ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ…


sonke-inexarchia-8-5-15-wm

Φώτο από in-exarchia


Στην Καθημερινή, αυτή τη φυλλάδα υγείας που είναι άξια μόνο για σκουπίζουμε τα ποπουδέλια μας μετά την εντερική κένωση, ένας τύπος που λέγεται Βατόπουλος, που ούτε γνωρίζω τι είναι(στη Βικιπαίδεια λέει ότι είναι υπεύθυνους του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας υγείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Συλλόγου «Φίλοι του κτήματος Τατοΐου») έγραψε 523 λέξεις για να μας πει ότι τα Εξάρχεια πρέπει να «αναβαθμιστούν» γιατί τα αναρχοκομμούνια της περιοχής βρομίζουν την το «γενετικό υλικό» των Εξαρχείων στο οποίο είναι εμποτισμένη η  «αθηναϊκότητα».

Μα σαν δεν ντρέπονται δηλαδή τα αναρχοκομμούνια να κολλούν αφίσες στους τοίχους; Δεν ντρέπονται να κάθονται σε πεζοδρόμια, εισόδους πολυκατοικιών, σε πεζούλια και πεζοδρόμους και να καταργούν την διάκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και να πίνουν μπύρες ; Ντροπή και αίσχος. «Μόνο στα Εξάρχεια γίνονται αυτά» σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φυλλάδας υγείας. Μόνο που ξεχνάει πως αυτά γίνονται και στον Πειραιά και στο Περιστέρι και στο Ηράκλειο και στο Γαλάτσι και γενικά όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων.

Σχολεία, εταιρείες, φροντιστήρια, σχολεία, κινηματογράφοι, επιχειρήσεις και πολυκατοικίες….ένας κόσμος ολόκληρος θέλει και ζει στα Εξάρχεια και περνάει ωραία και του αρέσουν τα Εξάρχεια ως έχουν. Ίσως ο κ. Βατόπουλος να αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχονται πολυκατοικίες και μαγαζιά από τις κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ. Ναι ναι, σπασμένες τζαμαρίες εισόδων πολυκατοικιών, σπασμένες τζαμαρίες μικρών επιχειρήσεων από το χέρι του νόμου, από τα ΜΑΤ. Κατά τα άλλα μια χαρά όμορφα περνούν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, χάρη στην παρουσία του τόσο πολιτικοποιημένου κόσμου, χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις με τα γκραφίτι και κάθε άλλου είδους παρέμβασης, χάρη στους «βανδαλισμούς» τοίχων με μπογιές και χαρτί.

 

Kαι όσοι άνθρωποι ζουν στα Εξάρχεια οι αλήθεια είναι ότι ψιλοχέστηκαν για το εάν ο κάθε Βατόπουλος, που ψήνεται για gentrification στην περιοχή για να γεμίσουν οι τσέπες εργολάβων, αφεντικών μεγάλων και εντεπρενούριδων επενδυτών, περνάει μέσα από τους δρόμους της γειτονιάς τους ή αν θα κάτσει η παρέα του και εκείνος να φάνε σε κάποιο από τα τόσα φαγάδικα της περιοχής που είναι μονίμως γεμάτα από νέο κόσμο που αγαπά τα Εξάρχεια γιατί έχουν «βανδαλισμένη» πλατεία, γιατί κάθε τοίχος σου μιλάει με αφίσες και σχέδια, γιατί αυτό που ο Βατόπουλος αποκαλεί «μείζον αισθητικό πρόβλημα» είναι για όσους ζουν ή συχνάζουν Εξάρχεια μια αισθητική χειραφετημένη από την κανονικοποιημένη αισθητική της τάξης και της «καθαρότητας».

ΥΓ: Σε Κηφισιά, Κωλονάκι, Εκάλη, Γλυφάδα η παραβατικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη Βατόπουλε, απλά φοράνε λευκό κολάρο και την βγάζουν καθαρή. Έτσι δεν είναι;

Θ. Αγγελόπουλος


Aπό:

http://kollectnews.org/2015/11/08/

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s