Προσωπολατρεία…


Αποτέλεσμα εικόνας για tramp

Κόντρα στο ρεύμα των (βαθυστόχαστων, αλλοίμονο!) «αναλύσεων» που αποδίδουν στο προεδρικό ψόφιο κουνάβι την τάδε ή την δείνα κατεύθυνση στην ιστορία των ηπα (και του κόσμου) εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε ότι το άτομο σαν τέτοιο είναι απλά και μόνο ο «μπροστινός», ο «αυτοφωράκιας» μηχανισμών και κυκλωμάτων του αμερικανικού κράτους / κεφάλαιου. Και μόνον αυτό. Θα έχει μια (περιορισμένη) «ανεξαρτησία κινήσεων» σε θέματα ήσσονος σημασίας, κυρίως «εσωτερικής χρήσης». Αλλά γενικά θα βρίσκεται όχι μόνο υπό τον έλεγχο των δύο νομοθετικών σωμάτων των ηπα (και τα δύο, ας το θυμίσουμε, με πλειοψηφία συντηρητικών), όχι μόνο στη δούλεψη των βασικών λόμπυ των αφεντικών, αλλά και υπό την ομηρία των όποιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαφορετικές φράξιές τους.
Το απορίας άξιο είναι το αν αυτοί οι σπουδαίο» αναλυτές / υπηρέτες του προσωποκεντρισμού της εξουσίας, με την ίδια μέθοδο που προβλέπουν για τον Τραμπ το Α ή το Β, μπορούν να αποδώσουν στον Ομπάμα ή/και στον Μπους τον Β την κατηγορία ότι «έκανε» ή «δεν έκανε» αυτό ή εκείνο, ενώ θα μπορούσε κι αλλιώς. Ο Ομπάμα δεν κατάφερε καν να κλείσει το κάτεργο του Γκουαντανάμο· ένα κάτεργο που έχει ξεχαστεί και σίγουρα έχει πάψει εδώ και χρόνια να βρίσκεται στο κέντρο της προπαγάνδας του «αντιτρομοκρατικού πολέμου»… Ούτε καν αυτό δεν κατάφερε. Για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ αποφάσιζε αυτός ούτε καν για το τέλος ενός τέτοιου σχεδίου! Για να μην θυμήσουμε πόσο πετσοκομμένο μπήκε σε εφαρμογή του σχέδιό του για την κοινωνική ασφάλιση των απόρων αμερικάνων.
Όσο για τον καραγκιόζη Μπους τον Β; Ο μπροστινός του σχεδίου για τον αμερικανικό 21ο αιώνα ήταν, και τίποτα περισσότερο.
Λοιπόν; Όσο αυξάνονται εκείνα τα δάκτυλα που δείχνουν τις φάτσες / προσωπεία της εξουσίας εδώ κι εκεί, τόσο θα επιμένουμε να τονίζουμε: είναι το κράτος, το παρακράτος, το κεφάλαιο ηλίθιε! Κι αν σου είναι αδύνατο να καταλάβεις την πραγματικότητα έτσι, τόσο το χειρότερο για σένα…

_____________________________________________________________

Aπό:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s