Το Παραλίγο δημοψήφισμα…


Αποτέλεσμα εικόνας για δηλώσεις του Ερντογάν

Το ότι το ελληνικό υπ.εξ. δεν έχει (ή δεν χρησιμοποιεί) δικές τους «υπηρεσίες» για να μαθαίνει τι λέγεται ή τι δεν λέγεται στον «αιώνιο εχθρό» – τουρκία, αλλά βασίζεται σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, θα μπορούσε να είναι μια απόδειξη, ακόμα, της ελληνικής καθεστωτικής παρακμής. Αλλά είμαστε καχύποπτοι: οι πύρινες ανακοινώσεις (κατά του καταραμένου Ερντογάν) είναι ένα πολύ βολικό εθνικό χόμπυ. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν το υπ.εξ. ήξερε ότι βασιζόταν σε μαλακίες (και έλεγε μαλακίες) σαφώς θα το προτιμούσε απ’ το να πει (στους δημοσιογράφους) «πάλι μαλακίες λέτε».
Είμαστε ακόμα πιο καχύποπτοι. Οι ανταποκριτές και οι απεσταλμένοι δεν είναι υποχρεωτικά έξω απ’ την αρμοδιότητα της ε.υ.π., ή κάποιων φραξιών της. Λογικότερο είναι να βρίσκονται εντός. Και επειδή είναι δύσκολο να μπερδέψει κάποιος έμπειρος (και ο ανταποκριτής του α.π.ε. είναι παλιά καραβάνα) τα σχόλια ενός δημοσιογράφου με τα λεγόμενα ενός πολιτικού, θα φτάναμε (άκουσον άκουσον!) να υποθέσουμε ότι το «λάθος» με τις δηλώσεις του Ερντογάν έγινε σκόπιμα. Για να υπηρετήσει ένα σύντομο γαύγισμα του ντόπιου εθνικισμού. (Δεν είμαστε σκέτα καχύποπτοι, ε;;;)
Είναι απλό (και γνωστό στους ειδικούς): σε ένα μήνα και σε δύο, σε ένα χρόνο και σε δύο, το ντόπιο φασισταριό θα βγαίνει και θα λέει «ο Ερντογάν είπε ότι θέλει να πάρει με δημοψήφισμα την Θράκη μας και στην Σαλονίκη μας», και θα έχει «αποδείξεις»: τις δηλώσεις του ελληνικού υπ.εξ…. Ποιος θα θυμάται τότε το φάουλ στη μετάφραση;

Οι πτωχοί τω πνεύματι πατριώτες. Χρειάζεται, άραγε, μεγάλη σοφία για να καταλάβει κανείς ότι οι «sentimental» δηλώσεις του Ερντογάν περί συνόρων και συμφωνιών κοιτάνε προς το νότο, στη συριακή επικράτεια; Ακόμα ακόμα και προς Μοσούλη μεριά;
Όχι, δεν χρειάζεται. Αλλά δεν ισχύει μόνο ότι ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των δειλών. Ισχύει, επίσης, ότι τα υπουργεία εξωτερικών είναι τα μεγάφωνα / ακουστικά των ηλίθιων. Σε τέτοιους απευθύνεται ο «θα εκτοξεύσω πρόσφυγες και τζιχαντιστές στην ευρώπη» υπουργός Κοτζιάς, έτσι κι αλλιώς.
Όπως όλες οι εθνικά υπεύθυνες κυβερνήσεις έτσι και η φαιορόζ χρειάζεται πότε πότε να ξεμουδιάζει τον μικροαστικό φασισμό με πατριωτικές κορώνες.

Τώρα την πάτησε, αν όχι για άλλο λόγο σίγουρα επειδή αυτός ο Δοξιάδης αποκάλυψε πρώτος την απάτη της μετάφρασης.
Μια άλλη φορά τσακάλια. Μια άλλη φορά…


Από:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s