Δεν σαπίζουν οι «άγιες παντόφλες»! …


Προφανώς λάθος κάναμε στην εκτίμηση που είχαμε και την μεταφέραμε στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: «Σάπισαν οι «ιερές» παντόφλες και έσκασαν για «προσκύνημα» τα «αγιασμένα» γυαλιά του Παϊσιου»

Απ’ ότι διαβάζουμε στο Βήμα της Ορθοδοξίας σε ακμαιότητα είναι άλλη μια «ιερή» παντόφλα και απολαμβάνει τις τιμές που αξίζουν στην «αγιότητά» της.

Πληροφορούμαστε, λοιπόν, από τον ιστότοπο που αναφέραμε: «Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κερκύρας, κ. Νεκταρίου, τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Βατοπαιδίου. Ο κ. Νεκτάριος αφίχθη στο Βατοπαίδι χθες το απόγευμα όπου τον υποδέχθηκαν οι 120 πατέρες της Μονής και μετέφερε μία ιερά παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα».

Τελικά η «ιερή παντόφλα» της επικρατούσης θρησκείας απόλαυσε μεγαλύτερο σεργιάνι, ψαλμωδίες και τιμές, απ’ όσες ο νεκρός αρχιρασοφόρος των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών πριν μερικό καιρό στην Φθιώτιδα.

Να υποθέσουμε ότι αν κάποιος στιγματίσει τις γονυκλισίες των πιστών –πιθανόν και τα «αφιερώματα- στην «αγία παντόφλα» θα κατηγορηθεί ότι σε σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού;


Από:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_48.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s