Στο γκουαντάναμο…


Το Camp X-Ray είναι το Γκουαντάναμο, είναι ο τόπος που οι σύγχρονοι αυτοκράτορες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, έχουν κλείσει αυτούς που σήκωσαν κεφάλι στην Αυτοκρατορία.  Ένα Χομπσιανό πανοπτικό στρατόπεδο για τους «κακούς» της 11/9, που τάχα, τάχα μου δικαιώνει τις επιλογές της ασφάλειας επί της ελευθερίας, καταργώντας και την ασφάλεια και την ελευθερία

Είναι το όνειρο του απόλυτα/απόλυτου εξουσιασμού με τους κρατούμενους, αλλά όχι τους αιχμάλωτους, για να μην έχουν τα δικαιώματα της συνθήκης της Γενεύης, να βασανίζονται σωματικά και ψυχολογικά και να ελέγχονται 24 ώρες το 24ωρο.  Με κάποια ανθρώπινα δικαιώματα να επέρχονται ξανά,  όταν και εφόσον, μάθουν να είναι υπάκουοι, να μάθουν να είναι νενέκοι, εκεί που ήταν αντάρτες. Δηλαδή να μάθουν να υπακούουν σε ένα άλλο θεό από τον Ισλάμ, τις ΗΠΑ.

Το μοντέλο Γκουαντάναμο είναι το μοντέλο που θα ήθελαν όλοι οι καπιταλίστες να εφαρμόζεται στην κοινωνική και εργασιακή ζωή, στο κοινωνικό και εργασιακό βίο. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς δεν θα τα καταφέρουν. Όσο κι αν προσπαθούν ο τόπος της πειθάρχησης δεν θα μετατρέπει  σε τόπο καθολικού έλεγχου, με τα υποκείμενα να ενστερνίζονται θετικά τον καθολικό έλεγχο.

Η δημιουργικότητα, η επινοητικότητα, ο ανθρωπισμός θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά για να τους χαλάει την σούπα και να τους ανατρέπει τα δεδομένα. Η αντίσταση πάντα θα προηγείται και θα επικαθορίζει τις ροές και τις κινήσεις.

Η Έιμι Κόουλ μια Αμερικανίδα νεαρή επαρχιώτισσα κατατάσσεται στον Αμερικανικό στρατό, για να ξεφύγει από την μικρή επαρχιακή της πόλη.  Για να κάνει κάτι σπουδαιότερο από το να παντρευτεί και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτσι πηγαίνει να υπερασπίσει τον χριστιανικό- Αμερικάνικο της πολιτισμό στο Γκουαντάναμο.

Εκεί όχι μόνο καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο- οι καλοί Αμερικάνοι και οι κακοί ισλαμιστές- αλλά έρχεται κοντά στον Αλί, έναν απαχθέντα  κρατούμενο εξ Γερμανίας.

Ένα κρατούμενο που αρνείται να γίνει υπάκουος, για να μην δικαιώσει τους Αμερικάνους απαγωγείς τους. Οι όποιοι έχουν δεχτεί πως μάλλον είναι αθώος, αλλά επειδή ήταν «κάτοικος» του Γκουαντάναμο κανείς και καμία χώρα δεν θέλει να τον  δεχτεί.

Η επαφή τους, την φέρνει σε σύγκρουση με το στρατιωτικό κατεστημένο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το ηθικό, αξιακό πλαίσιο, που την είχε οδηγήσει να γίνει στρατιώτης στο Γκουαντάναμο. Στο τέλος έχει πιο κοινά στοιχεία με τον καλό της φίλο Αλί, παρά με τους συναδέρφους στρατιώτες και τους αξιωματικούς της. Αναγνωρίζοντας ο ένας στο άλλον όχι μια διαλεκτική αφέντη- δούλου, αλλά ένα κοινόν τόπο Αριστοτελικής φιλίας.

Δημήτρης Αργυρός

λινκ ταινίας: http://www.imdb.com/title/tt2994190/ 

την ταινία μπορείτε να δείτε εδώ:

http://streamcloud.eu/bgw9b8ijlcw9/1kop.avi.html

http://www.flashx.tv/jqokpaevf1ev.html

http://streamin.to/yprpgkr52u61


Από: http://argiros.net/?p=6677

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s