Όλα οδεύουν προς επιστροφή στη δραχμή


του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Mε τη νοοτροπία του κλεφτοκοτά και χωρίς παραγωγή η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μέσα ούτε έξω απο την ΕΕ.

Μη νομίζετε ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα λύσει τα πάντα αν δεν έχει υπάρξει προεργασία.


Πράγματι,

 1. Στα ταμεία δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν επι πολύ οι συντάξεις.
 2. Οι “Ελληνικές” τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει. Οι καταθέσεις έχουν απο χρόνια φαγωθεί. Το ΤΧΣ αδειάζει.
 3. H ιδιωτική ασφάλιση είναι με άδεια ταμεία.
 4. Οι Γερμανικές τράπεζες έχουν ξεπλυθεί.
 5. Oι ολιγάρχες έχουν ήδη μαζέψει τα λεφτά τους (δις ευρώ) και τα έβγαλαν έξω.
 6. Ανεβαίνουν οι μισθοί σύμφωνα με τις αναγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να αντιστοιχούν στην διαρκή υποτίμηση του ευρώ.
 7. Φόροι δεν εισπράττονται.
 8. Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν τα 10 δις ευρώ φόρους το χρόνο που τους αναλογούν.
 9. Δεν δανείζει κανείς τη χώρα πλήν Ρωσίας και BRICS (και λίγα).
 10. Στη κυβέρνηση ήδη μιλούν για λιτότητα (φτώχεια).
 11. Οι πωλήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ σταμάτησαν (δεν απέδιδε).
 12. ΟΔΔΗΧ και ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν σε Αμερικανικά χέρια.
 13. Υπάρχει ανεξήγητη αργοπορία στις συζητήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με την Ευρωζώνη.
 14. Οι τόκοι και τα δάνεια της Ελλάδας πρέπει να αποπληρωθούν.
 15. Να υποχωρήσει η Γερμανία μετά την υποτίμηση του ευρώ κατά 25% είναι χλωμό. Ο Σόιμπλε θα πρέπει να πάρει τη Μέρκελ στη πλάτη και να πάνε στον Άρη…
 16. Tο πρόγραμμα μιας συμφωνίας με το Eurogroup έπρεπε να ήταν έτοιμο ήδη απο το ΣΥΡΙΖΑ.
 17. Όρεξη για δουλειά και παραγωγή καμμία. Συζήτηση μόνο για δάνεια, κοινωφελή έργα και άχρηστα αντιπαραγωγικά έργα που έκαναν το 5% των Ελλήνων πλουσιότερους.

Μια χρεοκοπία, μια έξοδος απο την ΕΕ και μια επιστροφή στη δραχμή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα της παραπάνω πρόσθεσης των “συμπτωμάτων”.

Εννοείται ότι πρίν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα υπάρξει σχετική προετοιμασία απο τα ΜΜΕ (σαν αυτές τύπου Αυριανής, “τους σκίσαμε”, “μας φοβήθηκαν” και άλλες βλακείες για διανοητικά καθυστερημένα). Παράλληλα αναμένεται ένα δημοψήφισμα, που έτσι και αλλοιώς χρειάζεται σαν τελευταίο μέτρο πίεσης ή σαν σήμα επιστροφής στη δραχμή.

H Lazard πάλι στο υπ. Οικονομικών αλλά για άλλο σκοπό

Σύμφωνα με απόφαση Βαρουφάκη η Lazard του ΓΑΠ ξαναπροσλαμβάνεται απο το υπ. Οικονομικών ως σύμβουλος επι των δημοσιονομικών και της διαχείρησης του χρέους. Αυτό δεν φαίνεται να έχει να κάνει τόσο με ένα νέο PSI όσο με μια χρεοκοπία και μια επιστροφή στη δραχμή.

Μια χρεοκοπία θα ευνοήσει τους ολιγάρχες που κατέχουν το 90% των κόκκινων δανείων.

Mε μια χρεοκοπία δεν θα δώσουν δεκάρα.

Νέο Μνημόνιο σημαίνει παράταση ζωής στο πεθαμένο

Η πολιτική ανικανότητα, οι κλεψιές των πολιτικών και των φίλων τους, τα κόκκινα δάνεια στους ολιγάρχες, η φορολογική και νομική προστασία των ολιγαρχών, η έλλειψη παραγωγής, η προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα λάθη όλων όσων πέρασαν απο τη καρέκλα του Πρωθυπουργού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας θα είναι τελικά ο Πρωθυπουργός της Δραχμής (της Πεντάρας) εκτός αν βρεί δικαιολογία με μια σεμνή υποχώρηση να υπογράψει έναν νέο μνημόνιο και να δεσμεύσει την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια (Η Κωλοτούμπα, Της Κωλοτούμπας, Το καρότο, Ώ Κωλοτούμπα, Για το Μπο…)

Θα πάνε πολλοί στο τέλος στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κλέφτης, ο ψεύτης και ο προδότης δεν έχει χρώμα.

ΥΓ. John μέ ένα “v” είναι οι τουαλέτες. Να μαθαίνετε και Αγγλικά.

http://zcode-gr.blogspot.gr/

19 comments on “Όλα οδεύουν προς επιστροφή στη δραχμή

 1. Ο/Η brain teaser λέει:

  Πολύ καλό άρθρο Αμετ φίλε, μπράβο. Ο καθηγητής Ζουγανέλης θεωρείται ένα απο τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας αν και δεν ζεί εδώ αφου η Ελλάδα, εμείς δηλαδή, τρώει συνήθως τα παιδιά της. Οι παρεμβάσεις του είναι εξαιρετικές, να βάζεις συχνά άρθρα του.

  • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

   Aδερφέ, φιλικά.
   Εντελώς φιλικά.
   Χωρίς παρεξήγηση δηλαδή.
   Όταν ακούς και διαβάζεις ανθρώπους που «τα ξέρουν όλα, για όλους, επί πάντα, για πάντα, παντού, σε όλον τον Γαλαξία» και επαίρονται γι΄αυτό, μείνε επιφυλακτικός.Πολύ.
   Φιλικά το λέω.

 2. Ο/Η Φυσιοκρατούμενος λέει:

  Δεν νοείται χρεωκοπία της Ελλάδας χωρίς την χρεωκοπία των Ελλήνων.
  Οι έχοντες και κατέχοντες κατά την αξία από πάνω προς τα κάτω.
  Το χρήμα στο εξωτερικό.
  Οι «κρυφοί» λογαριασμοί.
  Επομένως το ποιοι θα δώσουν και ποιοι όχι δεκάρα, είναι θέμα πολιτικής διαβούλευσης με τους δανειστές.
  Τουλάχιστον θα μάθουμε σε τι λούμπα έχουμε πέσει για να μη επαίρονται μερικοί για τις ευρωεπιλογές.
  Πενέστεροι και πολύ σοφώτεροι, πολύ καλό ντήλ.

 3. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Φίλε Αμετανόητε

  Μακάρι να ξυπνήσει ο ευρωπαϊκός νότος.
  Επιστροφή λοιπόν στα εθνικά νομίσματα και …….
  ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες που πλήττονται από αυτή τη μαφιόζικη πολιτική.

  Το άρθρο εξαιρετικό !

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Ξέρεις Κρίτων είχα υποστηρίξει την http://www.elegr.gr/ από τη πρώτη στιγμή.
   Είχα πάει και στο συνέδριο που είχε κάνει η Σακοράφα στη Νομική…
   Νομίζω ότι είναι μία καλή αρχή.
   Και νομίζω ότι θα γίνει…κι εκεί κάποιοι θα κλάψουν «μανούλες»…

   ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ…
   Ποιοί τα τσέπωναν ?
   Καλημέρα

 4. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Οι ΗΠΑ του χρέους των 20 τρις, που ελέγχονται από το εβραϊκό λόμπυ έχουν το «ελεύθερο» μέσω της ιδιωτικής FED να κόβουνε πολύχρωμο χαρτάκι και να το … εξάγουνε, εξάγοντας όμως και την οικονομική τους κρίση …

  Έτσι παίρνει ρευστό και η «κραταιά» γερμανία …

  Το χρήμα θέλουνε να το «εξάγουνε», είπαμε έτσι εξάγουνε και την κρίση τους και ανάγκάζουνε τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να δανειστούνε ρευστό, υποθηκεύοντας όμως την δημόσια περιουσία και την ιδιωτική τους, με όργανο το … ΔΝΤ..

  οι συμμορίτες σιωνοαμερικανογερμανοναζί έχουνε την τράπουλα σημαδεμένη ….. δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς ..

  Η γερμανία είναι το δεκανίκι των ΓΗΠΑ, διότι έτσι μεταφέρουνε το οικονομικό τους πρόβλημα και αυτή που γεμίζουν τις τσέπες τους και πίνουν το αίμα των λαών είναι οι τραπεζιτοτοκογλύφοι.

 5. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

  Aπορία τρελλού.Δεν θέλω παρεξηγήσεις.
  Ξέρουμε, ζούμε,οτι «παράγοντες»(αδιαφορώ ποιοι είναι, τελείως) έχουν σχέδιο διαχείρισης, πίεσης και τελικά ακόμα και «υπερπίεσης» με πολλούς και διαφόρους τρόπους, για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν: Έλεγχο.Μέχρι και του αέρα που αναπνέουμε.
  Πλήρη έλεγχο.Είτε όλης της χώρας, είτε όλου του πληθυσμού, είτε όλης της Ευρώπης, είτε όλου του κόσμου.Αν νομίζει κανείς ότι δεν υπάρχει τέτοια προσπάθεια, σταματάει να διαβάζει εδώ.Δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες, είναι πολύ απλές.Οι μπήξε, οι δείξε,οι από πάνω, οι από κάτω, οι πλαγίως, αυτοί με τα χρυσά μαλλιά, εκείνοι με το μαύρα μάτια. διάφοροι «-ισμοί».
  Απορία δική μου δεν είναι αν υπάρχει σχέδιο, ας πούμε αντίστασης ή προσαρμογής ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
  Είμαι βεβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε σε σύνολο ούτε αποσπασματικά.Για τον απλούστατο λόγο ότι οι «παράγοντες» δεν είναι ένας, είναι πολλοί και με διαφορετικές προτεραιότητες, άρα και μερικές που είναι αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ τους.Όχι.
  Απορία δική μου είναι άλλη….
  Νομίζει κανείς ότι οτιδήποτε αυτής της κλίμακας παρέμβασης, μπορεί να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε, όπου, όποτε, «συμβατικά»;
  Δηλαδή με μεθόδους και εργαλεία που γνωρίζουν όλοι να χρησιμοποιούν;
  Και οι μεν και οι δε;
  Αλήθεια τώρα.Δεν αστειεύομαι.Ούτε πλάκα κάνω.Είναι ποτέ δυνατόν;
  Ανθυπομειδιώ.

  • Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

   Σήμερα διάβασα και αυτό

   Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας και τον λαό.

   Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 7, 2015

   greek revolution

   Αγαπητέ πρωθυπουργέ, κ. Αλέξη Τσίπρα,

   Ελληνικέ λαέ,

   Νοιώθοντας τον επιθανάτιο ρόγχο ο οποίος με πλησιάζει , εξασθενημένος σωματικά απο την άνιση μάχη με τον καρκίνο αλλά με το κεφάλι ψηλά αναμένω σύντομα το τέλος του βίου μου τον οποίο ουσιαστικά ανάλωσα για να στηρίξω το αμείλικτο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό το σύστημα το οποίο ομοιάζει με ατμοκίνητο τρένο το οποίο τροφοδοτεί την μηχανή του με ανθρώπινες ψυχές, κουβαλώντας στα αριστοκρατικά βαγόνια του τους καταπιεστές των λαών, τους οικονομικούς ολιγάρχες και ιμπεριαλιστές.

   Η χώρα μας, η Ελλάδα μας αυτές τις ιστορικές στιγμές καλείται απο την ιστορία να διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στις καταιγιστικές εξελίξεις και να δικαιωθεί ιστορικά. Εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα και ειδικότερα στην Ευρώπη, την Δημοκρατία καθορίζοντας την ως μοντέλο για την διακυβέρνηση των εθνών με…

   πυλώνες την ισονομία, την ισοτιμία, το δίκαιο, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ηθική, τον δίκαιο καταμερισμό του παραγόμενου πλούτου, τη αξιοπρέπεια του ατόμου-πολίτη και εμείς θα πρέπει να διαφωτίσουμε με γενναιότητα τις νέες αρχές οι οποίες θα καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα.

   Η απάντηση στις απειλές των γερμανών και διεθνών τρωκτικών θα πρέπει να είναι ενα τρανταχτό ΟΧΙ και η προσφυγή άμεσα σε δημοψήφισμα για να καταλάβουν οτι η σημερινή κυβέρνηση έχει την αμέριστη συμπαράσταση ενός ολόκληρου λαού.

   Ολοι οι Ελληνες πλέον νοιώθουν αδελφωμένοι και παρά την οικονομική ασφυξία ένα χαμόγελο διαφαίνεται στα χείλη τους. Παραμερίσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές και μια συγκινητική ατμόσφαιρα διαπνέει την Ελλάδα απο άκρου εις άκρον. Ειναι πρωτοφανής η πατριωτική συσπείρωση του Ελληνικού λαού και ιστορικά μοναδική.

   Αγαπητέ Πρωθυπουργέ έχεις τώρα ισχυρότατη εντολή, σχεδόν διπλάσια απο το εκλογικό αποτέλεσμα να υπερασπιστείς το δικαίωμά μας να καθορίζουμε εμείς την πορεία μας και όχι να αποτελούμε γερμανικό προτεκτοράτο. Εμείς σεβόμαστε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. αλλά οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις τους στον νέο γερμανικό ιμπεριαλισμό όχι.

   Μας απειλούν δείχνοντάς μας την πόρτα. Στο Eurogroup χτύπα το χέρι στο τραπέζι λέγοντάς τους ότι ο Ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ στις απαιτήσεις του και αποχώρησε κλείνοντας ΕΣΥ την πόρτα. Πές τους οτι δεν επιθυμούμε την παραμονήμας στο ευρώ (ας τυπώσουν νέα χαρτονομίσματα με την απαίτηση να μην αναγράφεται στο ευρώ η αναγραφή τους στα Ελληνικά) και την Ε.Ε.

   Είμαστε έτοιμοι να ματώσουμε, αλλά θα ξαναγεννηθούμε υπερήφανα απο την τέφρα μας με τον ιδρώτα μας και την αξιoπρέπειά μας.

   Και εσύ λαέ διατράνωσε την πίστη σου σε αυτό το νέο ραντεβού με την ιστορία.

   Με ένα κερί και μιά Ελληνική σημαία ας κατεβούμε σήμερα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας, καθημερινά έως τις 12/2 για να διατρανώσουμε την απόφασή μας, για την τιμή μας, το μέλον των παιδιών μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για να διαφεντέψουμε εμείς την χώρα μας και τον παραγόμενο πλούτο της.

   Οι αφόρητοι σωματικοί μου πόνοι δεν είναι τίποτα μπροστά στον τρομερό ψυχικό πόνο για την πατρίδα μας. Δεν θέλω να ξεψυχήσω με ένα δάκρυ,

   αλλά με ένα χαμόγελο να αποχαιρετήσω την ζωή και την πατρίδα μου.

   Προσωπικά επάλεψα με τον Χάροντα στα μαρμαρένια αλώνια και ψυχομαχώ αλλά θα αντέξω να δώ την πατρίδα μου ελεύθερη και κυρίαρχη.

   Κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό σου η Ελλάδα αυτές τις στιγμές προσβλέπει τον ελευθερωτή της. Μην υποχωρήσεις. Η ιστορία θα σε δικαιώσει.

   Ιωάννης Φιλίππου

   κάποια στιγμή παίρνουν ……….. ανάποδες και οι λαοί ………..

   που αν είναι Αποφασισμένοι, ΙΣΩΣ ………. να μπορούν και να φτιάξουν ηγέτες …..

   Ο ελληνικός λαός έχει πολεμήσει οχι λίγες φορές ………….

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Βράχος: Νομίζει κανείς ότι οτιδήποτε αυτής της κλίμακας παρέμβασης, μπορεί να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε, όπου, όποτε, «συμβατικά»;

   Απάντηση: ‘Οχι.Οι λύσεις θα είναι «αντισυμβατικές».Ριζοσπαστικές.Και αυτό, αυτοί που απειλούν τη χώρα μας μαζί με την ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ το υποψιάζονται.
   Αλλά δεν φαντάζονται την έκταση του Λαϊκού Κινήματος και της Αντίστασης που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
   Είδαν μόνο την αρχή.

   • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

    Σωστό.Όχι.
    Τίποτα λογικό δεν πρόκειται να αποδώσει και η σταθερότητα είναι στην πραγματικότητα βούρκος λάσπης.
    Φαντασία.

    Κοίτα τώρα πως δουλεύει μια προβοκάτσια….

    Ελπίζεις Αμετανόητε;

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Δεν υπάρχουν απορίες και διλήμματα Βράχε (ούτε τριλήμματα και τετραλύματα)…

   Ο καβγάς δεν είναι για το πάπλωμα αλλά για το ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΓΩΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

   Και απλά θέλουν να το αρπάξουν ΤΖΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΠΑ . Τελεία (του γκλέτσου)…

 6. Ο/Η ΚΡΙΤΩΝ λέει:

  Όταν κάποιος πάει στο μέτωπο να πολεμήσει, ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να . μην ξαναγυρίσει ποτέ ..
  Αυτός λοιπόν που πάει να πολεμήσει είναι αποφασισμένος να θυσιάσει τον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς καμμία εξαργύρωση ..
  Πάει να πολεμήσει για την Πατρίδα Του και είναι έτοιμος και Αποφασισμένος να θυσιασθεί για τους άλλους.

  Εμείς θα θέλαμε πολύ και θα αισθανόμασταν περήφανοι να δούμε τους πολιτικούς μας ηγέτες να ορθώνουν το παράστημά τους.

  Εδώ όμως τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα.
  Εμείς είμαστε έτοιμοι, ο καθένας από εμάς να επωμισθεί τις ευθύνες και τις πιθανές συνέπειες που του αναλογεί, στην περίπτωση της αποτυχίας?

  Στον πόλεμο πάει ο άλλος Αποφασισμένος να θυσιάσει τον εαυτό του και ξέρει ότι πιθανότατα ο ίδιος δεν έχει αύριο.
  Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διακινδυνεύσουμε ?

  Έχομε λοιπόν σημαντικές πιθανότητες να νοιώσουμε περήφανοι και θα «φτιάξουμε» σωστούς Ηγέτες από την στιγμή που είμαστε Αποφασισμένοι και Εμείς να διακινδυνεύσουμε το κάτι τίς μας σαν λαός και να μην φοβόμαστε μήπως χάσουμε την βολή μας ..

  ΥΓ. Κάποτε ένα πασίγνωστο και υποκριτικό τομάρι είχε πεί ότι «οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες» ….
  ΟΜΩΣ
  Οι Έλληνες είναι ο λαός που ξέρει από Μαραθώνες, Σαλαμίνες και ξέρει να φυλάει Θερμοπύλες …

  Θα δούμε λοιπόν, τι επιφυλάσει το επόμενο ραντεβού με την ιστορία …..

 7. Ο/Η Φυσιοκρατούμενος λέει:

  Απάντηση στον Βράχο (κατά την εμήν πτωχήν εκδοχήν και μάλλον συνηχούσα, κατά πως αντιλαμβάνομαι από το άρωμα της ερώτησης ).
  Κανείς μικρός δεν «βρυχάται» εάν δεν έχει όπισθεν ευρισκόμενο έναν πραγματικό λέοντα.
  Μπορεί να είμαστε (επίκαιρα) ένα υπομόχλιο σημαντικότατων αλλαγών σε παγκόσμιο κλίμακα.
  Οι τεχνολογικές συνθήκες επιτρέπουν αυτό το άλμα (απολύτως πλαστικό χρήμα και καταγραφή των πάντων… και όταν λέμε των πάντων, εννοούμε των πάντων, όσονούπω παρουσιαζόμενο).
  Δεν το… επιτρέπουν βεβαίως οι αδράνειες αιώνων, ιδίως για τους πρεσβυτέρους που πατάνε σε δυο βάρκες.
  Η βαθύτατη και αιφνίδια κρίση αυτόν τον σκοπό έχει, την άσμενη αποδοχή των άνωθεν από μηχανής λύσεων.
  Ίσως όμως εκτυλίσσεται και ένα άλλο σενάριο, του χρήσιμου ηλιθίου, δεν είναι η πρώτη φορά, είτε εδώ (Ιωαννίδης), είτε αλλού.
  Τίποτε δεν γίνεται χωρίς σενάριο, χορογραφία, όταν υπάρχουν οι προυποθέσεις, αξίωμα.
  Ζούμε με τα σωληνάκια του συστήματος και φιλοσοφούμεν μετ’ ευτελείας κλπ, κλπ;
  Ίσως ήλθε η ώρα των αυτοδιοικητικών (όσοι πιστοί και… «αναρχορρεπείς»), ακόμη και για μεγάλους συνεταιρισμούς, δυνατόν και για… φαλανστήρια (προς ελαχίστους).

 8. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

  Διαφωνώ για την «χορογραφία» και έχω τεράστιο πρόβλημα κατανόησης και αποδοχής του λεγόμενου «πεπρωμένου».
  Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει χορογραφία, απλώς απορρίπτω εντελώς το ότι υπάρχει ανθρώπινο κατασκεύασμα δίχως λάθος(νόμος), που μπορεί να επιφέρει κουτρουβάλιασμα χορευτών και απόλυση υπεύθυνου χορογραφίας και σκηνοθέτη.
  Πρέπει να πάψουμε να είμαστε απλώς ηλίθιοι, γιατί και για το «χρήσιμοι» έχω ενστάσεις.Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
  Η τεχνολογία είναι σαν το μαχαίρι, όπως όλα τα εργαλεία.Αν το χρησιμοποιείς για να κόβεις ψωμί βοηθάει,αν όχι, καθόλου.Έχει να κάνει με την «ηθική» των εργαλείων.Παιδεία.
  Αυτό που έχει επιβάλλει η «κρίση» και γι΄αυτο είμαι έξαλλος, σε κατάσταση ημιπαράνοιας, με κάκιστη πρόγνωση, είναι το γεγονός ότι επιβλήθηκε στον γενικό πληθυσμό η άποψη «είσαι μικρός, ασήμαντος, μην αντιστέκεσαι, είναι μάταιο, θα σε διαλύσουν».
  Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μικρή.
  Ούτε καν στα λάθη της.Ακόμα κι αυτά είναι τερατώδη.Και χωρίς απαραίτητα να έχει λέοντες από πίσω ή στο πλευρό της.
  Δεν χρειαζόμαστε τίποτα για να προσθέσουμε το Χάος στις εξισώσεις και να παν οι εξισώσεις δουλειά τους.
  Το εφεύραμε….Είναι διασκεδαστικό.Απειλούνται με Χάος, οι καλύτεροι εργάτες του.
  Τόσο «μικρούς» αντιπάλους έχουμε, αγαπητε…
  Αστείο.

 9. Ο/Η Φυσιοκρατούμενος λέει:

  Ο κόσμος είναι μια τεράστια επιχείρηση, εδώ και πολλά χρόνια, από την στιγμή που υπήρξαν εμπορικές συναλλαγές.
  Το μάτι του… έμπορα, όπως και στα μικρά πράγματα, προβλέπει, δημιουργεί προυποθέσεις, τοποθετείται με ανθρώπους.
  Στόχος να πουλάει κάτι που αγοράζει 1, εί δυνατόν 10.
  Γνωρίζοντας πως εσύ δεν έχεις τους αντίστοιχους μηχανισμούς να πουλάς, τόσο δυνατά, γιατί να συνεχίζει να σου πουλάει;
  Κάτι έχεις προφανώς που σε αυτό αποσκοπεί.
  Ίσως το καλλίτερο οικόπεδο… η χορογραφία με τους χορευτές, στα καθ’ ημάς.

  Η μεγάλη τώρα παράσταση, πάλι το εμπόριο, πάλι οι έμποροι (πολλοί παίκτες πλέον)
  Όλος ο κόσμος δικτυωμένος, ψυχρός πόλεμος δεν υπάρχει, άπαντες κάτω από το ίδιο μπεζεστένι διαλαλούν την πραμάτια τους.
  Πιστεύω πως τα έχουν βρει απαξάπαντες (οι μεγάλοι παίκτες δηλ) μεταξύ τους.
  Τουλάχιστον τα όρια που θα φθάσει μια υπό έλεγχο «σύγκρουση»… η μεγάλη χορογραφία.

  Όχι, δενείναι «μηνυμα» υποστολής, «μικροί αντίπαλοι» ευρίσκονται εντός των τειχών, ιδίως.
  Γιαυτό και η Ελλάδα δεν συνέπιπτε ακριβώς με τους Έλληνες (το έχω ξαναγράψει εδώ νομίζω).
  Τελικά ποιος είναι μεγάλος… αυτός που δεν έχει ανάγκη αυτά που του προσφέρει ένας μικρός.
  Και ο μικρός προσφέρει μικρά πράγματα που επιθυμούν μικροί άνθρωποι.
  Η παιδεία στην οποία(και καλώς) αναφέρεσαι δεν αρκεί για το όλον.
  Γιατί μιλάμε για δημοκρατικό ισότιμο δικαίωμα.
  Πρέπει να έχει και την «πετριά» του ο άνθρωπος.
  Μόνο ένα σοφό σύστημα, με διαφορετικές εκδοχές επιλογών μπορεί να φτουρίσει.
  Δεν θα προλάβω να το δω.

 10. Ο/Η Kimwn λέει:

  Για σκεφτείτε και έναν φόρο 80%, επί των κεφαλαίων που φυγαδεύτηκαν νόμιμα και ηθικά από το 2009 και έπειτα εκτός χώρας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s