Ο καλλιτέχνης δρόμου Rone και η «κρυμμένη ομορφία» των εγκαταλελειμμένων κτιρίων…


Σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και κτήρια αναζητά την «κρυμμένη ομορφιά» ο Αυστραλός καλλιτέχνης δρόμου Rone.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Rone ψηλαφίζει την Μελβούρνη και βρίσκει ακατοίκητα σπίτια και χώρους. Και δημιούργησε εκεί μια σειρά από νωπογραφίες. Όλες, πρόσωπα όμορφων νεαρών γυναικών.

04-122940rone

«Έγιναν με πλήρη μυστικότητα, καμιά φορά σε πολύ επικίνδυνα μέρη» θυμάται. «Υπήρχε, πραγματικά, η αίσθηση ότι θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να καταστραφούν, για αυτόΣε εγκαταλελειμμένα σπίτια και κτήρια αναζητά την «κρυμμένη ομορφιά» ο Αυστραλός καλλιτέχνης δρόμου Rone.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Rone ψηλαφίζει την Μελβούρνη και βρίσκει ακατοίκητα σπίτια και χώρους. Και δημιούργησε εκεί μια σειρά από νωπογραφίες. Όλες, πρόσωπα όμορφων νεαρών γυναικών.

«Έγιναν με πλήρη μυστικότητα, καμιά φορά σε πολύ επικίνδυνα μέρη» θυμάται. «Υπήρχε, πραγματικά, η αίσθηση ότι θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να καταστραφούν, για αυτό ο μοναδικός τρόπος να υπάρχουν και να τα δουν κάποιοι ήταν μέσα από αυτές τις φωτογραφικές εικόνες» εξομολογείται στο Designboom.

Στο θέατρο Star Lyric – το οποίο πρόκειται σύντομα να κατεδαφιστεί – o Rone εξέθεσε κάποιες από τις εικόνες, σε ένα show το οποίο βάφτισε «Κενό», εξερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στην ομορφιά και τη σήψη. «Οι ξεχασμένοι χώροι ασκούν αυτήν την παράξενη έλξη σε μένα» λέει. «Έχω την τάση να βλέπω κάτι όμορφο σε πράγματα τα οποία είναι ερειπωμένα, ρημαγμένα, ξεχασμένα. Φαντάζομαι ότι μπορείς να πεις «να βρίσκω ομορφιά σε κάτι παραμελημένο»».εξομολογείται στο Designboom.

14872529_1274995995854218_1528915416_n

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , στο θέατρο Star Lyric – το οποίο πρόκειται σύντομα να κατεδαφιστεί – o Rone εξέθεσε κάποιες από τις εικόνες, σε ένα show το οποίο βάφτισε «Κενό», εξερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στην ομορφιά και τη σήψη. «Οι ξεχασμένοι χώροι ασκούν αυτήν την παράξενη έλξη σε μένα» λέει. «Έχω την τάση να βλέπω κάτι όμορφο σε πράγματα τα οποία είναι ερειπωμένα, ρημαγμένα, ξεχασμένα. Φαντάζομαι ότι μπορείς να πεις «να βρίσκω ομορφιά σε κάτι παραμελημένο»».

14872538_1274995982520886_1298945369_n

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s