Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 22,5 ΔΙΣ. ΣΕ ΕΕ – ΔΝΤ ΤΟ 2015


Δελαστικ-3ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Πού θα βρει η όποια ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία… 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το «κολασμένο» από πλευράς δανειακών υποχρεώσεων καλοκαίρι του 2015, μέσα σε τρεις όλους κι όλους μήνες, για να πληρώσει τους δανειστές; Δεν αστειευόμαστε. Τον Ιούνιο του 2015 η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2,62 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον εφιαλτικό Ιούλιο πρέπει να πληρώσει τα… διπλά – για την ακρίβεια 5,12 δισεκατομμύρια και τον Αύγουστο πρέπει να βρει άλλα 3,69 δισ. ευρώ! Σύνολο 11,43 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος του 2015. Αντί για τα «μπάνια του λαού», που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μάλλον θα έχουμε… πνίξιμο της κυβέρνησης από «πατητές» των δανειστών!

Αν μάλιστα γίνουν βουλευτικές εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου και γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με το «καλημέρα σας» θα πρέπει να σκάσει 2,1 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ και άλλα 1,9 δισ. ευρώ για τόκους μόνο στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου! Σύνολο 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Οσο για το καλοκαίρι, τη γερή μπάζα θα την κάνουν οι Ευρωπαίοι – η ΕΚΤ, ο μηχανισμός στήριξης και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. Θα εισπράξουν τα 6,68 δισεκατομμύρια ευρώ από τα προαναφερθέντα 11,5 δισεκατομμύρια που πρέπει να δώσει η Ελλάδα στους δανειστές της. Το καλοκαίρι το ΔΝΤ θα αρκεστεί σε 1,83 δισ. ευρώ, ενώ οι τόκοι θα φτάσουν τα 1,9 δισ. ευρώ και κάποιες άλλες υποχρεώσεις του κράτους θα φάνε άλλα 900 εκατομμύρια – δηλαδή 0,9 δισ. ευρώ.

Μέχρι και οι… «γύπες», οι αδίστακτοι κερδοσκόποι, θα τσιμπήσουν κι αυτοί 110 εκατομμύρια ευρώ (0,11 δισ.) από ομόλογα που δεν συμπεριελήφθησαν στο «κούρεμα» του PSI, όπου, ως γνωστόν, «κουρεύτηκαν» κυρίως Ελληνες – από μικροομολογιούχους και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι νοσοκομεία και ΑΕΙ και ΤΕΙ κ.λπ. έως και τράπεζες! Το 2015, πάντως, για να έχουμε συνολική εικόνα, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν θέλουμε να μάθουμε αναλυτικότερα ποιος θα μας τα πάρει, οι «θεσμοί» της ΕΕ και της Ευρώπης θα μας πάρουν 6,68 δισεκατομμύρια ευρώ – αυτοί κάνουν μια γερή «αρπαχτή» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που οι Ελληνες θα είναι αποχαυνωμένοι από τον καυτό ήλιο του κατακαλόκαιρου και τους υπόλοιπους δέκα μήνες παριστάνουν τις… Παναγίες!

Το ΔΝΤ θα κάνει μια καλή είσπραξη 8,71 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, ενώ η χώρα μας θα πληρώσει και το εξωφρενικό ποσό των 5,35 δισεκατομμυρίων ευρώ για τόκους δανείων! Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ για άλλες υποχρεώσεις της, ενώ και οι «γύπες» θα εισπράξουν από την καταρρακωμένη Ελλάδα 363 εκατομμύρια ευρώ για να μη χάνουμε τη σειρά μας! Πού θα βρεθούν τα λεφτά αυτά; Από το φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων, πάντως, δύσκολο να μαζευτούν αυτά τα λεφτά. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η καλπάζουσα αύξηση των οφειλών -των ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρέπει να τονίσουμε- των πολιτών προς την Εφορία. Πριν από δύο χρόνια, στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, οι πολίτες χρωστούσαν στις ΔΟΥ 55,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το ποσό αυτό είχε σκαρφαλώσει στα 62,4 δισεκατομμύρια. Φέτος, την 1η Νοεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία είχαν σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία απογειωθεί στα… 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Σίγουρα το ποσό αυτό θα μειωθεί λίγο, αφού μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου πολλοί οφειλέτες του Δημοσίου ρυθμίζουν τα χρέη τους δίνοντας κάτι έναντι του συνολικού ποσού που χρωστούν, αλλά εκτιμάται ως βέβαιο ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014 το ποσό που θα οφείλουν στο Δημόσιο από τη λαίλαπα φόρων οι πολίτες θα υπερβαίνει τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ – πόσο ακριβώς θα το δούμε…

Με την ανεργία, πάντως, να «υποχωρεί» στο… 25,7% και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να πανηγυρίζει γι’ αυτό, όταν πριν από την κρίση η ανεργία ανερχόταν στο 7% με 8%, αποκλείεται τη λύση να τη δώσει η απασχόληση, με τα δομικά προβλήματα της οποίας θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά. Σήμερα απλώς να πούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα ήταν 3,59 εκατομμύρια άτομα, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει των ίδιων στοιχείων οι άνεργοι ανέρχονταν σε 1,24 εκατ., ενώ τα οικονομικά μη ενεργά άτομα ήταν σχεδόν όσοι και οι εργαζόμενοι – 3,29 εκατομμύρια άτομα! Μόνο «ανάπτυξη» φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κατάσταση, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για το αντίθετο…

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64109466

 

4 comments on “Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 22,5 ΔΙΣ. ΣΕ ΕΕ – ΔΝΤ ΤΟ 2015

 1. Ο/Η brain teaser λέει:

  Πού να ξέρουμε τί υποθήκες έχουν βάλει αγαπητέ κ.Δελαστίκ, σε λίγο καιρό
  άλλη σημαία θα βλέπουμε πιά στην Ακρόπολη. Τώρα, άν έχει ρίγες ή κυκλικά
  αστεράκια, ή και τα δυό σε ένα, ποιός ξέρει και ποιός εμπιστεύεται πιά τον εσμό
  των πωλητικών μας..

  • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

   Υποθήκες να βάλουνε στα δικά τους, αγαπητέ, το σπίτι τους μέσα.
   Όσο για τα δικά μας, όταν αποφασίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα, τότε τα ξαναλέμε….
   Πέτρες, ξύλα, χαρτί και σίδερο.
   Κοινώς ,τίποτα με μπόλικο καθόλου….

 2. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

  Πόσα είναι σε δραχμές ρε παιδιά;
  Πόσα μηδενικά θα είχαμε να λογαριάσουμε;
  Ε, ρε γλέντια….

  Δραχμή.

 3. Ο/Η Ιωάννης ο Αριστερόχειρας λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα βγούμε εκτός ΕΕ και ευρώ γιατί απλά έχουμε πόλεμο που ΔΕΝ αντέχεται πλέον.

  Το μετά όμως ίσως είναι ακόμη χειρότερο γιατί εκτός ευρώ πιά,θα πρέπει να εκτυπώσουμε δικό μας εθνικό νόμισμα, που στο εξωτερικό θα είναι πλέον σχεδόν μηδαμινής αξίας, μιά και ναι μεν εμείς θα έχουμε διαγράψει το δυσβάσταχτο αυτό χρέος , αλλά όχι και οι δανειστές μας στο εξωτερικό με συνέπεια την ολοκληρωτική απομόνωση μας σε διεθνές επίπεδο,κάτι που σημαίνει ότι ΔΕΝ θα μας πωλούν απολύτως τίποτε,όπως τρόφιμα,καύσιμα,αυτοκίνητα,ανταλακτικά,πολεμικό υλικό κτλ.Η χώρα μας μάλλον θα «κλατάρει» σε λίγο καιρό και αν δεν εξασφαλίσουμε συμμαχία με κάποια υπερδύναμη,βλέπε Ρωσία,λυπάμαι αλλά φοβάμαι ότι θα επιστρέψουμε σε συνθήκες προ Επαναστάσεως 1821 και επισήμως.Καραδοκούν οι Τουρκία και Αλβανία βλέπετε.

  Εν ολίγοις,μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Πως τα καταφέραμε έτσι???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s