Μαύρα μανάβικα…


Αποτέλεσμα εικόνας για λαθραια φρουτα

Ερωτηθείς από την “Κ” ο πρόεδρος της ένωσης κονσερβοποιών ελλάδας Κώστας Αποστόλου ανέφερε ότι … υπολογίζει ότι περισσότεροι από 12.000 τόνοι ροδακίνων ετησίως φεύγουν δια της «μαύρης οδού». «Τον Μάιο κάναμε σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών όπου τους προϊδεάσαμε για την ένταση του φαινομένου· δεν ελήφθησαν μέτρα» είπε.
Ο ειδικός σύμβουλος της συνδέσμου εξαγωγέων φρούτων – λαχανικών και χυμών Γιώργος Πολυχρονάκης αποκάλυψε μιλώντας στην «Κ» ότι «το ίδιο συμβαίνει και με τα μήλα, τα καρπούζια, τα πορτοκάλια και με άλλα φρούτα και λαχανικά». Όπως ανέφερε, ποσοστό 20%-30% της παραγωγής φεύγει με αυτόν τον τρόπο από τα χωράφια για το εξωτερικό.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η καθεστωτική «καθημερινή» σε σημερινό ρεπορτάζ με τίτλο τα «γκρίζα» ροδάκινα… και το “μαύρο” χρήμα από τον κάμπο της Μακεδονίας. Νταλίκες φορτώνουν νύχτα, ταξιδεύουν νύχτα, και…
Δεν έχουμε γνώμη για το μέγεθος του πράγματος. Αλλά είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι αυτές οι «offrecord» (όπως λέμε «offshore»…) συναλλαγές γίνονται μόνο για τα εξαγώγιμα αγροτικά. Γιατί θα έπρεπε να περιορίζονται εκεί και να μην αφορούν και τις ντόπιες βιομηχανίες τυποποίησης; Αφού αυτά τα νταραβέρια (της «νύχτας») φαίνεται ότι βολεύουν τους ενδιαφερόμενους (όπως υποστηρίζει και το ρεπορτάζ): και τους πωλητές (αγροτοαφεντικά) και τους αγοραστές (διάφορες βιομηχανίες τροφίμων).

___________________________________________________________

Από:http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements

One comment on “Μαύρα μανάβικα…

  1. […] via Μαύρα μανάβικα… — απέραντο γαλάζιο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s