Το φονταμενταλιστικό (παρα)κράτος…


Ομπάμα Τσίπρας Ιερώνυμος

Είναι αβυσσαλέα άνισο. Δείτε την φωτογραφία. Δίπλα στον πρωθυπουργό ο αρχιτράγος. Τι δουλειά έχει στο «επίσημο δείπνο του έλληνα προέδρου προς τιμήν του αμερικάνου»; Είναι πολιτειακός παράγοντας υψηλού επιπέδου (τουτέστιν άνθρωπος της κρατικής εξουσίας…) και σαν τέτοιος έχει δικαίωμα βάσει του ελληνικού πρωτοκόλλου να φυτρώνει παντού, σε τέτοια «επίσημα τραπέζια».
Μπορείτε να το φανταστείτε αλλού; Όχι στας ευρώπας (δεν μπορείτε). Αλλά στη μέση ανατολή, στη βόρεια αφρική, στην ασία, στη λατινική αμερική, στην αφρική. Στο πακιστάν, στο βιετνάμ, στο περού, στην γροιλανδία, κάπου… Μπορείτε; Όχι. Μόνο στο ιράν… Αλλά εκεί η «πολιτειακή εξουσία» ασκείται επίσημα και από παπάδες.
Όταν θα γίνουν άγριες διαδηλώσεις εναντίον του ντόπιου παπαδαριού· όταν θα τοικολληθούν πύρινες αφίσες εναντίον των τράγων με απειλές του είδους «είστε ανεπιθύμητοι»· όταν δήμαρχοι και κοινοτάρχες θα αποφασίζουν ομόφωνα ότι απαγορεύεται να πατήσουν το πόδι τους στην επικράτειά τους ποιμένες και τσοπανόσκυλα της «σωτηρίας της ψυχής»· όταν, με λίγα λόγια, τα ντόπια αφεντικά σε όλη τους την γκάμα αναγνωριστούν σαν αυτό που είναι (οι νταβάδες της καθημερινής ζωής μας), τότε θα έχουμε ανοίξει το δρόμο μιας αξιοπρεπούς χειραφέτησης. (Που, ας το πούμε κι αυτό, ιστορικά ανήκει στον 19ο αιώνα.)
Μέχρι τότε ο κάθε Ομπάμα (και η κάθε Μέρκελ, η κάθε «τρόικα», κλπ) θα συγκεντρώνουν τα πυρά. Τόσο εύκολο και τόσο δευτερεύον ώστε…

__________________________________________________________

Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s