Η κομπραδόρικη παρασιτική αστική τάξη .. σε αριθμούς (Βίντεο)


Η κομπραδόρικη παρασιτική αστική τάξη –που θα έλεγε και ο Νίκος Ζαχαριάδης- μέσα από τους αριθμούς που παρέθεσε σήμερα στην βουλή ο υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.
Φυσικά δεν μπορεί να μιλάμε για αποκαλύψεις  «βόμβες» -όπως τιτλοφορείται το βίντεο που παραθέτουμε -αφού οι μίζες και η διαφθορά είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού.

Ουτε λίγο ούτε πολύ ακούσαμε ότι τίποτα σ’ αυτό το κράτος δεν γίνεται χωρίς μίζα και μάλιστα μας παρουσίασε και στον σχετικό «τιμοκατάλογο».
Μάθαμε λοιπόν από τον υπουργό ότι οι μίζες στο υπουργείο Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ήταν 4%, θεσμοθετημένο (!!!), ενώ όλες οι συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου είχαν μια μίζα που κυμαινόταν μεταξύ 2-2,5% , αλλά το μεγάλο πάρτι γινόταν στα νοσοκομεία όπου η μίζα έφτανε όπως είπε ο Νικολούδης μέχρι 23% (!!!).
Μιλάμε για μίζες δισεκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν κλέψει απ’ τα λαϊκά στρώματα τα λαμόγια του αστικού καθεστώτος.Ετσι κι αλλιώς καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας. Αυτό το καθεστώς δεν εκσυγχρονίζεται αλλά μόνο ανατρέπετε. Ακόμα δηλαδή και να υπήρχε τρόπος –που δεν υπάρχει-  να εξαλειφτούν όλοι οι μιζαδόροι   ένα σύστημα, που έχει για προμετωπίδα του την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», πάλι θα γεννούσε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.

Από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s