Τί έγινε στα ‘Ιμια


IMIA

Ο πιλότος ενός εκ των ελικοπτέρων που πήγαν στα Ίμια αποκαλύπτει τι συνέβη πραγματικά!

Ο κ. Νεκτάριος Μεταξάκης, Αξιωματικός ΠΝ ε.α.- Πιλότος Eλικοπτέρου, “ανοίγει” την καρδιά του αποκλειστικά στο CretePlus.gr. “Ξυπνά” μνήμες από την επιχείρηση στα Ίμια το 1996, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για το τι είχε συμβεί τότε και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα!

«ΙΜΙΑ 1996: ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ – ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ» / Ν.Μεταξάκης

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που η πατρίδα μας δέχεται επιθέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θέλω να αποδώσω φόρο τιμής και μνήμης στους τρεις συναδέλφους μου  τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό που έδωσαν ότι σημαντικότερο είχαν για την Ελλάδα, τη ζωή τους. Ήταν τιμή μου που τους γνώρισα και συνυπηρέτησα μαζί τους.  Μετά από 16 χρόνια  θα προσπαθήσω με πόνο ψυχής  να συντάξω ό,τι έχει  απομείνει στη μνήμη μου και να το αφηγηθώ.

Τα Χριστούγεννα του 1995 είχε προσαράξει σε ύφαλο  το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ και κάλεσε βοήθεια (εξέπεμψε S.O.S.). Έσπευσε  ρυμουλκό από την Κάλυμνο για να το αποκολλήσει, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και άρα οι τουρκικές αρχές είχαν την αρμοδιότητα να του προσφέρουν βοήθεια.
Στις 25 Ιανουαρίου 1996 ο τότε δήμαρχος  Καλύμνου ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια, φοβούμενος ότι η Τουρκία θα εγείρει εδαφικές αξιώσεις στην περιοχή. Τον συνόδευσαν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής Καλύμνου, ένας ιερέα και δύο πολίτες.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες με την ελληνική σημαία υψωμένη στα Ίμια, κάτι που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη της Τουρκίας. Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Χουριέτ, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η επιχείρηση των δημοσιογράφων βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ.
Στις 28 Ιανουαρίου το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατέβασε την τούρκικη σημαία και ύψωσε ξανά την Ελληνική. Επίσης το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί Τουρκικά πολεμικά. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία και ακταιωροί (σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Τουρκικής Ακτοφυλακής) κινήθηκαν στην περιοχή.

Ήταν 29 Ιανουαρίου ήμουν αξιωματικός στην άσκηση επί χάρτου «Αλέξανδρος». Η εικονική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εξελισσόταν με σήματα και αλληλογραφία μεταξύ των μονάδων πάνω σε υποθετικά σενάρια εμπλοκής με την Τουρκία στο ανατολικό Αιγαίο αλλά και στο χερσαίο τμήμα του Έβρου. Κανένας δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα εξελισσόταν παράλληλα ένα θερμό επεισόδιο που οδηγούσε σε Ελληνοτουρκική σύρραξη. Τα ΜΜΕ της Ελλάδας και της Τουρκίας προκατέβαλαν τα γεγονότα με τον εντονότερο τρόπο, μεγεθύνοντας τα, για να κερδίσουν  εντυπώσεις και ακροαματικότητα. Εμείς μέχρι τότε στην Διοίκηση Ελικοπτέρων δεν πιστεύαμε στην τροπή και εξέλιξη που θα έπαιρναν. Οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν μεταξύ μας, χωρίς να φανταστούμε τι θα ακολουθούσε.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο είχε αναλάβει πρωθυπουργός της Ελλάδας δέκα μέρες πριν ο Κωνσταντίνος Σημίτης, λόγω ασθενείας του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Γ. Αρσένης και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Χ. Λυμπέρης. Στην άλλη πλευρά πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ και υπουργός Εξωτερικών ο Ονούρ Οϊμέν.

Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου ξεκίνησε η έξοδος του στόλου και η ανάπτυξή του στο Ανατολικό Αιγαίο. Κατόπιν εντολής κλήθηκε το πλήρωμα του Ε/Π ΠΝ 21 που θα πέταγε στις 30 Ιανουαρίου το πρωί στη φρεγάτα Ναβαρίνο που έπλεε στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου. Οι έμπειροι αυτοί χειριστές δήλωσαν κώλυμα και έπρεπε να κληθούν άλλοι. Έτσι κατέληξαν στο μοιραίο πλήρωμα. Μάλιστα προσφέρθηκα και εγώ ο ίδιος να συμμετάσχω στο πλήρωμα για τη Φ/Γ Ναβαρίνο αλλά μου το αρνήθηκαν γιατί ήμουν κατά δύο σχολεία νεότερος συγκυβερνήτης στον τύπο από τον Τάκη το Βλαχάκο και  επιπροσθέτως ήμουν και Αξιωματικός Φυλακής στην άσκηση επί χάρτου «Αλέξανδρος» πού δεν είχε διακοπεί, παρά τα όσα συνέβαιναν.
Νωρίς το πρωί θα πετούσαν τελικά δύο ελικόπτερα (ζεύγος) στην περιοχή.

Το ένα ελικόπτερο  θα μεταστάθμευε στο πλοίο το ΠΝ 21 και το δεύτερο το ΠΝ 12 θα μετέφερε προσωπικό και αξιωματικούς συνδέσμους της Πολεμικής Αεροπορίας (Αξ/κούς Ελέγχου Αεράμυνας) στη φρεγάτα Ναβαρίνο και στο Αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής, και εν συνεχεία θα ανεφοδιαζόταν το ΠΝ 12 και θα επέστρεφε πίσω. Μετά από την επιμονή μου να συμμετέχω στην αποστολή, αν και ήμουν απασχολημένος ένα 24ωρο ήδη με την άσκηση «Αλέξανδρος», ανέλαβα συγκυβερνήτης στο δεύτερο ελικόπτερο το ΠΝ 12 που θα πήγαινε στην περιοχή για μεταφορά προσωπικού συντήρησης του ελικοπτέρου και αξιωματικών συνδέσμων της ΠΑ.

Νωρίς το πρωί της 30ης Ιανουαρίου ήμασταν όλοι έτοιμοι για την ενημέρωση (briefing). O Έκτορας Γιαλοψός μάλιστα ήρθε λίγο καθυστερημένα και προσπαθούσε να μάθει τι συμβαίνει. Υπήρχε μια αναστάτωση στο θάλαμο επιχειρήσεων και μια ομιχλώδης περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η κλιμάκωση της κρίσης ήταν ραγδαία και όλοι είχαμε άγχος και στρες για το τι θα επακολουθούσε. Αφού τέλειωσε η ενημέρωση ο Χρήστος Καραθανάσης μού λέει «Νεκτάριε, πάρε σε παρακαλώ τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου και όταν γυρίσεις οδήγησε το στο σπίτι μου, γιατί θα το χρειαστεί η σύζυγός μου λόγω του μωρού. Εγώ δεν ξέρω ποτέ θα επιστρέψω». Ο Χρήστος, έτσι φώναζαν το Χριστόδουλο Καραθανάση, ήταν ένας σοβαρός, προσηνής και ευγενικός άνθρωπος.

Ο λόγος που μου έδωσε τα κλειδιά ήταν γιατί  είχαμε καλή σχέση και  μέναμε κοντά, αυτός στον Παπάγο και εγώ στο Χολαργό. Η σύζυγός του, το γένος Ζωγραφάκη, καταγόταν από το Ρέθυμνο Ο Τάκης Βλαχάκος ετοίμασε τα σχέδια πτήσεως, ως παλαιότερος συγκυβερνήτης και αφού βγάλαμε όλα τα στοιχεία πτήσεως ξεκινήσαμε την επιθεώρηση των ελικοπτέρων. Με τον Τάκη είχαμε πιο φιλική σχέση γιατί ήταν μεν αρχαιότερος μου αλλά ήμασταν πιο κοντά λόγω ηλικίας. Ήταν ένας συνάδελφος πρόθυμος, χαμογελαστός, αγαπούσε την πτήση, οικείος ακόμα και με νεότερους βαθμολογικά. Να σημειωθεί ότι ο Καραθανάσης ήταν νέος Κυβερνήτης με 600  περίπου ώρες πτήσεως και ο Βλαχάκος περνούσε σχολείο εξειδικεύσεως στο τύπο των νεοαποκτηθέντων ελικοπτέρων SIKORSKY S-70 AEGEAN HAWK και είχε να πετάξει ενάμιση μήνα με τα ΑΒ 212 (AGUSTA BELL). Ο Έκτορας ήταν ο χειριστής του ραντάρ και του σόναρ του ελικοπτέρου. Είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από το σχολειό ιπτάμενων πληρωμάτων ελικοπτέρων ενώ ήταν παράλληλα και συντηρητής των συσκευών που χειριζόταν. Αν και τον ήξερα λίγο διέκρινα την ευσυνειδησία, την προσπάθεια, και την εργατικότητά του στο αντικείμενο του.

Μετά την απογείωση στις 08:45 από το Κοτρώνι, έτσι λέγεται η περιοχή που βρίσκεται η Βάση Ελικοπτέρων του Ναυτικού, κατευθυνθήκαμε προς περιοχή της Μυκόνου. Εκεί συνεργαστήκαμε με το ραντάρ (Radar) της Πολεμικής Αεροπορίας για λειτουργικούς ελέγχους σε χαμηλά ύψη. Στην περιοχή ακουγόταν στα δίκτυα επικοινωνίας εμπλοκές Ελληνικών και Τούρκικων μαχητικών σε μεγαλύτερα ύψη. Τότε ξεκινήσαμε άμεση κάθοδο για τα 100 πόδια (30 μέτρα) για να αποφύγουμε εμπλοκή με τα πολεμικά αεροσκάφη και να μείνουμε ανεντόπιστοι. Το ραντάρ της περιοχής έδινε συνέχεια κινήσεις των πολεμικών αεροσκαφών φίλιων και εχθρικών για να γνωρίζουμε τις θέσεις τους. Στόχος μας ήταν να κινηθούμε ανεμπόδιστα προς την Κάλυμνο.

Προσεγγίσαμε στην περιοχή των στενών Καλύμνου-Κω. Αφήσαμε με το hoist (βαρούλκο του  ελικοπτέρου) έναν αξιωματικό σύνδεσμο  της ΠΑ στο Α/Τ Θεμιστοκλής. Στη συνέχεια προσγειωθήκαμε στο κατάστρωμα της Φ/Γ Ναβαρίνο αφήσαμε το προσωπικό συντήρησης και ανεφοδιαστήκαμε με καύσιμο για να επιστρέψουμε. Ο ανεφοδιασμός γίνεται με τους κινητήρες και το στροφείο εν κινήσει. Το ΠΝ 21 πετούσε γύρω από το πλοίο μέχρι να τελειώσει ο ανεφοδιασμός μας. Όταν τελείωσε ο ανεφοδιασμός του ΠΝ 12 απονηωθήκαμε και αποχαιρετήσαμε τους συναδέλφους μας στο ΠΝ 21 που ξεκινούσαν κάθοδο για να προσνηωθούν. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα ήταν η τελευταία φορά που μιλούσαμε στο δίκτυο συνεργασίας. Πήραμε την αντίθετη πορεία για να επιστρέψουμε στην Βάση Ε/Π.
Όταν επιστρέψαμε πίσω το απόγευμα είχε γίνει ανάκληση του όλου του προσωπικού ιπτάμενου, τεχνικού και διοικητικού ώστε να αποδοθούν τα ελικόπτερα και να μετασταθμεύσουν στα ελικοπτεροφόρα πλοία το συντομότερο δυνατόν. Ο καιρός επιδεινώνονταν και το βράδυ ξεκίνησε βροχόπτωση. Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή έχοντας το τακτικό πλεονέκτημα και η κρίση είχε φτάσει στην κορύφωσή της.

Η σύρραξη ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου ήταν πλέον ορατή. Μια παράτολμη ενέργεια θα οδηγούσε σε πόλεμο. Όλοι ήταν με το χέρι στην σκανδάλη. Νευρικότητα, άγχος, αγωνία, υπερένταση, θυμός ήταν μερικά από τα συναισθήματα που επικρατούσαν σε όσους εμπλέκονταν με την όλη επιχείρηση και υπηρετούσαν σε φρεγάτες, αντιτορπιλικά, υποβρύχια, ελικόπτερα, πυραυλακάτους, περιπολικά. Όλοι μας, όμως, ήμασταν περήφανοι που υπηρετούσαμε το έθνος και την πατρίδα μας. Το απόγευμα ζητήθηκε να απογειωθούν τα ελικόπτερα για διασπορά στις φρεγάτες. Η βροχή όμως δεν επέτρεπε να γίνει εξωτερική επιθεώρηση και ανεφοδιασμός με καύσιμο και όπλα λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής. Όσο βράδιαζε τα καιρικά φαινόμενα γινόταν και πιο έντονα.

Προσπάθησα άλλες δύο φορές μέχρι το βράδυ να κάνω επιθεώρηση στο ελικόπτερο  αλλά μάταια. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Καταιγίδες εξελισσόταν σε όλη τη διαδρομή. Έτσι τα Ελικόπτερα δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν  στην περιοχή πλησίον Καλύμνου – Κω γιατί ήταν επισφαλές. Τα πληρώματα προσπαθήσαμε να αναπαυτούμε. Όμως επικρατούσε υπερένταση και νευρικότητα.  Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τούρκοι βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.

Το τακτικό πλεονέκτημα στην περιοχή διατηρούσε ο Ελληνικός Στόλος και αυτό ήταν γνωστό στους Τούρκους. Η τοποθέτηση Τούρκων βατραχανθρώπων ήταν κίνηση αντιπερισπασμού. Δόθηκε εντολή από το γραφείο του Πρωθυπουργού να γίνει έλεγχος στην Μικρή Ίμια και να δοθεί αναφορά για τον ακριβή αριθμό στρατιωτών αν και είχε δοθεί αναφορά για την ύπαρξη τους από μικρό Ελληνικό σκάφος. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, ήταν νύχτα, το πλήρωμα ήταν σε εγρήγορση από το πρωί της προηγούμενης μέρας, όλοι διακατεχόταν από battle stress (άγχος της μάχης). Το ελικόπτερο ήταν άοπλο χωρίς κάμερα νυχτερινής οράσεως για να εντοπίσει εύκολα και από μακριά τον εχθρό.

Έπρεπε να πλησιάσει κοντά, πετώντας χαμηλά στα 30 μέτρα και με επικίνδυνους χειρισμούς να φωτίσει με τον προβολέα και να μετρήσει μέσα στη δέσμη του προβολέα τους κρυμμένους στα βράχια βατραχανθρώπους που πιθανόν ήταν οπλισμένοι ακόμα και με stinger (MANPADS: Man Portable Air Defence Systems).
04:13 πμ. Απονείωση ελικοπτέρου ΠΝ 31 από τη φρεγάτα Ναβαρίνο
04:50 πμ. Πέρας ελέγχου βραχονησίδας Μικρή Ίμια. Εντοπισμός Τούρκων στρατιωτών
05:05 πμ. Πτώση ελικοπτέρου ΠΝ 21 στη θάλασσα κατά την επιστροφή του προς το πλοίο.

Το πρωί φωνές και συζητήσεις έντονες με ξύπνησαν. Όταν πληροφορήθηκα την απώλεια των συναδέλφων, χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου, δεν μπορούσα να μιλήσω. Ο ένας κοιτούσε τον άλλο αποσβολωμένος. Το μόνο που ευχόμασταν ήταν να μην είχε πνιγεί το πλήρωμα, αν και μια πτώση ελικοπτέρου με πρόσκρουση στη θάλασσα δίνει μικρή πιθανότητα επιβιωσιμότητας. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.

Η αποφράδα ημέρα της 31 Ιανουαρίου 1996  πρέπει  να μας προβληματίζει και να μας διδάσκει την ανεπάρκεια πολιτικών διαδικασιών και ενεργειών που προσέβαλαν την εθνική μας περηφάνια και στέρησαν τη ζωή σε τρεις Έλληνες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας, κόπωσης προσωπικού και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo).
Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στους συμμάχους της «no troops, no ships, no flags» (όχι στρατεύματα, όχι πλοία, όχι σημαίες). Επιστροφή σε «status quo ante» (την πρότερη κατάσταση). Η απαίτηση των Τούρκων ήταν να φύγει η σημαία. Ήταν ένα αγκάθι στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πολιτικών υπό το βλέμμα της Αμερικής με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκ τότε έχουν κυκλοφορήσει νέοι αμερικάνικοι χάρτες που για την περιοχή των Ιμίων γράφουν: «Sovereignty underdetermined» (κυριαρχία μη καθορισμένη). Οι γκρίζες ζώνες έγιναν το νέο διαπραγματευτικό όπλο του αντιπάλου.

Οι Τούρκοι πέτυχαν το σχέδιο τους που στόχευε στην συνεκμετάλλευση  της Ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) και τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και αποδεικνύεται σήμερα από τα τρέχοντα γεγονότα. Εκμεταλλεύτηκαν επιδέξια την ύπαρξη πολιτικού κενού στην Ελλάδα για την προώθηση των στόχων τους. Σήμερα, μετά από 17 χρόνια,  το θέμα της ΑΟΖ βρίσκετε όσο ποτέ άλλοτε στην επικαιρότητα.

Οι τρεις σύγχρονοι ήρωες Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός προστάτεψαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας με τη ζωή τους, σε αντίθεση με αυτούς που έσυραν τη χώρα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αιωνία τους η μνήμη.

Πηγή: http://www.creteplus.gr/news/ti-egine-sta-imia-38395.html

35 comments on “Τί έγινε στα ‘Ιμια

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  Οι Τούρκοι πέτυχαν το σχέδιο τους που στόχευε στην συνεκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) και τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και αποδεικνύεται σήμερα από τα τρέχοντα γεγονότα.

  Όχι βρε το κάναν για τα ξερονήσια και τους ψαρότοπους της περιοχής…

 2. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Ας είναι καλά αυτοί που έλεγαν «το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Και να ταν μόνο αυτοί Γιάννη….

   Και όλοι αυτοί που έλεγαν » το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» δικαιώθηκαν από την ψήφο των ηλιθίων που τους ξαναψήφισαν.

   Κι αυτοί οι ηλίθιοι συνέχισαν να τους δίνουν 40%. Και κάποιοι άλλοι ηλίθιοι του άλλου 40 – 45% ψήφιζαν άλλους που νόμιζαν ότι είναι πατριώτες.

   Και όλοι αυτοί οι ηλίθιοι σήμερα νομίζουν ότι θα σωθούν ψηφίζοντας άλλους σωτήρες – πατριώτες. Αυτούς που τους ενδιαφέρει πιο πολύ το τέμενος από το χρέος κι αυτούς που ήταν γερμανοτσολιάδες και χουντικοί στις αντίστοιχες εποχές.

   Και όλοι οι πρώτοι ηλίθιοι ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ έχουν μοιραστεί ανάμεσα σε αυτούς που τους ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

   Και τι λένε ως δικαιολογία ενώ αυτοί οι ίδιοι τους ψήφιζαν;;;

   Πχ για τον Καμμένο : Mα αυτός ήταν χρόνια στη ΝΔ.

   ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;;; ΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΣ;;; ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠ΄ΕΞΩ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ;;;;;;

   Και τι λένε για τον Κουρουμπλή;;; Μα αυτός ήταν στο ΠΑΣΟΚ

   ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;;;; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΣ;;ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠ΄ΕΞΩ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ;;;;;;

   ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Η ΧΑΡΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ;;;; ΜΑ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!!!!!

   και τώρα έγινες πατριώτης που ψηφίζεις ποιον; Τον Λαγό που έλεγε ότι πήγαινε με τις σημαίες στις συγκεντρώσεις της ΝΔ οικογενειακώς;
   Τον Μπούκουρα που πήγαινε στου ΠΑΣΟΚ; Του Καιάδα που έπαιρνε τον Ριζοσπάστη για τον παππού του; Αυτούς που σου λένε ότι η Δημοκρατία είναι κακή επειδή γκαβλώνουν με τις σφαγές των Ναζί; Αυτούς που περνούσαν ζάχαρες με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά τώρα τους περίσσεψε η πατριωτίλα;;

   TA KΡΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ – ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ

   Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    80% + έπαιρναν…
    και εμείς ήμασταν οι γραφικοί που δεν τους ψηφίζαμε…

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Αυτό έγραψα. 40 οι μεν και 40 – 45 οι άλλοι ανάλογα με το ποιος έβγαινε κυβέρνηση. Άρα το λιγότερο 80. Κάντο 90 να είσαι μέσα.

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Ενα σου λέω φίλε…
      Ολοι αυτοί που πρόδωσαν τη χώρα μας και τώρα τους προστατεύει ο Τόνυ….κάποια στιγμή θα δικαστούν…
      Δεν ξέρω πόσο χρονών θα είμαστε εμείς…αλλά η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική.
      Και αυτό που σου λέω το πιστεύω ακράδαντα.

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

       Να σου πω την αλήθεια….αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι όχι μόνο με τους εαυτούς μας αλλά και με όλους…

       Γιατί να δικαστούν; Τι θα κερδίσουμε; Θα γίνουμε καλύτεροι αν φυλακίσουμε αυτούς που κατά συνειδητή μας επιλογή τους κάναμε κυβερνήτες , αντιπολίτευση κλπ;

       Αυτό που αξίζει είναι να δικαστούν από πολίτες που πρώτα από όλα έχουν δικάσει τον εαυτό τους και τον έχουν βρει ένοχο. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι το βασικότερο μερίδιο ευθύνης. Και μετά ας τους δικάσουν

       Αν τους δικάσουν σήμερα, τότε ένα είναι σίγουρο. Οτι το μέλλον θα είναι χειρότερο γιατί θα έχει δικαστεί μόνο ο φταίχτης αλλά όχι ο συνεργάτης του.

       Για αυτό σιχαίνομαι την υποκρισία των κωλόγερων και των κωλόγριων που έχουν πάρει τα πληκτρολόγια αγκαλιά και ξερνούν μίσος στο διαδίκτυο. Γιατί αυτοί είναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

       Φίλε η μέρα που θα αλλάξει προς το καλύτερο η Ελλάδα θα είναι η μέρα που οι νέοι άνθρωποι θα πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους με πρώτο από όλα το ξερίζωμα της υποκριτικής παλαιοηθικής του κώλου.

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Συμφωνώ φίλε.
        Το στοίχημα για μένα και για σένα και για πολλούς άλλους… είναι να ελευθερώσουμε την Ελλάδα πριν ξανασκλαβωθεί η επόμενη γενιά…
        Μόνο τότε θα κοιμηθώ ήσυχος…

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Γιατί να δικαστούν; Τι θα κερδίσουμε; Θα γίνουμε καλύτεροι αν φυλακίσουμε αυτούς που κατά συνειδητή μας επιλογή τους κάναμε κυβερνήτες , αντιπολίτευση κλπ;
        ——————————————————————————————-
        ΙΩΑΝΝΗ!!! καλησπέρα
        φυσικά δεν θα γίνουμε καλύτεροι,
        αλλά πράγματα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.
        Αλλά; υπάρχει και το αλλά,
        αφού στην προκειμένη περίπτωση
        δεχόμαστε
        ότι οι πολίτες έσφαλαν κατά συρροή τόσα χρόνια,
        και συνειδητά;; συνειδητά λέμε λόγω βλακείας.
        Όμως για αυτήν την συνειδητά ηλίθια και διαχρονική επιλογή τους
        πληρώνουν τώρα πάρα πολύ βαρύ τίμημα του λάθους τόσων χρόνων,
        Ενώ οι άλλοι; εννοώ αυτοί που καταχράσθησαν την εμπιστοσύνη του λαού
        τόσα χρόνια και στην συνέχεια
        τον οδήγησαν εδώ που τον οδήγησαν
        και που τώρα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι έκαναν.
        Να μείνουν ας πούμε τρωγοπίνωντας ατιμώρητοι τελικά;; όποτε;;
        Και το κοινό περί δικαίου αίσθημα;;
        που λέτε και εσείς οι γραμματιζούμενοι, τι θα γίνει;;
        συνέχεια στο χαρτί γραμμένο θα μένει;;
        😈

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        ρητορικό είναι το ερώτημα….

        εννοώ πως πρέπει να αλλάξουμε εμείς γιατί αλλιώς όσους και να δικάσουμε τα ίδια θα περάσουμε

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Συγνώμη αλλά αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι απο αυτούςπως θα αποθαρυνθούν κάποιοι άλλοι στο μέλλον να τους μιήθουν;

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Ετσι!!!
        συμφωνώ απόλυτα φίλε,
        αν και εγώ το βλέπω κομμάτι δύσκολο
        γιατί σαν λαός τίποτα δεν διδαχθήκαμε ποτέ
        ούτε από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας,
        που δεν ειναι και λίγες.
        Αν υπάρχει μια μικρή ελπίδα ειναι τώρα πια στους νέους
        που σαν πιο μορφωμένοι απ τους παλιούς
        να ακολουθήσουν αυτήν την φορά
        διαφορετική στράτα.
        👿

       • Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

        Για αυτό σιχαίνομαι την υποκρισία των κωλόγερων και των κωλόγριων που έχουν πάρει τα πληκτρολόγια αγκαλιά και ξερνούν μίσος στο διαδίκτυο. Γιατί αυτοί είναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

        Σε .. «γνωστό» ιστοχώρο με μεγάλη επισκεψιμότητα,όντως είναι μία που ξερνά πάρα πολύ μίσος,μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και παριστάνει την φανατική Ελληνίδα και παράλληλα διατείνεται συνεχώς ότι πολεμάει για την πατρίδα της,προσβάλλοντας και τον οποιονδήποτε για ψύλλου πήδημα!!Ειδικά τελευταία στο στόχαστρό της έχουν βρεθεί και άτομα που απλώς έκαναν το…. «λάθος» να μην συμφωνούν με τις τοποθετήσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!!
        Μα κάνει όμως το ίδιο τραγικό λάθος, όπως το περασμένο σαββατόβραδο προς σημερινή Κυριακή πρωί!!Σε ώρες διασκέδασης,ψυχαγωγίας,σεξ,ποτού,βραδυνής βόλτας,σχολίαζε σχεδόν ανελλιπώς από περίπου τις 10:20 Σάββατο βράδυ,μέχρι περίπου τις 02:00 πρωί της Κυριακής και σταμάτησε μόνον όταν βεβαιώθηκε ότι οι αριστεροί σχολιαστές δεν δημοσίευαν πλέον σχόλια!!Μέχρι τότε,δεν φαίνεται να έκανε και τίποτε άλλο,πέρα του διαδικτυακού παραληρήματος και Σαββατόβραδο παρακαλώ!!
        Τι θέλω να πω με αυτό;;Μην παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που γράφουν οι…κωλόγεροι-κωλόγριες στο διαδίκτυο,ούτε και υποκριτές πιστεύω είναι σε πολλές περιπτώσεις,μα βρε ΙΩΑΝΝΗ έμαθα ότι κάποτε είχες πει και εσύ ότι τα σχόλια που εμφανίζονται στην οθόνη μας,δε τυχαίνουν τίποτε παραπάνω από απλές λεξούλες,συνήθως αγνώστων μας και ότι η πραγματικότητα είναι κάπου εκεί έξω !!Να ξέρουμε ότι δεν τυχαίνει η πατρίδα αυτό που πραγματικά τους καίει,άλλοι είναι οι λόγοι,στερούνται φυσιολογικών απολαύσεων,έχουν άλυτα προβλήματα και έχουν βρει το διαδίκτυο ως ψυχοθεραπευτήριο και ζουν μία ανέλπιστον ηδονή!!Για σκεφτείτε το καλύτερα,αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για την πατρίδα,θα προσπαθούσαν μέσω σοβαρών επιχειρημάτων να πείσουν τον συσχολιαστή τους για όσα πιθανά μεμπτά αντιλαμβάνονται σε πεποιθήσεις και ιδεολογίες που διαφωνούν!ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

       • Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

        Η φράση «ούτε και υποκριτές είναι σε πολλές περιπτώσεις..» μάλλον ΑΚΥΡΗ!Υποκρίνονται τους Έλληνες-Ελληνίδες αγωνιστές-αγωνίστριες,για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω!!
        ΥΓ Το διαδίκτυο ΔΕΝ είναι δα και το πιό αποτελεσματικό όπλο,για την μάχη υπέρ της πατρίδος,παρά μόνον για ενημέρωση και για να μαθαίνει κανείς σημαντικά ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζει,για τον καιρό,για πληροφορίες για άλλες χώρες πχ Νεπαλ κτλ κτλ!!

       • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        Ιωάννης ο Peacemaker!!!
        Καλημέρα φίλε, χαρά στο κουράγιο σου
        και την υπομονή σου, μ αυτούς.
        Εγώ επειδή ειμαι πολλά χρόνια μέσα
        και μου δόθηκε η ευκαιρία να γνώρισω πολλούς και προσωπικά
        στο τέλος ξεχώρισα τα γαλάρια απ τα στέρφα
        και βρήκα την υγειά μου.
        😈
        Αχαχαχαχαχαχαχ!
        YΓ αν δεν συμφωνείς μαζί τους κάπου
        και σε βάλουν στο σημάδι;; δεν σου λεω τίποτα
        βγάζουν τον δευτερο τους εαυτό φάτσα κάρτα
        με ανυπόστατες συκοφαντίες του κερατά
        ειναι σκουλίκια σερνάμενα.

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αε μου επιτράπει να προσθέσω ότι οι «συγκεκρίμένοι-ες» μπόπουν να γράψουν ολοκλήρα «μυθιστορήμστα» π.χ. «δεν είσαι κερκύραιος, είσαι εβραίος» κτλ
        Καλήμερα σε όλους απο το ηλιολούστο για δεύτερη μέρα στην σειρά Λονδίνο

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Καλησπέρα από μία χειμωνιάτικη συννεφιασμένη Αθήνα…με κρύο τσουχτερό…

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Έδω πάντως δεν κάνει και πολύ κρύο…Βέβαια το γεγονός ότι είμαι πλέον στον 11ο χείμωνα εδώ πέρα σημαίνει ότι μπορει και να μην μου φαινεται πλέον τόσο κρύο όσο θα επρέπε να νιωθώ

       • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Μη δίνεις αξία στις πορδές των πεθαμένων… άστες να ψοφήσουν στη βρώμα τους και στις τσιρίδες τους. Χειρότερη τιμωρία από αυτό που ζούνε στα στερνά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν. Ασχήμια αγαμία, ψυχοπάθεια, γεράματα με τον Χάρο στη πόρτα κάθε μέρα να χτυπάει το διπλανό κουδούνι να σε χώσει στο καζάνι, μείωση σύνταξης, λαθρομετανάστες στη γειτονιά, ναζιστιλίκι, και τον Τσίπρα να έρχεται. Ότι κακό και να ευχηθείς αυτόν τον συνδυασμό δεν τον καταφέρνεις.

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

       Τώρα θυμήθηκα το άλλο το ναζιστικό καριολάκι που πέρυσι τέτοιες μέρες είχε κάνει συγκέντρωση η χρυσή αυγή για τα Ίμια στην Αθήνα και με ρώτησε στην Ολυμπία γιατί δεν πήγα στην πορεία. Και ότι στην πορεία ήταν γεμάτο νέα παιδιά.

       Όταν της απάντησα ότι δεν μένω στην Αθήνα και στα Ιμια ήμουν φαντάρος που τότε τα 20 χρονα χρυσαυγουλάκια μπορεί να μην είχαν γεννηθεί και η ίδια δεν είχε ιδέα τι γίνεται, το γύρισε στο τριαλαλό η κ@ριόλα.

       Από παντού πιάνονται όλοι τους οι ξεφτυλισμένοι να πάρουν ψήφους. Από παντού τα κομματόσκυλα. Σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως. Μπορεί να μην έχουν όλοι τους τις ίδιες ευθύνες αλλά είναι όλοι μπάζα.

       • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Ξευτυλισμένοι.Αυτή είναι η λέξη.
        Αισχρά και τιποτένια κομματόσκυλα…

       • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

        Οντώς.αμρτ και μετάξυ μας ώρες ωρές είναι περίπου ευχαριστίση να αποδεικνυείς ποσο ΜΗΔΕΝΙΚΑ είναι οπώς π.χ. όταν ενα απο αυτά εκάνε «κριτική» στο Ραιημόν Καρτίε και «»αναφορές» στον Τάκιτο…..χωρίς να έχει διαβάσει ούτε τον έναν ούτε τον αλλο !
        ΥΓ Χρώστω μια ευχαριστία στον ΙΩΑΝΝΗ αν και μου χρώστα ΠΟΛΛΑ τόστ!

       • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Ο αριθμός των κομματόσκυλων είναι περιορισμένος κάτι που φάνηκε όταν έγινε η πρώτη συγκέντρωση συμπαράστασης της ΧΑ στα υπόδικα μέλη της. (Τάκης Φωτόπουλος)

        Παίζουν καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας και της εκμετάλλευσης της οργής που διακατέχει τους έλληνες με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια (κι όχι μόνο με τα οικονομικά αποτελέσματα της κρίσης)

 3. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Γνωστοί οι υπαίτιοι της προδοσίας των Ιμίων,αλλά να δικαστούν έπειτα από περίπου 20 χρόνια;;Σαν πολύ καιρός δεν πέρασε,τι κάναμε τόσα χρόνια,γιατί δεν αποδοθήκαν άμεσα ευθύνες εντός του ’96,παρά έχουμε φτάσει πλέον στο 2014 και ακόμη οι προδότες Σημίτης,Πάγκαλος και λοιποί τότε πολιτικοί του θασοκ παραμένουν ως τώρα ατιμώρητοι;; Μήπως είναι αργά;;

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Δεν είναι ποτέ αργά (μόνο αργά και μισή)…

   Εξάλλου την σημαία την πήρε ο «στρατηγός» άνεμος και ευχαριστώ τους συμμάχους μας, τους αμερικ(Λ)άνους…

   Γι αυτό 15 χρόνια μετά (που κάποια ΖΩΑ συνέχιζαν να τον ψηφίζουν βοΥλευτή) είχε το θράσσος να λέει μαζί τα φάγαμε (εμείς από ένα σουβλάκι και κάποιοι άλλοι χαβιάρια και αστακούς)…

 4. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

  Συγνώμη Ιώάννη αλλά το εγκλήμα της προδόσιας δεν παραγράφεται ΠΟΤΕ σε κανένα νομίκο σύστημα από όσα έχω υπόψην μου και αυτό ισχύει απο την περίοδο ττου Χαμουραμπί…

  • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

   Τι κόλλημα είναι αυτό που έχεις φάει; Ποιος σου είπε ότι δεν θέλουμε να δικαστούν ή ότι δεν θα δικαστούν; Εννοειται ότι πρέπει να λογοδοτήσουν για όλα, αλλά αυτό από μόνο του δεν μας αλλάζει ως έθνος προς το καλύτερο αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

   Πάντως παιδιά καλά όλα αυτά που γράφονται…

   αλλά υπάρχουν στιγμές που νοιώθω χρυσαυγίτης , άλλες κομμουνιστής, άλλες αναρχικός…ανάλογα τα γεγονότα.

   Σήμερα ήρθαν και πέρασαν πλακάκια στο πεζοδρόμιο που είχαν σκάψει για να περάσουν σωλήνες για τη ΔΕΗ. Τα πλακάκια ήταν άσπρα. Σε όλη τη γειτονιά άσπρα. Και αυτοί εκεί που έσκαψαν πέρασαν γκρι πλακάκια σχεδόν μαύρα.

   Όταν πέρασα από εκεί και ρώτησα γιατί πέρασαν γκρι αντί για άσπρα και είπα πως έχει γίνει σκάκι το πεζοδρόμιο εμφανίστηκε ένας 55 – 60 χρονών και μου είπε τα εξής.

   1. Ότι είναι ο υπεύθυνος

   2. Ότι δεν βλέπω καλά γιατί τα πλακάκια που είναι από παλιά άσπρα, είναι γκρι.

   3. Ότι κακώς κάνω που ρωτάω και πρέπει να φύγω.

   4. Και όλα αυτά με ελληνικά σπαστά τουλάχιστον πακιστανού που έχει πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο μαζί με πάρκινσον.

   Του είπα ότι αν ξαναπεί ότι τα παλιά πλακάκια είναι γκρι θα τον φυτέψω κάτω από τα πλακάκια και ότι αν με ξαναπεί να φύγω από εκεί που ζω 40 χρόνια θα τον σαπίσω στο ξύλο. Μέχρι να φύγω δεν έβγαλε κιχ γιατί κατάλαβε ότι δεν αστειευόμουν. Και πραγματικά δεν ξέρω πως κρατήθηκα και δεν είμαι τώρα κάτω να τον βαράω τη κεφάλα του στα πλακάκια ακόμα…

   Να το χέσω το κράτος που δίνει δουλειά σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν ελληνικά και οι Έλληνες είναι άνεργοι και πεινάνε.

   Αυτοί είναι που αύριο θα ψηφίσουν και ΝΔ επειδή τους δίνει δουλειά γιατί εκτός από δουλειά έχουν και δικαίωμα ψήφου.

   Κι αυτή τη στιγμή έχω τέτοια νεύρα που αν ακούσω – επειδή όταν έφυγα πήγαιναν άλλοι από τη γειτονιά να τους κάνουν παράπονα – έστω και μια φωνή από τον δήθεν υπεύθυνο….

   θα κατεβώ κάτω με το τσεκούρι και να θα τον ανοίξω καινούργια μύτη….

   και ναι, σήμερα δηλώνω χρυσαυγίτης….

   εμα τοιμι χρισι αβγι

   • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

    Ερώτημα : Ποιό σοβαρό κράτος που σέβεται τους κανόνες ασφαλείας – άρα και την αξία της ανθρώπινης ζωής – δεν υποχρεώνει όσους αλλοδαπούς επιθυμούν να εργάζονται εντός της επικράτειάς του να μιλάνε, στοιχειωδώς έστω, την γλώσσα του εν λόγω κράτους ;

    Για να γίνει κατανοητό το ερώτημα φανταστείτε ένα ζευγάρι εργαζομένων, στον τρίτο όροφο μιας υπό ανέγερση οικοδομής, δηλαδή σε ένα μεγάλο σχετικά ύψος, να πρέπει να εκτελέσουν μια χειρωνακτική εργασία με στοιχειώδεις λόγους ασφαλείας . Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει όταν για παράδειγμα σε μια εργασία ο εργοδηγός δίνει εντολή τραβήξτε και οι αλλοδαποί εργάτες να σπρώχνουν

    ‘Ενα σχετικό άρθρο για τις προϋποθέσεις απόδοσης υπηκοότητας σε χώρες της ΕΕ
    (κι όχι απαραίτητα ιθαγένειας που είναι διαφορετικό) :

    http://aoratipoli.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3850.html

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

     Θα σου δώσω αληθινό παράδειγμα από φίλο μου γιατρό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

     Αποκλειστικές από Ρωσία που δεν ήξεραν ούτε το «καλημέρα». Ο ασθενής δεν μπορούσε να συννενοηθεί μαζί τους ούτε για το παραμικρό. Σε βαθμό τέτοιο που οι γιατροί ήταν έξαλλοι γιατί έκαναν απίστευτες μαλακίες από την ασυνεννοησία τους.

     Καλό είναι να βοηθάμε τους λαθρομετανάστες δεν λέω. Άνθρωποι είναι και πρέπει να ζήσουν. Αλλά όταν αυτό γίνεται εις βάρος των κατοίκων της χώρας τότε είσαι εχθρός. Δεν είσαι ανθρωπιστής ούτε αρωγός. Είσαι εχθρός. Άλλο βοηθάς τον πρόσφυγα. Άλλο τον κάνεις μάγκα σε βάρος του Έλληνα.

     Πρώτα έχει σειρά ο Έλληνας και αν φτάσουν τα σέα και τα μέα δώσε και στους άλλους. Γιατί θα του γυρίσουν τα μυαλά και θα τα κάνει όλα πουτ@να και μετά θα αναρωτιέσαι τι έγινε….

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Και που να ακούσεις τι γίνεται πάνω στο πλοίο…
      Οι Φιλιπιννέζοι με τους Ουκρανούς και τους Ελληνες να πασχίζουν να μιλήσουν Αγγλικά…
      Πάλι καλά που τα περισσότερα Ελληνικά πλοία είναι «τέρατα»…δεν παθαίνουν τίποτα…

   • Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Εγώ πάλι σημέρα δηλώνω λονδρέζος ..έβγάλε Ήλιο

 5. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

  Αν και περάσαν χρόνια το αναπάντητο ερώτημα γιατί δεν έγινε η παραμικρή επίσημη έρευνα της Δικαιοσύνης έχει παγιώσει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου την εντύπωση ότι εκείνες τις μέρες είχαμε μια εθνική προδοσία από άτομα που ποτέ δεν λογοδότησαν γι’ αυτές τους τις πράξεις.

 6. Ο/Η Ιωάννης ο Peacemaker λέει:

  Σίγουρα το έγκλημα της προδοσίας δεν παραγράφεται,αλλά δυστυχώς όπως απεδείχθη, ο λαός ξεχνά πολύ γρήγορα!

  Ιανουάριο είχαμε την προδοσία Σημίτη στην κρίση των Ιμίων,μα τον Σεπτέμβρη του ίδιου ακριβώς χρόνου,τον διατηρήσαμε στην εξουσία,τον εμπιστευτήκαμε ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ τυφλά μέσω της ψήφου μας,οι λόγοι γνωστοί!!Ουσιαστικά λίγους μήνες έπειτα από την καταστροφική όπως αποδείχτηκε κρίση των Ιμίων,αθωώσαμε Σημίτη,Πάγκαλο και σία!!

 7. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s