Όλοι Γενεύη – σχεδόν…


Παγωμένη η λίμνη της Γενεύης

Με τα πολυπρόσωπα τσούρμα των παρατρεχάμενών τους οι εκπρόσωποι των δύο κυπριακών κοινοτήτων ταξιδεύουν σήμερα προς Γενεύη μεριά. Θα τακτοποιηθούν στα ξενοδοχεία, θα κάνουν καμιά βόλτα, θα πιούν τα on the rocks τους, και από αύριο θα πέσουν με τα μούτρα στη «διαπραγμάτευση».
«Εκπρόσωποι των δυο κοινοτήτων» γράψαμε; Λάθος! Προδοσία! Ο «εκπρόσωποι» είναι ένας (λέει ο Αναστασιάδης). Ο Ακιντζί. Ο Αναστασιάδης είναι πρόεδρος (ο αριθμός των υπηκόων του είναι μικρότερος απ’ τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, αλλά τι σημασία έχει αυτό;). Θα έχει μεγαλύτερη και φαρδύτερη καρέκλα (απ’ την Δευτέρα κιόλας) και στις 12 του μήνα ίσως του δοθεί ανάκλιντρο.
Φαίνεται, όμως, ότι στις 12 θα λείπουν κάποιοι. Ο Ερντογάν είναι βασικός ύποπτος να μην πάει στη «διάσκεψη». Γιατί άλλωστε να πάει; Δεν έχει σοβαρότερες δουλειές; Έχει. Αν είναι να πάει κάποιος, ας είναι ο πρωθυπουργός του. Ο Γιλντιρίμ.
Η φαιορόζ κυβέρνηση διαδίδει ότι αν δεν πάει ο (πρόεδρος) Ερντογάν τότε δεν θα πάει και ο (πρωθυπουργός) Τσίπρας. Γινάτι. Δεν καταδέχεται «κατώτερους» πρωθυπουργούς ο εξοχότατος έλληνας. Aferim!
Κανείς δεν κουβεντιάζει ποιον θα στείλει το Λονδίνο. Η αυτού μεγαλειότης δεν μπορεί να πάει· έχει συνάχι. Θα πάει η Μέι; Σιγά. Αν δεν πάει ο Τσίπρας δεν καταδέχεται ούτε αυτή. Έχουν κανά ιπποκόμο εκεί, στο Μπάκιγχαμ, να τον στείλουν;
Τελικά θα είναι σουρεαλιστικό. Στην περιβόητη «διάσκεψη» είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει ένας μόνος «πρόεδρος» (ο Αναστασιάδης), κι αυτός «από μέσα του». Διπλόφαρδη, υπερυψωμένη καρέκλα δεν προβλέπεται· άρα αυτός, κοτζαμάν «πρόεδρος», θα αναγκαστεί να μιλήσει σαν ίσος προς ίσο με κατώτερους αξιωματούχους· ακόμα και με «εκπρόσωπο κοινότητας».
Τσσσςςςς…


Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s