Το Έγκλημα στο Παρίσι το διέπραξε το ISIS, το υπέγραψαν Ολάντ, Ομπάμα, Μέρκελ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε…


unnamedΗ πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της διάλυσης κρατών, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι κυβερνήσεις πλασιέ όπλων, αυτοί που έφεραν την καπιταλιστική κρίση, αυτοί που εξέθρεψαν την μουσουλμανική τρομοκρατία δίπλα στην επίσημη κρατική τρομοκρατία, έφεραν το φονικό μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, και τώρα απαιτούν νέους τρομοκρατικούς πολέμους!    

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ακολούθησε το εγκληματικό πρότυπο του Ισπανού Ανθάρ!

Να πεταχτεί αυτός και η πολιτική του στον κάλαθο της ιστορίας: τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επέμβαση σε Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Λιβύη κλπ) έφεραν το έγκλημα στο Παρίσι.

Η πραγματική εκδίκηση του κόσμου της εργασίας είναι ο αγώνας ενάντια στην αστική και ιμπεριαλιστική πολιτική, η ανατροπή των κυβερνήσεων της άγριας αντεργατικής επίθεσης- της στυγνής κρατικής τρομοκρατίας-των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, η Διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.   

Αναδημοσιεύουμε ένα αποκαλυπτικό κείμενο του CHRIS FLOYD

Η Εποχή της απελπισίας: αποκομίζουν την λαίλαπα της δυτικής υποστήριξης για την εξτρεμιστική βία

Εμείς, η Δύση, ανατρέψαμε τον Σαντάμ με τη βία. Εμείς ανατρέψαμε τον Καντάφι με τη βία. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε τον Άσαντ με τη βία. Σκληρά καθεστώτα όλα – αλλά πολύ λιγότερο δρακόντεια από τη Σαουδική Αραβία, συμμάχους μας, και άλλες τυραννίες σε όλο τον κόσμο.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων;

Μια κόλαση στη γη, μια απελπισία που μεγαλώνει, που γίνεται  ευρύτερη και πιο ισχυρή από έτος σε έτος.

Χωρίς το αμερικανικό έγκλημα, τον επιθετικό πόλεμο κατά του Ιράκ – η οποία, από τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται από τις ίδιες τις δυτικές κυβερνήσεις, άφησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αθώους νεκρούς – δεν θα υπήρχε ISIS, δεν θα υπήρχε «Αλ Κάιντα στο Ιράκ.» Χωρίς την Σαουδική Αραβία και τη Δυτική χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του, δε θα είχε δημιουργηθεί αυτό το αμάλγαμα εξτρεμιστικών Σουνιτικών ομάδων σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα για να χτυπηθεί το Ιράν και οι σύμμαχοι του, δεν θα υπήρχε ISIS. Ας πάμε ακόμα πιο πίσω. Χωρίς την άμεση, εκτεταμένη και σκόπιμη δημιουργία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη σύμμαχος της Σαουδική Αραβία αυτής της παγκόσμιας κίνησης των ένοπλων σουνιτών εξτρεμιστών κατά τη διάρκεια των διοικήσεων Κάρτερ και Ρέιγκαν, δεν θα υπήρχε κανένας «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» – και δεν θα υπήρχαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι απόψε.

Και πάλι, ας είμαστε όσο το δυνατόν σαφέστεροι: ο καταχθόνιος κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των σκόπιμων πολιτικών και των δράσεων που αναλαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν η Ουάσιγκτον που οδήγησε ή / και στήριξαν την ακύρωση της κοσμικής πολιτικής αντίστασης σε όλη τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να απομακρυνθούν απείθαρχοι ηγέτες τύπου Νάσερ, για να στηρίξουν στην συνέχεια διεφθαρμένους και στυγνούς δικτάτορες που θα προωθήσουν την ατζέντα των ΗΠΑ για τη πολιτική κυριαρχία και εκμετάλλευση των πόρων.

Η ιστορία του τελευταίου μισού αιώνα είναι πολύ σαφής στο θέμα αυτό. Πηγαίνοντας πίσω, αποκαλύπτεται ο τρόπος αυτός στην ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης του Ιράν το 1953, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπρωξαν σκόπιμα και συνειδητά τις πιο ακραίες θρησκευτικές ομάδες, προκειμένου να υπονομεύσουν μια ευρύτερη βάση κοσμικής αντίστασης στην κυριαρχία της ημερήσιας διάταξης.

Για να εμφανιστεί αυτή η «αρχαία ιστορία», όταν φρέσκο ​​αίμα τρέχει στους δρόμους του Παρισιού! Επειδή το αίμα θα χυθεί για να κινηθεί αυτή η αρχαία ιστορία! Επειδή η αντίδραση στο πιο πρόσφατο απόηχο των συνεπειών της πολιτικής της Ουάσιγκτον στην επί δεκαετίες, διακομματική καλλιέργεια του θρησκευτικού εξτρεμισμού, θα είναι σίγουρα πιο μεγάλη αιματοχυσία, περισσότερη καταστολή και πιο βίαιη επέμβαση. Που με τη σειρά του, αναπόφευκτα, παράγει ακόμη περισσότερο θηριωδίες και την αναστάτωση, όπως βλέπουμε στο Παρίσι απόψε.

Γράφω σε απόγνωση. Απελπισία, φυσικά, στη διαφθορά που εμφανίζεται από τους δολοφόνους των αθώων στο Παρίσι απόψε! Αλλά ακόμα βαθύτερη απόγνωση στην εξαχρείωση των σκανδαλωδών δολοφόνων που μας έφεραν σε αυτό το άθλιο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας: αυτά τα επιχρυσωμένα στοιχεία που μπήκαν στις αίθουσες της εξουσίας εδώ και δεκαετίες, στους υψηλούς θαλάμους της Δύσης, σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους κατά εκατοντάδες χιλιάδες, προχωρώντας σε σύνθλιψη της κοσμικής αντιπολίτευσης για να ευνοήσουν τους δικτάτορες – και πάλι, ξανά και ξανά – υποστηρίζοντας, χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας μερικούς από τους πιο λοιμογόνους σεχταριστές στη γη.

Και μία ακόμη αιτία της απελπισίας: ότι, παρόλο που αυτή η ιστορική καταγραφή είναι ανοικτή, υπάρχει άμεσα διαθέσιμη από τις πιο κύριες πηγές, είναι και θα συνεχίσει να αγνοείται πλήρως, τόσο από την εξουσία-gamers και από το κοινό. Ο τελευταίος θα συνεχίσει να στηρίζει την πρώτη, καθώς αναπαράγουν και αναμασούν τις ίδιες παλιές πολιτικές παρέμβασης, τις ίδιες παλιές ατζέντες της κυριαρχίας και της απληστίας, ξανά και ξανά και ξανά – δημιουργώντας ολοένα και πιο φρέσκες κολάσεις  για να ζούμε όλοι μας, δηλητηριάζοντας  τις ζωές των παιδιών μας και όλων εκείνων που θα έρθουν μετά από εμάς.http://www.counterpunch.org/

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ

ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ
Μέσα σε κάθε «έθνος» υπάρχουν δύο έθνη: των καταπιεστών και του κόσμου της εργασίας.
Εκφράζουμε τη Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη στην άλλη Γαλλία, των εργαζόμενων, των άνεργων, των γκέτο και των μεταναστών και καλούμε σε Κοινή Πάλη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Aπό:

Το Έγκλημα στο Παρίσι το διέπραξε το ISIS, το υπέγραψαν Ολάντ, Ομπάμα, Μέρκελ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

8 comments on “Το Έγκλημα στο Παρίσι το διέπραξε το ISIS, το υπέγραψαν Ολάντ, Ομπάμα, Μέρκελ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε…

  1. Την καλησπέρα μου καλοί μου φίλοι !!!

    Για άλλη μία φορά θα εκθέσω μερικές απόψεις τελείως προσωπικές. Οι πολιτικές αυτές οι οποίες ακολουθούνται δεν αποτελούν πολιτικές κρατών. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και απλά βρίσκει κάθε φορά το πλέον πρόσφορο έδαφος για να σταθεί και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξής του. Όσο οι συνθήκες αυτές λειτουργούν στον συγκεκριμμένο χώρο, τόσο περισσότερο μένει σε αυτόν. Μόλις οι συνθήκες πάψουν να υφίστανται, τότε με περίσσια ευκολία βρίσκει κάποιον άλλο χώρο και την ονομάζει εκ νέου «πατρίδα». Λειτουργεί εντελώς παρασιστικά και τα κράτη παίζουν απλά τον ρόλο του ξενιστή. Μην τρέφετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού.
    Όμως το κεφάλαιο χρειάζεται την υποστήριξη του φτωχού για να αναπτυχθεί. Το βασικότερο όπλο του είναι ο εργάτης ο οποίος έχει γαλουχηθεί με την καπιταλιστική ιδεολογία και πιστεύει στο «Αμερικάνικο όνειρο». Αυτός είναι κατά κύριο λόγο ο ξενιστής του παράσιτου. Αυτός είναι κατά κύριο λόγο που τρέφει και υποστηρίζει το κεφάλαιο. Αυτός είναι που με ελάχιστα προνόμια θα χυθεί στην μάχη για την επικράτησή του, παρασύροντας στο διάβα του αμέτρητες αθώες ψυχές και αξίες. Ο διαχωρισμός ο οποίος γίνεται σε εργατική τάξη και μη είναι εντελώς λάθος. Το θέμα δεν είναι λοιπόν σε ποια τάξη ανήκει ο καθένας μας λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασής του, αλλά σε ποια τάξη θέλει να ανήκει. Αυτή η σημαντική διαφορά είναι που θα καθορίσει τις μελλοντικές πράξεις του, άσχετα με το αν θα πετύχει ή όχι τον στόχο του. Είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζομαι από φτωχός να γίνω κι εγώ πλούσιος και τελείως διαφορετικό να αγωνίζομαι να γίνουν όλοι πλούσιοι. Και το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι θεωρούμε ότι ο κόσμος αγωνίζεται για το δεύτερο…

    • Ο/Η brain teaser λέει:

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ σωραίος βρέ! 🙂
      φίλε ποπολάρε, με την αφορμή του άρθρου, παραθέτω εδώ και μια
      άποψη που με απασχολεί απο παλιότερα σε σχέση με τη σύγκρουση
      όχι τάξεων, αυτή τεχνητή είναι όσο θέλουν οι πολιτικοί να γινεται, αλλα
      με τη σύγκρουση πολιτισμών. Διάβασα αυτό στο protagon και μου άρεσε
      σαν σκέψη, ο κίνδυνος όμως είναι υπαρκτός και όχι μόνο αυτό,
      φωτιά πήραμε :
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=43866

      • Να ‘σαι καλά brain teaser μου !!! 🙂
        Δεν ξέρω αν ήταν σύγκρουση πολιτισμών ή κάτι άλλο, αυτό το οποίο πιστεύω όμως είναι ότι θα αποτελέσει την αφορμή για εφαρμογή πολύ αλλαγών σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Και ποιος μου εγγυάται ότι δεν ήταν ένα στημένο έγκλημα; Ας θυμηθούμε λιγάκι την αφορμή έναρξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου :

        «Τη νύχτα της 31ης Αυγούστου 1939 άνδρες των Ες-Ες (Στρατιωτική Οργάνωση Ναζιστικού Κόμματος Γερμανίας), φορώντας στολές του Πολωνικού στρατού εισβάλουν σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Γερμανική πόλη Γκάλιβιτς, που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία και μιλώντας στα Πολωνικά καλούν τον Πολωνικό λαό σε πόλεμο κατά της Γερμανίας. Εκτέλεσαν, μάλιστα, μερικούς Γερμανούς ποινικούς εγκληματίες, που πήραν μαζί τους, σαν αποδεικτικό στοιχείο, τάχα, της Πολωνικής εισβολής. Την επομένη ο Χίτλερ ανακοινώνει στο Γερμανικό κοινοβούλιο, Ράιχσταγκ, το προβοκατόρικο συμβάν και ενημερώνει για την αντίποινα που άρχισαν από τις 4:45 τα χαράματα της 1ης Σεπτέμβρη 1939, μέρας που θεωρείται η απαρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.»
        Από το http://www.edon.org.cy/i-diki-mas-antilipsi/istoria/etsi-ksekinise-bpp/

        Πλέον οι διαχωριστικές γραμμές έχουν γίνει brain teaser μου πολύ δυσδιάκριτες. Ο καπιταλισμός είναι, (κατά την προσωπική μου πάντα άποψη), πλέον η μπανανόφλουδα και η αιτία είναι η απόλυτη εξουσία. Όλος ο κόσμος επικεντρώνεται στο κέρδος, στην απόκτησή του, την αύξησή του και την διατήρησή του κι έτσι αποπροσανατολίζεται, διχάζεται και εξουσιάζεται πολύ πιο εύκολα. Όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν τα τεκταινόμενα με βάση τους οικονομικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα ότι όλη η διαχείριση και οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι λάθος και προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο συνεχίζουν να τις εφαρμόζουν, αγνοώντας τις πραγματικές επιδιώξεις τους…

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Δυστυχώς το κεφάλαιο έχει πατρίδα.Και το περιγράφει πάρα πολύ ωραία ο Χα Τζουν Τσανγκ στο βιβλίο του…
      Ο καπιταλισμός,αυτός του 2015 και όχι του 1700 ή του 1900 δεν χρειάζεται καμία υποστήριξη από τον φτωχό.
      Τουναντίον.Συνθλίβει τον φτωχό και έτσι αποκομίζει κέρδη και υπεκέρδη από το εμπόριο ψυχών…ακόμα και από το εμπόριο οργάνων αυτών των ψυχών.
      Δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε πολλοί ? https://bluebig.wordpress.com/2013/06/03/%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B8%CE%BF/
      Δεν έχετε παρατηρήσει ότι ψάχνουν συνεχώς πλανήτες για εποίκηση και μεταγκατάσταση ?
      Η εργατική τάξη υπάρχει και θα υπάρχει… αφού στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχει η ΕΡΓΑΣΙΑ και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ που είναι οι 2 από τους 3 δομικούς λίθους του συστήματος.
      Αμα δεν σε αράσει βέβαια η λέξη «εργατική» που προέρχεται από τη λέξη «εργάτης» και «εργασία» πές την εσύ αλλιώς…
      «Απασχολήσιμη τάξη» μόνο μην την πείς…
      χαχαχαχαχαχα
      Βέβαια υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις άλλου είδους που μιλάνε για καταστροφή του πλανήτη, αφού αυτοί που κάνουν τώρα κουμάντο…δεν είναι άνθρωποι.
      Μην βιαστείτε όμως να γελάσετε αμέσως…εγώ πάντως δεν σιγουρεύτηκα, ακόμα, στο 100%, είτε για την ορθότητα, είτε για την απόρριψη αυτής της πρότασης…
      Χαιρετώ

      • Φίλε Αμετανόητε, δεν ξέρω αν αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι άνθρωποι ή νεφελίμ ή όπως αλλιώς θέλεις -ουμε να τους πούμε. Αυτό το οποίο γνωρίζω με σιγουριά να σου πω είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη, με ελάχιστα χρήματα γίνονται τέτοια απάνθρωπα θηρία που ούτε να μπορούμε να το διαννοηθούμε. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η εποχή της αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάνε ένα μικρό γκάλοπ στον στενό φιλικό σου κύκλο και θα το διαπιστώσεις πολύ γρήγορα. Τα πάντα εξαγοράζονται την σήμερον ημέρα. Συνειδήσεις, ιδεολογίες, ηθικές αξίες, τα πάντα. Θέμα κοστολόγησης είναι και τίποτα περισσότερο… Η επιδειξιομανία και ο νεοπλουτισμός που επικρατεί σήμερα παντού, ακριβώς αυτό το πράγμα δείχνει. Η υποτιθέμενη ιδεολογία πάει περίπατο μπροστά στην προσωπική ευημερία. Ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι χτες μάχονταν για την επιβίωση της ανθρωπότητας, σήμερα κερδίζει από ένα λαχείο ή μία μεγάλη δουλειά που του «έκατσε» και ξαφνικά γίνεται υπέρμαχος της καπιταλιστικής ιδεολογίας ότι απλά αυτός το άξιζε ενώ οι υπόλοιποι όχι. Τίποτε δεν είναι βασισμένο σε πραγματικές αξίες.

        Τώρα, για το κατά πόσον ο καπιταλισμός χρειάζεται ή όχι υποστήριξη από τον φτωχό, αυτό το οποίο πιστεύω προσωπικά είναι ότι ο καπιταλισμός πάντοτε χρειάζονταν και πάντοτε θα χρειάζεται την υποστήριξη των φτωχών για να επιβιώσει. Σε μία αταξική κοινωνία δεν υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός. Είναι τόσο απλό. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Το εμπόριο ψυχών, οργάνων και ονείρων δεν έχει σαν target group τους πλούσιους, αλλά την μάζα. Δηλαδή τους φτωχούς. Αν μάλιστα ισχύει ότι αυτοί που κατευθύνουν τα νήματα δεν είναι άνθρωποι, τότε αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο και καθίσταται απολύτως σαφές. Αυτό το οποίο δεν χρειάζεται υποστήριξη είναι η αλαζονεία και η ματαιδοξία του κεφαλαίου για καθολική εξουσία. Αυτό ναι. Το παραδέχομαι.

        Όσο για την πατρίδα του κεφαλαίου, θα μου επιτρέψεις να έχω τελείως διαφορετική άποψη από αυτή του καθηγητή. Γόνιμο έδαφος χρειάζεται και όχι πατρίδα. Το ότι οι 5 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου έχουν την Αμερικανική υπηκοότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι εάν η Αμερική πάψει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους δεν θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη γη, άλλα μέρη. Άλλωστε το λες και στην απάντησή σου ότι ψάχνουν πλανήτη για εποίκηση. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του και επιφυλάσσομαι, όμως πραγματικά πιστεύω ότι κάνει λάθος.
        Τονίζω ότι όλα αυτά αποτελούν την προσωπική μου άποψη και τίποτε παραπάνω.

        • Ο/Η Kimwn λέει:

          δεν ξέρω αν αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι άνθρωποι ή νεφελίμ ή όπως αλλιώς θέλεις -ουμε να τους πούμε.

          Reptilians….

          Συνωμοσιολόγοι ψεκασμένοι ….

          ότι ψάχνουν πλανήτη για εποίκηση.

          Την εναλλακτική λύση 3 την έχεις διαβάσει, ή είσαι γιαλαντζί συνωμοσιολόγος …

Σχολιάστε