ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΚΕ;


Στάθηςτου Στάθη

Δειλά – δειλά στην αρχή, με επιμονή στη συνέχεια και με την τακτική του λέγε – λέγε κάτι θα μείνει, το ΚΚΕ έφτασε να πείσει τη μισή εκλογική του βάση (φέρνοντας το ποσοστό του απ’ το 8,5% στο 4,5%) ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στον ίδιο παρονομαστή, ότι αποτελούν το νέο δίπολο που αντικατέστησε το προηγούμενο δίπολο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Η «γραμμή» αυτή δεν φαίνεται να περπατάει. Σκοντάφτει πάνω στη λογική και στην πραγματικότητα (αλλά και στη στρατηγική, τις τακτικές, την ιστορία και τη θεωρία του κομμουνιστικού κινήματος). Αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις, η παλιννόστηση ψηφοφόρων στην οποίαν ελπίζει η ηγεσία του ΚΚΕ προκαταλαμβάνοντας όχι μόνον την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και καταλογίζοντας στην προσπάθειά του δολιότητα, φαίνεται επίσης να μην τελεσφορεί, η επιρροή του κόμματος κινείται γύρω από ένα επισφαλές 6%. Αν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ φθάσει με ρεύμα στις επόμενες εκλογές, πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, αλλά και αρκετοί κομμουνιστές θα προτιμήσουν να λάβουν μέρος σε ένα εγχείρημα που αφορά στην ίδια μας τη ζωή και τη σωτηρία της χώρας απ’ το κακό που έχει γίνει και το ακόμα χειρότερο κακό που την περιμένει, απ’ το να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Διότι εκτός απ’ τον αγώνα μέσα απ’ τα σωματεία, αρχίζει να φαίνεται και η δυνατότης του αγώνα μέσα απ’ τα υπουργεία.

Η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ μπορεί να σκορπά ανησυχία, απογοήτευση, ακόμα κι απελπισία (περισσότερο σε ορισμένους αριστερούς παρά σε οποιονδήποτε άλλον), μπορεί να φρενάρει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ (στα τηλεοπτικά πάνελ τα στελέχη του ΚΚΕ δεν κάνουν καν διμέτωπο αγώνα κατά της δεξιάς και της υπόλοιπης αριστεράς, αλλά κυρίως μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά δεν πείθει. Μέσα στη γενίκευση ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός κι αν δεν ανατραπεί, χαΐρι δεν βλέπουμε, χάνεται η μπάλα της συγκυρίας και ο στρατηγικός στόχος (σοσιαλισμός) υποκαθιστά την πολιτική (ακόμα και προς την επίτευξη αυτού του στόχου). Ομως περί αυτών μιαν άλλη στιγμή. Το ενδιαφέρον και πάρα πολύ ανησυχητικό είναι ότι το ΚΚΕ, ή μάλλον η ηγεσία του, έκανε ένα ακόμα βήμα στον δρόμο που έχει πάρει βάζοντας πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο παρονομαστή με τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. Βήμα αποτρόπαιο. Είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής (23 ΙΙΙ): «Μια τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει και αντιδραστικά σχήματα, όπως οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, μπορεί να πλέει σε «θολά ποτάμια», μπορεί να στεγάζεται σε καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της «κυβερνώσας Αριστεράς» ή σε σχήματα διαχείρισης που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για καλύτερη διαχείρηση (…)».

Το πράγμα χοντραίνει. Αν η Ν.Δ. με τη θεωρία των δύο άκρων έβαζε στον ίδιο ντορβά την Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή, τώρα ο κ. Κουτσούμπας «αναβαθμίζει» τη θεωρία των δύο πόλων (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα ακόμα χειρότερο κατασκεύασμα όπου Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στον ίδιο παρονομαστή, αυτόν που «πριμοδοτεί η τυφλή οργή».

Αν αυτή είναι ταξική ανάλυση, τότε όντως το μόνον που έχει απομείνει στην ηγεσία του ΚΚΕ για να επιβάλλει αυτή τη γραμμή στο κόμμα της εργατικής τάξης, είναι η φάλαγγα των υβριστών που έχει εκπαιδεύσει για να κακοποιούν με συκοφαντίες και χλευασμούς όποιους κριτικάρουν τις πολιτικές της επιλογές.

Αν ως τώρα, το ερώτημα για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Αριστεράς ήταν «που το πάει το ΚΚΕ», το ερώτημα γίνεται «που το πάνε το ΚΚΕ». Και το ερώτημα αυτό θα είχε μόνον ενδοαριστερή αξία σε άλλους καιρούς, τώρα όμως, που οι τύχες των λαϊκών ανθρώπων (όλων, δεξιών κι αριστερών) κρέμονται από λεπτές κλωστές που συν τω χρόνω γίνονται αγχόνες, τα ερωτήματα αυτά αποκτούν διαστάσεις ζωής ή θανάτου.

Ενα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που υπερβαίνει κατά πολύ την επιρροή και την εμβέλεια όλων των κομμάτων της Αριστεράς, έχει στραφεί σ’ αυτήν την ιστορική συγκυρία στον ΣΥΡΙΖΑ με την προσδοκία ότι μπορεί να ανακόψει την καταστροφή και να ανατάξει την πορεία της χώρας προς μια άλλη κατεύθυνση, πιο ανθρώπινη.

Το μέρος του λαού που τρέφει αυτήν την ελπίδα, μπορεί να μην θέλει ούτε να ξέρει, ούτε να ενδιαφέρεται για τον σοσιαλισμό. Οπως και πολλοί αριστεροί ή κομμουνιστές που ενδιαφέρονται για τον σοσιαλισμό, μπορεί να πιστεύουν ότι μέσα απ’ τον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, κάνουν ένα βήμα και προς τον σοσιαλισμό, ότι ανοίγουν έναν δρόμο. Το ΚΚΕ μπορεί να μην πιστεύει τίποτα απ’ όλα αυτά και να νομίζει ότι ο στρατηγικός του στόχος για τον σοσιαλισμό μπορεί να υποκαθιστά κάθε πολιτική για κάθε ενδιάμεσο στάδιο – δικαίωμά του. Εκείνο που υπερβαίνει κάθε ηθική σ’ αυτήν την πολιτική στάση του ΚΚΕ είναι να κάνει διαρκή δίκη προθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, και να τον συκοφαντεί διαρκώς για δολιότητα, μάλιστα με μια εμπάθεια που αγγίζει τα όρια της ψύχωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον σχηματισμό, ακόμα κι αν πάρει ο ίδιος την αυτοδυναμία, μιας ευρύτερης κυβέρνησης κοινωνικής, λαϊκής κι εθνικής σωτηρίας. Το ΚΚΕ προτείνει τον σοσιαλισμό, λέγοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για οποιαδήποτε λύση  στο πλαίσιο του συστήματος, είναι ατελέσφορη και αδύνατη. Πρόκειται για δύο διακριτές και διαφορετικές πολιτικές. Οι ρίζες των οποίων χάνονται στα «βάθη» της ιστορίας του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος. Δεν είναι της παρούσης να επεκταθούμε – κάποια άλλη στιγμή. Αν το κάναμε τώρα, θα διακινδυνεύαμε τη θυμηδία (ή και την οργή) εκείνων που «καίγεται το σπίτι τους», κι εμείς δεν τρέχουμε να τους βοηθήσουμε, παρά μόνο στέκουμε στην άκρη εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το σπίτι τους επέπρωτο να καεί.

Είναι αλήθεια ότι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, όταν συζητούν μεταξύ τους τέτοια θέματα, τα συζητούν με πάθος κι ενίοτε με οξύτητα. Απ’ αυτό το σημείο όμως έως την εμπάθεια που φθάνει να τσουβαλιάζει από πλευράς ηγεσίας του ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ως απότοκα των «αγανακτισμένων» η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Και φθάνει απέναντι. Σ’ αυτά που προπαγανδίζουν τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος, καθώς και τα κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού.

Ποιον βοηθάει αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ τον δισταγμό του λαού (αν εν τέλει ο δισταγμός επικρατήσει) να δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του;

Πηγή: enikos.gr

30 comments on “ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΚΕ;

  1. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    εγω και το κουμπαρακι μουΔευτέρα 24 Μαρτίου 2014, 15:38

    Εγω λοιπον και το κουμπαρακι μου φιλε Σταθη , ανησυχωντας για το μελλον των παιδιων μας περισσοτερο και λιγοτερο για την παρτη μας , ψηφισαμε την δευτερη φορα το 12 ΣΥΡΙΖΑ .Το τι κολοτουμπα εχει φαει αυτη η ψηφος μας το αφηνω στην ακρη .Σας δωσαμε το λοιπον ενα 27% και τι βλεπουμε σημερα ?
    -Στα μπλοκα των αγροτων οι ΚΚΕδες του ΠΑΜΕ με μπροσταρη τον Μπουτα
    -Στον ΕΟΠΠΥΥ και τις καταληψεις το ΠΑΜΕ
    -Στους καταπελτες το ΠΑΜΕ
    -Στις Χαλυβουργιες το ΠΑΜΕ
    -Στις κινητοποιησεις για την Υγεια το ΚΚΕ (με μια μεγαλη διαδηλωση που θαψατε οι παντες)
    -Σε Απεργιες απο το πιο μικρο εργοστασιο μ απληρωτους εργατες ως την ξεπουλημενη ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ
    -Στις Λαικες Επιτροπες των γειτονιων και στις επανασυνδεσεις ρευματος το ΠΑΜΕ
    -Δουλεια συσπειρρωσης των Ανεργων κι οργανωσης τους το ΠΑΜΕ
    -Ακομα κι εδω στην Κεφαλλονια που χτυπησε ο Εγκελαδος το ΠΑΜΕ ηταν ΠΑΡΩΝ απο την πρωτη στιγμη και ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ και τωρα που περασε ο»κουρνιαχτος» των καναλιων και λακισατε ΟΛΟΙ

    Παντου ΚΚΕδες μπροστα μας οπου ΠΑΛΕΥΕΙ ο λαος …Το ΚΚΕ του 4, 5% !!!!
    Το δε 27 % το δικο σας ακομα αναζητειται….Που το κρυψατε ? Που το «παρκαρατε» ? Στον καναπε προσμενοντας ΣΩΤΗΡΙΑ δια της ψηφου …

    Αναρωτιομαστε συχνα με το κουμπαρακι μου ΑΝ ειχαμε δωσει 27% στο ΚΚΕ τον Ιουνη του 12 …ΠΟΣΟ θα ειχε μεινει αυτη η κυβερνηση στο κουβερνο ? Ποσες φλυκταινες θα βγαζαν τα Ευρωαφεντικα τυπου Μερκελ ?

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Πάντως να σου πω κι εγώ κάτι , όχι 27% αλλά και 12-15% να είχε το ΚΚ θα έβγαζε καντήλες και η μέρκελ και τα αφεντικά και κυρίως πολλά λαμόγια εσωτερικού …

      Τι φταίει όμως Λεω και αυτό το 10-15% πήγε στα χρυσαύγουλα ΕΕΕΕ ???????

  2. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    petrosΔευτέρα 24 Μαρτίου 2014, 09:44
    Στάθη μου:

    1) Αν δεν «έπειθε το ΚΚΕ», δε θα αφιέρωνες ένα ολόκληρο άρθρο για να τσουβαλιάσεις το ΚΚΕ με τη ΝΔ ώστε να ανακόψεις την όποια «διαρροή» πολιτικής επιρροής προς το ΚΚΕ (ουσιαστικά κάνοντας ένα ιδιότυπο… μονομέτωπο κατά του ΚΚΕ). Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009 (μέχρι και ο ΓΑΠ που στηρίζει τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσε πολύ πρόσφατα το ΚΚΕ ως «αριστερό ψάλτη της δεξιάς», όταν η Παπαρήγα τον ρωτούσε αν αυτά που λέει για τις τράπεζες στη Βουλή τα λέει και στα διάφορα φόρα… Στο youtube: «μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς», 4.2.2007)

    2) Δεν πείθεις ότι ανησυχείς για το «πού το πάνε το ΚΚΕ». Αν ανησυχούσες, και εσύ και οι σύντροφοί σου δε θα προσπαθούσατε να το διαλύσετε, αλλά θα μένατε στο ΚΚΕ για να του αλλάξετε ρότα…

    3) Ως ψηφοφόρος, δε μου προκαλεί καμία απογοήτευση η τακτική του ΚΚΕ. Τουναντίον, με κρατά σε εγρήγορση, ώστε να μην επαναπαυτώ, όταν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμάχους του, αλλά να διεκδικήσω ό, τι περισσότερο μπορώ για τη ζωή μου.

    Απογοήτευση νιώθω από την «κυβερνώσα Αριστερά» που το 27% της εκλογικής της επιρροής δεν το μετέτρεψε σε κίνημα αγώνα και ανατροπής. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τέλη Ιουλίου του 2012 (ένα μήνα μετά το 27% του ΣΥΡΙΖΑ και το 4, 5% του ΚΚΕ), αφού μπήκαν τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, το 4, 5% στους δρόμους (μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ροσινάντε κτλ.) και το 27% απόν.
    Εκεί να αναζητήσεις την απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες και όχι στην πολεμική του ΚΚΕ κατά του νέου διπόλου.

    4) Μην κάνεις αυτά που κατηγορείς ότι δήθεν κάνουν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι (δίκη προθέσεων π.χ./ενώ αυτοί διαβάζουν απλώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ).
    Εμπάθεια δεν υπάρχει καμία. Το ότι το σύνολο του ΚΚΕ δεν εμπιστεύεται την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ΤΥΧΑΙΝΕΙ να γνωρίζει πολύ καλά είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Και δευτερεύον.
    Το πρωτεύον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επίσημα -στο πρόγραμμά του- αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα του ευρωμονοδρόμου («δε θα αποχωρήσουμε από ΕΕ-Ευρωζώνη»). Και γι΄αυτό μιλάει το ΚΚΕ για ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας τις επιμέρους διαφορές στη διαχείριση.
    Όταν η ΕΕ και η ΕΚΤ (τα 2 από τα 3 μέλη της Τρόικας) μας έχουν δεμένα τα χέρια (όσον αφορά τη διακίνηση των κεφαλαίων, την αγροτική πολιτική, τη νομισματική πολιτική κτλ.), κανένα κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων δεν μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική, όσο καλές προθέσεις κι αν έχει. Αυτό είναι που λέει το ΚΚΕ και αυτό είναι αντικειμενική διαπίστωση.
    Εξαιτίας αυτής της αντικειμενικής διαπίστωσης, λέει το ΚΚΕ ότι όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός της ΕΕ των μονοπωλίων σπέρνει αυταπάτες.

    ΥΓ: Στην κριτική (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη) απαντούμε με επιχειρήματα.
    Π.χ. η τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να οδηγεί στη ΧΑ, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών. Λέμε τώρα…

  3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Η «μονταζιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Στάθη Σταυρόπουλου
    Της Κικής Αλεξάνδρου

    Είναι καιρός τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει συντονισμένη επίθεση – συκοφάντηση του ΚΚΕ. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σχέδιο ο Στάθης Σταυρόπουλος του «enikos», που όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ αναλαμβάνει το βρώμικο ρόλο να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ πασπαλισμένη με δήθεν «τίμια και αντικειμενική αριστερή κριτική». Βέβαια, στην προσπάθειά του αυτή, ο υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει στη «μονταζιέρα». Στο δρόμο για τα υπουργεία, φαίνεται ότι υιοθετούν και τις μεθόδους των κομμάτων που έχουν ήδη περάσει από αυτά.

    Ο Στάθης Σταυρόπουλος φτάνει στο σημείο να παραποιεί τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Ο Στάθης Σταυρόπουλος ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ βάζει «πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο παρονομαστή με τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι» και ότι τάχα το ΚΚΕ έχει φτάσει στο σημείο να έχει «εμπάθεια που φθάνει να τσουβαλιάζει από πλευράς ηγεσίας του ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ως απότοκα των “αγανακτισμένων“». Μάλιστα, με βάση τον παραπάνω ακροβατισμό, ο Στάθης Σταυρόπουλος κατρακυλάει τόσο χαμηλά ώστε να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ «φτάνει απέναντι. Σ’ αυτά που προπαγανδίζουν τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος, καθώς και τα κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού. Ποιον βοηθάει αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ τον δισταγμό του λαού (αν εν τέλει ο δισταγμός επικρατήσει) να δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του;». Το να κατηγορείς το ΚΚΕ ότι προωθεί «το δισταγμό» του λαού να «δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του» αποτελεί από μόνο του ξετσίπωτη συκοφαντία. Αυτή η συκοφαντία του Στάθη Σταυρόπουλου εναντίον του ΚΚΕ, δηλαδή του μόνου κόμματος που παλεύει για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του αποδεικνύει ότι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ δρα για να μην καταλάβει ποτέ ο λαός τη δύναμή του και να μην πάρει την υπόθεση στα χέρια του, για να μην αμφισβητηθούν τα θεμέλια του σάπιου συστήματος που έχει φέρει το λαό στη σημερινή κατάσταση.

    Ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που το ΚΚΕ δεν πατάει τη μπανανόφλουδα και δεν κλείνει τα μάτια, αποκαλύπτει στο λαό το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως της νέας σοσιαλδημοκρατίας, του ενός εκ των δυο πόλων στο νέο διπολισμό. Ενοχλούνται γιατί οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ είναι ακριβώς αποκαλύψεις. Γιατί το ΚΚΕ δεν ασκεί ηθικοπλαστική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάνει δίκη προθέσεων (όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Στάθης Σταυρόπουλος). Ενοχλούνται γιατί το ΚΚΕ ασκεί πολιτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική τοποθέτηση των στελεχών του. Ενοχλούνται, γιατί ο λαός έχει πάρει χαμπάρι το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει τις θέσεις του, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για έναν ακόμα επίδοξο διαχειριστή της δυστυχίας του και όχι για ένα κόμμα με γραμμή ρήξης και ανατροπής, που θα ξεθεμελιώσει τη δυστυχία του λαού.

    Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κοροϊδεύει το λαό χωρίς να υπάρχει κανείς να αποκαλύπτει πολιτικά το ρόλο και τη θέση του, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προτιμάει το ΚΚΕ να μην υπάρχει καν και αν υπάρχει να το «βουλώνει», όμως δε θα του κάνουμε τη χάρη. Μπορεί ο Στ. Σταυρόπουλος και άλλοι αρθρογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ να υποτιμούν το αναγνωστικό κοινό, σερβίροντάς του ως «ρεπορτάζ» ψεύδη, συκοφαντίες και λογικούς ακροβατισμούς, όμως και σε αυτόν τον τομέα βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη. Ακριβώς επειδή δεν υποτιμούμε καθόλου τη νοημοσύνη των αναγνωστών, παραθέτουμε αυτούσια την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που προκάλεσε το μένος του Στάθη Σταυρόπουλου, για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είπε καθόλου αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο Στάθης Σταυρόπουλος και να βγάλει τα συμπεράσματά του από τον τρόπο με τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραποιούν τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ για να το συκοφαντήσουν. Ιδού η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής» (23/3): «Βεβαίως και υπάρχει οργή, μόνο που πολλές φορές σε δυσκολεύει να δεις ποιος φταίει, ποια είναι η αιτία. Η λαϊκή οργή για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να μεταφραστεί σε συνειδητή επιλογή. Η οργή δεν μπορεί να είναι τυφλή. Μια τέτοια τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει και αντιδραστικά, οπισθοδρομικά σχήματα και μορφώματα, όπως τους εγκληματίες ναζιστές της ΧΑ, μπορεί να πλέει σε «θολά ποτάμια», μπορεί να στεγάζεται σε καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της «κυβερνώσας αριστεράς» ή σε σχήματα διαχείρισης που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για καλύτερη διαχείριση, με ανανέωση – αναπαλαίωση του πολιτικού προσωπικού. Όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Γιατί πίσω από το πολιτικό προσωπικό και τα διάφορα σχήματα που εμφανίζονται, άλλα ως «κομήτες», άλλα με μεγαλύτερη διάρκεια, βρίσκεται ένα σύστημα, σάπιο ως το μεδούλι, που έχει όνομα, λέγεται «καπιταλισμός», βρίσκονται συμμαχίες που είναι σφηγγοφωλιές για τους λαούς, όπως η ΕΕ, βρίσκεται μια τάξη που είναι στον αντίποδα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι επομένως πιο περίπλοκο το ζήτημα, να αποφασίσει ο καθένας και η καθεμιά με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει».

    Οι ύβρεις του Στ. Σταυρόπουλου, επιστρέφονται σ’ αυτόν και στο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί έτσι το θέλει το ΚΚΕ, αλλά γιατί αυτό αποδεικνύει καθημερινά η ίδια η πραγματικότητα. Ο μόνος που κάνει «διαρκή δίκη προθέσεων» στο ΚΚΕ, το «συκοφαντεί διαρκώς για δολιότητα, μάλιστα με μια εμπάθεια που αγγίζει τα όρια της ψύχωσης» είναι οι αρθρογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Στάθης Σταυρόπουλος. Δε θα στραβωθούμε επειδή αυτοί ονειρεύονται υπουργικές θεσούλες.
    902

  4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Κι επειδη μεγαλωσα με τον «Προκοπη» του Σταθη … μια τεραστια λυπη με κατακλυζει παρατηρωντας αυτη την αργη και σταθερη του καταντια και κατρακυλα ,που γυρισμο μαλλον δεν εχει .Και βαζω το «μαλλον» γιατι εξακολουθω να πιστευω πως τιποτα το ανθρωπινο δεν μου ειναι ξενο .Ολες τις παλιες αγαπημενες θυμομαστε με νοσταλγια και οχι μονο αυτες που εκπορνευτηκαν ,αλλα ακομα και αυτες που τωρα μας «θαβουν» νυχθημερων εξαργυρωνοντας τις ερρινυες τους .

  5. Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Και ιδού τα ερώτηματα μετά την ανάρτηση του…άρθρου από έναν γνωστό προβοκάτορα σαν εμένα…Lol…και την αναμενόμενη απάντηση από έναν σύντροφο και θερμό αγωνιστή όπως ο Λεώ…

    Είναι τελικά ο Σύριζα Σοσιαλδημοκρατία ? ή θα στρέψει τον κόσμο σταδιακά προς τον σοσιαλισμό ?
    Το ΚΚΕ σωστώς επιτίθεται και τα χώνει στο Σύριζα, όντως ίσως, το πιό ξεκάθαρο κόμμα στην Πολιτική του από αυτά που βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο?
    Ο Ελληνικός Λαός έχει την Πολιτική ωριμότητα να αποδεχτεί κόμματα σαν το ΚΚΕ ή ακόμα ταλανίζει το κεφαλάκι του με το Ευρώ και την Ευρώπη ?

    Θα τοποθετηθώ, μόνο, και τελευταίος… αν τοποθετηθείτε…

    • Ο/Η Kimwn λέει:

      ΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙ δεν θα τοποθετηθώ, αλλά σαν προβοκάτορας κι εγώ θα πω για τον σύντροφο Λεω, ότι είχε εξαφανιστεί για μέρες (σύπμτωση και ο Ιωάννης) και μόλις θίχτηκε το ΚΚ αμέσως να το «δικαιολογήσει»….

      Καλήν επάνοδο καιαπλά θα σαςθυμήσω το ΜΟΝΙΜΟ σύμπλεγμα και αιτία δεινών των Ελλήνων, την Διχόνοια………

    • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

      [..] Ο Ελληνικός Λαός έχει την Πολιτική ωριμότητα να αποδεχτεί κόμματα σαν το ΚΚΕ ή ακόμα ταλανίζει το κεφαλάκι του με το Ευρώ και την Ευρώπη ? [..]

      “Καί βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες…
      Ἕλληνες, σπορά τῆς ἑβραιουργιᾶς πού είπαν νά μᾶς σβήσουν τήν Ἁγία Πίστη τήν Ὀρθοδοξία…
      …Διότι ἡ Φραγκιά δέν μᾶς θέλει μέ τέτοιο ντῦμα Ὀρθόδοξον”

      Γιά νά σέ…προφυλάξω ἀπό τήν «τοποθέτηση» καί ἐπειδή είμαι κουρασμένος καί βαριέμαι νἀ γράφω, κάτι παλιό ἀλλά καλό…

      Ἀπό τό 26:00 καί μετά…
      …»ὅλο»…δικό σας::

      Λίγη…περίσκεψη, μήν πῶ τίποτε χειρότερο τέτοια Ἅγια Μέρα τῆς Παναγιᾶς καί τῆς Πατρίδας πού ξημερώνει…

      Λίγος σεβασμός καί τιμή στό τίμιο αἰμα Ἡρώων πού λευτερώσανε τήν Πατρίδα ἀπ’ τά γεννήματα τῆς Ὀβραιουργιᾶς πού…ὑμνεῖτε ἐδῶ μέσα κατά…συρροήν…

      Λίγη τσίπα ρέεε…
      Σᾶς βλέπουνε ἀπό κεῖ πάνω Μακρυγιάννηδες καί Καραϊσκάκηδες καί Κολοκοτρώνηδες καί…κλαῖνε μέ τό χάλι σας…

      Τό ξανάπα…
      Πολλά μπορεῖτε νά γίνετε, ἀληθινοί πατριῶτες ΠΟΤΕ, ὅτι…
      …»ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρός ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν».

      ΥΓ. Ὅποιος παραξηγηθεῖ…
      …τό πιάτο του «χωριστά».

      • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

        ΥΓ2. Κι’ ὅποιος θέλει κάνα…κόπυ τῆς Ὀβραιϊκῆς Ἐγκυκλοπαίδειας, «ἐδῶ» είμ’ ἐγώ.

      • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

        Ο Ιησούς Χριστός δεν τους ήθελε τους Ζηλωτές…
        Ηθελε αγνούς στην καρδιά…χωρίς κακία και μίσος…
        Το «σκοτεινό Ισραήλ» θυμίζει κοπτοραπτικό βίντεο του φον Πάουλους του Ολυμπίτη.

        Εδώ είσαι πολύ άδικος κι αν δεν ήσουν εσύ…αυτά που θα έγραφα θα ήταν ξυράφια.

        «Λίγος σεβασμός καί τιμή στό τίμιο αἰμα Ἡρώων πού λευτερώσανε τήν Πατρίδα ἀπ’ τά γεννήματα τῆς Ὀβραιουργιᾶς πού…ὑμνεῖτε ἐδῶ μέσα κατά…συρροήν…
        Λίγη τσίπα ρέεε…
        Σᾶς βλέπουνε ἀπό κεῖ πάνω Μακρυγιάννηδες καί Καραϊσκάκηδες καί Κολοκοτρώνηδες καί…κλαῖνε μέ τό χάλι σας…»

        Αν εσύ Μιχαήλ εκτιμάς ότι δεν είμαστε Πατριώτες…σου λέω απλά ότι: Πατριδέμποροι…δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ…σαν κάτι Χριστόδουλους του φορ σήζονς και των Καντιώτηδων και των Ανθιμων…
        και των Καρατζαφέρηδων και των Σαμαράδων…
        ΠΟΤΕ.
        Οι Εβραίοι και οι κάθε Εβραίοι…βρίσκουν και τα κάνουν…
        Αυτούς βρίσκουν…τους Ορθόδοξους Πατριδέμπορους.
        Αυτούς έβρισκαν ΠΑΝΤΑ.

        Χρόνια Πολλά

        • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

          Τώρα το είδα,
          και ερωτώ αν χωράει ο αμφιλεγόμενος
          Μακρυγιάννης
          δίπλα στον Γέρο και τον Καραϊσκάκη;;
          🙂

          • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

            Ἀμφιλεγόμενος;

            Δέν θά ἀνοίξω κουβέντα γιά τούς Ἀγωνιστές τοῦ ’21 μέρα πούναι…
            Ἁπλά ἕνα πρᾶμμα…
            Μπῆκε πλούσιος καί ἀποσύρθηκε φτωχός…
            Χωρίς τά λιοστάσια καί τά ὑποστατικά «ἄλλων»…
            Καί ὡς ἐδῶ…
            Ἀλλά ΚΑΙ ἐδῶ ἀδιἀβαστοι…

            Γιά περισσότερες πληροφορίες στό…ΚΚΕ τῆς δεκαετίας τοῦ ’30 πού ἔπιασε τόν…ἀμφιλεγόμενο καί τόν ἔκανε, μιᾶς καί…βόλευε, παντιέρα…

            Ἀπαράδεκτος…
            …Κόκκινη κάρτα.

            • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

              Ολίγος Εμμ. Ροϊδης, μετά Γιάννης Κορδάτος, Γεράσιμος Κακλαμάνης, Νίκος Θεοτοκάς,
              και αϊντε να βγάλεις άκρη (αμφιλεγόμενος μέχρι τα μπούνια)
              Συνηθισμένος είμαι στις κόκκινες κάρτες
              μικρό το κακό.
              😦

        • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

          Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.

          Τυχαία βρεθήκαμε παραμονές κι ανήμερα της εθνικής επετείου να αναρωτιόμαστε για το τι και πως του ΚΚΕ οπότε θα βάλω ένα άλλο ερώτημα.

          Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι σε μια σύγχρονη σκλαβιά, πως βλέπουμε την στάση του ΚΚΕ (αλλά και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης) όταν εμμέσως πλην σαφώς με τις τακτικές του (όροι και προϋποθέσεις που βάζει) αρνείται να μπει σε μια συστράτευση ενάντια σε αυτό που βιώνει ο τόπος ;

          Και ας μην αρχίσει κάποιος το «ποίημα» ότι όλα είναι το ίδιο αν δεν βγούμε από την ΕΕ κλπ αφού τέτοιου μεγέθους αποφάσεις είναι προνόμιο ελεύθερων λαών κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Το αναφέρω γιατί θεωρώ ότι τέτοιοι τακτικισμοί εξυπηρετούν ΜΟΝΟ όσους θέλουν η χώρα να συνεχίσει να είναι στο χάλι που βιώνουμε. Εξυπηρετούν την βιωσιμότητα των κομμάτων (και στην συζήτησή μας του ΚΚΕ) αδιαφορώντας για την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Στην κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η χώρα το να είσαι με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ μαζί δεν γίνεται κι εγώ αυτό το παιχνίδι βλέπω να παίζεται στις πλάτες μας (και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΕ)

          • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

            Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιατέρως στους εορτάζοντες

            Το άρθρο του Στάθη ήταν για το ΚΚΕ και τα «χωσίματα» που ρίχνει στον Σύριζα.
            Επί αυτού τοποθετηθήκαμε…
            Είναι σαφές ότι σε περιόδους μεγάλης ανέχειας και τρομακτικής φτώχειας ένας απλός άνθρωπος που δεν ξέρει πολλά περί Πολιτικής να αναρωτιέται : δεν μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καλύτερο κόσμο ?
            Ενας άλλος αναρωτιέται: Γιατί οι τράπεζες μας κλέβουν ?
            Ενας άλλος αναρωτιέται: Γιατί οι πλούσιοι τα έχουν όλα και δεν νοιάζονται για τους φτωχούς ?
            Και άλλα πολλά ερωτήματα…
            Αυτά τα ερωτήματα όμως έχουν ΜΙΑ ρίζα…
            Και αυτή η ρίζα λέγεται: Εκμετάλλευση Ανθρώπου από Ανθρωπο.
            Εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι τι σημαίνει αυτό θα έχουμε κάνει ένα σπουδαίο βήμα…

            Υ.Γ. Εϊναι γνωστόν ότι οι Κοτζαμπάσηδες και οι Φαναριώτες ΔΕΝ ήθελαν την επανάσταση διότι είχαν Προνόμια από τους Τούρκους.Ελληνες που ΔΕΝ ήθελαν κατά βάθος να απελευθερωθούν διότι υπολόγιζαν σχεδόν αποκλειστικά, το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ όφελος και την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ αγράμματων (κυρίως) Ελλήνων…
            Μερικοί άνθρωποι ασχέτως ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βλέπουν τους ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ τους σκλάβους ΑΡΚΕΙ να περνάνε καλά αυτοί…
            Ε !!! αυτούς ! κάποιοι τους ονομάσανε και Πατριώτες…

            • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

              Να θυμίσω ότι τα pc που έχουμε φτιάχνονται από παιδάκια στην Κίνα κι αλλού έναντι ενός πιάτου φαγητού ; Κι αφού με τις αγορές μας επιβραβεύουμε τη χειρότερη σχέση σύγχρονης δουλείας μετά τι είναι αυτό που μας νομιμοποιεί να καταγγέλουμε το γεγονός ; Ή μήπως όταν αγοράζουμε τα «κατηραμένα» καταναλωτικά προϊόντα της εποχής μας, μετά πηγαίνουμε στον πνευματικό μας για εξομολόγηση και οι αμαρτίες ξεπλένονται ;

              Γιατί έχω την αίσθηση ότι κάθε λίγο ψάχνουμε την μπάλλα στην εξέδρα ;

              • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

                Kαλησπέρα Γιάννη Μ! φίλε
                δηλαδή ποιος νομιμοποιείται να καταγγέλλει
                τις συνθήκες της σύγχρονης δουλείας;;
                ο διάγω ν βίον ερημίτη ασκητή
                🙂

              • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

                Το σίγουρο φίλε Μανώλη είναι ότι εάν δεν μπορείς να σώσεις το σπίτι σου, είναι αδύνατον να σώσεις τον πλανήτη.

        • Ο/Η Μιχαήλ λέει:

          Προφάσεις ἐν Ἁμαρτίαις…
          …Κόκκινη κάρτα.

  6. Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:
    • Ο/Η Kimwn λέει:

      Γράψε βρε μία καλή τοποθέτηση , για να διαβάσουμε την τελική του Αμετανόητου…

    • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      Είναι κι αυτή μία άποψη…

      • Ο/Η Γιάννης Μ. λέει:

        Για να βοηθήσω στην «μετάφραση». Θεωρώ ότι για να διαιωνίσεις μια κατάσταση (προβληματική στην περίπτωσή μας) υπάρχουν δύο τρόποι. Ο άμμεσος που τον βιώνουμε και ο έμμεσος με το να σηκώνεις τον πύχη εκεί που ξέρεις ότι η «ικανή μάζα ανατροπής» δεν θα ακολουθήσει

  7. μια τοποθέτηση για τον φιλο μου τον Αμετανοητο,
    1. Συριζα και σοσιαλισμος,,
    με ριζες απο το παλιο ΚΚΕ εσωτερικού,,,λογικα; θα ειναι σοσιαλιστικό
    τωρα,,σήμερα,,μιας και έφυγαν απο την ζωη ορισμένοι παλιοι,,,οπως το «αηδόνι της Βουλης» ο Κυρκος (μορφη της αριστεράς κατ εμε ) και αλλοι ,,ανελαβε ο Αλεξης και όπως το βλεπω η παίζει παιχνίδι στους αμερικανους η εχει ενδώσει,,,
    προσωπικά του καταμαρτυρώ οτι βαζει πολλα αυτογκόλ,,σε τετοιο σημείο που αρχίζει να μου φαίνεται ύποπτο,,η ολη στάση της ηγετικής ομαδας μου φαίνεται ύποπτη ως προς το οτι επιτρέπουν στο Συριζα να εχει μια παααρα πολυ χαλαρή αντιπολιτευση,,,
    ο κοσμος στενάζει και αυτοι ωσαν να χαίρονται που δεν έχουν μπλέξει,,
    δεν πιστεύω να οδηγήσουν την χωρα σε κανενα ουσιαστικό σοσιαλισμό,,κατι παρεμφερή με τον «σοσιαλισμο» του ανδρεα ισως ,,αντε λιγο παραπάνω απο τον ανδρεα,,για τα μάτια του κόσμου
    2.Το ΚΚΕ ,,σωστα επιτιθεται στον Συριζα διοτι
    α) πιστεύω βλεπει αυτα που αναφέρω παραπάνω και σιγουρα γνωρίζει πολλα περισσότερα
    β) ως «οικιοθελως μονιμα» κόμμα της αντιπολιτευσης δημιουργεί εναν νεο πολο αντίστασης ενω σύγχρονος μπορει να διατυμπανιζει οτι αυτο (ΚΚΕ) ειναι ο γνησιος εκφραστής της αριστεράς
    γ) αν δεν «φωνάζει» εναντι του Συριζα ,,ειναι σαν να δέχεται οτι εν καιρο θα αφομοιωθεί απο αυτόν
    3. Πιστευω οτι ο Ελληνικός λαος αυτην την δεδομένη στιγμη δεν μπορει να δεχθεί ενα κόμμα οπως το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ,,διοτι,,,ειτε αρέσει ειτε οχι,,το ΚΚΕ,,,ΔΕΝ εχει κυβερνητική πρόταση
    Το να λεει αφηρημένα και αόριστα το κομουνιστικο μανιφέστο σαν πανάκια εναντι ολων των κακών ενω γνωρίζει οτι εχει καταρρεύσει παταγωδος ο παλιός κομουνιστικος κόσμος και η δικαιολογία ειναι ο οι διαχειριστές του δεν τον εφάρμοσαν σωστά,,δεν λεει τίποτα σημερα στον Ελληνικο λαο,,που ειναι άνεργος,,που ειναι νεόπτωχος,,που προσπαθεί να επιβίωση,,,το να του λεει το ΚΚΕ στερεότυπα μερικες εξαγγελίες πολυακουσμενες δυστυχως δεν πείθει και πολλους

    θα μπορούσα να πω παρα πολλά ,,αλλα ,,αυτά εν ταχει,,,για να ακούσω τα δικά σου
    μια άποψη ζήτησες,,,

  8. Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Λοιπόν…
    Ερώτημα 1ο
    Είναι τελικά ο Σύριζα Σοσιαλδημοκρατία ? ή θα στρέψει τον κόσμο σταδιακά προς τον σοσιαλισμό ?

    Προσωπική εκτίμηση-απάντηση
    Δεν το γνωρίζω ακόμα.Με έχει μπερδέψει.Ισως ο Ελληνικός Λαός ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αυτό που θέλει ΟΤΑΝ και ΑΝ ο Σύριζα κυβερνήσει.

    Ερώτημα 2ο
    Το ΚΚΕ σωστώς επιτίθεται και τα χώνει στο Σύριζα, όντως ίσως, το πιό ξεκάθαρο κόμμα στην Πολιτική του από αυτά που βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο?

    Προσωπική εκτίμηση-απάντηση
    Ναι καλά κάνει και του τα χώνει…αλλά έχει χάσει το μέτρο.

    Ερώτημα 3ο
    Ο Ελληνικός Λαός έχει την Πολιτική ωριμότητα να αποδεχτεί κόμματα σαν το ΚΚΕ ή ακόμα ταλανίζει το κεφαλάκι του με το Ευρώ και την Ευρώπη ?

    Προσωπική εκτίμηση-απάντηση
    Ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται σε φάση ταχύτατης πολιτικής ωρίμανσης με όρους 21ου αιώνα.Το ΚΚΕ έχει μείνει πίσω σε πολλά…Δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά να κυβερνήσει.Παρόλο που η θέση του και η στάση του είναι συνεπής και ορθή σε αρκετά θέματα ο Ελληνικός Λαός διστάζει.Κάτι του λείπει.

    • Πιστεύεις οτι ο Ελληνικος λαος γνωρίζει τι ακριβως πρεσβεύει η Σοσιαλδημοκρατια
      Προσωπική εκτίμηση-απάντηση
      Οχι,,,ιδεα δεν εχει
      συμφωνώ,,και επαυξανω
      3.Θεωρω φιλε μου,,οτι δεν θελει να κυβερνήσει,,,το ειπε άλλωστε και η Αλεκα σε σχετική ερώτηση «Οχι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε,,εμεις είμαστε με τον εργάτη,στην πάλη ,στο εργοστάσιο,στις πορείες με το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματα του» ?????????????????????????
      εγω γέλασα πικρα,,,φαντάζομαι,,ο λαος που προσπαθεί καπου να αγκιστρωθεί εμεινε κόκαλο,,
      εχει πολλές σωστές θεσεις το ΚΚΕ,,αλλα πιστεύω οτι αυτοι δεν βάζουν αυτογκολ,,αυτοι χάνουν ανευ αγώνος
      το ΚΚΕ,,,ισως θελει αυτο που λέγαμε παλια «γκρέμισμα και κτισιμο απο την αρχη»,,,για καθαρά λόγους εγωιστικής ιδεοληψίας,,δεν απαγκιστρωνεται απο το χθες με τίποτα,,αλλα οπως πολυ καλα γνωρίζεις,,,η ζωη τρέχει και οποιος την προλάβει προλαβε,,για τους υπόλοιπους ουτε που κοιτάει πισω
      δεν προσαρμοζεται στην σημερινή εποχη

      δεν θέλω να πικάρω κανένα,,αυτα πιστεύω,,,και μιλω καλόπιστα

  9. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    -εξοδο απο ΕΕ
    -μονομερη διαγραφη χρεους
    -κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης
    -λαικη εξουσια

    οποιος θελει πισω απο αυτα ερθειν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ..με σκληρη δουλεια (ειν αληθεια) αλλα χωρις κοροιδιες και τσιριτσαντσουλες και ΚΥΡΙΩΣ μετον λαο κυριαρχο να αποφασιζει και να ΠΡΑΤΤΕΙ .

    ο «οδηγητης » κι ο καπετανιος οφειλουν να ειναι ΑΚΑΜΠΤΟΙ ,ΣΤΑΘΕΡΟΙ ,και ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟΙ στην φουρτουνα ,χωρις αναβολες , ταλαντευσεις και πισω-μπρος ,αλλιως ΤΟΥΜΠΑΡΑΜΕ

    θα ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ !

Σχολιάστε