηθεί η προσωπική επιλογή ; Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε και την οργή να καθορίζει τις επιλογές μεγάλου ποσοστού (αντί της λογικής)

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            Επειδή ακριβώς υπάρχει η οργή και δεν ξέρει κανείς που μπορεί να βγει ….χρειάζεται η μέθοδος του Γόρδιου Δεσμού.

            Ότι δεν λύνεται….κόβεται. Αλλιώς η προπαγάνδα θα δημιουργεί θύματα του ίδιου τους του εαυτού που θα γίνονται σκλάβοι εν γνώση τους στον χειρότερο εχθρό. Στο μίσος της ανυπαρξίας που θέλει κομμάτι από την πίτα που δεν αξίζει.

            • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

              Σύνθετο θέμα. Πέραν των άλλων η διάρκεια και η ενδεχόμενη ενδυνάμωση θα λειτουργήσουν σε κάποιους απολογητικά, με την έννοια ότι θα νοιώσουν δικαίωση για την επιλογή τους κάτι που θα μεγαλώσει την βάση της ΧΑ. Εκεί εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς από το στάδιο εκείνο και μετά θα λειτουργεί η υπεράσπιση της επιλογής (του κάθε εγώ).

          • Ο/Η Ενας Πολίτης λέει:

            Το να πέφτεις στο επίπεδο τους και να λερώνεσαι με σκατά για να τους ανταποδώσεις στα ίσα, απαιτεί μεγάλο τίμημα σε ψυχολογικό τουλάχιστον επίπεδο.
            Μετά από αρκετό καιρό αδειάζεις και πιθανόν να έχεις ανοίξει μόνο μια τρύπα στο νερό.

            Προσωπικά, όταν αντεπιχειρηματολογώ στα ανιστόρητα και χαλκευμένα ψεύδη διαφόρων φασιστοειδών δεν ευελπιστώ ότι θα τους αλλάξω μυαλά, αλλά στο ότι θα καταρριφθεί ή θα αναχαιτιστεί η προπαγάνδα τους εναντίον ανθρώπων που λόγω ελλιπών ιστορικών γνώσεων και συσσωρευμένου θυμού μπορεί να παρασυρθούν σε σκοτεινά ιδεολογικά μονοπάτια.

            • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

              Είναι ένας τρόπος αυτός. Για μένα μέχρι ενός σημείου.

              Αλλά εννοώ κάτι τελείως διαφορετικό από το να σέρνομαι μαζί τους σε ατελείωτους διαλόγους ή αστείρευτο μπινελίκι.

              Εννοώ ΜΙΑ φορά μπινελίκι και ΤΕΛΟΣ. Και για να το λέω το εννοώ. Μια φορά θα γίνει αλλά θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα πέσει φυλλοξέρα. Προς στιγμή δεν θέλω να το κάνω. Αλλά όσο περνά ο καιρός φορτώνω και θα γίνει τέτοιος χαλασμός που δεν μπορούν να φανταστούν.Μετά όμως έχει πλήρης εξαφάνιση από μεριά τους.
              Τελεσίδικη. Μην έρθει εκείνη η ώρα μόνο. Θα πέσει πυρηνική βόμβα.

              • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

                Τεράστιες οι ευθύνες της αριστεράς που δεν άρθρωσε πατριωτικό λόγο απέναντι στα όποια εθνομηδενιστικά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, για να μην θυμίσω ότι αρκετά τα υιοθετούσε. Να τώρα τα αποτελέσματα και τα κροκοδείλια δάκρυα.

              • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

                Γιατί τώρα μήπως μιλάει; Εϊδες εσύ την αριστερά να αντιδρά όπως πρέπει π.χ. για την Ουκρανία;

                Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά. Όλα έχουν διαφορετική αφετηρία αλλά την ίδια κατάληξη. Δεν μπορεί να ζεις από το σύστημα αλλά να είσαι αντισυστημικός. Το σύστημα ξεκινά από τις άκρες που χρειάζεται και το τόξο του είναι από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά. Όλοι μέσα. Το κάθε σημείο ανάμεσα έχει το ρόλο του. Και δεν απομακρύνεται γιατί θα συμβάλλει στην κατάρρευση του οικοδομήματος που το τρέφει, έστω και μακροπρόθεσμα.

                Αυτό είναι και αποτέλεσμα αυτών που ζούνε από το σύστημα. Όταν δε δηλώνεις παρών σου δίνουν ταμπέλα για να δικαιολογήσουν τη γιδίλα τους και όταν μηδενίζεις την επιχειρηματολογία τους σου εμφανίζουν ως δικαιολογία τα κακά της ταμπέλας που αυθαίρετα σου έχουν προσάψει. Άνθρωποι των σπηλαίων. Γκάου πως το λένε….

              • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

                Τυχαία σήμερα, σε συζήτηση για το πως χωρίζουν τους ανθρώπους, έφερα ως παράδειγμα ντοκυμανταίρ που δείχνει πως επιτίθενται οι λύκοι σε κοπάδι με βίσωνες (αν θυμάμαι σωστά, θα ψάξω την πηγή 😉 )
                Έτσι και με τους ανθρώπους. Ίδιες οι τακτικές των λύκων. Χωρίζουν το «κοπάδι» για να φάνε κάθε φορά και από κάτι

              • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

                Κάτι σχετικό στο Ρεσάλτο που κατά καιρούς διαβάζω για σφαιρική ενημέρωση

                http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8456

                Ο Λεωνίδας ίσως να έχει άλλη γνώμη

  12. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    «Ενα ωραιο «πλυντηριο» και «προμοσιον» της ΧΑ στησατε χτες κ.Χατζηνικολαου …με διαφορους «αριστερουληδες» ,»αντισταλινικους» (τυπου Παπαδημουλη ,Σταθη) ,ακροδεξιους ενισχυτικους της ιδεολογιας της ΧΑ (Βοριδη,Φαηλο) που ειναι οχι μονο ανικανοι Ιδεολογικα να ξεβρακωσουν τον Φασισμο ,αλλα με καθε τους κουβεντα να σπρωξουν κοσμο προς την συμμορια …Αληθεια επιλεξατε εσκεμμενα να μην υπαρχει εκπροσωπος του μονου κομματος που ΜΠΟΡΕΙ να αντιπαρατεθει και να «ξεβρακωσει» τον Φασισμο που το ΙΔΙΟ το συστημα προωθει ..και ΝΑΙ μιλω για το ΚΚΕ !»

    Αυτο το σχολιο το εχω στειλει δεκαπεντε (15) φορες στο enikos.gr στην αναρτηση για την εκπομπη του Χατζηνικολαου την Δευτερα .ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ! ….
    Εγραψα ενα αλλο «κουκουρουκου» για ξεκαρφωμα ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ! Αντιθετα προωθουν ΟΛΑ τα μηνυματα των χρυσαυγουλων ! (Εστειλα και μειλ στον Μπογιοπουλο )
    Αυτο με εκανε να κανω μια προχειρη ερευνα .ΠΟΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ «μικρα» προωθουν ,προμοταρουν ,στηριζουν εμεσα ή αμεσα την Ναζιστικη συμμορια και την παρουσιαζουν και σαν διωκομενη …απ το συστημα …
    ΕΧΤΡΑ ,ΚΟΝΤΡΑ ,Ε (Εψιλον)!
    Καποιοι μπορει να πουν οτι ειναι «μικρα» …ΛΑΘΟΣ !
    Ο πολυς ο κοσμος εχοντας αποστραφει τα «ΜΕΓΑΛΑ» καναλια που ειναι εμετικα τροικανα και κυβερνητικα εχει στραφει σ αυτα τα «μικρα » καναλακια …ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ομως εμβελειας !!!
    Το συστημα το ξερει αυτο και ετσι εχει αναθεσει σ αυτους το υπουλο και υπογειο «προμισιον » των ΝΑΖΙστων .Η «δουλεια» στο εκλογικο σωμα γινεται «προσεχτικα» και με «προγραμμα» .
    Προχτες ο Φασιστοτραγκας (ναι ντε ο «αντιμνημονιακος»….) ειχε ολη την κουστωδια των Χιτλερικων ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ και με «σκληρες ερωτησεις» ….βουτυρο στο ψωμι τους ..
    ΚΑΤΙ «ΠΑΙΖΕΙ» ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Μ ΑΥΤΟΥΣ ….ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Σχολιάστε