Δυο έργα Τζήμερον…


20151211-171157.jpg

«Το Υπουργείο Ειρήνης ασχολείται με τον πόλεμο, το Υπουργείο Αλήθειας με τα ψέματα, το Υπουργείο Αγάπης με τα βασανιστήρια και το Υπουργείο της Αφθονίας με την πείνα. Αυτές οι αντιφάσεις δεν είναι τυχαίες, ούτε αποτέλεσμα μιας συνήθους υποκρισίας. Είναι σκόπιμες ασκήσεις της ΔΙΠΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. Γιατί μόνο με τη συμφιλίωση των αντιφάσεων μπορεί  η εξουσία  να διατηρηθεί επ’ αόριστον.»1984, Τζορτζ Όργουελ.

__________________________________________________________

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στα social media την επίθεση του γνωστού πολιτευτή Γλαύκου Τζήμερου, κατά πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν πρωτοβουλιακά όπως οι ίδιοι δηλώνουν σε ομάδες νομικής – υποστήριξης των διαδηλωτών κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης των επτά χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο κος Τζήμερος αφού παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα των εν λόγω πολιτών δημοσιεύοντας τα προσωπικά τους στοιχεία, κατά παράβαση της νομιμότητας την οποία επικαλείται ότι υπηρετεί, στην ουσία δρα με τρόπο ψυχολογιοποιητικό αφού στρέφει τα πράγματα από το αρχικό γεγονός πάνω στους ανθρώπους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ, η αστυνομία αναπτύχθηκε με 5000 αστυνομικούς για να «περιφρουρήσουν» τις εκδηλώσεις μνήμης δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό και ένα κλίμα τρόμου, φόβου και έντασης. Κατά την διάρκεια δε, της απογευματινής πορείας γίναμε μάρτυρες γενικευμένων και αδιάκριτων επιθέσεων από την αστυνομία κατά νεαρών διαδηλωτών και φωτογράφων που είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό αρκετών συμμετεχόντων, τόσο από την χρήση γκλομπ όσο και από ευθείες βολές ασφυξιογόνων. Στην συνέχεια η αστυνομία ανέπτυξε στην περιοχή των Εξαρχείων έναν αδιάκοπο χημικό πόλεμο με ρίψεις ασφυξιογόνων κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, ενώ απέκλεισε επί ώρες με την παρουσία της στέγη υποδοχής μεταναστών που λειτουργεί στην περιοχή, τρομοκρατώντας οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

Σε αυτό το έντονο κλίμα καταστολής η αναγκαιότητα νομικής και ιατρικής υποστήριξης ήταν εμφανής μιας και ουκ ολίγες φορές η Ελληνική αστυνομία έχει δείξει υπερβάλλον ζήλο στο έργο της. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και νομικών συμβουλών. Ο εν λόγο κύριος αντί να σταθεί στην ουσία αντίθετα επιτίθεται κατά των συγκεκριμένων πολιτών που οι απόψεις τους διαφέρουν η δεν αρέσουν σε αυτόν με ένα τρόπο αήθη αφού επιστρατεύει περιστατικά του παρελθόντος βίου τους με στόχο την εμπραγμάτωση τους και την αιτιολογική επαγωγή του ως φυσικά, ώστε στην συνέχεια να επιστρέψουν εξηγώντας τις συμπεριφορές τους ή άλλων που τους μοιάζουν ως καθολικές ή γενικές. Τα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις ιδέες, τις πεποιθήσεις ή την μέθοδο του αγώνα ή των διαμαρτυριών αυτό αποτελεί άλλη συζήτηση. Η διαπόμπευση των συγκειμένων πολιτών αποτελεί ένα ιδιότυπο δοσιλογισμό υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας και της νομιμότητας που στοχοποιεί όσους αρνούνται να γίνουν καθ΄ εικόνα και ομοίωση τους.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την μονομερή και ψευδή συσχέτιση ανάμεσα στην προσωπικότητα των ανθρώπων και των κοινωνικών τους συμπεριφορών ειδικά δε όταν αυτές δεν βολεύουν ή ενοχλούν το σύστημα. Ζητούμε να σταματήσει αυτός ο ιδεολογικός χειρισμός που κατασκευάζει τις γενικότερες πεποιθήσεις αναφορικά με τους ανθρώπους, τις ιδέες τους και τις κοινωνικές πολιτικές πεποιθήσεις. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι: «Η μετατροπή του λόγου πάνω στα πράγματα σε λόγο πάνω στα πρόσωπα είναι μια υποχθόνια και βάρβαρη διαδικασία» S Moscovici

Να διαφυλάξουμε το θεμελιώδες δικαίωμα νομικής & ιατρικής υποστήριξης και όσους το υπερασπίζονται!

 

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015

Παρατηρητήριο ΒιοΨυχοΚοινωνικών Δικαιωμάτων

_____________________________________

Από:

https://omniatv.com/blog/5774-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s