Αφελείς και παλιάνθρωποι…


Η κριτική που ασκείται, ή ακριβέστερα, όπως θα δούμε παρακάτω, η συντονισμένη πολεμική που εξαπολύεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από ιστολόγια που κάποτε τον στήριξαν εκτείνεται σ’ ένα φάσμα από τη καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ως αφελούς, μέχρι την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ως παλιανθρώπου. Με το «αφελής» να είναι στην πραγματικότητα μόνο μια συγκεκαλυμμένη εκδοχή του «παλιάνθρωπος», θα λέγαμε, πιο… εύσχημη.

Εξηγούμαι:

Ως «παλιάνθρωπος» καταγγέλλεται ο Αλέξης Τσίπρας, διότι δρούσε, λέει, εξαρχής βάσει προδοτικού σχεδίου κι εντέλει αποκαλύφθηκε, όταν αποδέχθηκε μια συμφωνία που ο ίδιος κάποτε αναθεμάτιζε.

Ως «αφελής», και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπή, καταγγέλεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επανειλημμένα επέδειξε ευπιστία σε δεσμεύσεις, τις οποίες τελικά δεν τήρησαν απέναντί του οι δανειστές (και άλλοι…), με αποτέλεσμα, και πάλι, να αποδεχθεί μια συμφωνία που κάποτε αναθεμάτιζε.

Αφελής ή παλιάνθρωπος, μονά-ζυγά… διαλέγεις και παίρνεις.

Επειδή όμως ένας άνθρωπος, όσο ευαπάτητος και αν είναι, δεν στέκει, εδώ που τα λέμε, να είναι τόσο ασυγχώρητα αφελής, δεν μπορεί παρά, κατ’ επέκταση, και ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι δα τόσο αφελής. Κι έτσι, δεν είναι παρά απλώς ένας παλιάνθρωπος που μόνο κρύβεται καλά πίσω από τη δήθεν αφέλειά του.

Αφελής ή παλιάνθρωπος, μονα-ζυγά… μονόζυγα.

Από το πλάι, το σκηνικό της πολεμικής διακοσμείται και με μια συμπληρωματική φημολογία, τάχα ανώδυνη: Ότι, λ.χ., ο Αλέξης Τσίπρας κυριεύεται κάθε τόσο από κρίσεις πανικού, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος για όσους τον ξέρουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταλλαχθεί κι έχει γίνει ένα πολιτικό ζόμπι (με τα κατάλληλα ενσταντανέ από γκριμάτσες να συνοδεύουν το σχετικό κείμενο), ότι ο Αλέξης Τσίπρας το ένα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας το άλλο, και πάει λέγοντας…

Όλα τούτα σταθερά δε και συστηματικά με τον Αλέξη Τσίπρα στο στόχαστρο! Ούτε Σόιμπλε στο κάδρο, ούτε Μέρκελ, ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος, ούτε Φώφη, ούτε Θεοδωράκης, ούτε Στουρνάρας, κανείς! Σχεδόν αποκλειστικά πάντα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ψυχικό ράκος ο κόσμος, επόμενο είναι, σκέφτηκα. Μέχρι που είδα αυτό:

Αυτό δεν είναι αντίδραση ψυχικού ράκους. Αυτό είναι έμπειρος και ψυχρός πολιτικός υπολογισμός, δολοφονία χαρακτήρα, στρατηγική ξεπαστρέματος του Αλέξη Τσίπρα. Δίνει γραμμή να τον   α π ο δ ο μ ή σ ο υ μ ε !   Ή μάλλον όχι, δεν δίνει γραμμή. Προδίδει τη γραμμή!

Άρα υπάρχει σχέδιο. Συγκεκριμένο σχέδιο. Σχέδιο αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα.

Σχέδιο σημαίνει άνθρωποι που είναι μέρος του σχεδίου, που υπάρχουν πίσω από το σχέδιο και που έχουν να ωφεληθούν, εδώ και αλλαχού. Σχέδιο σημαίνει άνθρωποι που εκπονούν το σχέδιο. Άνθρωποι που οργανώνουν. Άνθρωποι που ορίζουν φάσεις, κλίμακα κι ένταση. Άνθρωποι που αναθέτουν ρόλους και μοιράζουν δουλειά. Εντολοδόχοι που αναλαμβάνουν κι εκτελούν. Και στη διάθεσή τους ένα ψυχικά ευάλωτο, δεκτικό ακροατήριο.

Γιατί σχέδιο αποδόμησης συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα; Μα, επειδή είναι λαοπρόβλητος. Και αυτού του είδους το πολιτικό κεφάλαιο δεν παλεύεται με τρόπο άλλο από την αποδόμηση.

Μπας και βλέπω σχέδιο εκεί που δεν υπάρχει; Λέτε;

Μα, δεν το σκέφτηκα μόνος μου ότι υπάρχει σχέδιο. Με ξύπνησαν εκείνοι που πριν από μένα ξέρουν από σχέδια, και πρώτοι εντόπισαν σχέδιο πίσω από τα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτοί τώρα, με τη σειρά τους, είναι ελόγου τους αφελείς που εξαπατήθηκαν ή παλιάνθρωποι; Εδώ σε θέλω… κάβουρα!


Από:

http://sotosblog.com/2015/07/29/

9 comments on “Αφελείς και παλιάνθρωποι…

 1. Ο/Η brain teaser λέει:

  Αν ο κόσμος μάθει να ψηφίζει συνειδητά για την τύχη του και όχι για ατομικό συμφέρον ή κυρίως για να διώξει έναν άλλον, ίσως δούμε καλύτερους κυβερνήτες. Και αυτό όμως είναι σχετικό γιατι
  ο κόσμος δεν ξέρει τί συμφωνίες γίνονται πίσω απο την πλάτη του για να πετύχει κάποιο σχέδιο
  με υπογραφή εντολέων. Αποτέλεσμα, όταν αλλάξουν οι εντολές, να μένουν ηττημένοι πολίτες και αξιοθρήνητοι κυβερνώντες. Αυτά είναι τα χα(ϊκά)λια μας.

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Αναπαράγετε έναν απίστευτο… παρανοϊκο βλάκα (αυτόν που έχει το sotosblog) ο οποίος εκτός από βλάκας είναι ΚΑΙ θρασύδειλος ΚΑΙ ψεύτης διότι δεν αναφέρει ευθέως ότι… όλος ο βόθρος που εξαπολύει κατά του (ανύπαρκτου) «σχεδίου κατά του Τσίπρα» στην πραγματικότητα αφορά… ΕΜΕΝΑ και κανέναν άλλον !
  Διότι..
  ΕΓΩ έγραψα το «Αποδομήστε τον Αλέξη Τσίπρα ΤΩΡΑ» και επιμένω σ’ αυτό βάσει στοιχείων, ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ στοιχείων (που όποιος θέλει τα βρίσκει στους συνδέσμους και στις λεπτομερείς εξηγήσεις που παραθέτω στο μπλόγκ μου και στα βίντεο που φτιάχνω).

  Σε λίγο ο παρανοϊκός αυτός πανίβλακας θα μας πει και… πληρωμένους χαφιέδες, έτσι όπως πάει (πριν δει… κάνα γιατρό). Κι αυτό ΧΩΡΙΣ να λογαριάσει ότι (ως δια μαγείας?!) την οξύτατη κριτική μου στον Τσίπρα την ξεκίνησα ΜΕΤΑ τις πρώτες σοβαρές κωλοτούμπες και τεράστια φάουλ (αρχής γενομένης με την ελεεινή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη). ΠΡΙΝ την 20ή Φλεβάρη προωθούσα συνεχώς θετικά τον Τσίπρα και γενικά τον ΣΥΡΙΖΑ. ΠΩΣ εξηγείται αυτό?….

  Ενυουαίη…

  Ο Τσίπρας αποδομείται από μόνος του. Από τις μαλακίες και τις ψευτιές του. Εγώ απλώς διασκεδάζω μαζί του, τις περισσότερες φορές. Ομως δεν διασκεδαζω καθόλου με το φονικό νέο μνημόνιο…

 3. Ο/Η Omadeon λέει:

  Είχα ανεβάσει ένα βίντεο στις 27-7-2015 με αρχικό τίτλο «Αποδομήστε τον Τσίπρα ΤΩΡΑ», αλλά μετά από λίγες μέρες άλλαξα τον τίτλο σε «Αποδομήστε τον Αλέξη Τσίπρα ΤΩΡΑ».

  Το άρθρο του sotosblog βγήκε στο διαδίκτυο στις 29-7 (δύο μέρες μετά, δηλαδή όταν ο τίτλος του δικού μου βίντεο ήταν ακόμη αυτός που αναφέρει)…
  …και ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να αναφερθεί ΕΥΘΕΩΣ στην πηγή της παρανοϊκής μυθοπλασίας του (εμένα), διότι προφανώς ξέρει ότι τότε θα ήταν πιο εύκολο να καταρριφθεί.

  Ορίστε και εκείνο το βίντεό μου, που προκάλεσε την… παρανοϊκή έκρηξη για [δήθεν] «συνωμοσία κατά του Τσίπρα» στο sotosblog:

  • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

   Omadeon! φίλε Γιώργο εμείς δεν χρωστάμε καμμιά εξήγηση
   σε κανέναν, η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά
   ανέβαζα τακτικά όποιο άρθρο του Σώτου.
   Όπως έχω ανεβάσει και δικά σου,τώρα για αυτά που γράφεις
   εσύ ξέρεις, τι να πω; δεν έχω λόγο.
   Ετούτο το ιστολόγιο κλείνει προς τα αριστερά όχι όμως κομματικά,
   όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ; η ελπίδα ήταν ότι έστω και το ένα δέκατο
   από αυτά που υπόσχονταν; κάτι θα ήταν κι αυτό.
   Απογοήτευση…. ούτε μια ελπίδα για να πεθάνει τελευταία
   δεν μας έμεινε.
   Νάσαι καλά.

   • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

    Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λόγια του…εδώ μέσα υπάρχει ελευθερία λόγου όπως το Ελληνικό Σύνταγμα ορίζει…ο Α.Τσίπρας έχει απογοητεύσει τον κόσμο της πραγματικής Αριστεράς… ας τον ψηφίσουν πλέον όλοι οι μνημονιακοι και να πάρουν όλοι μαζί, το τονίζω, ένα 35-40%…και να δούμε εμείς οι άλλοι που δεν γουσταρουμε μνημονια πως θα προχωρήσουμε…
    Γιατί θα προχωρήσουμε…σίγουρα.
    Χαιρετω

    • Ο/Η Kimwn λέει:

     Λες να στηρίξει τσίπρα και ο σαμαράς με τον μεϊμαράκη ????

     Ω καιροί, ω (ΣΤ)ήθη …

     Καλό χεινόπωρο …

     • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

      εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά…
      θα έχουμε σασπένς…μεγάλο σασπένς…
      κάποτε έγραφα ότι ο Λαπαβίτσας θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…
      κάτσε και θα δείς…
      χαιρετώ

      • Ο/Η Kimwn λέει:

       Και να βγουν τα κάστανα από την φωτιά είναι πια καμμένα (και ψεκασμένα)…
       Δες τι γίνεται από Κίνα μεριά, οικονομικό τσουνάμι, να δω πως θα γλυτώσουν…

       Και ΞΑΝΑθυμίζω τον όλυ ρεν – Γκαλό μας γκουράγκιο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s