Αλέξη, βοήθησε να υπάρξει δικαιοσύνη…


Γράφει ο mitsos175

Είναι ολοφάνερο με ποιόν είναι η ΝΔ και το Ποτάμι στη σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης – τρόικας. Είναι φανερό στον οποιονδήποτε τώρα, ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν είναι τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων αλλά των ξένων τοκογλύφων. Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό Ποτάμι επιθυμούν πλήρη παράδοση και καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Είναι επίσης ολοφάνερο πως πάμε για πρώτη φορά σε σύγκρουση με όλα τα συμφέροντα που απομυζούν τον κόπο των μισθωτών και των συνταξιούχων είτε αυτά είναι ντόπια είτε ξένα. Το ερώτημα είναι αν η σύγκρουση θα είναι πραγματική ή μπλόφα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι επειδή τα συμφέροντα των Γερμανών επιβάλουν συμβιβασμό, ότι τελικά αυτός θα υπάρξει.

Την ίδια στιγμή όμως και οι Γερμανοί πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει κι ότι θα αναγκαστεί να συρθεί σε συμφωνία, που θα επιβάλλουν τους όρους τους. Στηρίζονται σε αυτό στις μετριοπαθείς προεκλογικές δηλώσεις και πιστεύουν, ότι αν μείνουν ανυποχώρητοι, η Ελλάδα θα γίνει το παράδειγμα, όπου ο ισχυρός θα επιβάλλει τη θέληση του για άλλη μια φορά χωρίς πραγματική μάχη.Το τι θα γίνει όμως δεν το γνωρίζω. Θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις. Η Γερμανία έχει μια «πέμπτη φάλαγγα» από ΜΜΕ και πολιτικούς που είναι του χεριού της. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση αυτοί πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Πολλοί από αυτούς είναι βρώμικοι μέχρι το μεδούλι και τόσο διεφθαρμένοι που θα τολμήσουν να σαμποτάρουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους.Χρειάζεται λοιπόν ταχύτατες και ακριβείς κινήσεις, ώστε να γίνει η κάθαρση της πολίτικης και της οικονομίας. Πως να πιστέψουν ότι εννοείς σοβαρά τα όσα λες, αν αφήσεις ανενόχλητους όσους έφεραν αυτή την κατάσταση, όσους έκλεψαν τα χρήματα των ταμείων, όσους λεηλάτησαν τις συντάξεις, τους μισθούς όσους έκαναν αυτή την καταστροφή;Κάποιοι θα πουν ότι είναι νωρίς. Λάθος! Είναι ήδη αργά, έπρεπε όλοι αυτοί που είναι φαύλοι να βρίσκονται στη φυλακή, ώστε να φανεί η αλήθεια. Πως όλη αυτή η λαίλαπα έγινε επειδή κάποιοι γέμισαν τις δικές τους κοιλιές με το δικό μας υστέρημα. Τα σκάνδαλα που χρήζουν διερεύνησης είναι άπειρα και κάθε μέρα που περνά κακουργήματα παραγράφονται. Ο κόσμος θέλει την τιμωρία των υπευθύνων.Κάποιοι θα πουν σωστά, ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του συστήματος. Είναι ασφαλώς! Όμως το σύστημα έχει εκφραστές, έχει εκπροσώπους. Για να πληγεί καίρια θα πρέπει να υπάρξει αληθινή απονομή δικαιοσύνης, μια κίνηση σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο λοιπόν είναι όχι αν θα επέλθει ρήξη με τη Γερμανία, αλλά αν θα γίνει ρήξη με σαπίλα. Αν θα απαλλαγούμε από όσους δημιούργησαν τις αιτίες, το χρέος την κακοδιοίκηση.

Προσωπικά πιστεύω, ότι γι αυτό χρειάζεται Επανάσταση. Θα είναι όμως επαναστατικό η σύγκρουση με τους πλουτοκράτες που είναι πίσω από όλα αυτά.

Θα γίνει; Ασφαλώς μια τέτοια μάχη δεν είναι εύκολη. Αλλά χωρίς «δούρειους ίππους» μπορούμε να σταθούμε κι εναντίων των ξένων συμφερόντων. Γι αυτό δίνω σημασία όχι μόνο στις κινήσεις προς το εξωτερικό αλλά κυρίως προς το εσωτερικό.

 ________________________________________

5 comments on “Αλέξη, βοήθησε να υπάρξει δικαιοσύνη…

 1. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:


  Δικαιοσύνη;
  Έχουμε και λέμε, λέμε κι έχουμε.
  Καταπατήσεις του Ελληνικού Συντάγματος από το 2010, ων ουκ έστι αριθμός.
  Ξεκινώντας από την καραμπινάτη παρανομία της ψήφισης του Μνημονίου με απλή πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων.
  Κανονικά, οτιδήποτε έχει συμβεί από εκεί και πέρα δεν είναι απλώς παράνομο και καταχρηστικό, είναι ξεκάθαρη ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος για παραβίαση του.
  Έχει εκχωρηθεί η ασυλία και η κυριαρχία του Ελληνικού Κράτους απέναντι σε τύπους με χρωματιστά κωλόχαρτα.(Μανώλη, ως διαχείριση βάλτο σε παρακαλώ σε έντονα, δεν θυμάμαι).
  Αυτό το συγκεκριμένο και μόνο φτάνει για το «τελευταίο επιχείρημα του βασιλιά».Γκουγκλάρετέ το και αν έχετε απορίες να μου τις πείτε να τις απαντήσω.
  Να μην αρχίσω να γράφω για αυτά που ψηφίστηκαν ή διατάχθηκαν και ίσχυσαν με Προεδρικά διατάγματα μετά, γιατί βιβλία δεν ξέρω να γράφω.
  Άντε να πούμε ότι «αυτά είναι δύσκολα πράγματα ρε ηλίθιε, τι ψάχνεις τώρα βρε πανύβλακα, δες τι γίνεται ,ποιος το γ@αμ#ει το Σύνταγμα της Ελλάδας».
  Εγώ αυτό δεν θα το πω, να σας το πουν αυτοί που ανέχονται να παραβιάζεται και χαριεντίζονται στις καφετέριες βγάζοντας σέλφις , βάζοντας λάϊκ, ανεβάζοντας ποστς, τουϊτάρουν και κάνουν φόλοου και ανφόλοου.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι….Δεν θα γίνουμε ποτέ όλοι ίδιοι, τιμή μου και καμάρι μου, ντροπή μου και όνειδός μου.Μου.
  Γενικά, αν δεν ξέρεις για ποιον λόγο ακριβώς «πολεμάς» ή «αντιστέκεσαι», οι πιθανότητες λένε ότι αυτοί που ξέρουν θα σε ξεσκίσουν.Παραδείγματα περί αυτών των πιθανοτήτων έχει ακόμα και η Wikipedia, δεν χρειάζεται να ξέρεις Ιστορία…..
  Ναι;
  Ναι.
  Πάμε και στα εύκολα.
  Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ακόμα στην θέση του.
  Ξανά.
  Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ακόμα στην θέση του.
  «Έλα ρε τριμ#λακ&, ούτε μία εβδομάδα δεν κυβερνάνε».Σωστά.Από υπομονή έχω.Περιμένω.
  Εγώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση βάζω την πιατέλα, αυτοί ας βάλουν την Δικαιοσύνη…..
  Έχει δίκιο ο αρθρογράφος.
  Δεν υπάρχει απλώς Πέμτπη Φάλαγγα.Υπάρχει Πέμπτη Στρατιά.Ορδή.
  Αλλά δεν χαριεντίζομαι εγώ στα νταβατζοκάναλα, στα ραδιόφωνα και στις φιμερίδες με αυτήν….
  Ούτε είμαι «Τάκη μου, κύριε συνάδελφε, αγαπητέ» τσιλιμπουρδίζοντας με φουσταράδες στην ψυχή και εχθρούς της Πατρίδας.\
  Ναι;
  Ναι.
  Έχουν καταλάβει ότι είναι Κράτος;
  Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι Κράτος ακόμα.Δεν.
  Ένα Κράτος που θέλει να είναι Κράτος, αυτά τα τομάρια, τα ξεπουλημένα τομάρια, τα δοσίλογα ξεπουλημένα τομάρια, τα ξεσκισμένα από όλες τις τρύπες, ξεπουλημένα, δοσίλογα τομάρια τα «τελειώνει», αν θέλει, μέσα σε έναν μήνα και πολύ λέω.Πάρα πολύ.
  Να δώσουμε λοιπόν μια «περίοδο χάριτος».
  Έτσι κι αλλιώς εμένα η γνώμη μου δεν πολυμετράει.Οι τρελλοί δεν ξέρουν και πολλά για τον χρόνο.
  Έχουμε δικό μας….

  ΥΓ:Τατιάνα όλα.Χθες.Αποκλείεται να κερδίσουμε όλοι μαζί.Κάποιοι θα χαθούμε.Αδιάφορο.

  • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

   Όχι όλο Μανώλη, μόνο εκείνη την πρόταση,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα.

   🙂

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Βράχος! Καλησπέρα φίλε
    για κεί πήγα, αλλά μου τόβγαλε όλο μονοκοπανιά
    τώρα φοβάμαι μήπως πατήσω τίποτα και το κάνω αόρατο.
    Σκέφτηκα κιόλας, τι στο καλό;;
    η είμαστε κουβαρντάδες η δεν είμαστε,
    🙂
    Aχαχαχαχαχαχαχαχαχ!

    • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

     Σωστός.
     Όλα καλά.
     Έτσι κι αλλιώς εγώ ακόμα κι όταν γράφω, φωνάζω, χα,χα,χα,χα,χα,χα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s