Φιλοξενούμενοι και συσχετισμοί…


Ομπάμα Τσίπρας

Είναι άνισο. Είναι τόσο άνισο ώστε ξεπερνάει τις δυνατότητες της όποιας κριτικής.
Ο πρώην (πρόεδρος) των ηπα δεν εκφράζει πια κάτι απ’ την επίσημη καθεστωτική πολιτική του αμερικανικού κράτους, και σίγουρα όχι κάτι απ’ το αύριο και το μεθαύριό της. Είναι ο εαυτός του και η παρελθούσα θητεία του. Θα κάνει καλή (και καλοπληρωμένη) καριέρα σαν ομιλητής, και επειδή έχει το απαραίτητο πνεύμα, θα επισκιάσει κάτι «φιλόσοφους» της πλάκας, κάτι Ζίζεκ και λοιπά. Εν τω μεταξύ η Ουάσιγκτον βρίσκεται ενώπιον ενός άλματος εμπρός· άλμα που θα πληρωθεί ακριβά απ’ αυτούς που πάνω τους θα σκάσει η «υπερδύναμη», προκειμένου να διασώσει την θέση της, που αμφισβητείται όλο και πιο έντονα.
Ο νυν (πρωθυπουργός) της ελλάδας εκφράζει μεν την επίσημη καθεστωτική πολιτική του ελληνικού κράτους (και παρακράτους), συνεπής στην «εθνική γραμμή» που χάραξαν οι προκάτοχοί του. Αλλά τα όνειρα για ένα περιφερειακό ελληνικό ιμπέριουμ έχουν καταρρεύσει προ πολλού· η Αθήνα δυσκολεύεται να μαζέψει μόνη της τα κομμάτια της, και (ενώ το οργανωμένο έγκλημα έχει εδραιωθεί) τα «λευκά πρόσωπα» παρακαλάνε. Πότε εδώ και πότε εκεί.
Μια υπερδύναμη σε ελεγχόμενη «κρίση θέσης», μια βαλκανική γωνιά που ονειρεύτηκε ότι είναι αυτοκρατορία και ξύπνησε σαν failed state. Ένας πρώην της μιας, ένας νυν της άλλης. Είναι άνισο, και τέτοιο θα ήταν έτσι κι αλλιώς.
Όμως η περιβόητη «γλώσσα του σώματος» λέει τα δικά της. Ο ένας χαμογελάει με προσποίηση. Ο άλλος εκδηλώνει την κομπλεξαρισμένη ακαμψία του, σα να τον έχει πιάσει κόψιμο.
Είναι άνισο… Σε βαθμό οίκτου.

____________________________________________________________

Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s