Όχι η Λώρενς της αραβίας…


Theresa May Μπαχρέιν

Η ασφάλεια του κόλπου είναι δική μας ασφάλεια… σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς στρέφεται κανείς στους παλιότερους και πιο αξιόπιστους φίλους. Τάδε έφη Theresa May (στη φωτογραφία, τι μεγαλεία!, μεταξύ δύο βασιλιάδων: αριστέρα της σαουδικής αραβίας, δεξιά του μπαχρέιν).
Συντηρητική η αγγλίδα πρωθυπουργός, αναθυμάται τα παλιά μεγαλεία της «κυβέρνα βρετανία». Τι περιμένει, άραγε, απ’ τους «παλιούς φίλους» που βρίσκονται σε ανεπίστρεπτη, για πάντα, παρακμή; Δεν ξέρουμε, υποθέτουμε: γη και νερό. Δηλαδή κάποιες βάσεις για το όχι – και – τόσο – περήφανο – βρετανικό – ναυτικό.
Φυσικά πρόκειται για δύο κράτη / χούντες. Αλλά δεν είναι καιρός για ευαισθησίες. Μόνο που οι συμμαχίες με ό,τι πιο ελεεινό σημάδεψε τον 20o αιώνα (και τα σεϊχάτα της αραβικής χερσονήσου έχουν μόνιμη θέση σ’ αυτήν την γκαλερί) καθόλου δεν εγγυάται επιτυχίες στον 21o.
Never mind. Ο πνιγμένος το νερό δεν το φοβάται! Και στον 20o αιώνα η αυτοκρατορία έχασε, δυο τουλάχιστον παγκόσμιους πολέμους, ίσως και τρεις (κι ας μοστραρίστηκε στους νικητές).
Never mind…


Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

One comment on “Όχι η Λώρενς της αραβίας…

  1. […] via Όχι η Λώρενς της αραβίας… — απέραντο γαλάζιο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s