«Τα σκόρπια νέα της εβδομάδας»…


 Φωτογραφία της Ειρήνη Βαρβάρα Λαγουβάρδου.

*

Ένα ληστρικό κράτος επιτίθεται ακόμα και στις ευπαθείς ομάδες· πετσοκόβει, «ελαφρά τη καρδία», συντάξεις χηρείας· θέτει «επιτρεπόμενα, χρονικά όρια» στο γάμο και στην οικογένεια, στην απώλεια και στο πένθος, στην επιβίωση και στη διαβίωση μετά από αυτά.
*

Ένας λαός κάθεται και «ηθικολογεί» στο διαδίκτυο όλη την εβδομάδα για το ποια είναι η «φυσιολογική» και «επιτρεπτή» διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια (!)
Άλλωστε, είναι δυνατόν ο «φυσιολογικός» και, «καθόλου», παρεμβατικός Έλληνας γονέας να μην έχει άποψη για το πώς θα ζήσει το «ενήλικο μωρό» του;
*

Ταυτοχρόνως, επειδή αυτός ο λαός θέλει να «ξεσκάσει» από τις στενοχώριες του, συνεχίζει να παρακολουθεί survivor· και διδάσκεται την «τέχνη» της επιβίωσης.
Έτσι «ξεσκάνε» σήμερα οι άνθρωποι· αντί να πάρουν τις μοναξιές τους και να τις βγάλουν βόλτα στη λιακάδα μ’ έναν καφέ στο χέρι.
*

Φυσικά, δε λείπουν ποτέ κι εκείνοι που θριαμβολογούν, καθώς βλέπουν την -ατομική- τους ανάπτυξη να έρχεται.
Θα τους δεις να περιορίζουν την επιχειρηματολογία τους στο να αποδίδουν «χαρακτηρισμούς» για την προσωπικότητα όσων δεν συμφωνούν μαζί τους· μήπως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποδυναμώσουν τους διαφωνούντες πριν καν μιλήσουν.
*

ΥΓ. Κάπου διάβασα ένα θαυμάσιο κείμενο για την πίστη και την αγάπη του σκύλου στον άνθρωπο· το οποίο προέτρεπε εμάς, τους ανθρώπους, να μάθουμε να λειτουργούμε όπως οι σκύλοι.
Όμως, το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι πείθονται και χορταίνουν με ένα ξεροκόκαλο, δεν το κάνουν από πίστη ή αγάπη· αλλά από αμάθεια, αβουλία ή συμφέρον.
*
*
*

____________________________________________________________

Από:
Ειρήνη Βαρβάρα Λαγουβάρδου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s