Το αφεντικό τρελάθηκε;


Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν σουλτανοσ

Μιλώντας σ’ ένα συμπόσιο στην Istanbul ο τούρκος πρόεδρος Erdogan πέταξε την κουβέντα του:
Γιατί μπήκαμε; [σ.σ.: στη συρία] Δεν εποφθαλμιούμε συριακό έδαφος. Το θέμα είναι να επιστραφεί η γη στους ιδιοκτήτες της. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εκεί για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Μπήκαμε για να τερματίσουμε την εξουσία του τύραννου al-Assad που τρομοκρατεί με κρατική τρομοκρατία. Δεν μπήκαμε για άλλο λόγο.
Αυτό για τον τερματισμό της εξουσίας (του τυράννου…) έκανε τον γύρο της κυβερνόσφαιρας. «Κήρυξε η τουρκία πόλεμο στη συρία;» ήταν μια εύλογη απορία.
Όχι!… Αφήνοντας στην άκρη το (καθόλου απίθανο) ενδεχόμενο ο Erdogan να κάνει κάποια φαρμακευτική θεραπεία (που τον επηρεάζει…) δείχνει ελαφρά (;) εκνευρισμένος: ενώ ο στρατός του και το συριακό πεζικό είναι απασχολημένοι με την κατάληψη της al-Bab, κούρδοι ένοπλοι των ypg με κάποια κάλυψη απ’ τον στρατό του «τύραννου», τους πλαγιοκοπούν, καταλαμβάνοντας κάποια χωριά που πριν ήταν στον έλεγχο του fsa. Μήπως γι’ αυτές τις παρενοχλήσεις φταίει το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν έπεισε, τελικά, τους αντάρτες στο ανατολικό Aleppo να αποχωρήσουν, όπως είχε υποσχεθεί, όταν το πρότειναν Μόσχα και Δαμασκός; Ποιος ξέρει;
Έχει σημασία, επιπλέον, τι συμπόσιο ήταν αυτό στο οποίο είπε τέτοια πράγματα ο τούρκος πρόεδρος: πρόκειται για πρωτοβουλία του ισραηλινού κοινοβουλίου, για «δια-κοινοβουλευτικό διάλογο» (ευκαιρία για πληρωμένο τουρισμό δηλαδή…), με τον ιδιαίτερα δηλωτικό τίτλο «πλατφόρμα της Ιερουσαλήμ».
Προφανώς, λέγοντας ότι ο στρατός του εισέβαλλε στη συρία εναντίον του τυράννου Άσαντ, είπε κάτι που ήθελαν να ακούσουν οι (ισραηλινοί) ακροατές του.
Δεν ανέφερε τίποτα για το αν συμφωνεί επ’ αυτού η Μόσχα και η Τεχεράνη.
(Λεπτομέρειες…)


http://www.sarajevomag.gr/index.htmlAπό:

One comment on “Το αφεντικό τρελάθηκε;

  1. […] via Το αφεντικό τρελάθηκε; — απέραντο γαλάζιο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s