Τα λεφτά είναι πολλά…


Μόρια 4

Ο (πολιτικά περιπλανόμενος) «γενικός γραμματέας πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης» Οδ. Βουδούρης παραιτήθηκε καταγγέλοντας κάτι που γνώρισε τα 5 λεπτά δημοσιότητας που επιτρέπονταν, και ύστερα χάθηκε κάτω από «δίκαιους» φόβους ντόπιων και αποκαΐδια. Είπε:
Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000.
Ιδού λοιπόν. 15.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι, στοιχίζει το να μην υπάρχει νερό, το να βρωμάει το φαγητό (και να είναι για πέταμα, συνοδεία της συμβουλής: άμα δε σου αρέσει πήγαινε να αγοράσεις…). 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι στοιχίζουν κοντέινερ των οποίων την εργολαβία πήρε η intrakat του «γυιού του Πέτρου» και άλλες παρόμοιες φίλιες εργολαβικές δυνάμεις, σε βαθμό κακουργήματος.
Ααα… 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι στοιχίζει, επίσης, το ότι οι σκηνές (πάρα πολλές στα διάφορα hot spots) θα «βαφτούν» με στεγανωτικά για να την βγάλουν τον χειμώνα… Γιατί αυτό είναι η «φιλοξενία» που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό κράτος / παρακράτος με 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι: βγάλε όλο τον χειμώνα μέσα στην σκηνή, μην τολμήσεις να βγεις έξω, έξω έχει λάσπες, νερό μέχρι τον αστράγαλο…
Και για την τουαλέτα; Κολύμπα μέχρι να φτάσεις εκεί, κολύμπα και στον γυρισμό… Μπάνιο; Α χα! Θέλεις και μπάνιο «βρωμιάρη»; Ε, βγες στη βροχή…


Από:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s