Φτώχεια και ανεργία το αντίτιμο της συμφωνίας με την Τρόικα


Why poverty Φτώχεια γιατί;~436708-253-1(1)

Τρομακτικό κοινωνικό κόστος θα έχει η επικείμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους

Μετά την Πάρο, την Σίφνο, τα Κύθηρα, τη Σέριφο, την Πάτμο και την Κύθνο ήρθε και η σειρά της Κέας να προστεθεί στην ομάδα των νησιών που στερούνται παιδιάτρου, σύμφωνα με μια δραματική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την εβδομάδα που πέρασε. Η είδηση έγινε γνωστή ακριβώς τις ημέρες εκείνες που η κυβέρνηση δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Τρόικα (αποσιωπώντας προφανώς τη μονιμοποίηση του χαρατσιού και τον αφελληνισμό των τραπεζών) κι η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση μέχρι τον Ιούνιο συνολικά 16,3 δισ. ευρώ. Από την είδηση όμως αυτή αποκαλύπτεται το τεράστιο κοινωνικό κόστος που συνεπάγονται οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση έναντι των πιστωτών και ισοδυναμούν με την πλήρη κατεδάφιση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα από την απόλυση 15.000 εργαζομένων στον δημόσιο και την συνταξιοδότηση 180.000 ακόμη τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι τραγικά καθώς στην πράξη από τους 622.062 υπάλληλους που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο, αν εξαιρέσουμε αστυνομικούς και στρατιωτικούς, σύντομα θα μείνουν οι μισοί! Ως αποτέλεσμα όχι μόνο στα νησιά αλλά και στις πόλεις το προσδόκιμο ζωής θα υποστεί βουτιά λόγω έλλειψης γιατρών. Γιατί, ας μην υπάρχει αμφιβολία ότι ένα μικρό μόνο μέρος όσων έχουν ανάγκη θα μπορεί να πληρώνει ιδιωτικό γιατρό. Οι υπόλοιποι θα δουν την κατάσταση της υγείας τους να υποβαθμίζεται δραματικά, μιας και θα στερούνται όχι μόνο τα φάρμακα που περιορίζονται ή τις υποδομές οι οποίες αν δεν παρακμάζουν τότε ιδιωτικοποιούνται, αλλά ακόμη και την διάγνωση!

Η κυβέρνηση επιλέγοντας για προφανείς λόγους να αγνοήσει τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιλογών της εμφάνισε ως επιτυχία την πρόβλεψη του ΔΝΤ πως το 2014 επιτέλους θα σημειωθεί ανάπτυξη της οικονομίας της τάξης του 0,6% (δηλαδή μηδενική!) αφού όμως και φέτος θα συρρικνωθεί κατά 4,2% για έκτο συνεχή χρόνο. Ακόμη όμως κι έτσι τίποτε θετικό δεν πρόκειται να σημάνει αυτή η ονομαστική επιτυχία αφού η ανεργία θα συνεχίσει να πλήττει, επίσημα πάντα, το 26% όσων επιθυμούν να εργαστούν. Ενώ κι όσοι έχουν δουλειά θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται χωρίς σύμβαση εργασίας και με μισθούς των 500 ευρώ στις ραγδαίες επεκτεινόμενες Μανωλάδες. Την ίδια δε ώρα θα βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τους λογαριασμούς των ιδιωτικοποιημένων πάλαι ποτέ δημοσίων επιχειρήσεων. Η αναμενόμενη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου, ελέω απελευθέρωσης, και της ΕΥΔΑΠ δείχνουν ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν έρχεται μόνο του. Συνοδεύεται, αυστηρά, από την λεηλασία των καταναλωτών με τις ρυθμιστικές αρχές να έχουν μετατραπεί σε κυψέλες διαφθοράς που καλύπτουν το φαγοπότι των απατεώνων επιχειρηματιών.

 • Ανεργία στάσιμη στο 26% και μισθοί των 500 ευρώ θα συνοδεύσουν την όποια αύξηση του ΑΕΠ

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ ωστόσο έφεραν στην επιφάνεια κι ένα θέμα που όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδιώξει από την δημόσια συζήτηση έρχεται με επιμονή, ξανά και ξανά. Είναι το θέμα του δημόσιου χρέους, που σύμφωνα με το ΔΝΤ φέτος θα κλείσει στο 179,5% του ΑΕΠ και το 2014 στο 175,6%. Η συζήτηση όμως για το επίπεδο του δημόσιου χρέους το 2014 είναι ακόμη πιο γελοία από τα μοντέλα προβλέψεων του ΔΝΤ που αποδείχτηκαν για δεύτερη φορά κομπογιαννιτισμός καθώς το υψηλό δημόσιο χρέος, άνω του 90%, δεν συνάδει με μηδενική ανάπτυξη όπως διατείνονταν οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ Κάρμεν Ράινχαρτ και Κένεθ Ρογκόφ οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν τα μέτρα λιτότητας που συνόδευαν τις στρατηγικές μείωσης του δημόσιου χρέους. Επίσης επεδίωκαν να δικαιολογήσουν την απόλυτη προτεραιότητα που έχει η μείωσή του, έναντι άλλων στόχων, ακόμη και το ότι η μείωση του δημόσιου χρέους, με κάθε τίμημα, είναι προϋπόθεση για την εκπλήρωση άλλων στόχων, όπως η μεγέθυνση του ΑΕΠ. Νεώτερη έρευνα έδειξε όμως ότι χώρες με υψηλότερο χρέος αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τις απάτες των δύο οικονομολόγων του ΔΝΤ! Μην πυροβολείτε το υψηλό δημόσιο χρέος, με άλλα λόγια. Να θυμίσουμε ότι και το προηγούμενο λάθος του ΔΝΤ ήταν εξ ίσου ιδεολογικά μεροληπτικό καθώς υποτιμούσε τις καταστροφικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην μεγέθυνση του ΑΕΠ.

Εκ του πονηρού είναι κι η αποσιώπηση του μείζονος θέματος του δημοσίου χρέους από την κυβέρνηση τώρα, καθώς επ’ ουδενί δεν θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το τεράστιο κόστος που θα συνοδεύσει το κούρεμα των ποσών που οφείλουμε στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, το επίσημο δηλαδή χρέος της Ελλάδας. Δημόσια η συζήτηση θα ανοίξει μετά τον Οκτώβριο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στην Γερμανία οπότε η Μέρκελ δεν θα έχει την δεξιά αντιπολίτευση να ωθεί τη συζήτηση στα άκρα. Οι όροι ωστόσο από τώρα προετοιμάζονται. Το θέμα που άνοιξε για παράδειγμα το περιοδικό Σπίγκελ, σε μια επίδειξη λαϊκισμού, για τον υποτιθέμενο πλούτο των νοικοκυριών των περιφερειακών χωρών έναντι αυτών του κέντρου της ευρωζώνης, υποδεικνύει από τώρα το αντίτιμο για το επόμενο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους: Λεηλασία της περιουσίας των νοικοκυριών με αρπαγή τραπεζικών καταθέσεων και υπέρογκους φόρους στην κινητή και ακίνητη περιουσία που θα την οδηγήσουν στα χέρια του κράτους κι από κει, μέσω των τραπεζών, στα χέρια των πιστωτών.

Ο Σαμαράς και οι λοιποί γερμανοτσολιάδες ξέρουν ότι όσο πιο αργά ανοίξει αυτή η συζήτηση τόσο το καλύτερο θα είναι για την σταθερότητα της κυβέρνησής τους, μιας και το νέο Μνημόνιο θα κάνει τα προηγούμενα να μοιάζουν με περίπατο στο δάσος. Ο χρόνος όμως μετράει αντίστροφα. Η επίσκεψη της Τρόικας τον Ιούνιο θα ανοίξει ένα νέο γύρο εκβιασμών ανάλογων εκείνων που προηγήθηκαν του περυσινού «κουρέματος» του χρέους…

Πηγή http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/

14 comments on “Φτώχεια και ανεργία το αντίτιμο της συμφωνίας με την Τρόικα

 1. Ο/Η swans λέει:

  Γιατί «φτώχεια και ανεργία» μόνο, αγαπητέ Λεωνίδα;
  Αφού το μενού προβλέπει και θάνατο…

  «Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν νωρίς»
  «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότηση τους»
  +
  «Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι για την νοσηλεία μου πληρώνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκτός και αν τους αφήσεις να βιαστούν να πεθάνουν».

  Ακόμα περιμένω… για την ευθανασία…

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και σκέψου ότι υποθήκευσε και τα νεφρά μας με την εικαζόμενη συναίνεση μας.
   Εμείς δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το λαρύγγι του ???
   Δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή που αναφέρει το άρθρο

   •Ανεργία στάσιμη στο 26% και μισθοί των 500 ευρώ θα συνοδεύσουν την όποια αύξηση του ΑΕΠ

   Μας ξανάφτασε στο 27,2% ανεργία η Ισπανία.

 2. Ο/Η Αμετανόητος λέει:

  Πέρυσι τέτοιο καιρό έγραφα…

  Της Κορέας!
  http://olympia.gr/2012/05/23/%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82/

  Οταν από την κρίση του 1997 οι Νοτιοκορεάτες, αυτοκτονούν σωρηδόν…!
  Και κάποιοι με χλεύαζαν…
  Ας είναι…τα γραπτά μένουν.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Δεν παροτρύνουμε να «αυτοκτονήσει» κι εμείς κάναν τέως υπουργό ???
   Λέω εγώ ότι η διευκόλυνση στην αυτοκτονία είναι αδίκημα αλλά το να τον προτρέπεις και να τον παροτρύνεις όχι…

 3. Ο/Η Αμετανόητος λέει:

  Και πάλι για την Ιστορία…
  Το άρθρο αυτό είναι τον Φλεβάρη του 2011…ρωτήστε τώρα γιατρούς που έχει πάει το προσδόκιμο…

  Επεσε έως 4 χρόνια το προσδόκιμο υγιούς ζωής

  Ζούμε περισσότερο, αλλά όχι πιο υγιείς… Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με την έκθεση των Δεικτών Υγείας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, το προσδόκιμο υγιούς ζωής έχει μειωθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

  Στις γυναίκες από 69,6 έτη που ήταν το 1996 έπεσε στα 67,68 το 2006 και ακόμα περισσότερο στα 65,8 το 2008. Μικρότερη μείωση δείχνουν τα αντίστοιχα στοιχεία για τους άντρες: από τα 66,9 χρόνια το 1996 έπεσε στα 66,3 το 2006 και στα 65,4 χρόνια το 2008.

  Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα: για τις γυναίκες ήταν 80,18 χρόνια το 1996, αυξήθηκε στα 81,9 έτη το 2006 και το 2008 ανήλθε στα 82,35 έτη, ενώ για τους άντρες από 75,05 το 1996 ανήλθε σε 77,21 το 2006 και στα 77,69 το 2008. «Δεν έχει νόημα η αύξηση του προσδόκιμου ζωής χωρίς ποιότητα ζωής», τόνισε Π. Μπαράς, υπεύθυνος Τομέα Φροντίδας Υγείας, Philips Hellas, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία για το πώς εκτιμούν την υγεία τους οι Ελληνες. Σημειώνεται ότι σήμερα πάνω από το 50% των θανάτων στην Ελλάδα προκαλείται από καρδιαγγειακές νόσους και πάνω από το 27% από τον καρκίνο.

  Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι το 39% ανησυχεί για εγκεφαλικά επεισόδια, το 26% για την παχυσαρκία, ενώ το 12% των ερωτηθέντων δεν ανησυχεί γενικότερα για σοβαρά προβλήματα υγείας. Το 80% και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι σύγχρονες καρδιαγγειακές διαγνώσεις και οι διαγνώσεις του καρκίνου αντίστοιχα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής.
  ΣΟΦΙΑ ΝΕΤΑ

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248111

 4. Ο/Η konstantinosomegas λέει:

  μιας κ μιλαμε για υγεια, το προβλημα δεν ειναι ποσοτικο αλλα ποιοτικο
  τι να τους κανω εγω τους 80000 αν θυμαμαι καλα διορισμενους στο δημοσιο γιατρους οταν ειναι σε λευκη απεργια οπως ολος ο δημοσιος τομεας.. οταν δεν υπαρχει κανενας ελεγχος κ ο καθε γιατρος αν θελει βρισκεται στην υπηρεσια του, αν θελει κ οποτε θελει εξεταζει, οποτε θελει παιρνει αδεια, οποτε θελει το κλεινει το μαγαζι, δεν τηρει κανενα απολυτως ωραριο, σφαζει κοσμο κ δεν του παιρνουν την αδεια, παιρνει φακελακια κ δεν τιμωρειται..
  η γνωμη μου ειναι οτι ολο το δημοσιο πρεπει να κατεδαφιστει γιατι η σηψη εφτασε μεχρι το κοκαλο.. δεν υπαρχει δωρεαν υγεια, αυτα ειναι μπουρδες. οποιος εχει λεφτα σωζεται κ οποιος δεν εχει πεθαινει απο την εγκληματικη αδιαφορια κ τα λαθη των γιατρων… το δωρεαν ειναι παραμυθι γιατι αν δουμε ποσο μας στοιχιζει συνολικα η υγεια, θα ειχαμε περιθαλψη στα καλυτερα νοσοκομεια του εξωτερικου.
  υπαρχουν λυσεις για ολα τα ζητηματα.. ο εργαζομενος πρεπει να εχει επιλογη σε ποιο συστημα υγειας θελει να ασφαλιστει.. ιδιωτικο ή δημοσιο…. γιατι ειμαι υποχρεωμενος εγω να συντηρω με τις εισφορες μου την μαυρη τρυπα των κηφηνων του δημοσιου, δεν το καταλαβαινω κ μαλιστα χωρις να μου παρεχουν ουτε τις στοιχειωδεις υπηρεσιες.. κ στο φιναλε να μου τρωνε κ τα λεφτα του ταμειου μου.. αυτο ειναι ενα κρατος κλεφτων κ απατεωνων κ θελετε εσεις να συνεχισετε να το συντηρειτε? για ποιο λογο? για να εχουμε ενα εκατομμυριο υψηλομισθους αργοσχολους να ξυνονται ολη μερα ?
  θελετε κοινωνικη πολιτικη? κ αυτο ειναι ευκολο…… ενα γενικο κρατικο νοσοκομειο το οποιο θα περιθαλπτει τους ανασφαλιστους
  ολοι οι υπολοιποι που εχουν ασφαλιση θα επιλεγουν το νοσοκομειο της αρεσκειας τους.. τζαμπα δεν ειναι.. αφου μου κανουν κρατησεις απο τον μισθο μου, πρεπει να εχω το δικαιωμα επιλογης.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Η Θάτσερ αυτά που σκέφτηκες τα σκέφτηκε και αυτή…
   Αλλά δεν τόλμησε να καταργήσει το Εθνικό σύστημα Υγείας της Μ.Β.
   Η Νεοφιλελεύθερη λογική στην Υγεία και στο Περιβάλλον ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
   Τώρα γιατί επιμένουν σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία…και δεν βλέπουν την Κούβα για παράδειγμα…
   γιατί επιμένουν στα δικαιώματα ρύπων…λές και η Φύση τους έδωσε κανένα «επιλεκτικό δικαίωμα»…είναι προφανές…
   Αυτά ήταν ΟΛΑ τα γνωστά παραμύθια της δεκαετίας του 80 και του 90 για περισσότερες μπίζνες ΧΩΡΙΣ ουσιαστικά κανένα ΩΦΕΛΟΣ για την Κοινωνία…
   Η μεγάλη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ ήταν το ΕΣΥ και τα ΚΕΠ…ίσως και οι μόνες δομές Δημόσιας Διοίκησης και πραγματικής Ωφέλειας στην κοινωνία μας, που δημιούργησε το πράσινο κόμμα…
   Οταν όμως ΟΛΑ τα θεωρείς εμπόρευμα τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος στην ντετερμινιστική θεωρία σου…

   Υ.Γ. παθογένειες και διαφθορά γεννιούνται εκεί που δεν υπάρχει Ελεγχος.

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ (από τον Κίμπι,αυριανή αναδημοσίευση)
   6 Οκτωβρίου 1987
   Επιτέλους, μια ακόμη πλήρης συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης, η πρώτη μετά τη νίκη της Μάργκαρετ τον Ιούνιο. Η πρώτη Λευκή Βίβλος ολοκληρώθηκε και θ’ αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τη δεύτερη και την τρίτη.
   Οι επόμενες μεταρρυθμίσεις θα είναι ριζικότερες. Επιτέλους, φτάνουμε στην ουσία. Για να υπενθυμίσω σε όλους ποιες είναι οι προτεραιότητες, κόλλησα στον τοίχο μια ανακοίνωση με μεγάλα γράμματα. Γράφει:
   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
   ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
   ΕΠΙΛΟΓΗ
   Αποφάσισα να υιοθετήσω μια αυστηρή τακτική με τη λέξη «νοσοκομείο». Η λέξη αυτή δεν επιτρέπεται πια στις συζητήσεις: στο εξής τα αποκαλούμε «μονάδες παροχής». Κι αυτό γιατί μοναδικός σκοπός τους, στο μέλλον, θα είναι να παρέχουν υπηρεσίες τις οποίες θα αγοράζουν απ’ αυτά οι υγειονομικές Αρχές και οι γιατροί μέσω συνομολογημένων συμβολαίων. Το νοσοκομείο γίνεται κατάστημα, η περίθαλψη γίνεται εμπόρευμα, τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες των επιχειρήσεων: να παράγεις πολύ και να πουλάς φθηνά. Η υπέροχη απλότητα αυτής της ιδέας με αφήνει άναυδο.

   Τζόναθαν Κόου, «Τι ωραίο πλιάτσικο!»

  • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

   παιδεια μηδεν, υγεια μηδεν, αμυνα μηδεν χρεωκοπια οπου κι αν κοιταξεις
   κ εμεις επιμενουμε στο ιδιο μοντελο που μας οδηγησε στην απολυτο χαος…. γιατι? γιατι το αλλο ειναι κακο….. κ τι περισσοτερο θα παθουμε δηλαδη?
   διαβασες τι ειπε ο καστοριαδης? δεν μπορει να λειτουργησει η δημοκρατια οταν οι πολιτες ειναι ανωριμοι… κ οταν δεν μπορει να λειτουργησει η δημοκρατια δεν μπορει να περιμενεις να σου προσφερει υπηρεσιες ενα δημοσιο που φτιαχτηκε για να ζησει σε βαρος σου ρουφωντας σαν παρασιτο το αιμα σου.
   μπορει να ειχε τις καλυτερες προθεσεις ο γεννηματας κ ο καθε γεννηματας… ομως οταν ενα πραγμα δεν λειτουργει, το καταργεις.
   ειδικα στα δημοσια νοσοκομεια, δεν μιλαμε απλα για ταλαιπωρια κ διαφθορα οπως στις αλλες δημοσιες υπηρεσιες αλλα για φονους ανθρωπων..
   πολλοι γνωστοι μου μπηκαν αρρωστοι κ βγηκαν πεθαμενοι
   με εγκεφαλικο τον εβγαλαν απο την εντατικη, τον εβαλαν σε θαλαμο, πηγαμε επισκεπτηριο να τον δουμε κ πεθανε στο θαλαμο.. οι γιατροι εριξαν την ευθυνη σε εμας.. δεν επρεπε λεει να παμε στο θαλαμο, σε ενα θαλαμο που ειχε 100 ατομα μεσα επισκεπτηριο για 5 ασθενεις κ κανεις δεν απαγορευε την εισοδο.
   ο αλλος μπηκε με κατι ελαφρυ κ πεθανε απο λιμωξη που κολλησε εκει μεσα… καθε μερα δολοφονουνται ανθρωποι μεσα στα δημοσια νοσοκομεια… οποιος μπορει παει σε ιδιωτικα, να γλιτωσει απο τους χασαπηδες του δημοσιου…πλουσιοι, πολιτικοι, διασημοι κλπ ολοι επιλεγουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια.. δυστυχως οι φτωχοι πηγαινουν σαν το σκυλι στο αμπελι… ο πλουσιος ζει, ο φτωχος πεθαινει…. δε νομιζω να γινεται αυτο στην κουβα ε? εδω ειναι ελλαδα μην πας να συγκρινεις ανομοια πραγματα.
   ειμαστε ενα κρατος με τεραστιο δημοσιο τομεα που οχι μονο δεν προσφερει τιποτα απολυτως στους πολιτες αλλα ειναι ο χειροτερος δυναστης. η δημοκρατια της μεταπολιτευσης ειναι η δημοκρατια του κομματικου μισθοφορικου στρατου των δημοσιων υπαλληλων..
   οποιος ελεγχει αυτον τον στρατο, παιρνει την εξουσια.
   τι σημασια εχουν ολα αυτα οταν απευθυνονται σε εναν λαο ταλιμπαν
   διαβασα κατι πριν που ταιριαζει γαντι εδω..
   Αλλά, όπως είχε πει και ο Βολταίρος:
   “Είναι δύσκολο να ελευθερώσεις ανόητους από τις αλυσίδες που σέβονται.“

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    «ο αλλος μπηκε με κατι ελαφρυ κ πεθανε απο λιμωξη που κολλησε εκει μεσα… καθε μερα δολοφονουνται ανθρωποι μεσα στα δημοσια νοσοκομεια… οποιος μπορει παει σε ιδιωτικα, να γλιτωσει απο τους χασαπηδες του δημοσιου»

    Σε πληροφορώ λοιπόν ότι έχασα ΔΥΟ ανθρώπους από λοιμώξεις ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ νοσοκομεία.Το 2011 και το 2012.
    Λόγω ότι γνωρίζω πολύ καλά το χώρο…σε όλα τα επίπεδα από Διοίκηση μέχρι εταιρείες καθώς και εταιρείες ερευνών…στην πρώτη «στραβή» όλοι τρέχουν στο Δημόσιο…!
    Κανείς δεν εγγυάται…
    Στο Δημόσιο όμως υπάρχουν χρηματισμοί κάποιων προσώπων από φαρμακευτικές με τρόπο αδιανόητο για ανθρώπου νου…
    Περισσότερα όμως δεν μπορώ να γράψω.
    Το ίδιο βέβαια γίνεται και στα ιδιωτικά…

    Υ.Γ. Πότε διάβασες Καστοριάδη ? οι 9 στους 10 ούτε καν ανοίγουν την πρώτη σελίδα…όχι εσύ που έχεις «αλλεργία»…
    Αν το έκανες τότε αυτό είναι μεγάλη πρόοδος…της ιατρικής μάλλον, αφού σίγουρα θα έχεις καλό αλλεργιολόγο…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Ξαναγράφω ΟΥΓΚ …

    • Ο/Η konstantinosomegas λέει:

     αμετανοητε δυστυχως για σενα η αληθεια δεν μπορει να κρυφτει οσο κ να προσπαθησετε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα……κ η αληθεια ειναι οτι ολοι οσοι εχουν λεφτα καταφευγουν στις ιδιωτικες κλινικες για να σωθουνε… ελπιζω να μην το αμφισβητεις κ αυτο γιατι τοτε ζεις σε αλλη χωρα ή στον μαγικο κοσμο των βιβλιων

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Τι αδικαιολόγητα πρέπει να δικαιολογήσω ? δεν κατάλαβα,πραγματικά δεν κατάλαβα.
      Είπα απλά ότι τα Δημόσια νοσοκομεία (γιατροί+νοσηλευτές) δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ιδιωτικά.
      Για την Ελλάδα μιλάω…
      Μίλησα και για χρηματισμούς και σε Δημόσια και σε ιδιωτικά…
      Αυτοί που καταφεύγουν σε ιδιωτικές πολλές φορές το μετανιώνουν…
      Αυτό είπα.

      Ο κόσμος των βιβλίων είναι όντως μαγικός και αλλεργικός όταν τα ξεσκονίζεις…
      Καλησπέρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s