Ένας πρωθυπουργός στην Αβάνα…


Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας πρωθυπουργός στην Αβάνα.

Το γεγονός ότι ακόμα και μετά τον θάνατό του σε βαθιά γεράματα ο Κάστρο προκαλεί την μήνι των απανταχού δεξιών / ακροδεξιών δείχνει πόσο «δικτάτορας» υπήρξε. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τις χούντες αυτοί ξέρουν. Ασφαλώς ο Μουγκάμπε δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα. Σίγουρα δεν υποδέχονται τους πρόσφυγες / μετανάστες / φυγάδες απ’ τη ζιμπάμπουε με τιμές. Ούτε τα βαθιά δημοκρατικά αισθήματά τους ενοχλούνται απ’ τους διάφορους «patriot act» του πρώτου κόσμου. Το καυτό θέμα είναι η πορνεία στην Αβάνα· όχι στο Λονδίνο, στη Ρώμη, στο Παρίσι ή στη Βαρκελώνη, γιατί την πρωτοκοσμική σωματεμπορία την απολαμβάνουν και την διοικούν. Αυτοί ξέρουν…
Απ’ την άλλη μεριά ας μην υπάρχει αμφιβολία. Η στρατηγική περικύκλωση ενός μέρους και η μόνιμη πολιορκία του με κάθε μέσο είναι αρκετές για να προκαλέσουν ακόμα και παρανοϊκές συμπεριφορές σε υγιή και κοφτερά μυαλά. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι το κουβανικό καθεστώς ξεπέρασε τα λογικά όρια της επιβίωσής του κυνηγώντας πότε πότε μάγισσες. Όπως είναι επίσης γεγονός ότι κάποιου είδους «νομεκλατούρα» φυτρώνει ακόμα κι εκεί που δεν την έσπειρε κανείς: είναι η εξουσία ανόητε!

Η ιδέα να κατηγορηθεί ο φαιορόζ Αλέξης σαν «φίλος ενός δικτάτορα» επειδή εκφώνησε επικήδειο στην Αβάνα είναι απόδειξη της μικρόνοιας και της μικροψυχίας των δεξιών και φασιστών. Και των ανίατων φόβων τους. Ο 20ος αιώνας τους κληρονόμησε ένα μόνιμα απειλητικό φάντασμα: της κοινωνικής / κομμουνιστικής επανάστασης. Σε σχέση μ’ αυτό ακόμα και ένας νεκρός Κάστρο, ακόμα και η μνήμη του, είναι καρφί στο μάτι.
Αντίθετα, η ντροπαλή σιωπή τους όταν ο ίδιος φαιορόζ Αλέξης συναγελάζεται με ολοζώντανους φασίστες / δικτάτορες, είναι απόδειξη της εγκληματικότητας της εθνικής ενότητας. Να, λοιπόν, μια κηδεία που όλοι οι έλληνες πατριώτες θα στριμώχνονταν να παρεβρεθούν: του στρατηγού Σίσι.
Στο όνομα της «δημοκρατίας» (τους) πάντα…
(Κι ούτε λόγος να αποκαλέσουν την τόσο φιλική επιχειρηματικά κίνα «δικτατορία»…)

_________________________________________________________

Από:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s