Κράτη με ολοκληρωτικά καθεστώτα …


γράφει ο mitsos175.

Βεβαίως να καταδικάσουμε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Να δούμε όμως τι σημαίνει ολοκληρωτικό καθεστώς; «Ως ολοκληρωτικό καθεστώς ορίζεται η ανελεύθερη πολιτειακή κατάσταση σε ένα κράτος. Το καθεστώς αυτό ελέγχει και κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες των ατόμων. Η Χάνα Άρεντ ορίζει τον ολοκληρωτισμό ως ριζική καταστολή της πολιτικής και περιφρόνηση εκ μέρους της εξουσίας των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη και ως βασικό διακριτικό του τη διείσδυση της κεντρικής εξουσίας σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας».
Υποταγή στη θέληση των κυβερνώντων, λογοκρισία, έλεγχος, απουσία Ελευθερίας – Δικαιωμάτων υποστήριξη μιας επίσημης κρατικής ιδεολογίας, μη ανοχή σε δραστηριότητες που δεν στρέφονται προς τους κρατικούς στόχους, βία, καταστολή τρομοκρατία…
Λοιπόν, αυτό περιγράφει ένα σωρό χώρες.

Τη Σαουδική Αραβία πχ. Μην μου πείτε ότι υπάρχει ίχνος Ελευθερίας ή Δημοκρατίας εκεί πέρα. Θα την καταδικάσει η ΕΕ; Θα επιβάλει κυρώσεις; Μάλλον θα κάνει κι άλλες επικερδής συμφωνίες…

Η σημερινή Ουκρανία, που καταπιέζει επιπλέον τις μειονότητες. Ούτε εκεί βλέπω καταδίκη από την ΕΕ…

Η Ελλάδα. Ναι, η υπό κατοχή χώρα μας! Τα έχει όλα: Περιφρόνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διείσδυση της Εκκλησίας παντού, ψέματα από τα ΜΜΕ, υποστήριξη μιας επίσημης κρατικής ιδεολογίας που συνοψίζεται στο «ότι προστάξουν οι δανειστές» μηδενική ανοχή σε όσους δεν εξυπηρετούν την άρχουσα ολιγαρχία, γράψιμο των Ελευθεριών ακόμα και αυτού του αστικού συντάγματος στα μέζεα των κηφήνων και «μπόνους» η διαφθορά, η σαπίλα. Που είναι η καταδίκη της Τρόικας η οποία μας κυβερνά και που μας την επέβαλαν οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι κανίβαλοι;

Οι χώρες της ΕΕ. Που βάζουν φράχτες να μην μπουν τα θύματα της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής, που όσο πάνε περιορίζουν την Ελευθερία ενώ αυξάνουν την εκμετάλλευση με πρόσχημα την τρομοκρατία, την κρίση και οτιδήποτε άλλο δημιούργησαν οι ίδιοι!

Οι ΗΠΑ! Με ένα Πρόεδρο που βγήκε δεύτερος αλλά κυβερνά. Αν ήταν αλλού, θα ονομάζονταν «πραξικοπηματίας». Με μια αστυνομία που σκοτώνει κυριολεκτικά για το τίποτα. Συν τους επεκτατικούς πολέμους και την καταστροφή του Περιβάλλοντος. Πότε θα την τιμωρήσετε ω Ευρωπαίοι «δημοκράτες»; Ποτέ είναι σύμμαχος και πανίσχυρη.

Βλέπετε, αν δούμε τι συμβαίνει σε κάθε χώρα σύμφωνα με τον ορισμό του ολοκληρωτισμού θα καταλάβουμε αρκετά πράγματα. Κυρίως πόσο μα πόσο υποκριτές είναι ορισμένοι.
Αναρωτιόμαστε γιατί εμφανίστηκε ξανά ο φασισμός. Μα είναι φανερό: Όλες οι καπιταλιστικές χώρες τον εφαρμόζουν, τον ξεπλένουν και τον προπαγανδίζουν χρόνια ολόκληρα.
Χρειάστηκε να καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση για να μπορέσουν να εκκολάψουν ξανά το δηλητηριώδες φίδι.
Και φυσικά δεν θέλουν ούτε να ακούνε για Κομμουνισμό. Γιατί ο Κομμουνισμός λέει κάτι απλό: Ισότητα, εγγυημένα Δικαιώματα για όλους. Ειρήνη, Αλληλεγγύη.

Αυτό για τους εγκληματίες Κεφαλαιοκράτες είναι έγκλημα… 


Από:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_37.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s