Ο ιδανικός…


Trump

Αναρωτιέται κανείς, ακόμα, «τι θα κάνει» το ψόφιο κουνάβι; Για τη γενική ιδέα του πράγματος παραπέμπουμε στο κρίση και αναδιάρθρωση α λα αμερικέν: τραμπ(ουκ)ισμός. Υπάρχουν, ωστόσο, επ’ αυτού νεώτερα και συγκεκριμένα. Αφορούν το εργατικό κίνημα fight for 15.
Ο καινούργιος υπουργός εργασίας των συντηρητικών λέγεται Andrew F. Puzder. Πρόκειται για τον ceo της αλυσίδας εστιατορίων CKE, που είναι ιδιοκτήτης των franchise Hardee και Carl’s Jr. Είναι αντίπαλος ορισμένων ρυθμίσεων που έγιναν επί προεδρίας Ομπάμα, όπως η επέκταση όσων δικαιούνται να πληρώνονται υπερωρίες (ήδη πρόλαβε να βγει δικαστική απόφαση εναντίον της), ή η πληρωμή επιδομάτων ασθένειας σε εργαζόμενους σε εργολάβους του δημόσιου. Και, εννοείται, είναι φανατικός εχθρός της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Έχει, ως τώρα, άμεση εμπειρία του τι σημαίνει «πατάω στο λαιμό» τους εργάτες: σε κάμποσα μαγαζιά των αλυσίδων φαγητού Hardee και Carl’s Jr έχουν επιβληθεί, τα τελευταία 15 χρόνια, πρόστιμα και άλλες ποινές για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Και, σα να μην έφταναν αυτά, οι διαφημίσεις των αλυσίδων (που κατά δήλωση του Puzder «του αρέσουν, γιατί είναι πολύ αμερικάνικες») είναι σεξιστικές: ημίγυμνες γυναίκες που «απολαμβάνουν» burgers επιδεικνύοντας τα κάλλη τους. Τα δικά τους, όχι των μπιφτεκιών. Με το υπονοούμενο ότι έτσι κι αλλιώς «για κρέας πρόκειται».
Είναι ο ιδανικός για την κυβέρνηση του ψόφιου κουναβιού. Ελπίζουμε να αποδειχθεί το ίδιο για να φουντώσει ακόμα περισσότερο το fight for 15.

_____________________________________________________________

Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s