ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


ΣτάθηςΣΤΑΘΗΣ

ΣΥ-ΓΚΛΟ-ΝΙ-ΣΤΙ-ΚΟΣ !!!

Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου υποδούλωσε τη χώρα στους δανειστές της – παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Διότι αντί να υπερασπισθεί τον λαό καθώς αυτό προβλέπει, τον παρέδωσε και τον πρόδωσε. Δεν ξεχνώ τον τρόπο που φουσκωξεφούσκωναν οι επιτήδειοι τα ελλείμματα, ώσπου να φανεί νόμιμη η ανομία.

Δεν ξεχνώ την παραβίαση του Συντάγματος όταν το πρώτο Μνημόνιο –η αρχή του κακού- πέρασε απ’ τη Βουλή με 150 συν κάποιες ψήφους κι όχι 180 όπως προβλέπεται όταν ένας νόμος επηρεάζει, πόσω μάλλον ανατρέπει το διεθνές status της χώρας. Δεν ξεχνώ ότι ο αναίσχυντος κ. Βενιζέλος υποστήριξε τη διαδικασία των 180 ψήφων για δυόμισι ημέρες, ώσπου για μιαν ακόμα φορά να προδώσει εαυτόν και αλλήλους. Θα θυμάμαι πάντα και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους βουλευτές που με την ψήφο τους σ’ εκείνες τις χαλεπές ημέρες πρόδωσαν το Σύνταγμα και τον λαό.

Δεν ξεχνώ ότι ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έβλεπε να παραβιάζεται το Σύνταγμα μπροστά στα μάτια του και παρέμεινε αδρανής. Δεν ξεχνώ ότι η Ασυλία της Ελλάδας παρεδόθη τοις κυσί. Και μάλιστα επί τη βάσει του Αγγλικού Δικαίου.

Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Σαμαράς πολιτεύθηκε με αντιμνημονιακή ρητορική για να σχηματίσει μνημονιακή κυβέρνηση. Γνωρίζω και δεν ξεχνώ ότι την οικουμενική πολιτική της φρίκης, που κατέφαγε και κατατρώει τη χώρα του, σχεδίασαν άνθρωποι του κ. Σημίτη και του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ που έφθασαν τη χώρα μας ήδη απ’ την εποχή του «αρχιερέα της διαπλοκής» στα έσχατα. Παπαδήμος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης με τη δύναμη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τη συνεπικουρία της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ καθώς και τις εντολές των ξένων Επικυρίαρχων κατασκεύασαν μια άλλη χώρα στις προδιαγραφές της Γερμανίας για «ζωτικούς χώρους» και τις προβλέψεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες».

Δεν ξεχνώ διότι το βλέπω και το ζω, ότι η κρίση άφησε ανέγγιχτους (εκτός από ορισμένους εσωτερικούς ανασχηματισμούς) τους πλούσιους και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να φτιαχθεί ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για εκατομμύρια ανέργους, για χιλιάδες μακροχρόνιους ανέργους, για υποαπασχολούμενους, για απασχολούμενους της μιας ημέρας, για ανασφάλιστους, για ενοικιαζόμενους, για υποαμειβόμενους, για κακοπληρωμένους και απλήρωτους.

Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Σαμαράς εξαπάτησε τον λαό στα Ζάππεια, ότι έκοψε μισθούς και συντάξεις, ότι ώθησε χιλιάδες μαγαζιά στο κλείσιμο, ότι οδήγησε με τη λιτότητα την οικονομία στην ύφεση και τις οικογένειες στην ανέχεια. Δεν ξεχνώ ότι όλα αυτά τα έκανε με τις εντολές των ντόπιων Δυνατών και των ξένων Δανειστών. Δεν ξεχνώ πόσο μας ταπείνωσε όταν δήλωνε μπροστά στην κυρία Μέρκελ «ουδείς αναμάρτητος».

Δεν ξεχνώ ότι στη «βάρδια του κ. Σαμαρά» αυτοκτόνησαν ένεκεν της οικονομικής του πολιτικής χιλιάδες Έλληνες, ενώ άλλοι τόσοι πέθαναν μαραζωμένοι και παραιτημένοι. Δεν ξεχνώ, διότι τη βλέπω και τη ζω, τη νίλα των σχολείων, την αποσάθρωση των νοσοκομείων. Θυμάμαι τα παιδιά που πήγαιναν υποσιτισμένα στο σχολείο, τις οικογένειες που τουρτούριζαν τον χειμώνα, τα σπίτια δίχως ρεύμα, τους ανθρώπους που έτρωγαν απ’ τα σκουπίδια και γνωρίζω ότι όλα αυτά θα συνεχίζονται όσον οι εκπρόσωποι του δικομματικού μονοκομματισμού που μας έφερε έως εδώ, θα συνεχίζουν να κυβερνούν τον τόπο με τον ίδιον τρόπο. Γνωρίζω ότι η μετανάστευση των νέων θα συνεχισθεί

ότι οι κατασχέσεις θα είναι ante portas, ότι οι εφορίες και οι τράπεζες θα είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδις που λεηλατεί τη ζωή μας, ότι η προπαγάνδα θα είναι το γοργόνειο που την τρομοκρατεί και το παράλογο (ου μην και αμοραλιστικό) η κόμπρα που την παραλύει.

Δεν ξεχνώ το ντόπερμαν των ΜΜΕ που υποστήριξαν τους γκαουλάιτερ και τους κουίσλινγκ, ταπείνωσαν τον λαό και τον διέσυραν. Δεν ξεχνώ αυτούς που μας έλεγαν «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους», «λαϊκιστές» και «προγονόπληκτους», αυτούς που διαπράττουν αυτήν την προδοσία ακόμα, διότι η ιδεολογική τρομοκρατία συνεχίζεται. Δεν ξεχνώ ποια υπερχρεωμένα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε γενίτσαρους, δωσίλογους και εν τω άμα γραισκύλους της πιο ιταμής συμπεριφοράς απέναντι στον λαό – αυτοί οι πραιτωριανοί του διαίρει και βασίλευε, της εφαρμογής των νόμων αλά καρτ, αυτούς τους ευνούχους της τυραννίδας. Δεν τους ξεχνώ.

Δεν ξεχνώ τη βάναυση παρουσία της Τρόικας αυτήν την αναβίωση της Βαυαροκρατίας ούτε τα -ουδέν μονιμότερον του προσωρινού- χαράτσια, αυτήν την αναβίωση της Τουρκοκρατίας. Δεν ξεχνώ, διότι με πνίγει, τον κατιμά που προερχόμενος από ακροδεξιά, εθνικιστικά και φασίζοντα κόμματα, βρέθηκε στην κυβέρνηση, χαρίζοντας στη χώρα νέους «δωσίλογους των Μνημονίων» όπως ο κ. Γεωργιάδης (όστις σε άλλη φάση του μυαλού του αποκαλούσε τον κ. Σαμαρά, προδότη). Έχω σιχαθεί αυτούς τους μεταμορφισμούς, τις παρενδυσίες όπως της πολιτικής Κουβέλη, τους οργουελιανούς ευφημισμούς και τη διαρκή (παρα)κρατική καταστολή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έδειραν γέροντες και καθαρίστριες. Δεν ξεχνώ και δεν θα ξεχάσω τη σχέση συγκοινωνούντων δοχείων Σαμαρά -Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής, τα καμώματα Βενιζέλο με τη Λίστα Λαγκάρντ, το δούλεμα που ρίχνει αυτή η κυβέρνηση των κάπο στον Ελληνικό λαό, εις ό,τι αφορά τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων (για το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και για τα κλεμμένα Έργα Τέχνης). Ξέρω ότι δύο γενιές ίσως τρεις έχασαν το τραίνο της ίδιας τους της ζωής, ότι τους την έκλεψαν, ότι τίποτα δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να πραγματώσουν με βάση τη δική τους προαίρεση αλλά αντιθέτως ότι πρέπει να ζήσουν υπό το κράτος άδικων κι απάνθρωπων καταναγκασμών.

Ξέρω ότι αυτό είναι στέρηση της ελευθερίας, ότι είναι ποινή για έγκλημα που δεν έχεις διαπράξει, ότι είναι σαν να σου αλυσοδένουν την ψυχή και το μυαλό. Και αυτό σου το κάνουν οι προστάτες των φοροφυγάδων, των αεριτζήδων και των λαμόγιων, οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που στους κόλπους τους άνθησαν οι μιζαδόροι, το μαύρο χρήμα και το λαθρεμπόριο.

Αλλά, πάνω απ’ όλα δεν ξεχνώ ότι η πατρίδα μου έχει περιπέσει σε αφάνεια, ότι έχει γίνει του κλώτσου και του μπάτσου και ότι έτσι

εσύ κι εγώ κατοικούμε σε σώμα ασώματο. Σαν πλανήτες και σαν νομάδες στο έλεος μιας ορδής που νέμεται τα μύχια της ύπαρξής μας.

Στην ίδια μας την ύπαρξη έχουν βάλει χέρι η Ύβρις και οι Άρπυιες, η Βία και ο Άδης…

enikos.gr

 

4 comments on “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι μαζί τα φάγαμε, εμείς ένα σουβλάκι παραπάνω και κάποιοι τους αστακούς και τα χαβιάρια…

  Στην ίδια μας την ύπαρξη έχουν βάλει χέρι η Ύβρις και οι Άρπυιες, η Βία και ο Άδης…

  Και που να δεις και την Νέμεση που θα έρθει…

 2. Ο/Η Αρμονία λέει:

  Ούτε εμείς ξεχνάμε.
  Επίσης δεν ξεχνάμε ότι αυτοί τα έφαγαν παρέα με τους εργολάβους φίλους τους των υπερκοστολογημένων έργων, με τους τραπεζίτες φίλους τους, με τα θαλασσοδάνεια και με τους δανειστές φίλους τους με τα ληστρικά επιτόκια.
  Εμείς δεν φάγαμε, πληρώσαμε τους φόρους, τα χαράτσια και τους ενφιαδες τους.

 3. Ο/Η Ιωάννης ο Αριστερόχειρας λέει:

  Δεν ξεχνώ και το πόσο άθλιος είναι ο λαός που σε μεγάλο του ποσοστό αποτελείται και από βολεψάκηδες και πάρτάκηδες!Φυσικά έχει ότι του αξίζει!:

  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες – [Έλληνες θα ειπεί να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο: «στάθί και οϊκτιρον»…]
  Η απόκριση που του δώσανε και οι τέσσερες ξαναζωντάνεψε, τίμιε αναγνώστη, τις σπαθιές που δίνανε οι ντελήδες του Κιουταχή στη μάχη του Ανάλατου. Όταν πια είχε πέσει ο τρανός Καραϊσκάκης.

  «Ποια Ελλάδα, μακάριε άνθρωπε», του είπανε. «Μιλάς για ίσκιους στη συννεφιά. Και για σύννεφα στην αιθρία. Για τον έξω κόσμο Ελλάδα δεν υπάρχει. Κανείς δε την ξέρει, κανείς δεν τη μελετάει, κανείς δεν τη συλλογάται. Δεν άκουσες το παλιό μοιρολόι; «Κλάψε με, μάνα, κλάψε με, Και πεθαμένο γράψε με» !
  Άκουσε λοιπόν, και μάθε το. Και κει που θα γυρίσεις, να το ειπείς και να το μολογήσεις. Η Ελλάδα είναι σβησμένη από τον κατάλογο των εθνών. Αν στείλει κάποτε στους ξένους κανένα παράπονο ή κανένα παρακαλετό, το συζητούν πέντε δέκα άνθρωποι της διπλωματίας σε κάποιο γραφείο, και παίρνουνε την απόφαση, όπως εμείς παραγγέλνουμε καφέ στο καφενείο και στα μπιλιάρδα»
  Αυτή είναι η εικόνα που έχουνε οι ξένοι για την Ελλάδα. Κι ο σουλτάνος το γομάρι δεν ξέρει τι του γίνεται. Έτσι δεν είπε ο πασάς της Σκόντρας, όταν ακούστηκε ότι οι ραγιάδες σηκωθήκανε στο Μοριά; Τώρα γυρίστηκε η τάξη. Σουλτάνος είναι ο έλληνας πολιτικός
  (Απόσπασμα -«Ελληνοέλληνας» – από το βιβλίο του Δημήτρη Λιαντίνη «ΓΚΕΜΜΑ»)
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες
  Γράφει ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος
  Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και η κρίση του πολιτικού μας συστήματος που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα, μιας μακροχρόνιας κακοδιοίκησης, και μιας νοοτροπίας των Νεοελλήνων, διοικούντων και διοικούμενων, ότι όλοι οι άλλοι ευθύνονται, εκτός από εμάς, και εμείς είμαστε τα θύματα.
  Μας φταίνε οι Αμερικανοί, μας φταίνε οι Γερμανοί, μας φταίνε οι Ευρωπαίοι, μας φταίει το Δ.Ν.Τ. και το μνημόνιο. Επιτέλους, πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτήν τη νοοτροπία μας και να αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν μας φταίνε οι άλλες χώρες· αυτές δρουν ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Αν θιγόμαστε για όσα μας καταμαρτυρούν, δυστυχώς είναι πικρές αλήθειες, και για το χάλι μας είμαστε αποκλειστικά όλοι μας υπεύθυνοι, πολιτικοί και πολίτες άλλοι περισσότερο, και άλλοι λιγότερο.
  Θα φέρω για παράδειγμα δύο χώρες, την …
  Γερμανία και την Ιαπωνία. Οι χώρες αυτές έχουν κάνει καταπληκτικές προόδους στην βιομηχανία και στην οικονομία. Κύριος μοχλός για την επίτευξη υψηλών στόχων παραγωγής είναι η ενέργεια, που ένα μέρος αυτής παράγεται από το πετρέλαιο. Όμως οι χώρες αυτές προόδευσαν χωρίς να έχουν δικά τους πετρέλαια.
  Τί είναι λοιπόν αυτό που τις έκανε να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας οικονομίας; Είναι αυτό που δεν είμαστε εμείς.
  Είναι λαοί υπάκουοι και νομοταγείς εκ πεποιθήσεως, δεν βλέπουν κοντόφθαλμα, έχουν βάλει μακρόπνοους στόχους, και δρουν σύμφωνα με το εθνικό τους συμφέρον.
  Γι’ αυτόν τον λόγο:
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες, διότι δεν σκέπτονται και δεν πράττουν σύμφωνα με το κοινό συμφέρον, «να είμαστε στο εμείς, και όχι στο εγώ, αν θέλουμε να φκιάσωμεν χωρίον» όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.
  Κατηγορώτους Νεοέλληνες, γιατί το μυαλό τους το έχουν στην αρπαχτή, στην κομπίνα, στο πώς θα γίνουν πλούσιοι από τη μια μέρα στην άλλη.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες, που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, και Δ.Ε.Κ.Ο.· αυτούς που ενώ πληρώνονται για τη δουλειά που κάνουν απαιτούν έξτρα αμοιβή (φακελάκι, μπαξίσι, επιδόματα, εικονικές υπερωρίες). Επίσης κωλυσιεργούν, είτε εσκεμμένα, είτε από αδιαφορία την προώθηση των υποθέσεων των πολιτών.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες, για ξενομανία· αν το ένδυμα η το υπόδημα δεν είναι της τάδε μάρκας εισαγόμενο δεν καταδέχονται να το φορέσουν, ενώ κατά τ’ άλλα διαμαρτύρονται γιατί έμειναν άνεργοι αυτοί και τα παιδιά τους.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες νεόπλουτους, που δεν καταδέχονται να κάνουν διακοπές στα ηλιόλουστα νησιά μας, ή στα γραφικά χωριά μας, και προτιμούν υποδεέστερα παραθεριστικά μέρη άλλων χωρών.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες νεόπλουτους, που μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες συνδικαλιστές, που χρησιμοποίησαν το συνδικαλισμό ως όχημα για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και δρούσαν κοντόφθαλμα και δεν έβλεπαν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων σε βάθος χρόνου, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο τους αυτό στην αποβιομηχάνιση της χώρας.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες, που είναι κολλημένοι ακόμη στην ιδεολογία της πάλης των τάξεων, και δεν έχουν αντιληφθεί ότι μόνο χέρι-χέρι θα πάμε μπροστά.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες νεολαίους, εκείνους που νομίζουν ότι με την μολότοφ, τις φωτιές, και τα σπασίματα θα αλλάξουν την κοινωνία.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες εκείνους, που απρόσκλητοι θέλουν τάχα να απονείμουν δικαιοσύνη, καταφεύγοντας σε τρομοκρατικές και εγκληματικές πράξεις, προκαλώντας ανασφάλεια, στους Έλληνες και ξένους επενδυτές, βλάπτοντας έτσι τα οικονομικά και εργασιακά συμφέροντα της χώρας.
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες πολιτικούς, γιατί δρούσαν αποκλειστικά με γνώμονα το κομματικό και ατομικό συμφέρον, και απέκρυπταν από τον λαό την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, και δεν έλαβαν εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα. Οι μεν κυβερνώντες μοίραζαν χρήματα, αυξάνοντας το χρέος. Οι δε αντιπολιτευόμενοι τους έλεγαν «δίνετε ψιχία».
  Κατηγορώ τους Νεοέλληνες πολιτικούς, που κυβέρνησαν αυτήν τη χώρα, και δεν περιφρούρησαν το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον, και έγιναν πιόνια στα χέρια των επιτηδείων που τους περιτριγύριζαν, κατασπαταλώντας ή και κλέβοντας το δημόσιο ταμείο.
  Τα ελαττώματα των Νεοελλήνων είναι πολλά περισσότερα, εγώ όμως αναφέρθηκα σε μερικά από αυτά που η ύπαρξή τους δημιούργησε την δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Θα παρομοιάσω την Ελλάδα σαν μια αγελάδα που όλοι την αρμέγουν, αλλά αγελάδα τώρα είναι ημιθανής πλέει τα λοίσθια, αλλά όλοι εξακολουθούν να την αρμέγουν, και κανείς δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνει.
  Κατηγορούμε τους πολιτικούς γιατί αυτοί διακυβέρνησαν τη χώρα, όμως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι δύο φορές, μια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μια με την κυβέρνηση Σημίτη και υπουργό το κ. Γιαννίτση προσπάθησαν να λύσουν το ασφαλιστικό, δυστυχώς όμως συνδικαλιστές και εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά, και οδηγηθήκαμε στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ένα μεγάλο μέρος από το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού οφείλεται στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, με πολλά δισεκατομμύρια. Αν το είχαμε λύσει τώρα τα οικονομικά θα ήταν πολύ διαφορετικά.
  Η γεωγραφική θέση και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, είναι τέτοια που έπρεπε να βρίσκεται μέσα στις δέκα ευπορότερες χώρες του κόσμου. Ποιά άλλη χώρα διαθέτει ταυτόχρονα, τόση θάλασσα, τόσα νησιά, τόσον ήλιο, τόσες αρχαιότητες, τόσα καράβια, τόσα λιμάνια που μπορούν να την κάνουν ένα από τα μεγάλα κέντρα του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και υπόγειο και υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο αγνώστου μεγέθους;
  Γιατί η Ελβετία κατάφερε να είναι σ’ αυτή την καλή οικονομική κατάσταση χωρίς να διαθέτει τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας;
  Διότι οι Ελβετοί δεν Έλληνες. Γιατί οι Ελβετοί είναι νομοταγείς και υπεύθυνοι πολίτες. Εκεί δεν θα δεις τρομοκρατικές ενέργειες, μολότοφ, σπασίματα και φωτιές. Εκεί δεν κλείνουν τους δρόμους. Δεν σταματούν τις συγκοινωνίες. Δεν κατεβάζουν τους διακόπτες του ρεύματος. Δεν δυσχεραίνουν την μεταφορά αγαθών. Απεργίες και διαμαρτυρίες είναι σπάνιο φαινόμενο. Η γραφειοκρατία δεν γίνεται εμπόδιο στις επενδύσεις. Δεν θα έκλειναν την Ακρόπολη, και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους αν είχαν. Δεν θα σαμποτάρουν τα ξένα κρουαζιερόπλοια να αποβιβάσουν τουρίστες στα λιμάνια τους αν είχαν. Εκεί πολιτικοί και πολίτες έχουν δημιουργήσει ένα υπεύθυνο και ασφαλές κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη και στους Ελβετούς και στους ξένους, με αποτέλεσμα η Ελβετία να είναι το μεγαλύτερο καταθετικό κέντρο.
  Όπως μας λένε οι πολιτικοί μας και αν αληθεύει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ξένες τράπεζες είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τότε η λύση του χρέους και της ανεργίας είναι εδώ. Επαναπατρισμός των εν λόγο κεφαλαίων, αλλά πως;
  Γιατί ούτε με νόμους, ούτε διά της βίας, ούτε με παρακάλια επαναπατρίζονται. Ο τρόπος είναι ένας: να γίνουμε και εμείς Ελβετία και ακόμη καλύτεροι. Υπεύθυνο κράτος με υπεύθυνους πολίτες. Ένα κράτος δικαίου και ασφαλές, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και εντός και εκτός συνόρων. Τότε θα έλθουν όχι μόνο τα δικά μας κεφάλαια αλλά και ξένα. Τη λύση την κρατάμε στα χέρια μας και δεν απαιτεί θυσίες· λίγο μυαλό θέλει, να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες, αποβάλλοντας όλοι τα ελαττώματά μας.
  Δεν λέω κάτι καινούργιο· οι πολιτικοί μας το γνωρίζουν, αλλά ό,τι και να κάνουν, αν δεν συμμορφώνεται ο λαός και δεν θέλει να δει κατάματα το πραγματικό του συμφέρον, δεν γίνεται τίποτα, ακόμη και αν οι πολιτικοί μας ήταν οι ιδανικοί.
  Να καταργηθεί η ασυλία των πολιτικών και όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.
  Ναι στην επανίδρυση του κράτους.
  Αναθεώρηση του Συντάγματος και πλήρης διαχωρισμός των εξουσιών.
  Ανεξάρτητη νομοθετική εξουσία.
  Ανεξάρτητη εκτελεστική εξουσία.
  Ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.

  Νομίζω ότι η αμερικάνικη δημοκρατία είναι πιο αποτελεσματική, γιατί εκεί υπάρχει ο σαφής διαχωρισμός.
  Πάρε-Δώσε
  ==========================

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s