Εχει ρίζες ο Δυτικός πολιτισμός είπαμε …


Τα κράτη που στο παρελθόν εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τις μισαλλόδοξες φονταμενταλιστικές οργανώσεις όπως την Αλ Κάιντα και τον ISIS σήμερα παρουσιάζονται υπέρμαχοι του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» ενώ είναι τα ίδια αυτά κράτη που υπέθαλψαν την γιγάντωση –για μια σειρά λόγους- αυτών των ακραίων οργανώσεων.

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτηση του δημοσιογράφου Σεϊτ Αλντογάν

Μετά τα τραγικά γεγονότα στην Καταλονία αρχίζει πάλι να γίνεται λόγος περί ισλαμοτροκρατίας δημιουργούντας ένα κλίμα ισλαμοφοβίας.

Στην χώρα μας ειδικά και μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ανδριανόπουλο που χαρακτήρισε συλλήβδην «ισλαμικά κτήνη» όλους τους μουσουλμάνους, βρήκαν την ευκαιρία όλα τα ναζιστικά – φασιστικά στοιχεία να συστατευτούν μαζί του, ενώ ήρθε στην επιφάνεια και ο λανθάνων ρατσισμός που υπάρχει σε ένα μέρος των συντηρητικών πολιτών.

Δεν θα μιλήσουμε για το ότι τα δημιουργήματα του Δρ. Φράνκενσταϊν στρέφονται τελικά εναντίον του.

Βλέποντας όπως στο διαδίκτυο αρκετά σχόλια χρηστών να ζητούν να απελαθούν από τις χώρες της Ευρώπης όλοι οι μουσουλμάνοι που «δεν σέβονται τις αξίες του δυτικού πολιτισμού» και τα «ιδεώδη της Ευρώπης» θα κάνουμε μια παρέμβαση παραθέτοντας μια φωτογραφία από το αρχείο μας και την χαρίζουμε σε όσους κάνουν λόγο για «πολιτισμένη Δύση».

Πρόκειται για ένα καρτ ποστάλ απ’ αυτά που έστελναν, στις αρχές του 20 αιώνα, οι Γάλλοι άποικοι του Μαρόκου στους φίλους τους για να τους ευχηθούν.

Κομμένα κεφάλια από τον ντόπιο πληθυσμό που προσπάθησε να αντισταθεί στο ξερίζωμα απ’ την γη τους, που τους έκαναν οι απροσκάλεστοι «επισκέπτες», ήταν η «επιλογή» της φωτογραφίας που μαζί με τις «ευχές» τους έστελναν οι άποικοι Γάλλοι στις οικογένειες και φίλους τους.

Εχει ρίζες ο Δυτικός πολιτισμός είπαμε …


Από:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_2.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s