Τα κάτεργα του «ανθρωπισμού» …


Τα κάτεργα του «ανθρωπισμού» 1.

Όποια γνώμη κι αν έχει κανείς για τον ρόλο που έχουν παίξει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι «γιατροί χωρίς σύνορα» δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις τους. Σύμφωνα με καθεστωτικό ρεπορτάζ (in.gr):
Δραματικές συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας κυρίως στα νησιά καταγράφουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στη Σάμο υπάρχουν 329 σκηνές για 1.000 άτομα, εκ των οποίων οι 120 βρίσκονται μέσα στη λάσπη έξω από το hot spot. Εξίσου δραματική η κατάσταση στη Μόρια. Στη Μαλακάσα υπάρχει μόνο μερική πρόσβαση σε θέρμανση, ανάλογη εικόνα σε πέντε δομές στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, Κλεμέντ Περίν, χαρακτηρίζει την κατάσταση στα νησιά «λυπηρή και εξοργιστική». Οικογένειες με νεογέννητα ή μικρά παιδιά ζουν ακόμα σε σκηνές, την ώρα που οι θερμοκρασίες φτάνουν τους πέντε βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει.
Σύμφωνα με την καταγραφή της οργάνωσης, στη Σάμο υπάρχουν 329 σκηνές για 1000 άτομα (120 από τις οποίες είναι μέσα στη λάσπη έξω από το hot spot), χωρίς θέρμανση και πρόσβαση σε ζεστό νερό, ενώ στη Μόρια εκτός από τους οικίσκους που φιλοξενούν οικογένειες, στο υπόλοιπο τμήμα οι άνθρωποι μένουν σε σκηνές χωρίς θέρμανση, και ζεστό νερό υπάρχει μόνο νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Περίν «οι ελληνικές αρχές έχουν υποσχεθεί εδώ και μήνες ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στα νησιά, αλλά πολύ λίγα έχουν γίνει». Επίσης, προσθέτει ότι «πολύ λίγα έχουν γίνει για τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες, ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα εδώ και κάποιες εβδομάδες».


Κλιμάκια της οργάνωσης αναφέρουν ότι στη Μαλακάσα οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί σε παλιούς οικίσκους έχουν μόνο μερική πρόσβαση στη θέρμανση, καθώς βλάβες συμβαίνουν σε τακτική βάση και οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης είναι σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα η περιοχή είναι γνωστή για τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το χειμώνα.
Παρόμοια περιγράφουν την κατάσταση σε πέντε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η οργάνωση έχει παρουσία: τη Σίνδο (Frakapor), το Δερβένι (Alexil), το Καβαλάρι (Sinatex), το Καλοχώρι (Ηλιάδη) και το Κορδελιό (Softex).
Σε αυτές αναφέρουν ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί από έξι έως δώδεκα ώρες την ημέρα και η πρόσβαση στο ζεστό νερό είναι συχνά μερική. Προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εμφανίζονται και στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας, όπου ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η αναβάθμιση του δικτύου, ενώ και στα Δολιανά Ιωαννίνων περιγράφουν θέρμανση που λειτουργεί από τέσσερις έως έξι ώρες ημερησίως, διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν συχνά και μη επαρκή πρόσβαση σε ζεστό νερό.

Τα κάτεργα του «ανθρωπισμού» 2.

Γιατί «δυσκολεύεται» το ελληνικό κράτος να φροντίσει αξιοπρεπώς 55.000 ανθρώπους όλους κι όλους; Μήπως δεν υπάρχει τρόπος; Μήπως δεν υπάρχει (διεθνές) know how; Μήπως δεν υπάρχουν λεφτά;
Τίποτα απ’ αυτά! Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από προσφυγικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της τουρκίας. Κι έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με τους ίδιους διεθνείς οργανισμούς (ύπατη αρμοστεία του οηε, κλπ) που έχουν έρθει και στην ελλάδα, για την περίθαλψη των προσφύγων. Εννοείται ότι είναι μεγάλη κλίμακας: για 10.000 πρόσφυγες εδώ, 25.000 εκεί – μικρές πόλεις…

προσφυγικός καταυλισμός τουρκία

προσφυγικός καταυλισμός τουρκίαπροσφυγικός καταυλισμός τουρκία

 

προσφυγικός καταυλισμός τουρκία

(Προσέξτε το χώμα γύρω απ’ τα κοντέινερ: είναι στρωμένο με κυβόλιθους. Λάσπη; Πώς είπατε;)

Τα κάτεργα του «ανθρωπισμού» 3.

Η διαφορά, τόσο απλή και τόσο δολοφονική, βρίσκεται στο ότι το ελληνικό κράτος (και η φαιορόζ κυβέρνηση…) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αντιμετωπίσει ανθρώπινα αυτές τις λίγες χιλιάδες κυνηγημένων ανδρών, γυναικών, ηλικιωμένων και παιδιών. Το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ είναι να βασανίζονται· και να βγαίνει κανά φράγκο για λογαριασμό διάφορων «φιλάνθρωπων» εργολάβων, φίλων του ντόπιου προσοδισμού.
Εδώ κι εκεί μπορεί να «έχουν γίνει μερικά βήματα». Τα λιγότερα δυνατά, με την απειλή εξεγέρσεων (ή μετά από τέτοιες), με το ζόρι, και πάντα αφήνοντας επιδεικτικά βασικές εκκρεμότητες ώστε να συντηρείται η μιζέρια: δίκτυα ρεύματος πρόχειρα και προβληματικά, δίκτυα ύδρευσης πρόχειρα και ανεπαρκή, δίκτυα αποχέτευσης ανύπαρκτα, διατροφή άθλια…
Η επιπλέον συνενοχή στην εγκληματικότητα του ελληνικού κράτους έρχεται «απ’ έξω». Αντί να στοχοποιηθεί αυτό και οι μηχανισμοί του, σταθερά, μόνιμα και αμετάκλητα ενοχοποιούνται τριτεύοντες παράγοντες – ή, απ’ τους φασίστες (καθόλου παράξενο), οι ίδιοι οι φυγάδες.


Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s