Α. Μητρόπουλος: Ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις…


Του Γ. Γ.

Ο πολιτικός γυρολόγος και αγαπημένος των τηλεοπτικών σταθμών της διαπλοκής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος, δεν αφήνει μέρα που να μην παρουσιαστεί στα κανάλια και να μας κάνει μαθήματα άκρατου πολιτικαντισμού που μπροστά του και ο Μαυλογιαλούρος θα ένιωθε σαν πρωτάκι σε νηπιαγωγείο.

Χτες παρουσιάστηκε στην οθόνη του Mega για να αναφερθεί στο νέο μνημόνιο που υπογράφει η κυβέρνηση με τους λεγόμενους «εταίρους» και να  μας πει ότι «το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αποδεχθεί ποτέ κυβέρνηση», και να συμπληρώσει ότι ο ίδιος θα το υπερψηφίσει στην βουλή γιατί «αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μη γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα»!

Και ενώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά παραδιδόμενη σε τέτοιες «βαθυστόχαστες» πολιτικές εκτιμήσεις, έρχεται πάλι σήμερα ο Μητρόπουλος, από την τηλεόραση του Αλαφούζου και μας αποτελειώνει.

Αφού επαναλαμβάνει όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει από στελέχη της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση» πιθανόν να φοβάται ότι θα χάσει την βουλευτική του αργομισθία μια και οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ενθουσιασμένοι με τις καθημερινές περατζάδες του στα ΜΜΕ- προτείνει στον Α. Τσίπρα να γίνει υπό την πρωθυπουργία του –προφανώς απ’ την υπάρχουσα βουλή- «μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε». (Αυτό το σενάριο έχει διοχετευθεί και σαν άποψη του Σόιμπλε).

Και συνεχίζει το αφήγημά του ο Πασοκογενής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας... Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου».
Παραδέχεται έμμεσα, δηλαδή, ότι μέχρι τώρα η κυβέρνησή του εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική προκαλώντας δεινά για τα λαϊκά στρώματα, και συνεχίζει αναφερόμενος στο νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση την οποία στηρίζει: «Πρόκειται για το πιο ακραίο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ότι πιο σφοδρό για κυρίαρχο κράτος. Στη διαπραγμάτευση έγιναν λάθη, πήγαμε χωρίς σχέδιο απέναντι στο πιο σκληρό καρτέλ διαπραγμάτευσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένα κράτος.».

Γινόμενος δε ποιο συγκεκριμένος ο Μητρόπουλος και αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα και στον τρόπο που διαμορφώνεται μας λέει: «Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία.Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί».

Και παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος επαναλαμβάνει όταν το νέο μνημόνιο ρθεί στην βουλή ο ίδιος θα το υπερψηφίσει «για να σωθεί η χώρα και ο λαός».
Χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα; Απλώς ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις.


Aπό:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_31.html

One comment on “Α. Μητρόπουλος: Ποιο πολιτικάντης πεθαίνεις…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s