Φλύαρη έπαρση-Εργολαβία…


Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα σκιτσογραφος

Φλύαρη έπαρση.

Υπάρχουν λίγα, επιμέρους και μικρά, εδώ κι εκεί, όπου η φαιορόζ κυβέρνηση έχει κινηθεί πράγματι σαν «μεταρρυθμιστικός παράγοντας». Ωστόσο αυτά χάνονται, κι όχι επειδή όπως κολακεύεται να λέει «τα μήντια είναι εναντίον της». Αλλά επειδή ζει και εκπέμπει μόνιμα αυτό το «σύνδρομο μεγαλείου» που υπόσχεται κάτι μεγάλο – για το οποίο είναι ανίκανη στην πράξη όσο σπουδαία στα λόγια. Ο βερμπαλισμός έχει γίνει μπούμεραγκ.
Και, φυσικά, οι μικροαστοί και μεσοαστοί (πρώην πια, σε μεγάλο βαθμό) υποστηρικτές της είναι αυτοί που ήταν πάντα. Κι όταν ψήφιζαν Παπαντρέου τον Γ και όταν τον καταβαράθρωναν· κι όταν ψήφιζαν Καραμανλή τον Β και όταν τον καταβαράθρωναν. Η τελευταία ελπίδα τους (όχι αυτή που ερχόταν αλλά εκείνη που έφευγε), όταν ξαναψήφιζαν συ.ριζ.α. τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήταν ότι «τουλάχιστον τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα· δεν μπορεί, αυτοί είναι αριστεροί». Είναι αδύνατο πια να πειστούν ότι δεν θα συμβεί και δεν συμβαίνει έτσι. Και γιατί να πεισθούν; Επειδή ο στρατηγός Παππάς τους ταΐζει με «διαπλοκή safe» κανάλια;
Χέστηκαν.

Εργολαβία.

Βολεύονται οι φαιορόζ βιτρίνες να πιστεύουν (και να διαδίδουν) ότι αντίπαλός τους είναι ο Μητσοτάκης ο Β· αυτός που δεν θα τον στήριζαν ούτε καν τα μέλη του κόμματός του… Στην πράξη ο αντίπαλός τους (ίσως με εισαγωγικά) είναι το συμβόλαιο με το διάολο που υπέγραψαν για να γίνουν κυβέρνηση. Πρώτα τον περασμένο Γενάρη, και ύστερα τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Από πολιτική άποψη το μόνο πρακτικά πραγματικό επίτευγμά τους είναι ότι έχουν κάνει τη ν.δ. ξανά εναλλακτική διακυβέρνησης· και τον κοινωνικό φασισμό «φυσιολογική αντίδραση». Γιατί οι ίδιοι επέλεξαν φτηνές δημαγωγικές τακτικές επιβίωσης αντί για πρακτικά έργα.
Απ’ την μια μεριά δεν ξαφνιαζόμαστε. Το γράψαμε έγκαιρα, πολύ έγκαιρα, ότι ο συ.ριζ.α. ΔΕΝ είναι «μεταρρυθμιστικό» κόμμα, με την έννοια των «αριστερών» μεταρρυθμίσεων. Είναι, απ’ την εποχή που επικεφαλής του ήταν ο Αλαβάνος, μια γελοία απομίμηση του πα.σο.κ. των ‘80s· εκτός τόπου, εκτός χρόνου, καρικατούρα.
Απ’ την άλλη βλέπουμε τις μαφίες του βαθέος κράτους να κάνουν πάρτυ. Πάντα γιόρταζαν, τώρα όμως δεν έχουν πρόβλημα να το δείχνουν. Κι αν υπάρχουν κόντρες ανάμεσα σε «παλιούς» και «καινούργιους», αυτό είναι ασήμαντο. Το σημαντικό είναι η νομή.

________________________________________________________

Από:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements

One comment on “Φλύαρη έπαρση-Εργολαβία…

  1. […] via Φλύαρη έπαρση-Εργολαβία… — απέραντο γαλάζιο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s