ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ Η Ιστορία! της Αυτόνομης Κυβέρνησης… (πρώτο μέρος)


«Επιμέλεια και μεταφράσεις από τον Ζαχαρία Σκευάκη»


1) de buen gobierno = της καλής κυβέρνησης. Σε αντίθεση με την κακή του Μεξικού.
2) caracol = σαλιγκάρι η σπειροειδής μορφή διακυβέρνησης
3) ανάδοχος= ονοματισμένος αποδέκτης έργου στην καλή κυβέρνηση η στο σαλιγκάρι.


Lorena  Ανάδοχος σε τρεις  Περιοχές.

Πριν από το 1994,  ήταν η παράνομη περίοδος, μερικοί από μας τους συντρόφους και συντρόφισσες που είχαν εργασίες, ήδη συμμετείχαν από την εποχή εκείνη στη συλλογική εργασία,  αλλά σε αυτό το διάστημα κανείς δεν σκέφτηκε ότι ήταν ήδη αυτονομία. Με τους ανάδοχους της υγείας συμμετείχαμε και εμείς.
Από τους συντρόφους χτίστηκε μια κλινική που ονομάζεται Ευλογία, η κλινική ήταν στελεχωμένη συλλογικά, σε αυτό το διάστημα και ήταν παράνομη, κανείς δεν γνώριζε πως θα αναπτυχθούμε, σημασία είχε το έργο. Κανείς δεν φανταζόταν, κανείς δεν ήξερε ότι επρόκειτο να γίνει  αυτό που βλέπουμε τώρα.
Μετά,  κηρύξαμε τον πόλεμο το 1994, συνεχίσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, η επανάσταση μας έδωσε περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε στους διάφορους χώρους όπου ήμασταν οργανωμένοι. Υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον για να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά, αλλά επειδή ήμασταν  σε πόλεμο χάσαμε τις αρχές των κοινοτήτων, οι παράγοντες της κοινότητας είχαν χαθεί, οι κοινότητες ήταν ανεξέλεγκτες.

Οι ανάδοχοι συνειδητοποίησαν πώς δούλευαν εκείνη τη στιγμή, με την δομή την οποία είχαμε ήδη.
Είδαν ωστόσο ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι, πήραν τον έλεγχο οι άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών,. Δεν είχαμε  ιδέα για το πως να διακυβερνηθεί κάθε κοινότητα, σε κάθε πόλη όπου εργαζόμαστε.
Ήταν τότε, που σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να προετοιμαστούμε περισσότερο και να δούμε μεταξύ για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουμε.
Ψάξαμε  με  άλλους συντρόφους να αναλύσουμε το πρόβλημα. Έγινε μια κλήση στο λαό και μιλήσαμε για όλες τις δουλειές  που έπρεπε να γίνουν. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει, ήμασταν ανεξέλεγκτοι. Ψάχναμε για τον τρόπο, για να μπορέσουμε να εργαστούμε.  Με τους συντρόφους που συζητήθηκαν τα προβλήματα, είδαμε ότι πρέπει να σχηματίσουν ομάδες, αυτοοργάνωσής, και έτσι δημιουργήθηκαν  38 αυτόνομες κοινότητες το Δεκέμβριο του 1994.

 Στη συνέχεια, η τοπικές και δημοτικές αρχές είχαν ήδη δει την διαδικασία.
Είδαν ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν μόνο με  αυτονομία. 

Τώρα βλέπουμε τους εαυτούς μας  να προχωράμε την δουλειά προς τα εμπρός, πριν δεν μπορούσε να προχωρήσει, αλλά από αυτά που γίνονται στις κοινότητες μας τώρα, συνειδητοποιούμε ότι ναι, πρόκειται να προχωρήσουμε.

 

 

Doroteo
Εχει  συμμετοχή στις εργασίες της αυτονομίας πριν  de buen gobierno (την καλή κυβέρνηση ) Διαμορφώθηκαν οι επιτροπές,  εκεί οι αυτόνομες κοινότητες συγκεντρώθηκαν σε μια ένωση  δήμων. Στη συνέχεια, ο σχηματισμός της επιτροπης de buen gobierno πραγματοποιήθηκε και ήμουν μέρος της πρώτης ομάδας στην επιτροπής de Buen Gobierno στη ζώνη μου, έτσι πρόκειται να σας πω ένα κομμάτι από την ιστορία που θυμάμαι από το πώς τα πρώτα βήματα στην αυτονομία οδήγησαν  μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Πριν από το 1994 η διαφορετική εργασία γινόταν, όπως και σήμερα, αν και ήταν πολύ ελάχιστη
Το 1994 με τον πόλεμο οι πόλεις ήταν ανεξέλεγκτες, οι αστικές υποθέσεις, οι αστικές δομές, όπως οι επιτροπές των δημοτικών παραγόντων δεν υπήρχαν, αλλά τα προβλήματα και τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, δεν είχαν τελειώσει, δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει, για την επίλυσή τους.
Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες ανέλαβαν τα καθήκοντα αυτά, και τα ανέλαβαν για έναν χρόνο. Στη συνέχεια, όμως, συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν ο ρόλος τους, οπότε και πάλι άρχισαν να οργανώνουν τις τοπικές αρχές, τους επιτρόπους, και τους παράγοντες, τις πόλεις των Ζαπατίστας 

Έτσι, οι νέες τοπικές αρχές άρχισαν να καταλαμβάνουν τα θέματα της δικαιοσύνης και άρχισαν να αναζητούν τρόπους για το  πώς θα επιλύσουν τις αστικές ανάγκες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, και άλλα πράγματα.
Μερικούς μήνες μετά οι πόλεις άρχισαν να συγκεντρώνονται, με την πρωτοβουλία των στρατιωτικών και πολιτικών συντρόφων.

Οι πόλεις ομαδοποιούνται και έτσι πήραμε το Δεκέμβριο του 1994 την απόφαση της δημοσίευσης των 38 αυτόνομων  κοινοτήτων.

Εκεί στη ζώνη μας, σε αυτό το διάστημα υπήρχαν τέσσερις αυτόνομες κοινότητες,

-η San Pedro de Michoacán, η οποία  είχε δημοτική έδρα της στο Guadalupe,του Τepeyac,

-η Tierra y Libertad, με τις δημοτικές έδρες της σε μια κοινότητα η οποία ονομάζεται Amparo Aguatinta.,

-η  Libertad de los Pueblos Μάγιας, με την δημοτικη έδρα του σε μια κοινότητα που ονομάζεται Santa Rosa el Copán

-και  η General Emiliano Zapata με την δημοτική έδρα της στο Amador Hernández.

Έτσι γεννήθηκε, η αυτόνομη κυβέρνηση.

Άλλες πόλεις που πριν από τη δημιουργία των αυτόνομων δήμων, είχαν αυτοανακηρυχθεί στην αντίσταση συμμετείχαν αργότερα. Οι  δήμοι  αυτοί όλοι μαζί, δημιούργησαν την  αυτόνομη κυβέρνηση των Ζαπατίστας .
Ένα παράδειγμα που μπορούμε να αναφέρουμε: ο δήμος San Pedro de Michoacán δεν είχε δημαρχείο, όπως οι άλλοι τρεις, σε αυτό το διάστημα ο δήμος χρησιμοποιεί ως δημαρχείο έναν κοιτώνα στο νοσοκομείο IMSS.

Ο δήμος Tierra y Libertad σε αυτό το διάστημα χρησιμοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Στο δήμο Libertad de los Pueblos Μάγιας χρησιμοποιούσαν το σχολείο της πόλης,
Στη  Emiliano Zapata χρησιμοποίησαν ένα κτίριο, ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, και αυτό ήταν το δημαρχείο.

Το έργο της αυτονομίας άρχισε στη ζώνη, σύμφωνα με τις δυνατότητες των πόλεων και τις ικανότητες των συντρόφων, γιατί κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό, αλλά η αναγκαιότητα μας ανάγκασε να και εμείς έπρεπε να το κάνουμε. 

Έτσι, με την κήρυξη του πολέμου και με την δήλωση των λαών στην αντίσταση, αλληλέγγυοι αδελφοί και αδελφές από διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές πολιτείες της χώρας μας, άρχισαν να φθάνουν στις κοινότητες μας.
Δυστυχώς, δεδομένου ότι η περιοχή μας είναι πολύ δύσκολη και τα  μέσα επικοινωνίας ήταν λίγα, σε αυτό το διάστημα, οι αλληλέγγυοι σύντροφοι γνωρίσανε μερικές πόλεις περισσότερο από άλλες και σε αυτές  άρχισαν να εστιάσουν τη στήριξή τους περισσότερο, τόσο με οικονομικούς πόρους και με τη βοήθεια σε κάποια εργασία. ενώ, σε άλλες πιο περιθωριοποιημένες πόλεις που δεν ήξεραν  η  ενίσχυση δεν έφτασε ποτέ.
Έτσι, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί σύντροφοι, συνειδητοποίησαν ότι υπαρχει  μια ανισορροπία μεταξύ των  πόλεων.

Με πρωτοβουλία τους, τα δημοτικά συμβούλια συναντήθηκαν, άρχισαν να κάνουν συνελεύσεις και να κάνουν καταμερισμό εργασίας και πόρων.
Πολλές συναντήσεις άρχισαν να γίνονται και το 1997, μετά από αρκετές συναντήσεις, ονόμασαν το συγκρότημα των δημοτικών συμβουλίων  Ένωση αυτόνομων Δήμων.
Οι μήνες πέρασαν, τα χρόνια πέρασαν, και το έργο που έγινε ήταν οργανωμένο.

Σε αυτό το διάστημα η ένωση των δήμων άρχισε να βλέπει τα καθήκοντα, την υγεία, την εκπαίδευση, και την εμπορική εργασίας, και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ένα γενικό κατάστημα δημιουργήθηκε.
Σύνδεσμος Δήμων.

Το 2002, οι σύντροφοι της ένωσης των δήμων, αποφάσισαν να ονομάσουν μια ομάδα απο
συντρόφους που ήταν υπεύθυνοι για το χειρισμό του συντονισμού της υγείας, της εκπαίδευσης, του εμπορίου και της εργασίας.

Επτά σύντροφοι και μια συντρόφισσα ονομάστηκαν, υπήρξαν οκτώ σύντροφοι που  στο τέλος του
χειρισμού και του συντονισμού των εργασιών, η ομάδα των συντρόφων ονομαζόταν η ανάδοχοι του Συλλόγου Αυτόνομων Δήμων.

Δουλεύαμε σαν αυτό, όπως ακριβώς ξεκίνησε στους δήμους, με τις συνθήκες που έχουν τις πόλεις μας.
Συνεχίσαμε την εργασία μεχρι το 2003, με το σχηματισμό των juntas de buen gobierno.

Πήραμε να το juntas de buen gobierno αλλά στη ζώνη μας, δεν ξέραμε αν τα μέλη αναδοχοι του συνδέσμου δήμων κάποια μέρα θα είναι κυβέρνηση.

Το 2003, όταν οι επιτροπές de buen gobierno δημιουργήθηκαν, οι άνθρωποι και η ένωση των δήμων αποφάσισε ότι οι οκτώ σύντροφοι, τα μέλη της διεύθυνσης του Συνδέσμου Δήμων, θα ήταν κυβέρνηση.

Οι οκτώ σύντροφοι,αυτοί που πήραν τις θέσεις στην πρώτη περίοδο της επιτροπής, από το
2003-2006, δεν είχαν ούτε  κατάλληλο κτίριο.
Λίγες μέρες πριν από τις επιτροπές de buen gobierno δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πόλεις και άρχισε να κατασκευάζεται ένα κτίριο για κάθε μία από τις αυτόνομες κοινότητες, τα γραφεία κατασκευάστηκαν με τα υλικά που είχαν οι πόλεις εκείνη τη στιγμή,  χρησιμοποιήθηκαν
ξύλο, μεταλλικά φύλλα και πλίθες και έτσι ξεκίνησε. Οι κατασκευές έγιναν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Μετά τη δημοσίευση εγινε μια μεγάλη γιορτή, για να εγκατασταθεί επίσημα η νέα αυτόνομη κυβέρνηση,
Οι άνθρωποι δουλεύανε πάνω σε ένα τραπέζι και δύο καρέκλες για το Junta de Buen Gobierno,  το υλικό τους, και ένα κτίριο λίγο μικρότερο από αυτό χώρο όπου βρισκόμαστε τώρα,  με αυτές τις συνθήκες αρχίσαμε. Μερικές μέρες αργότερα, κάποιος εκεί έξω δώρισε ένα μικρό μηχάνημα από τα παλαιότερα του είδους

Η κυβέρνηση έχει επίσημα εγκατασταθεί, ένα από τα πρώτα καθήκοντα της ήταν να οργανώσει τους χώρους εργασίας. περιοχές που οργανώθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.  Οργανώθηκαν στις αρχές εννέα τομείς εργασίας: την υγεία, την εκπαίδευση, το εμπόριο, τη διαμετακόμιση, τη διοίκηση, τη γεωργία, την δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και οι καταυλισμοί.

Αυτά ήταν μερικά από τα πρώτα καθήκοντα της Junta de Buen Gobierno, αν εκτός από αυτά, υπήρχαν και άλλα που έπρεπε να καλύψουν,  ως αρχές και ως κυβέρνηση. Αυτό που συνέβη ήταν ότι μετά γνωρίζοντας ότι είμαστε στο γραφείο, πολλοί άνθρωποι, συντρόφοι και μη συντρόφοι, ήρθε σε μας για διάφορα θέματα, για διαφορετικά πράγματα.
Έπρεπε να ενεργούμε ως δικηγόροι.
Θα έπρεπε να τους συμβουλέψουμε για το πώς πρέπει να επιλυθούν τα διάφορα προβλήματα που είχαν, δίνοντάς τους ιδέες για το τι έπρεπε να κάνουν. Θα έπρεπε επίσης να είναι γραμματείς,
Περισσότερο ή λιγότερο σε ένα μήνα μετά την έναρξη του ρόλου μας ως Junta de Buen Gobierno, ένα πρόβλημα εκδηλώθηκε με μια οργάνωση που ονομάζεται το CIOAC? απήγαγαν έναν από τους συντρόφους μας, μαζί με ένα φορτηγό, έτσι ήμασταν αναγκασμένοι να το καταγγείλουμε, αλλά εμείς δεν είχαμε  ιδέα για το πώς να κάνεις μια καταγγελία.

Τα μέλη της Junta de Buen Gobierno και τα δημοτικά συμβούλια έπρεπε να κάνουν αυτή την καταγγελία ως ομάδα,

Είχαμε  πολλά καθήκοντα, γραμματείς,  μάγειρες,  καθαριστές γιατί έπρεπε να καθαριστεί το γραφείο μας και όλος ο χώρο εργασίας μας, δεν είχαμε κάποιον συγκεκριμένα για να τα κάνει αυτά

αυτό κάνουμε την σημερινή ημέρα.

Όταν είχαμε ήδη σε ρόλους μας, οι πόλεις και οι δήμοι άρχισαν να συζητούν πώς αυτή η ομάδα των
συντρόφων έπρεπε να υποστηριχθεί, επειδή θα είναι μόνιμο στο έργο τους.

Αποφάσισαν να δίνετε συνεισφορά των 10 πέσος ανά άτομο στη ζώνη, για να δώσει 30 πέσος την ημέρα σε αυτούς τους συντρόφους που ήταν σε βάρδια.
Με αυτόν τον τρόπο για μερικούς μήνες, κάθε σύντροφος  κάλυπτε την τροφή του.
Σε αυτό συμφώνησαν όλες οι πόλεις αλλά λίγους μήνες αργότερα, ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες, μαζί με τους πολιτικούς ηγέτες μας εξήγησε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της στήριξης αυτού του τύπου και αποφασίστηκε να ανασταλεί  η στήριξη.
Αναλύσαμε ότι δεν ήταν η σωστή η πορεία να  συνηθίσει κάποιος να εργάζεται με αυτόν τον τρόπο, Αρχίσαμε την συζήτηση με ποιον τρόπο έπρεπε να λύσουμε το πρόβλημα  κάθε πόλη, κάθε περιοχή, κάθε αυτόνομος δήμος συζήτησαν άλλο τύπο υποστήριξης, κάποιοι υποστήριξαν με έναν τρόπο, άλλοι με άλλο τρόπο, αλλά οχι πλέον με τα χρήματα.

Από τότε και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη πρόταση για το τι μπορεί να βοηθήσει το έργο της αυτονομίας,  το έργο της αυτόνομης κυβέρνησης.
Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι κανείς δεν εργάζεται με βάση το χρήμα, βλέπουμε ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν υποστήριξη από την πόλη τους, στην εργασία τους, έχουν διαφορετική στήριξη ανάλογα με το πώς η πόλη πηγαίνει, αλλά όχι τα χρήματα. Έτσι  έχουμε εργαστεί αυτά τα εννέα χρόνια  στην Junta de Buen Gobierno. με αυτό συνειδητοποιούμε ότι η συνείδηση ​​και να επιθυμία να υπηρετήσουμε το λαό μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα και αυτό είναι που κάνει τα πάντα δεν είναι τα χρήματα.

Ένα έτος μετά την πρώτη περίοδο της Junta de Buen Gobierno, τέθηκε σε συζήτηση με τους ανθρώπους πώς  πρέπει να γίνουν οι αλλαγές των αρχών.

επειδή εμείς συνειδητοποιήσαμε  ότι μετά την αναχώρηση μας, μια νέα ομάδα θα ερχόταν, όλοι νέοι,  αισθανθήκαμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τους νέους συντρόφους για την εμπειρία μας.
Βλέποντας αυτήν την πρωτοβουλία ξεκίνησε σε πόλεις η ενημέρωση τουλάχιστον ένας σύντροφος για κάθε δήμο να ονομαστεί για να ξεκινήσει το έργο μαζί μας ένα χρόνο πριν, η ιδέα είναι ότι αυτος μένει όταν εμείς φύγουμε και είναι εκείνος που συμβουλεύει τους νέους συντρόφους. Με τον τρόπο αυτό γίνεται μέχρι σήμερα., οι ανάδοχοι  δεν αλλάζουν σαν μια ολόκληρη ομάδα, κάποιοι φεύγουν, άλλοι μένουν.

Ερωτήσεις

-Δεν κατάλαβα καλά την υποστήριξη που οι πόλεις δίνουν στους εκπροσώπους της Junta de Buen Gobierno, αλλά κυρίως θέλω να μάθω πώς είναι οργανωμένες σε επίπεδο ζώνης και τι είναι το Caracol I.

Διαφορετικοί τύποι υποστήριξης δόθηκαν ανάλογα με το τι  κάθε πόλη έχει συμφωνήσει.

υποστηρίζονται με το καλαμπόκι τους, τα φασόλια τους. Και αξίζει να σας ενημερώνει, επίσης, ότι ορισμένοι σύντροφοι δεν παίρνουν καμιά  υποστήριξη αν η πόλη τους μην έχοντας δεν κάνει καμιά  συμφωνία, αλλά οι συντρόφοι δεν υστερούν στο έργο τους
Δεν είναι όμως μόνο η πόλη όπου ζουν οι σύντροφοι-ισσες  που τους υποστηρίζει ή είναι και  η ζώνη.

Πόσο χρόνο ειναι η διάρκεια σε κάθε περίοδο της Junta de Buen Gobierno ;
Τρία χρόνια, έτσι έχουμε ήδη περάσει, με τη σημερινή επιτροπή που είναι τώρα εκεί, τέσσερις ομάδες συντρόφοι.

Κάθε σύντροφος ο οποίος ολοκληρώνει την περιόδου του, το διάστημα είναι τριών χρόνων εργασίας.
-Έχει συμβεί και υπάρχουν σύντροφοι που λιγοψύχησαν και αφήνουν τη θέση τους;

Ναι, έχει συμβεί  και για διαφορετικούς λόγους.  Μερικοί λένε «Αυτός είναι ο λόγος που φεύγω,» ή εξηγούν τους λόγους, άλλοι δεν χρειάζεται καν να μας εξηγήσουν,
φεύγουν από την εργασία τους και δεν έρχονται πίσω. Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την πόλη τους απο όπου οι σύντροφο είναι, και μετά η πόλη  να ονομάσει έναν άλλο σύντροφο,  να μην αφήσει το χώρο άδειο.

– Η  Junta de Buen Gobierno ξεχωρίζει από το Συμβούλιο;
Έτσι  είναι, υπάρχει μια ομάδα που καθήκον τους είναι να κάνει τη δουλειά της Junta de Buen Gobierno, εκτός από το ότι υπάρχουν τα αυτόνομα Δημοτικά Συμβούλια.
-Από την αρχή της Junta de Buen Gobierno υπήρχε η συμμετοχή με συντρόφισσες ως μέλη της εκεί επιτροπης ή εγινε αργότερα; Τι έκαναν οι συντρόφισσες για να αναγνωρισθεί  ο ρόλος τους ως μέλη της  Junta de Buen Gobierno;
Από την αρχή υπήρχε μια συντρόφισσα, επειδή μία από τις συντρόφισσες οταν ξεκίνησε τη Junta de Buen Gobierno ήταν μέρος της η Ένωση αυτόνομων Δήμων, και δεδομένου ότι η διευθύνουσα  ομάδα της ένωσης των δήμων έγινε η πρώτη   Junta de Buen Gobierno, και ότι η συντρόφισσα.
Στη δεύτερη περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από  συντρόφισσες, διότι το έργο που έπρεπε να γίνει στις πόλεις ειχε να κάνει με την συνείδηση στις συντρόφισσες, να συμμετάσχουν και αυτό έγινε. Στη δεύτερη περίοδο υπήρχαν έξι συντρόφισσες και τώρα στην περίοδο αυτή υπάρχουν δώδεκα συντρόφισσες. Όμως με μεγάλη θυσία και πολλή προσπάθεια, οι συντρόφισσες δίνουν τη συμμετοχή τους.

-Τι σημαίνει αυτό οι συντρόφισσες, δεν μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τους στο δήμο να είναι μαζί με τους άνδρες. Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι συντρόφισσες επιλέγονται;

Υπάρχει μια συμφωνία που πηγαίνει ανά δήμο η επιλογή.  Κάθε δήμος έχει υποχρέωση
να συμβάλλει με μια ή δύο συντρόφισσες, ανάλογα με το τι δυνατότητες έχει.

Στο δήμο συμφωνούν για αυτά που έχει η συντρόφισσα να κάνει σαν δουλειά, το ιδιο κάνουν με τους άνδρες συντρόφους.  Οι δήμοι πρέπει να έχουν έναν υπεύθυνο και  μια συνεισφορά ενός μέλους για την Junta de Buen Gobierno, που μπορεί να είναι ένας σύντροφος ή μια συντρόφισσα.

Αν είναι απαραίτητο να διαλέξετε μια συντρόφισσα η επιλογή θα γίνει από άνδρες και γυναίκες, όλοι οι συμμετέχοντες, έτσι  η συντρόφισσα ονοματίζεται;
Πόσα μέλη της επιτροπης υπάρχουν;

Στην πρώτη επιτροπη, οκτώ? στη δεύτερη, δώδεκα? και τώρα στην τρέχουσα, 24 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της επιτροπής επιλέγονται με αυτόν τον τρόπο, ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε κάνοντας μια στροφή στις πόλεις και στους δήμους για νέους και νέες στις ομάδες που βγάζουν την επιτροπή, μια ομάδα από νέους συντρόφους
Σήμερα, η νέα επιλογή  είχε γίνει πριν δύο ή τρεις μήνες, για την επόμενη περίοδο τώρα έχει αλλάξει, θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λειτούργησε σωστά, οπότε μετά από συμφωνία της ζώνης τώρα αναζητούν τους συντρόφους που είναι γνωστοί για τις επιδόσεις τους στην εργασία τους, για την εμπειρία τους και έτσι το ρεύμα είναι εκείνο που θα επιλέξει ποιος θα εισέλθει στο ρόλο για την επόμενη περίοδο.

-Πόσους δήμους περιλαμβάνε η  Junta de Buen Gobierno;
Στην περιοχή μας υπάρχουν τέσσερις αυτόνομες κοινότητες.

 

-Τα μέλη της επιτροπής πώς πηγαίνουν στο caracol τους;
Εάν υπάρχουν δημόσια μέσα πάνε με αυτά, αν δεν υπάρχουν πάνε περπατώντας. Το ναύλο τους προέρχεται από τα λίγα μέσα που η επιτροπή έχει,

-Πώς είναι το φαγητό για τα μέλη της επιτροπής καλύπτεται;
Είναι το ίδιο με όλους τους άλλους, ότι  υπάρχει.

Στην αρχή, κατά την πρώτη περίοδο των επιτροπών,  κάθε σύντροφος έπρεπε να μεταφέρει τα tortillas τους, μόνο τα tortillas τους. Στη συνέχεια, αργότερα, όλα γίνονται με τους πόρους που η έχει η επιτροπή.

Όταν ένας αντιπρόσωπος φεύγει οι άλλοι από την ίδια ομάδα μένουν;

Όχι, στην αρχή ήμασταν οκτώ μέλη, ήμασταν έτσι και δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του
τρίτου έτους τέσσερα περισσότερα μέλη  εγγράφονται, τέσσερα νέα μέλη. Οι οκτώ πρώτοι που ξεκίνησαν το 2003 φεύγουν το 2006, αλλά οι τέσσερις που εισήλθε το 2005 θα φυγουν το 2008, και έτσι συνεχίζεται.

Συνειδητοποιήσαμε ότι αν μια ομάδα πρόκειται να είναι στην Junta de Buen Gobierno για τρία χρόνια, όταν πρόκειται να φύγουν, άλλες νέες ομάδες πρόκειται να έλθουν το πρόβλημα είναι ότι οι
νέοι  δεν έχουν ιδέα, δεν ξέρουν τίποτα για το πώς η εργασία πρέπει να γίνει.

 Έτσι, μια νεα ομάδα που δουλεύει με όσους πρόκειται να φύγουν πρέπει να είναι εκει ένα χρόνο πριν η περίοδος τελειώσει, έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν πώς γινεται η εργασία.

ετσι σήμερα  οποίος ολοκλήρωσε την περιόδου τριών ετών μπορεί να φύγει ελεύθερα αφήνοντας πίσω του ότι περισσότερο ή λιγότερο ήδη υπάρχει ένα κομμάτι της εμπειρίας στην νέα ομάδα, η οποία πρόκειται να μείνει.

-Καταλαβαίνουμε ότι όταν υπάρχει μια γενική συνέλευση στη ζώνη, η συνέλευση είναι η ανώτατη αρχή ότι όταν η απόφαση  έχει παρθει μετά από δύο ημέρες ή τρεις ημέρες, η εντολή που έχει παει στην Junta de Buen Gobierno, έτσι ώστε, όταν υπάρχουν πράγματα έκτακτης ανάγκης, όπως ένας τυφώνας ή οτιδήποτε άλλο, να  μπορεί η επιτροπή να δράσει  ή πρέπει μια ειδική συνέλευση  να συγκληθεί;

Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, παρά μόνο για τα υπάρχοντα προβλήματα,
ωστόσο κάποιες αρχές μπορούν να παραβιάζονται, αν αυτό δεν είναι επειδή γίνεται από κακές προθέσεις,

 Αλλά δεδομένου ότι έχουμε τα δημοτικά συμβούλια, στην θέση  μια συνέλευση γίνεται επειγόντως, μεταξύ των συμβουλίων που εκπροσωπούνται στο caracol και την επιτροπή , και ορισμένες άμεσες, γρήγορες αποφάσεις παίρνονται.

Για παράδειγμα, είμαστε οι πρώτοι που το Junta de Buen Gobierno ήταν υπεύθυνη για να δει ένα πρόβλημα, όπως ότι με τον τυφώνα Stan στην ακτή. Τι συνέβη; Σήμερα εγινε  και την επόμενη μέρα μας ζητούν τι πρέπει να κάνουνε, εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να συγκαλέσουμε ειδική συνεδρίαση επειδή συντρόφους μας στις πόλεις ζουν μακριά, σε μεγάλη απόσταση, οπότε μια συνάντηση έπρεπε να γίνει μεταξύ της Junta de Buen Gobierno και τα Αυτόνομα Δημοτικά Συμβούλια, που θα έπρεπε να δώσει ένα κομμάτι της στήριξης στις πληγείσες compas , οτι
ήταν σε θέση να εκείνη τη στιγμή, με τους πόρους που διέθετε εκείνη τη στιγμή, με καλαμπόκι, φασόλια, με tortillas, με κάποια άλλα πράγματα που μπορούσε να στηρίξει αυτούς του συντρόφους.

 

Στη συνέχεια, ήρθε η υποστήριξη από τους συντρόφους από τις πόλεις με την συμβολή τους με  καλαμπόκι, φασόλια, και στη συνέχεια ήρθε η αλληλέγγυα υποστήριξη από άλλες χώρες και από άλλους αλληλέγγυους αδελφούς και αδελφές εδώ στο Μεξικό.
Δεν ήταν ένα σχέδιο που οι άνθρωποι έχουν κάνει για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο, μας έδωσε θάρρος και χαρά.

-Τα προϊόντα  για το κατάστημα που έγινε, ήρθαν μέσω ενός συλλογικού έργου ή ήταν μια δωρεά;

Στο διάστημα όταν το κατάστημα έγινε, υπήρχε μια ανισορροπία μεταξύ της αυτονομίας των
δήμων, ή μάλλον ορισμένοι δήμοι είχαν ένα απόθεμα, άλλοι δεν είχαν απόθεμα.

Μερικοί είχαν σχέδιο, άλλοι δεν είχαν σχέδιο,  κάποιοι είχαν δωρεές, άλλοι δεν είχαν δωρεές.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε το νοσοκομείο στο San José del Río, στο νοσοκομείο εκεί
ήταν συντρόφοι, αλλά δεν ελέγχουν την κατάσταση, ακόμη και οι δήμοι στους οποίους ανήκαν δεν γνώριζαν αν υπήρχε μια δωρεά ή όχι, όλα  ήταν χαλαρά.
Τότε συνήλθαν  οι αρχές των τεσσάρων δήμων και οι αρχές της ένωσης των δήμων, που πήρα την αποφαση για μια  κοινή αρχή. Ζήτησαν από τους συντρόφους που ήταν στο νοσοκομείο  για τις εκθέσεις, τους ζήτησαν πώς ξόδευαν τις δωρεές που ήρθαν σε αυτά τα χρόνια και τι  εργασίας είχε γίνει, τι επρόκειτο να κάνουν με αυτό που είχε απομείνει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνουμε με αυτές τις δωρεές η που να δαπανηθούν τα τρόφιμα,
Γι ‘αυτό η ένωση των αυτόνομων δήμων αποφάσισε ότι δεν επρόκειτο να συνεχισθει να γίνεται
έτσι.

Πήραν την απόφαση. Ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα που πριν ανήκε στην κυβέρνηση.
«Τώρα είναι  δικό μας. Θα πρέπει να τοποθετηθούν προμήθειες για την πώληση λιανικής και χονδρικής «είπαν οι σύντροφοι από την ένωση των δήμων.
Έτσι, έκαναν μια συμφωνία: το νοσοκομείο θα διαθέσει τις προμήθειες και το κέρδος θα επιστρέψει στην νοσοκομείο, έτσι ώστε να διατηρεί τη λειτουργία, και αυτό που παράγεται να παει μαζί με την υποστήριξη στο προσωπικό του νοσοκομείου σε San José del Río,.

Είναι πολλά τα καταστήματα που έχουμε τώρα, αλλά  χάρη σε αυτό που έδωσε

στην αρχή το πρώτο κατάστημα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s