Η αξιοπιστία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος μιλάει ότι δέχεται «λάσπη» και «πολιτική δολοφονία»…


Για λάσπη που δέχεται και για «πολιτική δολοφονία» και «δολοφονία χαρακτήρων» που επιχειρείται σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis έκανε λόγο ο Ευαγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Εδώ να κάνουμε μια υπενθύμιση, σχετικά με την αξιοπιστία των λεγομένων του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.  Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

Το μεγάλο πανηγύρι στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων«Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» έλεγε τότε ως συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τότε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη»«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως», μας έλεγε.
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η ΝΔ συγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί».

Ετσι και σήμερα καταγγέλλει σαν «στημένη» από την κυβέρνηση, την υπόθεση με τις μίζες που έδινε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία σε πολιτικούς.
Κάνει ότι ξεχνάει φυσικά ότι αυτό το σκάνδαλο δεν ήρθε στην επιφάνεια από κυβερνητικές ενέργειες αλλά οφείλεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό πολυεθνικών κολοσσών.

Εμπλεος οργής ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τα όσα του αποδίδονται «ένα βουνό άθλιας κινητής συκοφαντίας που καταρρέει μέσα από την υπερβολή της και τη γενικότητά της», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για προσβολή της αλήθειας και μία εξευτελιστική κατάσταση για τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη». Προφανώς τις αλήθειες τις έλεγε ο ίδιος όταν από το βήμα της βουλής υπερασπιζόταν Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου.

Το πόσο ήταν φερέγγυες οι τότε δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου το γνωρίζεται. Τώρα ο Ακης αναπολεί τα μεγαλεία του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Χλωμό πάντως το βλέπουμε να του κάνει συντροφιά και ο Βενιζέλος;

 __________________________________________________________

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s