Το στερητικό σύνδρομο εξουσίας τους έκανε να πάρουν τα βουνά…


Γράφει ο mitsos175.

Δόξα να χει η κωμωδία, η Νέα Δημοπρασία θα συνεχίσει τις αόρατες συγκεντρώσεις. Ο Κούλης είχε τη φαεινή ιδέα να πάρει τα εναπομείναντα γαλάζια γίδια μαζί με τα ερπετά της χρυσής ορδής και να τα βγάλει βόλτα στο βουνό. Πραγματικά καλή ευκαιρία να βοσκήσουν και κάτι άλλο εκτός από κουτόχορτο.

Μάλλον όμως χάθηκαν στο δάσος, γιατί η ΝΔ επιμένει πως υπήρχαν πολύ περισσότεροι από αυτούς που είδαμε στις φωτογραφίες και τα video. “Στείλαμε τόσα λεωφορεία”. Ότι δηλαδή δεν πήγανε στο Σύνταγμα που ήταν δίπλα, αλλά πήγανε στα σύνορα; Ότι πείτε, εμείς πάντως ξεκαρδιστήκαμε πάλι στα γέλια.

Μήπως με τα λεωφορεία πήγαν εκεί οι άντρες των ΜΑΤ; Κινητοποίησε δηλαδή η Χρυσή Αυγή τους δικούς της, αλλά μετά τους είπαν να κάνουν μια υπερωρία στη δουλειά και φόρεσαν τις στολές; Αν πάντως είχε περισσότερους από 300, που είπαν τα ΜΜΕ, να καλέσουν συνεργεία διάσωσης! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χαμένοι στα δάση! Αν δεν σταμάτησαν να μαζέψουν χαμομήλι, τσάι του βουνού και χόρτα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όχι τίποτε άλλο θα μπούνε κατά λάθος σ’ άλλο κράτος και θα τρέχει πάλι ο Πάνος. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο, ας τους κρατήσουνε οι γείτονες, θα μας κάνουν χάρη.

Είναι καλό που γίνονται τέτοια happening, έχουμε ανάγκη μια εναλλακτική διασκέδαση, εκτός του Μουντιάλ. Όπου διάφορα τρολ, ορκ, χαχόλοι και ούγκανα, τρώνε ξύλο από ομοϊδεάτες μπάτσους, ενώ το δακρυγόνο αναμειγνύεται με τον καθαρό αέρα και τα αρώματα της φύσης.
Πάντως νομίζω πως οι μετρημένοι στα δάκτυλα, που πήγαν εκεί, έκαναν επίτηδες φασαρίες για να δικαιολογήσουν ένα ακόμα φιάσκο.- Μας δείρανε τα ΜΑΤ γιαυτό σκορπιστήκαμε.

Εγώ πάλι λέω πως τα λεωφορεία ήταν άδεια. Οι δεξιοί, που φυσάνε το χρήμα, πήρε ο καθένας από ένα λεωφορείο και αριβάρισε. Να βιώσουν άνεση στο ταξίδι και να μας μπουν στο μάτι, που είπαμε ότι δεν γεμίζουν ούτε ταξί. Να το διορθώσουμε λοιπόν, δεν γεμίζουν ούτε μισό ταξί.

Το στερητικό σύνδρομο εξουσίας τους έκανε να πάρουν τα βουνά. Στα όρη, στα άγρια βουνά, εκεί που δεν υπάρχει άνθρωπος, θα μπορούν, επιτέλους, να αισθανθούν πλειοψηφία. Γιατί είναι μια ισχνή μειοψηφία φανατικών αγραμμάτων, ανιστόρητων και αγεωγράφητων σαν τους αρχηγούς τους.

Το ξαναλέω, δεξιά συγκέντρωση χωρίς τη χορηγία του κλήρου, δεν μπορεί πλέον να γίνει. Ακόμα κι αυτή όμως είναι πολύ μικρότερη, από κείνες του παρελθόντος. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει από το θόρυβο του άδειου στομαχιού και δεν μπορεί κανένα εθνικιστικό παραμύθι να τον κοιμίσει ξανά. Γνωρίζουμε και ποιος μας χρεοκόπησε και ποιος μας ξεπούλησε. Ας σταματήσουν λοιπόν οι δεξιοί τα φούμαρα και τις φανταστικές ειδήσεις, για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανεπάρκεια και ξεφτίλα. Ο Κούλης και η ΧΑ είναι τα καλύτερα στηρίγματα του οπορτουνιστή Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική.

Οι ΗΠΑ θέλησαν να βάλουν τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έδωσαν μια διαταγή κι οι Έλληνες τοποτηρητές ξένων συμφερόντων υπάκουσαν. Αν ήταν ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, θα πανηγύριζε αυτός για τη συμφωνία, η οποία (από σπόντα) στραπατσάρει τον εθνικισμό της FYROM.
Όχι όμως και τις δικές μας ανοησίες, αφού κάθε λαός έχει δικαίωμα να λέγεται όπως γουστάρει. Η συμφωνία έγινε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Αμερικής. Όπου Αμερική δεν εννοούμε, βέβαια τη Βραζιλία, την Κούβα, το Μεξικό ή οποιοδήποτε άλλο κράτος της ηπείρου, αλλά τις ΗΠΑ. Μόνο από τα συμφραζόμενα μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ποιος, καλό μου γαλάζιο μηρυκαστικό.

Όσο για το Μεγαλέξανδρο δεν έχουν όλοι την καλύτερη γνώμη. Κατέστρεψε την Ασία, με το στρατό του από πεινάλες Έλληνες, πλιατσικολογώντας, βιάζοντας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας. Ξεστραβώσου ελληναρά και διάβασε λίγο ιστορία. Δεν εκπολίτισε, ρήμαξε. Τι ότι υπήρχαν και πολύ χειρότεροι στην πορεία της Ιστορίας (πχ ναζί) δεν δικαιολογεί το πλιάτσικο.
Βέβαια, όταν πρόκειται για φανατικούς ηλίθιους, σαν αυτούς που χειροκροτούν φονιάδες μικρών παιδιών, χάνουμε απλά το χρόνο μας. Οι νεοδημοκράτες μέχρι να πιάσουν την κουτάλα και να αρχίσουν το ξεκοκάλισμα του δημοσίου χρήματος θα κάνουν οτιδήποτε, ακόμα και τη μεγαλύτερη κουταμάρα.


Aπό:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/06/blog-post_30.html

3 comments on “Το στερητικό σύνδρομο εξουσίας τους έκανε να πάρουν τα βουνά…

 1. Ο/Η kleovis λέει:

  αγαπητέ φίλε καλησπέρα, μια ακόμη ευκαιρία να επικοινωνήσουμε,
  συμφωνώ με τα λόγια του φίλου μέχρι την στιγμή που αναφέρεται στον Αλέξανδρο, έναν άνθρωπο που λατρεύω, και αυτό διότι αυτό που είμαι εγώ σήμερα το οφείλω και στον μεγάλο έλληνα,
  βλέπεις, τον μήτσο και τον κάθε μήτσο δεν θα τον γνωρίσω ποτές, κι όσο κι αν σέβομαι τον άνθρωπο μήτσο, άλλο τόσο τον θεωρώ ανιστόρητο, και αυτό διότι θεωρώ απαράδεκτο να κρίνουμε ανθρώπους ή γεγονότα που συνέβησαν κοντά 3.000 χρόνια πριν με κριτήρια σημερινά!
  διαβάζω δεκάδες παπαριές στα μέσα καθημερινά για τον Αλέξανδρο, ο οποίος φυσικά δεν ήταν κανένας άγιος, άγιος δεν είμαι ούτε κι εγώ, με τους δαίμονες μας πολεμούμε καθημερινά, όπως κι αυτός, που ανατράφηκε βασιλιάς, είχε απ’ τον πατέρα του τον μεγάλο σκοπό να νικήσει τους Πέρσες, ο πόλεμος δεν είναι ποτές κάτι όμορφο, που γίνεται με όμορφα μέσα! Γαλουχημένος γιος του Δία από την μάνα του, ανακηρύχθηκε θεός στο μαντείο του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο, κλπ, κλπ. Κανείς ιστορικά δεν σκέφτηκε ποτέ να κατηγορήσει τον Οδυσσέα επειδή κατόρθωσε με το κόλπο του οι έλληνες να εισχωρήσουν και να καταστρέψουν την Τροία, αρπάζοντας ανθρώπους και αγαθά, πράγματα φυσικά για εκείνους τους χρόνους! Αλλά βλέπεις ο Αλέξανδρος ήταν καταστροφέας, ιμπεριαλιστής και πλιατσικολόγος! Βλέπεις δεν κατέστρεψαν οι αθηναίοι την Μήλο γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι, ούτε οι σπαρτιάτες την αττική, και πάει λέγοντας. Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να κατηγορήσει τον Αγαμέμνονα που θυσίασε την κόρη του για να ξεκινήσουν οι αχαιοί το ταξίδι,ιμπεριαλιστές κι αυτοί για τον μήτσο και κάθε μήτσο που δεν ξέρουμε τι θα έκανε αν ήταν γιος του Μενέλαου, του Αχιλλέα ή του Αίαντα.
  Φίλε μου αγαπητέ, υπήρξα παιδί και μεγάλωσα με αυτές τις ιστορίες, κι όταν ανδρώθηκα και άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τα πράγματα, δεν πρόδωσα τους ήρωές μου, ούτε τους απαρνήθηκα. Διότι κι αυτοί δεν με πρόδωσαν ποτές, αν είμαι σήμερα κάποιος σε αυτούς το οφείλω, και σε όλα τα μεγάλα που με δίδαξαν, διότι σήμερα που μεγάλωσαν μπορώ να ξεδιαλύνω αυτά που πρέπει από τα άλλα που δεν πρέπει, έτσι προχωρά η ιστορία, δεν είναι στάσιμη, »καθαρότητα» δεν υπάρχει, κανείς δεν είναι τέλειος, μέσα στο άσπρο υπάρχει και το μαύρο, μαζί με τον θεό και ο διάβολος, ο λύκος της στέπας ,μεταξύ των αγαπημένων βιβλίων μαζί με τον Όμηρο και τα βιβλία για τον Αλέξανδρο, και τον Λεωνίδα και τον Αχιλλέα που μου έμαθαν την ανδρεία και το κάλλος, και πολλά πολλά άλλα!
  αν ο μήτσος, και ο κάθε μήτσος θεωρεί τον εαυτό του τέλειο, σίγουρα στη ζωή του, πολύ φοβάμαι, δεν θα έχει πετάξει ποτές προς απάτητες κορφές, εκεί που το σωστό και το λάθος διαπλέκονται, γιατί αυτό που για σένα λάθος για τον άλλον σωστό και πάει λέγοντας. Χρέος του ανθρώπου να αγωνίζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια, τα σύνορα, και είναι βέβαιο πως όλοι αυτοί το κατάφεραν, ο Αχιλλέας, ο »φασίστας» Λεωνίδας ή ο »ιμπεριαλιστής δολοφόνος» Αλέξανδρος!
  Πολλά φιλιά, να με συγχωρείς για την πολυλογία, να με συγχωρεί και ο μήτσος, ο οποίος μπορεί και να είναι το καλύτερο παιδί!

  • Ο/Η Μαν Αρκάς λέει:

   Φίλε σωστά τα λές, ανεβάζω μερικά αρθράκια κι εγώ
   και ψάχνομαι μην νομίζεις
   Εχεις τους χιρετισμούς μου τους θερμούς…

 2. Ο/Η kleovis λέει:

  Φίλε μου καλημέρα, δεν θέλω με τίποτα να νομίζεις πως τα έχω μαζί σου, πολύ καλά κάνεις για όλα τα άρθρα που ανεβάζεις, και να συνεχίσεις, έτσι κι αλλιώς το άρθρο τα έλεγε πολύ όμορφα, μέχρι εκείνο το σημείο. Δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε με όλα, αυτό μας ξεχωρίζει από τους φασίστες! απλά με ενοχλεί το γεγονός πως πολλοί σύντροφοι έχουν μια άποψη για την αρχαιότητα με όρους του σήμερα, αν μ’ εννοείς. Πράγματα που τότε θεωρούνταν αυτονόητα, σήμερα, πολύ σωστά μας απωθούν. Και αυτός δεν είναι λόγος για να αμαυρώνουμε ανθρώπους ή καταστάσεις που άφησαν έντονο το στίγμα τους στην ιστορία και έβαλαν ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση της δικής μας προσωπικότητας.
  Σε χαιρετώ λοιπόν και σε φιλώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s