Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!


«Μήπως η βασική διαφορά σήμερα, δεν είναι ανάμεσα στη συντήρηση και το σοσιαλισμό, αλλά ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη δυναμική και τον πρακτικό πραγματισμό;».

Ευάγγελος Βενιζέλος, 03-09-2014.

Από το news bomb.gr, αντιγράφουμε την παρακάτω ανάρτηση:

Οι Έλληνες πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι επιτήδειοι ρυθμίζουν τα κόκκινα επιχειρηματικά τους δάνεια – Τα σκάνδαλα της Proton, της Omega, η κυρία Φράγκου και ο ρόλος Προβόπουλου

Τελικά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν χάνεται. Άμα έχεις καλούς φίλους, όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Επίσης επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου νομίζει ότι τα κόκκινα δάνεια δεν ρυθμίζονται και εδώ πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση και να σημειώσουμε ότι ρυθμίζονται αρκεί να πρόκειται για δάνεια δυσθεώρητων ποσών.

Αυτό που λέει ο σοφός λαός:«Άμα χρωστάς λίγα είσαι φοροφυγάς, άμα χρωστάς πολλά είσαι επιχειρηματίας»

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!

Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.

Όμως μια «μικρή» λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα και να εξηγήσει τον διακαή πόθο της επιτυχημένης εφοπλίστριας να πάρει κοντά της την οικογένεια Προβόπουλου. Κίνηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει αφού η κυρία Φράγκου μέσω της offshore εταιρείας της IRF είχε εμπλακεί με την Proton κατά την περίοδο που απορρόφησε την Omega bank του Παπανδρέου – Μπακατσέλου και έπειτα την πούλησε υπό την προεδρεία Προβόπουλου.

Οταν την πούλησε, η τράπεζα είχε 1,2 δις δάνεια, ενώ μολις 45 εκ. ήταν στεγαστικά. Τα άλλα δηλαδή ήταν επιχειρηματικά. Σύμπωση, η Proton χρειάστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό για ανακεφαλαιοποίηση (1,2 δις). Bέβαια το όνομα της διακεκριμένης εφοπλίστριας ουδέποτε ακούστηκε ούτε στο σκάνδαλο της Proton, ούτε στην υπόθεση με την περίφημη τράπεζα Omega στο Δ.Σ. της οποίας φιγούραρε ο αδερφός του ΓΑΠ Νίκος Παπανδρέου.

Προφανώς και είναι τυχαίο ότι τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων τον πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή ο κ. Προβόπουλος.

Και αν βεβαίως τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά τότε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η offshore εταιρεία της κυρίας Φράγκου ήταν και μεγαλομέτοχος στην Μαρφιν του Βγενόπουλου, έχοντας δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων με εγγύηση τις μετοχές!

Στα ντοκουμέντα που παρατίθενται, φαίνεται ότι η εφοπλίστρια έκανε αναδιάρθρωση των δανείων της σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που ο Προβόπουλος ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού λαού! Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωνε τις διευκολύνσεις στην εφοπλίστρια.

Το ίδιο έγινε με τα δάνεια που είχε στην Λαϊκή Κύπρου. Ο κυπριακός λαός φεσώθηκε, τα υποκαταστήματα της τράπεζας μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες διευκολύνσεις και αναδιαρθώσεις των δανείων.

Όλα αυτά, χωρίς ο Προβόπουλος να καταλάβει κάτι… Δεν είχε αντιληφθεί απολύτως τίποτα, όπως και για δεκάδες άλλες υποθέσεις που απασχολούν την δικαιοσύνη και έχουν να κάνουν με ξέπλυμα χρήματος και θολές δραστηριότητες επιχειρηματιών που ζάλιζαν το χρήμα…

Το ότι την ίδια στιγμή η κυρία Φράγκου απασχολούσε τον γιό του Προβόπουλου , είναι προφανώς σύμπτωση. Το ότι τώρα φέρεται να προσλαμβάνει και τον ίδιο τον Προβόπουλο, είναι προφανώς διότι εκτίμησε τις ελεγκτικές του ικανότητες…

Capture 1

Capture2

Capture3

 

—————————————————————————————————

Εντάξει, από τη συγκυβέρνηση και τους Ναζί της ΧΑ δεν αναμένουμε κάποια αντιδραση. Μαζί, άλλωστε, ψήφιζαν τα ν/σ, μέσω των οποίων μπούκωσαν με λεφτά τους εφοπλιστές.

Την ώρα που τμήματα του λαού εξοντώνονται διαρκώς και κυριολεκτικώς από τη σχεδιασμένη και σκοπούμενη οικονομική επιδρομή και κατοχή της χώρας, την ώρα που η χώρα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι και μπιρ παρά, τα ερωτήματα προκύπτουν είναι αυθόρμητα κι είναι απλά:

Η Κοινοβουλευτική Αριστερά («υπεύθυνη», «κυβερνώσα», «ταξική») ζύμωσε το θέμα στην κοινωνία, «σηκώνοντάς το» στα κανάλια, εκεί όπου καθημερινώς χαριεντίζεται με τα ξευτιλισμένα μηντιακά μαντρόσκυλα της αποικιοκρατίας; Προέβη κάποια από τις ηγεσίες σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, σε Έλληνες και ξένους δημοσ/φους αξιώνοντας επιτακτικά την άμεση λογοδοσία των υπευθύνων; Απαίτησε με αφορμή το εν λόγω ζήτημα την άμεση διαγραφή των λαικών χρεών προς ΔΟΥ, Ταμεία κλπ;

Τι είπατε;

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου! askordoulakos

Πηγή. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_23.html

 

7 comments on “Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!

 1. Ο/Η Kimwn λέει:

  ¨Αντε τώρα να πάω να πληρώσω τον ενφιά μου….

  • Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

   Θα πληρώσω κανονικά τον φόρο του σπιτιού που μένουν οι λεβέντες μου.Εγώ φιλοξενούμαι…
   Δεν θα πληρώσω το 1/8 μιας εξοχικής κατοικίας, θα μου βάλουν προσαυξήσεις και θα μου το κατασχέσουν, αφού πρώτα πλακωθούν στις σφαλιάρες με ένα «ντουβάρι» που τους ψηφίζει ασυστόλως, παρά τις παρακλήσεις μου και – τελικά – τις απειλές μου.
   Θα τραβάω και σέλφις με το καινούργιο μου αι-φόουν six την ώρα που θα ψήνω τ΄αρνί στο παρακείμενο κατσάβραχο στο οποίο βρίσκεται το εξοχικό.
   Είστε όλοι καλεσμένοι, από τώρα.

   Πλάκα, πλάκα, υπάρχει «σκηνικό» πλήρους «κυβερνητικής» κατάρρευσης και δεν τα λέω εγώ που είμαι παλάβρας και ψυχοπαθής, τα λένε οι ψηφοφόροι τους, αυτοί τουλάχιστον με τους οποίους ακόμα – δυστυχώς – συναναστρέφομαι.Και οι «συνεργαζόμενοι», «δεξιοί» και «αριστεροί» του ορθού.

   Πλήρης «κυβερνητική» κατάρρευση.
   Τόσο πλήρης που, και ο Φρίντμαν να αναστηθεί, η λούτσα που θα πέσει θα μείνει αξέχαστη.

   Η «αντιπολίτευση» – τι γράφω Παναγία μου – θα φάει χειρότερη λούτσα.
   Το΄γραψα, αμαρτία ουκ έχω….

   ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

   Η τιμωρία είναι του Θεού….

   • Ο/Η Kimwn λέει:

    Βράχε ο ενφιάς είναι ενιαίος φόρος ,
    ΔΕΝ μπορείς να πληρώσεις ένα τμήμα αυτού…
    Υπολογίζεται αναλυτικά στο ένα έντυπο και βλέπεις την ΦΟΒΕΡΗ αξία που έχουν τα ακίνητα σου (για παράδειγμα του πατέρα μου στο κωλοχώρι, εντός οικικσμού είναι μόνο 20χιλιαρικάκια λιγότερο από ότι πουλήθηκαν στον λάτση το στρέμμα στο ελληνικό)…
    Το σημείωμα πληρωμής είναι στο όλο σύνολο….
    Ανταλλάζουμε ΒΟΘΡΟ-ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ?????

    Και τώρα περιμένουμε τις τάχαμου «»ελαφρύνσεις», γιατί αρκετοί θα αρχίσουν τις ενστάσεις και τις αγωγές…

 2. Ο/Η Ιωάννης ο Αριστερόχειρας λέει:

  Όσο υπάρχει ο χάφτης που κάνει συνεχώς επικύψεις στον οποιονδήποτε τυχοδιώκτη που του παρουσιάζεται σαν σωτήρας,βλέπε οι της Χρυσής Αυγής,οι του ΚΚΕ ,οι του Συριζα,οι της Ελιάς,οι της ΝΔ και λοιπών αδίστακτων συμμοριών που έχουν τα τελευταία χρόνια περάσει το κατώφλι της Βουλής,ε όσο λοιπόν υπάρχει ο ράγιάς αυτός χάφτης ο νεοέλληνας , θα υπάρχουν ΚΑΙ οι Μπόμπολας , Μαρινάκης, Κόκκαλης, Αλαφούζος και λοιποί καιροσκόποι που θα του πίνουν το αίμα!

  Κανόνας για τους ρωμιούς!:
  Εὐάγγελος Λεμπέσης – Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ

  http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm

  Ρε καλά μας κάνουν οι Μπομπολαίοι,οι Μαρινάκηδες, οι Βαρδινογιανναίοι κτλ!Ρε ούλα παντελώς να μας τα πάρουνε στο τέλος, γιατί είμεθα βλάκες με πατέντα!
  Ξέρω ξέρω,για μία ακόμη φορά θα βρεθεί κάποιος να «δικαιολογήσει» το -δήθεν-………»αδικημένο» ΚΚΕ!Καλά κρασσά!

  • Ο/Η Ιωάννης ο Αριστερόχειρας λέει:

   Eίμεθα η προίκα του Μπόμπολα και των συνεργατών του!

   • Ο/Η Mαν.Αρκάς λέει:

    Ιωάννης ο Αριστερόχειρας! καλησπέρα φίλε
    λες και δεν το ξέραμε βρε,
    βρε τον καιρό που εμείς
    διαβάζαμε την Τεράστια κοινωνική σημασία των Βλακών
    εσύ ήσουν στην κοιλιά της μάννας σου ακόμα
    λοιπόν;; που μας παραπέμπεις;;
    λες και ανακάλυψες τον τροχό.

    Και το ξέρω ξέρω,
    σημαίνει ότι δεν διαβάζεις όλες της αναρτήσεις του μπλόγκ,
    επιλεκτικά μερικές ξεχωρίζεις μόνο,
    γι αυτό
    το σχόλιο σου ειναι άστοχο αν απευθύνεται σε κάποιους μέσα εδώ.
    Με συμπάθεια στα λέω φυσικά.
    🙂

    • Ο/Η Ιωάννης ο Αριστερόχειρας λέει:

     Κάτω τα χέρια από τον Μαρινάκη οι γαύροι που και ζητωκραύγαζαν όταν έγινε δήμαρχος τους ο ….αγράμματος Μώραλης!!Με τον Ανδρέα έφαε ο λαός ψωμί οι πρώην πασοκοι και παπανδρεικοι,μέγας πατριώτης ο Καραμανλής ο τζούνιορ οι δεξιοί,το μόνο πατριωτικό κόμμα η χρυσή αυγή οι ακροδεξιοί και κάποτε βολεμένοι πρώην πασόκοι ή ΝΔ ή πρώην του ΛΑΟΣ,Κάπα κάπα έ το κόμμα σου λαέ οι δηλωμένοι κομμουνιστές,ζήτω ο Αλαφούζος οι βάζελοι κτλ κτλ κτλ!!Ούτε και εγώ πάω πίσω βλάκας με πατέντα ΚΑΙ εγώ…Αλλά όλα και όλα!Τα πάντα να μας πάρουν,(σσ σπιτικά,χωράφια,κότες,γελάδια κτλ,),εμείς παράγκες θα κατασκευάσουμε να μένουμε και θα συνεχίσουμε και το προσκύνημα!
     Και ούλοι αυτοί που ανήκουν σε αγέλες που κατα τύχη αλληλομισιούνται,για το βόλεμά τους,για μία θέση δημόσιο πχ, χέζουν την πατρίδα τους,αλλά ταυτόχρονα παρομοίως ΚΑΙ τους γέροντες γονείς τους γιατί η λέξη πατέρας και πατρίδα είναι αλληλένδετες!
     Τελικά οι μόνοι που παραδέχομαι είν’ αυτοί που φεύγουν για τα ξένα , η αχάριστη Ελλάς[προίκα του Μπόμπολα] το μεγαλείο σου, δεν αξίζει την βοήθεια κανενός!!

     Την καληνύχτα μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s