Αναβιώνει ο δικτάτορας Πάγκαλος στην … Σαουδική Αραβία…


Γράφει ο mitsos175.  

Με αφορμή το περιστατικό στη Σαουδική Αραβία, όπου μια γυναίκα φόρεσε μίνι κι αυτό προκάλεσε τους εκεί φανατικούς κομπλεξικούς, ας πούμε μερικά πραγματάκια.
1) Είμαστε υπέρ της Ελευθερίας. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάνε όπου θέλουν, να φορέσουν οτιδήποτε θέλουν, να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, αρκεί να σέβονται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους.
2) Είμαστε μαζί με όσους διώκονται, όσους καταπιέζονται και υποφέρουν χωρίς φυσικά να ξεχωρίζουμε φύλα, θρησκείες, εθνικότητες, χρώματα κλπ. Γιατί η Ελευθερία έχει ως προϋπόθεση την Ισότητα.

3) Η ελληνική δεξιά και οι «θεούσες» είναι πιο κοντά στους φανατικούς της Σαουδικής Αραβίας. Αυτοί που αγανακτούν με το αυτονόητο δικαίωμα να ντύνεται κάποια όπως θέλει είναι η αντίστοιχη δεξιά, οι φιλοβασιλικοί, οι «θεούσες» της χώρας αυτής, όσοι θέλουν το Μεσαίωνα. Η «χρυσή πορδή» του βασιλείου. Οι τρομοκράτες του ISIS, οι φασίστες, και οι φανατικοί του Χριστιανισμού ή του Ισλάμ, είναι ένα και το αυτό ως προς τις μεθόδους και το μίσος που νιώθουν.
4) Απορρίπτουμε τις λεγόμενες «παραδόσεις» όταν αυτές θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια κοκ. Δεν έχουμε κανένα απολύτως σεβασμό σε καταπιεστικές νοοτροπίες. Να το πω με ένα παράδειγμα: Κάποτε υπήρχε η δουλεία. Σε μερικούς πολιτισμούς η ανθρωποφαγία, οι ανθρωποθυσίες. Αυτά τα απορρίπτουμε όπως και κάθε υπερβολή. Είτε είναι στην Ελλάδα των «Ελλήνων Χριστιανών» είτε οπουδήποτε αλλού.
5) Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει ότι θέλει, ακόμα κι αν αυτό είναι αντίθετο στα δικά μας πιστεύω, αρκεί φυσικά ο σεβασμός να είναι αμοιβαίος. Που πάει να πει, ότι φασίστες δεν ανεχόμαστε, γιατί ο φασίστας λόγω της ρατσιστικής του ανοησίας, βλέπει όλους του άλλους ως εχθρούς και μάλιστα κατώτερους. Εμείς αντίθετα βλέπουμε όλους, όσους δεν μας πολεμούν, ίσους συμμάχους και φίλους μας.
6) Πιστεύουμε στη λογική και την κριτική. Για μας δεν υπάρχει άλλος κόσμος παρά μόνο αυτός, επομένως οφείλουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν οι θρήσκοι, γιατί δεν μπορούν να μας πείσουν με επιχειρήματα, έτσι προσπαθούν μάταια να μας φοβίσουν με απαγορεύσεις και τρομοκρατία.
7) Τα σημαντικά προβλήματα δεν είναι το μήκος της φούστας, ούτε φυσικά λύνονται με το να προσκυνάμε κάστανα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, που προέρχονται από την ανισότητα, αδικία που πηγάζει από την εκμετάλλευση, καταστροφή του Περιβάλλοντος εξ αιτίας της ανοησίας και της απληστίας, προσφυγιά, πόλεμος εξ αιτίας του ιμπεριαλισμού, σεξισμός, βία και τρομοκρατία αποτελέσματα του φασισμού. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών κι ακόμα περισσότερων είναι το διεφθαρμένο σύστημα του Καπιταλισμού που πασχίζουμε να ανατρέψουμε.
8) Τέλος για όσους γελάνε (δικαίως) με το Μεσαίωνα στη Σαουδική Αραβία, ας θυμηθούν τον δικτάτορα Πάγκαλο, που είχε το ίδιο ακριβώς άγχος με τη θρησκευτική αστυνομία της χώρας: Το μήκος της φούστας!

Κι αν πουν κάποιοι «αυτά γίνονταν παλιά» τους ενημερώνω πως τον 21ο αιώνα σε μια «Μπανανία» καταδικάστηκε σε φυλάκιση μια γυναίκα για τη σχέση της!


Από:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_87.html

One comment on “Αναβιώνει ο δικτάτορας Πάγκαλος στην … Σαουδική Αραβία…

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  Κι αν πουν κάποιοι «αυτά γίνονταν παλιά» τους ενημερώνω πως τον 21ο αιώνα σε μια «Μπανανία» καταδικάστηκε σε φυλάκιση μια γυναίκα για τη σχέση της!

  Βολεύει βέβαια να είμαστε απόλυτοι και να ξεχνάμε ότι βρέθηκε και δείγμα δεσοξυριβοζονουκλεϊκού οξέος πανω σε όπλα.
  ΔΕΝ δέχομαι βέβαια την άποψη του ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΥΣ (όπως χρόνια το αποκαλώ) και όχι μπανανίας όπως άποιοι όψιμα θυμήθηκαν, όταν έπεσε φτώχεια.

  Καλύτερο άρθρο και πιο κατατοπιστικό για την αξία των «γενετικών ευρημάτων» είναι το
  Το φαινόμενο CSI και το φάντασμα του Χέιλμπρον…
  h ttps://bluebig.wordpress.com/2017/07/19/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-csi-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AD%CE%B9%CE%BB/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s