Ο Αντ. Σαμαράς σε ρόλο… Γ. Παπαδόπουλου…


Ο Πρωθυπουργός της χώρας τόμησε να μιλήσει για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων» για τους φοιτητές οι οποίοι αντίκεινται στην πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

papadopoulos-xounta

Τη συνθηματολογία της χούντας ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου  να υπερασπιστεί τον «εκλεκτό» του Μαξίμου και πολυθεσίτη και «τρωκτικό» του κρατικού κορβανά,  πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκη για την… επιχείρηση που έχει αναλάβει με στόχο την πλήρη κατάργηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Οι μάσκες –τουλάχιστον- πέφτουν: Ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν τάχθηκε απλώς υπέρ του Πρύτανη, αλλά προανήγγειλε και την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μεταχειριζόμενος την συνθηματολογία του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος,  μάλλον, έχει χάσει κάθε αίσθηση της θέσης στην οποία ανήκει και λειτουργεί ως στέλεχος των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς του Ευάγγελου Αβέρωφ, το οποίος  υπήρξε και μέντορας του στην πολιτική, δεν εμφανίζεται απλώς ως  πλασιέ των συμφερόντων της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, αλλά και ως εμπρηστής της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ.

Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν,  μιλώντας στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, αφού υπενθύμισε ότι πρώτη η οργάνωση της νεολαίας του κόμματος, είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας ότι και η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι πρόταση της Νεολαίας της ΝΔ, με οργίλο ύφος,  σχολίασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Υποστήριξε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει» και διεμήνυσε: «Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας» και επεσήμανε: «Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».


Από:http://www.hitandrun.gr/

One comment on “Ο Αντ. Σαμαράς σε ρόλο… Γ. Παπαδόπουλου…

  1. Ο/Η Phoenix λέει:

    Reblogged this on tolmima.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s