«Πώς κοιμάστε τόσα ματωμένα βράδια;» (στη μνήμη του ράπερ Raw Assault)


a1sx2_Thumbnail1_stefanos.jpg

γράφει η filistina

«ζούμε γρήγορα παλεύουμε για ένα ατόφιο τίποτα/ δεν ξέρουμε πού πάμε αλλά βαδίζουμε με σίγουρα βήματα/ παλεύουμε κι ας φύγουμε μια ώρα αρχύτερα.»
(Σίγουρα Βήματα, Magoofana Chain Gang)

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Raw Assault, αυτό το υπέροχο παιδί, αυτός ο εξαιρετικός ράπερ έφυγε από τη ζωή. Μια ζωή μάλλον πολύ αργή για έναν άνθρωπο που δεν χαλάρωνε και δεν βολευόταν ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Όποιος έχει ακούσει τον Raw Assault να ραπάρει θα έχει σίγουρα νιώσει τον ήχο της φωνής του γεμάτο οργή και παράπονο και τις λέξεις, σα σφαίρες, να διαδέχονται με απίστευτη ταχύτητα και ένταση η μία την άλλη – λες και ήθελε να μας ξυπνήσει: «Πώς κοιμάστε τόσα ματωμένα βράδια;»

 

Ο Raw Assault των Magοofana Chain Gang, o Στέφανος, μας άφησε στις 6 Σεπτέμβρη του 2013, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο και πολύτιμο έργο αληθινού, ευαίσθητου και αντιστασιακού λόγου.

Ένα από τα παιδιά της «γενιάς του Δεκέμβρη», ο Στέφανος, ένιωθε τη θηλιά που δένουν στο λαιμό, αυτοί που μας θέλουν σκλάβους, να σφίγει: «Συστήνομαι Chain Gang» μας είπε, και προσπάθησε να πετάξει από πάνω του αυτούς που περπατάγαν με τα «βρώμικα πόδια τους» πάνω στο κεφάλι του.

Τα μέλη των Magοofana Chain Gang, οι αγαπημένοι του φίλοι, διέλυσαν το συγκρότημα μετά το θάνατο του Στέφανου, δηλώνοντας με αυτή την πράξη τους ότι το συγκρότημα ήταν το δημιουργικό αποτέλεσμα της δουλειάς και του κοινού οράματος που έφτιαξαν όλοι μαζί, και δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αν κάποιος θα έλειπε.

Στην αξιοπρεπέστατη ανακοίνωσή τις διάλυσης του συγκροτήματος, οι Magoofana Chain Gang αφήνουν τον ίδιο τον Raw Assault να μιλήσει για τον εαυτό του:

«Αν με νικήσουν ή χαθώ τότε ας γλυτώσουν τα λόγια
γι’ αυτόν που από νωρίς είχε αγαπήσει τις λέξεις
αν με νικήσουν αδερφέ μου
μόνο τα λόγια να ξεφύγουν»

 

Εγώ θα ήθελα μόνο να τους ευχηθώ να συνεχίσουν τους αγώνες, με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο. Διότι, οι αγώνες δεν συνεχίζονται μόνο για τους ζωντανούς, αλλά και από σεβασμό και στη μνήμη όσων όμορφα και με αξιοπρέπεια πέρασαν από αυτή τη γη αφήνοντας το λαμπερό σημάδι τους, μέσα στους σκοτεινούς δρόμους μιας δύσκολης εποχής.

 

Magoofana Chain Gang was:

Raw Assault: Rap / Στιχοι
Humano: Vocals / Παραγωγή / Sampling / Κιθαρα / Στιχοι
Paul: Κιθάρα
Gary: Κρουστά
Άρης: Drums
P.H.Stone: Μπασσο / Artwork / Animation


Οι Magoofana Chain Gang στο antifaLIVE vol.7 28/6/2013 στην Πλατεία Νέου Ηρακλείου μαζί με την Αναζωπύρωση (ελευθεριακή συλλογικότητα Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου). Μια εξαιρετική εκτέλεση του «This Machine»:

 

Magoofana Chain Gang – Σίγουρα Βήματα:

 

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  poetrybar

Από:https://omniatv.com/blog/4714

 

 

One comment on “«Πώς κοιμάστε τόσα ματωμένα βράδια;» (στη μνήμη του ράπερ Raw Assault)

  1. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s