Τα εγκλήματα των γερμανοτσολιάδων


Γερμανοτσολιάδες
“ Οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής ”
Σ.απ.γαλ.: Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του παππού μου Ν.Μ.
Στις 24 προς 25 Απρίλη του 1944 Ελληνες αντάρτες χτυπάνε δύο τάγματα ασφαλείας σε κάποιο χωριό της Μακεδονίας. Πολύ κοντά στο χωριό που ονοματίζει ο Γερμανός Ιστορικός Φλαϊσερ, όπως αναφέρεται στο παρών άρθρο.Είχαν εγκατασταθεί εκεί από τις αρχές Απρίλη. Επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας, ήταν ο επιλοχίας Φριτς Σούμπερτ.
Η συμπλοκή κράτησε δύο ώρες περίπου και δεν σκοτώθηκε Γερμανός.Οι Γερμανοί όμως και οι Προδότες Ελληνες σύμμαχοί τους, ήθελαν να ξεκληρίσουν ένα ολόκληρο χωριό…ένα χωριό, με Μικρασιάτικες μνήμες και ιστορία. Ο παππούς μου, με άλλους 2-3 Ελληνες της κοινότητας κατάφεραν να μεταπείσουν τους Γερμανούς, ενώ είχαν ήδη χωριστεί τα γυναικόπαιδα από τους άντρες…κι’ έτσι τελικά,σώθηκε ένα ολόκληρο χωριό. Μόνο, που τελικώς, εκτελέστηκαν δύο Ελληνες πατριώτες, δυστυχώς για αυτούς, κομμουνιστές,ο Σ.Β. και ο Α.Μ., από τις 500 περίπου ψυχές,συνολικά, του χωριού.
Ο Φριτς Σούμπερτ καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Δοσιλόγων της Αθήνας 27 φορές εις θάνατον.Συνελήφθη το 1946, όταν επέστρεψε στην Αθήνα, με πλαστό διαβατήριο, με το όνομα Κωνσταντινίδης.Τουφεκίστηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.
Εχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη όλων αυτών των Ελλήνων που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ για την πατρίδα μας. Κάποιοι ιδεολογικοί, (και ποιός ξέρει; μπορεί και βιολογικοί…) απόγονοι τους, έχουν βαλθεί να διχάσουν και πάλι την Ελληνική κοινωνία.Ο Ελληνικός λαός, μαζί με τα δύο πρασινομπλέ κόμματα που τους γέννησαν και εξέθρεψαν, θα τους αποβάλλει με τον ίδιο τρόπο. Απλά μόνο, για όλα τα πράγματα, χρειάζεται χρόνος.
———————————————————————-

Ο Δήμος Σταρένιος στην ταινία “Η Χαραυγή της Νίκης” έχει αποδώσει χαρακτηριστικά το ρόλο του προδότη – συνεργάτη των ναζί με τη γνωστή ατάκα: “Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι μας ήρθαν”. Δεν πρόκειται για καρικατούρα. Ο Ξενοφών Γιοσμάς, ένας από τους πιο γνωστούς ταγματασφαλίτες, στη δίκη του για την εμπλοκή στην υπόθεση Λαμπράκη δήλωνε: “Και αν συνεργάστηκα με τους Γερμανούς το έκανα για το καλό της πατρίδος… Τους Γερμανούς τους αγαπούσα και αυτοί με θεωρούσαν τον υπ’ αριθμόν ένα τίμιον Έλληνα.” Ο Γιοσμάς που έχει μείνει στην ιστορία με το γερμανικό χαϊδευτικό του, “Φον Γιοσμάς” έχοντας “υπηρετήσει” σε διάφορες ομάδες συνεργατών, όπως στον “Εθνικό Ελληνικό Στρατό” και ως ανθυπολοχαγός στο τάγμα του Γεωργίου Πούλου, έφυγε μαζί με τους Γερμανούς στην απελευθέρωση, έμεινε για ένα διάστημα στη Βιέννη και επέστρεψε στην Ελλάδα το ‘47.

Ενώ είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης, πήρε χάρη από τον βασιλιά Παύλο και βγήκε από τη φυλακή μόλις το ’51. Στη δεκαετία του ’60 με τον “Σύνδεσμο Αγωνιστών και Θυμάτων Εθνικής Αντιστάσεως Βορείου Ελλάδος” τροφοδοτούσε με τραμπούκους τον παρακρατικό μηχανισμό. Η συμμορία στηνόταν στρατολογώντας κοινωνικά απόβλητα και συναντιόταν στην ταβέρνα με το ταιριαστό όνομα: “Τα έξι γουρουνάκια”. Τα μέλη του Συνδέσμου πήγαιναν με περιβραχιόνια σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις ενώ το ’63 επιστρατεύτηκαν από τη Χωροφυλακή για να “προστατέψουν” τον ντε Γκολ στη διάρκεια επίσκεψής του.

Ο Κοτζαμάνης, ένας από τους δύο που έκαναν την δολοφονική επίθεση στον βουλευτή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη, το Μάη της ίδιας χρονιάς, ήταν μέλος του “Συνδέσμου”. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο το μασκάρεμα που προσπαθούν να κάνουν οι φασίστες σήμερα όταν θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά παίζοντας τους “αντιμνημονιακούς”, “πατριώτες” με δόσεις “αντίστασης στη γερμανική κατοχή”. Οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι “Τα τάγματα ασφαλείας ήταν ελληνικά στρατεύματα Εθνικιστών, που πολέμησαν εναντίον των κομμουνιστών. Οι Χίτες επίσης, όντας Εθνικιστές έκαναν αντικομμουνιστικό αγώνα.” Είναι οι πολιτικοί απόγονοι και υπερασπιστές των Γερμανοτσολιάδων, των ταγμάτων ασφαλείας και των υπόλοιπων ανάλογων οργανώσεων που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους ναζί στη διάρκεια της κατοχής και πρωτοστάτησαν στα εγκλήματά τους.

Οι φασιστικές συμμορίες επιβίωσαν στις επόμενες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο επειδή άλλαξαν αφεντικό, από τους ναζί πουλήθηκαν στους Άγγλους και στη συνέχεια στις κυβερνήσεις που ήθελαν να τσακίσουν το εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Τα Τάγματα Ασφαλείας άρχισαν να σχηματίζονται το 1943 από την κατοχική κυβέρνηση Ράλλη. Οι Γερμανοί χρειάζονταν ένοπλα σώματα για να τους βοηθήσουν στην καταστολή της Αντίστασης. Η δύναμη του κινήματος όμως ήταν τέτοια που δεν εμπιστεύονταν ούτε ότι η Χωροφυλακή είναι “καθαρή από κομμουνιστές”. Έτσι ο Ράλλης εξόπλισε τους Εύζωνες, τους τσολιάδες των Ανακτόρων, που μέχρι τότε ήταν άοπλοι και τους παραχώρησε στους ναζί για να αναλάβουν τη βρόμικη δουλειά.

Συμμορίες

Ο χαρακτηρισμός “γερμανοτσολιάδες” είναι λοιπόν απολύτως λογικός. Παράλληλα, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, είχαν αρχίσει να στήνονται άλλες συμμορίες που χτυπούσαν το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, κάποιες φορές με πρωτοβουλία των τοπικών κατακτητών, άλλες με πρωτοβουλία Ελλήνων της “καλής κοινωνίας” που χρειάζονταν κάποιους για να προστατέψουν την περιουσία τους και τα χωράφια τους.

Ο Διονύσιος Παπαδόγκονας (πατέρας του μετέπειτα βουλευτή και Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας) ανέλαβε να ενοποιήσει αυτά τα σώματα δωσίλογων, κάτι που έγινε την Άνοιξη του ’44. Συνέχισαν να υπάρχουν ομάδες που δεν μπήκαν σε απόλυτο έλεγχο, όπως για παράδειγμα, το τάγμα του συνταγματάρχη Πούλου στη Βόρεια Ελλάδα, που είχε προσχωρήσει ανοιχτά στο ναζισμό, φορώντας αγκυλωτούς σταυρούς και καταγγέλλοντας ακόμη και τις κατοχικές κυβερνήσεις ως όργανα “μασώνων και εβραίων”. Όμως, μικρή απόσταση τους χώριζε από τους Ταγματασφαλίτες του Παπαδόγκονα. Γερμανικά άρβυλα φορούσαν όλοι, είτε με φουστανέλα, είτε με χιτώνιο του ελληνικού στρατού ή της Βέρμαχτ. Ό

ταν έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Χίτλερ τον Ιούλη του ’44, ο Παπαδόγκονας τού έστειλε μήνυμα συμπαράστασης που τελείωνε με τη φράση “Κύριε, διαφύλασσε τον Χίτλερ”, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή της εποχής υπήρξε και απάντηση: “Ο Φύρερ εκφράζει τας ευχαριστίας του προς τον κ. Παπαδόγκονα και τους εθελοντάς του”. Οι ταγματασφαλίτες ήταν πλήρως ενσωματωμένοι στα γερμανικά στρατεύματα. Ο Γιούργκεν Στρόοπ και ο Βάλτερ Σιμάνα, τοπάρχες των SS και της γερμανικής αστυνομίας ήταν αυτοί που έδιναν τις διαταγές κινήσεων και τις άδειες οπλοφορίας. Στους πίνακες της Βέρμαχτ που μετράνε τους νεκρούς, οι ταγματασφαλίτες αθροίζονται μαζί με τους ναζί. Αντίστοιχα, στις αναφορές τους, οι ταγματασφαλίτες μετρούσαν τους Γερμανούς ως “δικούς τους”.

Τον Ιούνη του ’44, ο συνταγματάρχης Χρήστος Γερακίνης στην Ευβοια αναφέρει: “Εκ των ημετέρων, εις Γερμανός βαρέως τραυματίας”. Τα “ευζωνικά τάγματα” στην Αθήνα διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στα μπλόκα στις γειτονιές. Στην Κοκκινιά, την Καλογρέζα, τα Λιόσια, το Βύρωνα, τα Παλιά Σφαγεία (Κουκάκι), την Καλλιθέα και σε άλλες περιπτώσεις, ήταν οι ταγματασφαλίτες που διαλέγουν ποιοι θα εκτελεστούν, ποιοι θα σταλούν για καταναγκαστική εργασία στη Γερμανία και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Πολλές φορές, το προσωπικό μίσος ξεπερνάει ακόμα και τις στοχεύσεις των ναζί. Στην Κοκκινιά οι ταγματασφαλίτες προσπάθησαν να ξανασυλλάβουν ανθρώπους που οι Γερμανοί είχαν αφήσει ελεύθερους.

Στην ύπαιθρο, τα Τάγματα συμμετείχαν στις σφαγές και στις πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών. Στο Χορτιάτη το Σεπτέμβρη του ’44, δολοφόνησαν 146 ανθρώπους, από τους οποίους 128 γυναίκες και παιδιά. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Φριτς Σούμπερτ, που και στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη έστησε γύρω του αιμοβόρα τάγματα ασφαλείας. Μια περιγραφή από το Χορτιάτη λέει: “Περισσότερα από 80 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν από το καφενείο του Μπαντάτσιου στον φούρνο του Στ. Γκουραμάνη για να καούν ζωντανά.

Οταν το πλήθος έφτασε στο φούρνο, ο Σούμπερτ – κατ’ άλλους ο υπασπιστής του Γ. Καπετανάκης – φώναξε έξαλλος: «Φωτιά, φωτιά. Κλείστε τους και μην αφήνετε κανένα να φύγει. Θα τους κάψουμε όλους!» Απ’ έξω τοποθετήθηκαν φρουροί με την εντολή να σκοτώσουν όποιον τολμούσε να ξεμυτίσει απ’ τον φούρνο. Επειδή όμως, το οίκημα ήταν κατάμεστο από κόσμο και οι έγκλειστοι συνωστίζονταν πίσω από τις πόρτες και τα παράθυρα, οι Σουμπερτίτες, για να μειώσουν την πίεση, τοποθέτησαν ένα πολυβόλο και απ’ τό μικρό παράθυρο της μπροστινής πόρτας άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλά γυναικόπαιδα. Έπειτα έριξαν ξερά χόρτα πάνω στα σώματα των νεκρών και των τραυματιών και με ένα φλογοβόλο πιστόλι έβαλαν φωτιά.”

Βασανιστήρια

Στα “κατορθώματα” των Σουμπερτιτών στην Κρήτη περιλαμβάνονται αναρίθμητα βασανιστήρια, κακοποιήσεις, εμπρησμοί και εκτελέσεις. Ένα από τα εγκλήματα που καταγράφονται είναι κατά του βοσκού Ι. Ξυλούρη ή Ξυλουρογιάννη που τον έδεσαν με τρίχινο σχοινί από τον λαιμό σε ένα γάιδαρο και ενώ τον τραβούσαν του έβγαλαν τα μάτια. Τους Έλληνες που στρατολογούσε ο Σούμπερτ (ντόπιους γερμανόφιλους, δωσίλογους, αλλά και βαρυποινίτες από τις φυλακές της Κρήτης) τους περνούσε από τελετουργικά μύησης, από αυτά που κάνουν ακόμα οι Χρυσαυγίτες.

Ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ έχει καταγράψει: “Οι νεοσύλλεκτοι μεταφέρθηκαν στην Νέα Καλλικράτεια και το απόγευμα της ίδιας μέρας φόρεσαν ιταλικές στολές αφού πρώτα υποχρεώθηκαν να πλυθούν στη θάλασσα. Το βράδυ σε μια νεκροκεφαλή ζωγραφισμένη επάνω σε κράνος, που ο Σούμπερτ φύλαγε στην περιβόητη βαλίτσα του, έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη που κατέληγε με τη φράση «ελευθερία ή θάνατος».” Οι ταγματασφαλίτες είχαν μια διαφορά σε σχέση με τους ναζί. Οι γερμανοί διοικητές είχαν να διαχειριστούν μια χώρα υπό κατοχή, ενώ οι συνεργάτες τους σκέφτονταν ήδη την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και ο έλεγχός τους και η καταστολή τους πήγαινε σε μεγαλύτερο βάθος μέσα τις τοπικές κοινωνίες. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει ένα μέλος τοπικού θεατρικού ομίλου στον Πύργο, μετά την είσοδο των ταγματασφαλιτών στην πόλη, “διέλυσαν όλους τους συλλόγους της πόλης και σταμάτησε κάθε πολιτιστική κίνηση… Τα πάντα νεκρώθηκαν. Αρχίζει μια νέα Κατοχή, χειρότερη από τη Γερμανική”.

Ενώ και στην Εύβοια, οι ταγματασφαλίτες προχωρούσαν σε επανειλημμένο κάψιμο ιδιωτικών βιβλιοθηκών. Από την Εύβοια υπάρχει και η μαρτυρία για την είσοδο των ταγμάτων στο χωριό Στρόπωνες, όπου έπιασαν την εβραία δασκάλα του χωριού “την παλούκωσαν όπως οι Τούρκοι το Διάκο, αφού την ατίμασαν και τη βασάνιζαν όλη μέρα”. Το αποτέλεσμα συνήθως ήταν από όπου περνούσαν οι ταγματασφαλίτες, το ΕΑΜ να καταφέρνει να κερδίζει ακόμη περισσότερο κόσμο που μισούσε τους συνεργάτες των ναζί. Το φθινόπωρο του ’44, ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει πλέον να αφοπλίσει τους Ταγματασφαλίτες και να καθαρίσει τις περιοχές απο την τρομοκρατία τους. Τις περισσότερες φορές αυτό έγινε αναίμακτα. Κάποιες φορές, ο κόσμος αυθόρμητα ήταν που λιντσάρισε τους ταγματασφαλίτες, ακόμα και όταν το τοπικό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα. Αυτό έγινε στις κεντρικές πλατείες της Πύλου και της Καλαμάτας. Αλλού χρειάστηκε ο ΕΛΑΣ να τους συντρίψει στρατιωτικά: στον Πύργο, την Καλαμάτα, το Μελιγαλά, τον Αχλαδόκαμπο, τους Γαργαλιάνους και αλλού. Οι Ταγματασφαλίτες θα ήταν μια άθλια λεπτομέρεια της ιστορίας.

Οι περισσότεροι, με το στίγμα του προδότη και του εγκληματία, θα αναγκάζονταν να κρυφτούν ή να αυτοκτονήσουν. Όμως, το νέο καθεστώς που στηνόταν στα τέλη του ’44, δεν είχε άλλο ντόπιο ένοπλο σώμα να στηριχτεί πάνω του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βάζει τουλάχιστον χίλιους ταγματασφαλίτες να πολεμήσουν ως συντεταγμένη μονάδα στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του ’44. Ταγματασφαλίτες επανδρώνουν και τα καινούργια Τάγματα Εθνοφυλακής. Οι γερμανοτσολιάδες γίνανε σε μια νύχτα βρετανοτσολιάδες. Αρκετοί μπήκαν στο στράτευμα, στους Ευέλπιδες και έγιναν αξιωματικοί καριέρας.

Ο υποδιοικητής των ταγματασφαλιτών της Χαλκίδας, Χρήστος Γερακίνης, έγινε υποδιοικητής της Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το κράτος τούς είχε ανάγκη και τους προστάτεψε, αθωώνοντάς τους στις δίκες των δωσιλόγων που ακολούθησαν. Γιατί, όπως δήλωνε ένας επώνυμος εθνικόφρονας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπερασπιζόμενος έναν ταγματασφαλίτη στο δικαστήριο: “Αν δεν ήταν αυτός κύριε πρόεδρε, ούτε εσείς θα ήσασταν στην έδρα που κατέχετε, ούτε εγώ μάρτυς”.

Οι ταγματασφαλίτες υπηρέτησαν τους ναζί ως γερμανοτσολιάδες και βοήθησαν στη διάσωση όλου του σάπιου παλιού καθεστώτος μετά την Απελευθέρωση. Είναι πρόκληση οι πολιτικοί τους απόγονοι να τολμάνε ακόμη και να εμφανίζονται δημοσίως, πόσο μάλλον να το παίζουν “αντιστασιακοί”.

Πολλά από τα στοιχεία αυτού του κειμένου προέρχονται από το βιβλίο  “Η αυτολογοκριμένη μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη”

του Τάσου Κωστόπουλου, εκδ. Φιλίστωρ.

ΠΗΓΗ: syspeirosiaristeronmihnikon.blogspot.gr

http://www.periodista.gr/index.php/coverstories/item/2949-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

45 comments on “Τα εγκλήματα των γερμανοτσολιάδων

  1. Καλημέρα σε όλους.
    Παραθέτω με κάθε επιφύλαξη κάτι το οποίο μόλις πρόσφατα έμαθα. Το πρωτοπαρουσιάσε ο Τράγκας το 1979 στην εφημερίδα Βραδυνή, (αν δεν με απατάει η μνήμη μου), ενώ ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του αποδεικτικά έγγραφα της Βέρμαχτ και του foreign office των ΗΠΑ. Η υπόθεση αφορά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Ένα από τα πλέον αιματηρά επεισόδια της γερμανικής κατοχής στον ελλαδικό χώρο με στόχο τους αντάρτες της ΕΛΑΣ. Τα στοιχεία τα οποία έχει στα χέρια του αναφέρουν ότι στην επιχείρηση του ολοκαυτώματος πήραν μέρος 850 γερμανοί και αυστριακοί και 3500 έλληνες ταγματασφαλίτες !!!!!!

    • Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

      το ακουσα και ειδα κι εγω !!
      Εδειξε μαλιστα φωτογραφια του ηγετικου κλιμακιου των Γερμανων με εναν αρχιταγματασφαλιτη διπλα στον Γερμανο ,ο οποιος τοτε ειχε υπασπιστη τον ….Παπαδοπουλο (ναι τον Χουνταιο)

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      και πόσα άλλα δεν ξέρουμε φίλε…
      Για κατά εκεί μας πάνε για να ξεπλυθεί το τωρινό σύστημα…
      Ξανα-διάβασε τα ονόματα, θυμήσου ράλληδες, πικραμμένους, έβερτ, τσιγαράκια με ναζί σε (κομμένες) φωτό στην αυριανή κλπ κλπ

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Οι Έλληνες δοσίλογοι ( χωροφύλακες από την πρώτη στιγμή και γερμανοτσολιάδες από το 1943 ) έχουν φερθεί πολύ χειρότερα από ότι οι Γερμανοί.

      Το ότι σήμερα υπάρχει κόμμα που δίνει και «τιμές» ενώ οι γερμανοτσολιάδες γλύτωσαν το εκτελεστικό απόσπασμα μόνο και μόνο για να εισέλθουν στον πόλεμο εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών , δείχνει την υποκρισία.

      Είναι εντελώς διαφορετικό να είναι κάποιος εναντίον των κομμουνιστών της εποχής και τελείως διαφορετικό να επιλέγει την πιο προδοτική ομάδα πληθυσμού που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

      Δηλαδή αν οι Γερμανοί δεν είχαν φύγει το 44 και ακόμα και χωρίς την βοήθεια των γερμανοτσολιάδων νικούσαν τους κομμουνιστές…θα υπήρχαν σήμερα Έλληνες που θα έδιναν ¨»τιμές» στους γερμανούς;;;; Δηλαδή έφτασε το μίσος λόγω του ξενόφερτου μοντέλου να είναι παραπάνω από την εθνική ομοψυχία εναντίον ενός κατακτητή;

      Μην ξεχνάμε ότι γερμανοτσολιάδες ήταν οι περισσότεροι πρώην μέλη του φασιτιστκού κόμματος. Αυτοί που σήμερα κάποιοι πιθανόν απόγονοι τους για να μη πω σίγουρα… ισχυρίζονται ότι στα βουνά της Αλβανίας και στο Ρούπελ πολέμησαν μόνο οι οπαδοί του φασισμού. Ανοησίες απίστευτες.

      Σε όλες τις χώρες που πέρασαν οι γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν τάγματα ασφαλείας. Η Ελλάδα είχε το «προνόμιο» να περηφανεύεται πως είχε τον μικρότερο αριθμό ταγμάτων ασφαλείας βάσει αναλογίας πληθυσμού σε όλη την κατεχόμενη τότε Ευρώπη.

      Κι όμως…έφτασε η χρυσή αυγή να θεωρεί πως οι ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες που εγκλημάτισαν σε πολύ χειρότερο βαθμό από όσο οι ίδιοι οι κατακτητές που στο κάτω κάτω ήταν και δηλωμένοι εχθροί…ότι είναι πατριώτες.

      Δεν πρόκειται να μπω στο ποιος είχε δίκιο την εποχή του εμφυλίου. Γιατί κανένας δεν είχε δίκιο από τη στιγμή που σήκωσε όπλο εναντίον αδερφού. Ο εμφύλιος ειναι ντροπή για το Έθνος. Δεν υπάρχει καμία τιμή.

      Το να ξεχνούμε όμως ότι τα τάγματα ασφαλείας προηγήθηκαν κατά πολύ του εμφυλίου και να μην διαχωρίζουμε τις ευθύνες τους ως εντολοδόχους της Βέρμαχτ και αποδέκτες συγχαρητηρίων του Χίτλερ είναι τραγικό.

  2. Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

    Το χωριο μου δεσπωζει στην πεδιαδα μεταξυ Στυλιδας και Αλμυρου Βολου ,Μαλιακου και Ορθρεως .Ειχε δε την ευτυχια να εχει στην ακρη του εναν ψηλο λοφο ,που ηταν Ακροπολη στην Αρχαιοτητα και τωρα νεκροταφειο με εκκλησακι και καμπαναριο .Απο κει ψηλα βλεπεις ολη την περιοχη ως την Λαμια περιπου και ως το χωριο Ραχες (προς Βολο) .Εκει υπηρχε παντα στην Κατοχη σκοπια απο τους κατοικους για να ελεγχει την δημοσια .Την περιοχη ελεγχανε οι Γερμανικες δυναμεις με μονιμη φρουρα στην Λαμια και ενα ταγμα «ασφαλειας» …των Βουρλακη – Σουρλα (ναι ! του πατερα του γνωστου ΝΔκρατη σημερα) ,αλλα ειχε σχετικη αυτονομια μια και υπηρχε ισχυρη δυναμη του ΕΛΑΣ στο ορος Ορθρη ,αλλα και πολιτιτοφυλακη του ΕΑΜ σε καθε χωριο .
    Καποτε το 43 η φρουρα του Καστρου χτυπησε την καμπανα .Απο τη δημοσια προς Στυλιδα πλησιαζαν κατοχικες δυναμεις !!! Σε χρονο dt εφυγαν τα γυναικοπαιδα προς τις σπηλιες της Ορθρεως ,ταυτοχρονα οι «σαιτες» (γρηγοροι στα ποδια πιτσιρικαδες ,μεταξυ των οποιων και ο πατερας μου ) εφυγαν για να ειδοποιησουν τα γυρω χωρια …οι αντρες της πολιτοφυλακης επιασαν θεση στη δημοσια και στον «ξηρια» (μικρο ξερο ποταμι προς Στυλιδα ).Η μαχη δοθηκε ακριβως εκει και κατεληξε σε πανωλεθρια των Γερμανων, σε συλληψη του Βουρλακη (ο Σουρλας γλυτωσε ) και αποδεκατισμο των γερμανοτσολιαδων τους ! Ο Βουρλακης παραδωθηκε στον ΕΛΑΣ και απο κει στην δικαιοσυνη μετα την απελευθερωση και δικαστηκε στην Λαμια …Ηταν ενα κοντοπυθαρο ,μαλλιαρο υποκειμενο ,νταβατζης στον Βολο πριν την κατοχη .Η υπερασπιστικη γραμμη του δικηγορου του στην δικη ηταν : «…μα δεν βλεπετε κ. Προεδρε ;; εδω δεν εχουμε να κανουμε με ανθρωπο αλλα κατι μεταξυ μαιμους και αρκουδας ..αρα εχει το ακαταλογιστο !»
    Τελικα …ΑΘΩΩΘΗΚΕ !!!
    (οι χωρικοι λεγαν απο την συλληψη του ακομα να τον κρεμασουν ή να τον λιντσαρουν ,αλλα ο Γραμματεας του ΕΑΜ ηθελε να τηρησει ….τα «νομιμα» λεγοντας : «δεν ειμαστε σαν τα μουτρα τους ,ουτε αγριμια !»)

    Το χωριο καταφεραν και το καψαν οι Γερμανοι καποια στιγμη ,αλλα οπως παντα οι κατοικοι ειχαν προλαβει να φυγουν στα βουνα χαρις της σκοπιας του Καστρου .

    {Γραμματεας του ΕΑΜ Ανατολικης Φθιωτιδας ηταν ο παππους μου ! Ποτε δεν ηταν -ουτε εγινε -κομμουνιστης ! Οι ιδιοι οι κατοικοι τον εξελεξαν γιατι ηταν δικαιος ανθρωπος και μοιραζε ισα τα προιοντα μεταξυ των χωριων -μεσω ανταλλαγων- ωστε να μην πεινασει κανεις .Κυνηγηθηκε μετα τον πολεμο γιατι δεν δεχτηκε ΠΟΤΕ να καταδωσει και απαξιωσει «τα αδερφια που πολεμησε μαζι τους» .Δεν μετανοιωσε ΠΟΤΕ που δεν αφησε να λιντσαρουν τον Βουρλακη !!!
    ΝΑΙ ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ !}

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Αυτό ήταν το λάθος ΛΕΩΝΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
      Το ότι δεν είσαι σαν τα μούτρα τους, αν διάβαζε καλύτερα ο παππούς σου (γιατί ο δικός μου στην δυτική, στο αγά) θα έκουγε τον Κολοκοτρώνη και θα έλεγε
      ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ…
      Και μετά έχεις και απορίες γιατί κυβέρνησαν και κυβερνάνε ράλληδες, παπαδόγγονες, πικραμμένοι και λοιποί.

      • Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

        ΝΑΙ Ο ΕΡΜΟς νομιζε θα δικαστουν οπως εγινε σε ολον τον υπολοιπο κοσμο !!!!
        εδω μας ειχαν «τα καλυτερα » …για μετα !

      • Ο λαός αυτός έχει στο DNA του την προδοσία Κίμων. Προδοσία λόγω «βολέματος». Όλους τους ήρωες τους σφάξαμε, τους φυλακίσαμε ή τους στείλαμε στην εξορία. Μήπως και τον Κολοκοτρώνη δεν τον φυλακίσαμε; Μήπως και τον Καραϊσκάκη δεν τον προδώσαμε; Εάν κάποιος κάνει έρευνα σχετικά με τους σύγχρονους έλληνες «μεγιστάνες» και πολιτικούς θα δει ότι σχεδόν όλοι τους είναι απόγονοι γερμανοτσολιάδων, μαυραγοριτών και προδοτών.

        • Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

          δεν ειναι τυχαια η λαικη εκφραση ……»θα βαλω εγω το κεφαλι μου στον ντορβα;;; »

          (στον ντορβα πηγαιναν οι γενιτσαροι στον Σουλτανο ,τα κεφαλια των αρματωλων και κλεφτων ,αργοτερα του Μελα οι κομιτατζηδες ,του Αρη οι ταγματααλητες ….κλπ κλπ )

    • Δεν είναι θέμα πολιτικών φρονημάτων βρε φίλε. Είναι θέμα ηθικών αξιών. Ο συγχωρεμένος προππάπους μου ήταν «αντιεξουσιαστής» εκ πεποιθήσεως. χαχαχαχα. Ποτέ του δεν έγινε κομμουνιστής. Η βλακώδης «λογική» που έχει επικρατήσει σήμερα ότι ο κομμουνιστής ή ο αριστερός δεν είναι πατριώτης, έχει προέλθει από τους ίδιους τους γερμανοτσολιάδες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    • Ο/Η ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ λέει:

      παντελώς ανυπόστατα όλα ακόμη και η γεωγραφική θέση ο άνθρωπος δεν έχει έρθει καν στη περιοχή και ιστορικά δεν ισχύει τίποτα απ αυτά που γράφει

  3. Ο/Η swans λέει:

    Μάιος 43 – Νόμος 29
    Περί περιπτώσεων καθ’ ας επιτρέπεται η χρήσις των όπλων υπό της Δημόσιας Δυνάμεως (αφορά αστυνομία και χωροφυλακή).

    Ιούνιος 43 – Νόμος 260
    Περί συγκροτήσεως 4 ευζωνικών ταγμάτων, σε εθελοντική βάση (δηλ. υ/δ τους : «οι προς κατάταξη επιλέγονταν αυστηρώτατα μεταξύ των πλέον εθνικόφρονων ελλήνων πολιτών συμφώνως τω πνεύματι της σχετικής εκδοθείσης εγκυκλίου»… Τόσο εθελοντικά). Όταν αργότερα δυσκόλεψαν τα πράγματα εφαρμόστηκε επιστράτευση με ατομικές προσκλήσεις.

    Σεπτέμβριος 43 – Νόμος 660 (ρύθμιση οικονομικών ζητημάτων).
    Και άλλα φράγκα με τους νόμους 1099 (01/44) και 1250 (03/44).

    Οκτώβριος 43 – Με ειδική διαταγή του ανωτάτου αρχηγού των SS και της αστυνομίας, εύζωνοι και λοιπά «εθελοντικά» σώματα υπάγονται απ’ ευθείας στα SS.

    30 Νοεμβρίου 43 – Η πρώτη τους δουλειά : Με απόφαση της κυβέρνησης, τα τάγματα ευζώνων αναλαμβάνουν να «εκκαθαρίσουν» τα νοσοκομεία από τους ανάπηρους πολέμου.

    Και δυστυχώς υπήρχε συνέχεια…

    Και για τους εντός/εκτός των σπηλαίων :

    scribd.com/doc/63031779/ Κωστόπουλος-Τάσος-Η-αυτολογοκριμένη-μνήμη
    scribd.com/doc/94707176/τάγματα-ασφαλείας
    scribd.com/doc/103318788/Γ-Παπαδόπουλος-Τάγματα-Ασφαλείας
    scribd.com/doc/129347865/ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ-Γ-Η-διωξη-των-δοσιλογων-της-κατοχης-στην-Πατρα-Πτυχιακη-εργασια
    scribd.com/doc/101279421/Θ-Μ-Τσερπές-Το-Άγιο-Χαϊδάρι-Το-βιβλίο-που-εξεδόθη-μετά-τον-θάνατό-του-μόλις-το-2007
    scribd.com/doc/97800327/Από-την-Βιέννη-στα-Καλάβρυτα
    scribd.com/doc/74493747/Οι-Ανατολικές-Συνοικίες-το-Δεκέμβρη-του-44
    scribd.com/doc/77526363/Ο-ΕΛΑΣ-ΤΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ-Άνεμος-Λευτεριάς-στις-Νότιες-και-Ανατολικές-Συνοικίες-Χρονικό-Ορέστη-Μακρή-Γιάννη
    scribd.com/doc/130413374/Το-τιμωρό-χέρι-του-λαού-ΙΑΣΩΝ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ

    Ως είθισται υπάρχει και αντίλογος… Αλλά με έχει πιάσει μια αλλεργία τώρα…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Ζωντανή βιβλιοθήκη είσαι.
      Μπράβο !

      • Ο/Η swans λέει:

        No way…
        Τώρα που δεν μας βλέπει κανείς, μπορώ να σου εκμυστηρευτώ κάτι…
        Κάποτε ο Ray Bradbury έγραψε (φτου) το Fahrenheit 451. Δεν έπεσε στα χέρια μου ποτέ. Αλλά είδα μια ταινία που βασίστηκε πάνω σ’ αυτό :
        (http://www.imdb.com/title/tt0060390/?ref_=fn_al_tt_1)
        Αναφέρεται σε μια περίοδο που τα βιβλία είναι απαγορευμένα (χε,χε) και όπου τα βρίσκουν τα καίνε (καλή ιδέα, εδώ που τα λέμε). Τέλος πάντων, στο φινάλε του έργου οι άνθρωποι δεν συστήνονται με τα ονόματά τους, αλλά με τα ονόματα των βιβλίων που έχουν αποστηθίσει για να τα διασώσουν (ουυυυυυυυυ).

        …Εδώ είμαστε περίπου 50 μόνο, αλλά υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, διασκορπισμένοι τριγύρω. Σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς τρένων, περιπλανώμενοι στους δρόμους. Αλήτες στην εμφάνιση, αλλά εσωτερικά, βιβλιοθήκες. Δεν ήταν σχεδιασμένο. Απλά συνέβαινε άλλος εδώ, άλλος εκεί να αγαπάει κάποιο βιβλίο. Και προκειμένου να το χάσει, το αποστήθισε. Και μαζευτήκαμε. Είμαστε μία μειοψηφία, ανεπιθύμητοι, που φωνάζουμε στην ερημιά. Αλλά δε θα είναι πάντα έτσι. Μία μέρα θα κληθούμε, ένας – ένας, να απαγγείλουμε ότι μάθαμε. Και τότε θα τυπωθούν ξανά βιβλία. Και όταν θα έρθει η επόμενη εποχή σκότους, αυτοί που θα έρθουν μετά από μάς θα κάνουν ό,τι και εμείς…

        Βέβαια τότε ήμουν μικρός και πίστευα εύκολα σε τέτοιες αρλούμπες.
        Φωτιά ρε.
        Όχι μόνο στα βιβλία, αλλά και στους αναγνώστες.

        • Ο/Η Kimwn λέει:

          To έχω δει σε ταινία . ΦΟΒΕΡΟ για την εποχή του…
          Αν και δεν πιστεύω στην αντίστοιχη δυστοπία του όργουελ για μία εξουσία αλλά στον Χάξλεϋ που έλεγε ότι θα βομβαρδιζόμαστε με τόση πληροφόρηση που δεν θα ξεχωρίζει η αλήθεια από τα σκουπίδια…

  4. Ο/Η swans λέει:

    31.12.43 Διάγγελμα Ι. Ράλλη :
    «κατά την χαραυγήν του 1944, ελπίζω και εύχομαι όπως αποτελέση το έτος τούτο την απαρχή νέας δια τον πολιτισμόν περιόδου, εκμηδενιζόμενης οριστικώς της κομουνιστικής κατ’ αυτού επιβουλής… Διότι ως Έλλην πιστεύω ότι, εις την νέαν περίοδο του πολιτισμού, την οποίαν θα σημάνει η νίκη κατά της σημερινής κομουνιστικής βαρβαρότητος, η αθάνατος Πατρίς μας θα δυνηθή μπλα μπλα μπλα…».

    Το άνωθεν αφιερώνεται στους άθλιους ελεεινομπολσεβίκους …
    Βέβαια κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι αυτό το διάγγελμα ήταν προϊόν ανήκουστων βασανιστηρίων… Πιθανόν να έχουν δίκιο καθώς παρουσιάστηκαν κατά καιρούς και φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την φρικτήν αλήθεια :

    20.01.44 Κυβερνητική ανακοίνωση :
    «Ηθικός αυτουργός των δολοφονιών, αι οποίαι διαπράττονται υπό των κομουνιστών κατά εντίμων και γενναίων αξιωματικών και κατά γενναίων οπλιτών του στρατού μας (ποιανού;) και των σωμάτων ασφαλείας, είναι ο (αναφέρεται ένα όνομα)…”

    27.01.44 Εκτέλεση του «υφυπουργού» Εργασίας Ν. Καλύβα.
    50 νεκροί σε αντίποινα δύο μέρες αργότερα.

    18.04.44 Δήλωση του αντιπροέδρου της «κυβέρνησης» Τσιρονίκου «υπέρ της δόξης και ευημερίας της Γερμανίας και του μεγάλου αυτής Φύρερ, υπέρ της γερμανικής νίκης, την οποία επιθυμώ εκ βάθους της ψυχής μου».
    Άλλο ένα θύμα των βασανιστηρίων… μα καθόλου μαλάκας μιας και την κοπάνησε λίγο αργότερα. Μέχρι να συλληφθεί παρά των Αμερικάνων… στη Γερμανία (εεεεεεέλα).

    Μεσολαβεί η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά (04.03.44), η έφοδος γερμανών και ταγματαλητών στην Κοκκινιά (07-08.03.44), μπλόκα και δεκάδες εκτελέσεις και φτάνουμε στις

    25.03.44 «Ραδιοφωνικός λόγος του Ι. Ράλλη :
    «Το γερμανικόν έθνος, το οποίον απονέμει πάντα τιμή και σέβας – …ακολουθούν διάφορα σαλιαρίσματα…- συνήνεσε μεθ’ υψηλόφρονος προθυμίας εις τον πανηγυρισμόν της εθνικής εορτής μας. Διότι όπως και η Γερμανία έτσι και η Ελλάς μάχεται υπέρ του πολιτισμού -… εκ νέου σαλιαρίσματα…- … Η πολυσήμαντος έννοια, την οποία περικλείει η ευγενής συγκατάθεσις των γερμανικών αρχών να εορτάσωμεν την εθνικήν επέτειον είναι αυτόδηλος…». Και πάει (κ)λέγοντας.

    23.04.44 Εδώ βγάζουμε λαγό…
    «Η κυβέρνησις εν συνεννοήσει μετά του ειδικού πληρεξούσιου του Ράιχ για την Ελλάδα, απεφάσισε μίαν ειδικήν διανομήν ελαίου εις τους δημόσιους υπαλλήλους (death to, ρε) των Αθηνών και του Πειραιώς».
    Βέβαια στη συνέχεια κατακεραυνώνει όσους εξ αυτών υποκινούν τους υπολοίπους σε απεργίες, αλλά δεν την γράφω καθώς πιάστηκε το χέρι μου (αλλεργικό θα είναι).

    01.05.44 Εκτέλεση 200 στην Καισαριανή.
    Θα θέλαμε να ήτο ταγματασφαλίται αλλά εις μάτην… Επρόκειτο περί ασσυριομπολσεβίκων… (άλλοι ισχυρίζοντο ότι ορθότερον θα ήτο να τους ονοματίζαμε ως σουμεριομπολσεβίκους. Αυτό η διαφωνία είχε ως αποτέλεσμα μίαν ακόμη διάσπασιν της αριστεράς).

    02.05.44 (Όλως τυχαίως μια μέρα μετά) Το υπουργείο Εσωτερικών αρχίζει να δημοσιεύει τα «Έργα και ημέρας του ΕΑΜ» όπου απαριθμούνται οι εκτελέσεις αστυνομικών, χωροφυλάκων και ταγματασφαλιτών ανά την Ελλάδα.

    16.05.44 Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών :
    «Μεταξύ 01.12.43 και 01.05.44 σκοτώθηκαν από τους κομμουνιστές 213 αξιωματικοί, υπαξ. Και άνδρες της αστυνομίας, χωροφυλακής, ταγμάτων ασφαλείας. Επίσης αγνοείται η τύχη άλλων 600 εξ αυτών».

    20.07.44 Απόπειρα κατά του Χίτλερ και
    27.04.44 Τηλεγράφημα συγχαρητήριο για την αποτυχία της απόπειρας. Ποίου, ποίου;
    «Ο αρχηγός των ελληνικών εθελοντικών σχηματισμών της Πελοποννήσου»
    Συνταγματάρχης Παπαδόγκωνας,
    «εκ μέρους μου προσωπικά και των 5000 αξιωματικών και ανδρών των σχηματισμών μου».

    (Δεν ξέρω εάν) συνεχίζεται…
    Ούτε στο σχολείο δεν (αντ)έγραψα τόσο…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Και τα παιδιά αυτών ΝΟΜΙΜΟΙ βολευτές στις μετέπειτα κυβερνήσεις…
      Και μετά μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα χάλια μας.

  5. Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

    ορκος των ταγματ-αλητων 1943

    «ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.»
    ===========================================================

    Ο Ορκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Αρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά είναι:

    «Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

    (Από το βιβλίο του Γιάννη Μαρρέ).
    ======================================================

    Το 1943 από την ΚΕ του ΕΛΑΣ καθορίστηκε για τους μαχητές ο παρακάτω όρκος:

    «Ορκίζομαι στον ελληνικό λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ’ αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξενικό ζυγό.

    Οτι θ’ αγωνιστώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.

    Για τον σκοπό αυτό θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων οργάνων και θ’ αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του εργαζόμενου ελληνικού λαού».

    Δημοσιεύτηκε στον «Απελευθερωτή», όργανο της ΚΕ του ΕΛΑΣ. Αθήνα 27 Απριλίου 1943. (Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης Α Τόμος Σελ. 213).

    • Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

      @ swans

      ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
      (ξεχασα να στο γραψω )

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Καλά ρε παπάρα….τόσο καιρό στο Ολυμπία σου την πέφτουν τα φασιστόμουτρα και δεν τους έτριψες τους όρκους στη μάπα να τους κόψει διάρροια; Τώρα τους ανακάλυψες;;;

      • Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

        χαχαχαχαχα οχι μονο τους το ειχα γραψει αλλα μου απαντησε και καποιος οτι ηταν και ……..ψευτικος !!!!!
        Δλδ το Μουσειο Πολεμικης Ιστοριας …..λεει ψεμματα

      • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

        Οἱ δύο πρῶτοι ὅρκοι είναι γιά νά τούς τρίβεις πράγματι στή μούρη τους…

        Γιά τόν τρίτο…
        …Ρωτᾶς τόν…Βελουχιώτη.
        ……………………………………………………………….

        Μιχαήλ είπε

        Απριλίου 26, 2013 στις 8:57 μμ
        Κλασσικά – εἰκονογραφημένα…”Salvation Army”…
        Θά πολεμήσετε τά Κόμματα πουλῶντας τό καινούργιο σας παραμῦθι στόν ἔρμο τόν Λαό μας;
        Τί ἄλλο ἔμεινε νά χάσει πλέον ἡ Πατρίδα;
        Γιά ποιά χώματα ἀκόμη θά κλάψει ὁ Λαός της;

        Σάν νά λέμε ὅτι οἱ Κλούβιοι, τά ὀρφανά τοῦ πουτ@ναριοῦ Χιτῶν καί Ταγματαληταριῶν είναι ἐχθροί τοῦ…ΚΚΕ…
        Καί οἱ σύγχρονοι…Ὀρέστηδες καί Νικηφόροι καί Τσιριμῶκοι, ἐχθροί τοῦ…Καπιταλισμοῦ…

        Καλά…
        Συντονιστεῖτε πρῶτα στό πόσο…ἁλάτι θά ρίξετε στό φαγητό καί μετά συντονίζεστε καί στόν…Love Radio…
        Τήν Πατρίδα μόνο ἀφῆστε ἤσυχη καί συντονίσετε ἅμα θέλετε καί τούς…ἀν – οργασμούς σας…
        …Μοσχαρο Γέλαδα.

        Ἄ βρέ Ναπολέοντα…
        Ἄχ βρέ Ἄρη…
        Τούς εἴδατε…
        Τούς ξέρατε ἀπό τότε καί τούς…ἀφήσατε…
        Δέν ἑνωθήκατε ὅταν ἔπρεπε νά μᾶς ἀπαλλάξετε μιά καί καλή ἀπό δαύτους καί τά μπάσταρδά τους…
        Λέπι νά μή μείνει ἀπ΄τά κουφάρια τους…
        …ΛΕΠΙ.
        ………………………………………………………………….

        Καλό βράδυ σέ ὅλους.

        υ.γ Γιά νά δικαιοῦται ὁποιοσδήποτε νά ἐπικαλεῖται ἁγνά καί τίμια πατριωτικά αἰσθήματα καί τήν ἀλήθεια ἐνώπιον Θεοῦ καί ἀνθρώπων, ὀφείλει νἄχει στό σπίτι του ἤ/καί στήν καρδιά του, δίπλα – δίπλα, ἀχώριστους τόν Ναπολέοντα καί τόν Ἄρη…
        Πάει νά πεῖ, ξέρει Ἱστορία…
        …Πάει νά πεῖ κουβαλάει Θεό.

        • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

          Με έφτιαξες πάλι…μ’ έφτιαξες Ακρίτα μου…
          Τι να σε πώ ?
          Τίποτα…
          Μόνο…
          Βαστάτε γερά, οι οχτροί είναι πολλοί.
          Ο Θεός όμως έχει ΠΑΝΤΑ σχέδιο και δεν ανησυχώ.
          Καλό ξημέρωμα

  6. Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Καλησπέρα κύριοι
    Εχω να πώ ότι όλα τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι συγκλονιστικά.Και συγκινήθηκα για ορισμένα γεγονότα…
    Εχουμε καθήκον να συντρίψουμε τον οποιοδήποτε φασισμό από όπου κι αν προέρχεται.
    Εχουμε καθήκον να φτιάξουμε από τα συντρίμια μιά άλλη Ελλάδα.
    Κάποιοι πέθαναν και πολέμησαν σκληρά για να μπορούμε εμείς να αμπελοφιλοσοφούμε…
    Ας δώσουμε κι εμείς έναν καθημερινό αόρατο αγώνα στον άγνωστο πόλεμο που διεξάγεται δίπλα μας…
    Μέχρι την τελική νίκη.
    Καλή δύναμη σε όλους σας

    Υ.Γ. Swans ανεκτίμητα τα αρχεία…
    Σε ευχαριστώ πολύ.

  7. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    Κάποτε….επί της μεγάλης Δόξας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ….

    θυμάμαι που οι δεξιοί με τους πασόκους μαλώνανε για τον Γρίβα και τον Βελουχιώτη. Ήθελαν και οι δύο να αποδείξουν ότι ήταν πιο πατριώτες από τους άλλους. Προσπαθούσαν να πάρουν το μέρος κάποιου από τους δύο ώστε να δείξουν πόσο πολύ «αντιστασιακοί» ήταν…

    Σήμερα οι μεν πασόκοι το έχουν βουλώσει. Έχουν βγάλει το σκασμό σε τέτοιο βαθμό που και σε καφενείο να μπεις και να ρωτήσεις ποιος είναι πασόκος γυρνάνε όλοι τα κεφάλια. Κάποτε όμως κερνούσαν τσίπουρα μόλις έβγαιναν τα αποτελέσματα των εκλογών.

    Από την άλλη μεριά καποιοι δεξιοί μη μπορώντας να καταλάβουν τη μαλακία που τους δέρνει μετά τα αλλεπάλληλα πουτσ@σκάμπιλα της προδοτικής ηγεσίας τους έριξαν το ψηφαλάκι στους φασίστες. Αυτό όμως οδήγησε τους αληθινούς προδότες αυτής της χώρας να αποκτήσουν λόγο. Και η Δημοκρατία μέσα στην απελπισία της να τους δίνει βήμα. Ποια; Αυτή η Δημοκρατία που έχει το όνομα μόνο κατά λάθος πλέον. Η Δημοκρατία που έχει καταντήσει ένα τσόλι που το περιφέρουν ως μαιμού στα πανηγύρια αυτοί που το κατάντησαν έτσι, και οι πρόγονοι τους το πολέμησαν λυσσαλέα φορώντας περιβραχιόνια των κατακτητών.

    Η μεγαλύτερη ντροπή που ζούμε σήμερα είναι η αίσθηση των νενέκων όλων των παρατάξεων πως μπορούμε να σωθούμε από την υπάρχουσα πολιτική δεξαμενή. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

    Το σύστημα ζει από τους κοιμισμένους. Και είναι πολλοί. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν δύο περιπτώσεις.

    Ή δέχεσαι το σπήλαιο του Πλάτωνα και προσπαθείς με κάθε τρόπο να ξυπνήσεις τους κοιμισμένους..

    Ή κοιτάς την πάρτη σου και αποφεύγεις τα σκατά που αφήνουν πίσω τους και πλατσουρίζουν μέσα τους, όσο περισσότερο μπορείς.

    Δυστυχώς έχω αρχίσει εδώ και καιρό να σκέφτομαι ότι η πρώτη επιλογή δεν ειναι εφαρμόσιμη. Δεν υπάρχει εκείνη η κρίσιμη μάζα αλλά και η αναγκαία σκέψη που να δίνει ελπίδες να ξεφύγει κάποιος από το σπήλαιο του Πλάτωνα.

    Ελπίζω όμως σε ένα εθνικό «ταρακούνημα». Όχι κακό απαραίτητα…..όπως κάποιοι γελοίοι ψευτοχριστιανοί υποκριτές ανισόρροποι κομπλεξικοί μηδενιστές και με μηδέν προσωπική ζωή ελπίζουν και εύχονται μη σκεπτόμενοι ότι ένας πραγματικός άνθρωπος δεν θέλει ποτέ το κακό άλλου ανθρώπου. Όχι δηλαδή να χυθεί αίμα ή να γίνει μια εθνική τραγωδία. Αυτά τα εύχονται μόνο οι ψυχικά άρρωστοι. Αυτοί οι ψυχοπαθείς που νομίζουν ότι έχουν την αξία να σωθούν από ένα τέτοιο κακό που μέσα στην «χριστιανική τους αγάπη» εύχονται τον θάνατο για τους αντιπάλους τους λες και ο Θεός που ανέχεται τα πάντα στον κόσμο θα τους κάνει το χατίρι να τους σώσει όταν θα επιτρέψει στον Χάρο να θερίζει…

    Αλλά ένα εθνικό ταρακούνημα ψυχής. Ίσως ένα απρόσμενο θάρρος μέσα από την αηδία που μπορεί να προκύψει μετά από τα εμετικά ψέματα μιας άρρωστης πολιτικής εξουσίας και του συστήματος που τρέφει γύρω της.

    Ίσως θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τα χάλια μας. Ίσως πρέπει για αρχή να ευχόμαστε αντί για κάτι καλύτερο….

    ….να μην έρθει κάτι χειρότερο…

    καλημέρα σας….

  8. Ο/Η Λεωνίδας Παλαιοκώστας λέει:

    Ποιον Ναπολεοντα εννοει ο Μιχαηλ;;
    Τον Σουκαντζιδη ή τον Ζερβα;;;

    Αν εννοεις τον Ζερβα Μιχαλη ,σκεψου ποιο κομμα μετα την μεταπολιτευση εκανε σημαια της Αντιστασης τον Γοργοποταμο ,ποιο κομμα μιλαγε και μιλαει για ΕΝΩΜΕΝΗ Αντισταση ;;;Και επειδη εδινε μαχες καποτε το ΚΚΕ στον γιορτασμο στο Γοργοποταμο να συμμετεχουν και οι Δεξιοι (και αρχικα συμμετειχαν),πραγμα που δεν δεχονταν και αντιδρουσαν οι πασοκογενεις οργανωσεις (α ρε Ιωαννη τι μου θυμισες) ,οι οποιοι ειχαν παρει παραμασχαλα τον Αρη σαν ΠΑΣΟΚο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ποιο κομμα και ποιος ηγετης του πρωτοστατησε μαζι με τον Μπακογιαννη το 90 οποτε αρθηκαν δια παντος τοτε οι συνεπειες του εμφυλιου ,ξεσκεπαζοντας και ξεβρακωνοντας την μαιμου «αποκατασταση» του Παπατζοαντρικου το 81!!!…
    Ποιο κομμα ακομα και σημερα καλει τον λαο σε αντισταση στην ΠΗΓΗ των «προβληματων «….Εξαρτηση της χωρας και αλλος δρομος αναπτυξης (οχι απαραιτητα σοσιαλιστικο …..)

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Ποιο κόμμα;;;;

      χαχαχαχαχαχαχα!!

    • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

      Πωπωπω…..

      έχω πιεί στον ήλιο κάτι μπύρες και στο καπάκι κάτι ούζα και τσίπουρα στην Αρετσού…

      έτοιμος να γράψω ποίημα είμαι….

      είχα και δίπλα μου μια δίμετρη με τρελή λωκαρά και κάτι γόβες που μπήκα στο μαγαζί και μας κοιτούσαν όλοι σα λυσσασμένοι…..

      άντε γεια μας….πάω για ύπνο γιατί το βράδυ πρέπει να «ξαναβγώ» και έχω άδειο το «τεπόζιτο»….

      Λεωνίδα καλά τα Σοβιέτ αλλά 700 ευρώ το εισητήριο στη Μόσχα είναι πολλά ρε φίλε…

      πέντε φορές το διόρθωσα το συγκεκριμένο σχόλιο από την ντρίρλα…..

      • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

        παλι «κοκκαλο» εισαι θεοσκοτωμενο?

        • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

          Ιωάννης Κοκκαλόπουλος του Κόκκαλου και της Κοκκαλίας το γένος Κοκκακόλα…

          • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

            Κάνε ένα κρύο μπάνιο τράβα κι ένα ουϊσκάκι κι είσαι περδίκι…

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            Για μπάνιο θα μπω τώρα….έριξα και ένα ύπνο τρικούβερτο….και στο καπάκι έξω…

            Αλλά το ουζάκι ήταν κορυφή. Ούτε πονοκέφαλος ούτε τίποτα. Μόνο το δεξί μου πόδι δε νοιώθω….

            • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

              Οταν κάποτε έκανα το λάθος να μπερδέψω ρακί με μπύρα, καβάλησα ένα μηχανάκι και έκανα διαδρομή 15 λεπτών με κενό μνήμης…
              Ξέρναγα 3 μέρες.Κυριολεκτικώς το «3 μέρες».Κομμάτια.
              Είναι η χειρότερη χημεία για το στομάχι…
              Μετά από αυτό, ότι και να μου λένε περί «μουδιάσματος»,πονοκεφάλων,εμετών, κτλ το ακούω βερεσέ…

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            Κάτι μας είπες τώρα. Εγώ από ξύδια έχω ξυπνήσει σε σπίτι γκόμενας που δεν ήξερα ποια ήταν πως την λέγανε και δεν θυμόμουν τίποτα.

            Πάλι καλά που ξύπνησα σε σπίτι γκόμενας και δεν ξύπνησα σε σπίτι μαύρου να τσούζω….

            Ξέρεις τι είναι να ξυπνάς σε άλλο σπίτι και να βλέπεις δίπλα σου μια ξανθιά γυμνή με ασημί σορτσάκι να κοιμάται ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕΣ;;;;;;;;;;;;;;

          • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

            μακάρι να αστειεύομουν….κενό μνήμης 12 ωρών….

      • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

        ΙΩΑΝΝΗ!
        Απορία,
        με φουσκωτό πορτμπαγκάζ
        για μερακλήδες;
        δεν πιστεύω να ηταν
        χάτσμπακ;
        😈
        Aχαχαχαχαχαχ

      • Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

        Μερακλήδες;;;; μόλις το είδα γονάτισα….

        πωπωπω….τι ζέστη….

Σχολιάστε