Μετά τις καθαρίστριες μίλησαν και τα σκουπίδια…


Η συναυλία συμπαράστασης της Χαρούλας Αλεξίου για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. και οι χιλιάδες κόσμου που έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα ήταν ασφαλώς ένα ηχηρό επικοινωνιακό χαστούκι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γι αυτό και την άλλη μέρα ένα μέρος της γραφικής συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε δημοσίως -οι υπόλοιποι, σαφώς πιο έξυπνοι, κράτησαν τα προσχήματα και έβραζαν μόνο σιωπηλά.

Η πανάξια κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη -πανάξια, γιατί αντανακλά με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο όλη τη σοβαρότητα που εκπέμπει αυτή η κωμική αλλά επικίνδυνη παρέα που εδώ αποκαλούν «κυβερνητική σύνθεση»- θεώρησε, καθισμένη στα παράθυρα, «ύβρη και προσβολή να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες, ενώ έχουμε ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους». Διότι η κ. Βούλτεψη, που, επαναλαμβάνουμε, εκπροσωπεί την κυβέρνηση Σαμαρά, πονάει για όλους τους άνεργους και δεν το αντέχει ψυχικά να βλέπει εκδηλώσεις μόνο για τις καθαρίστριες.

Τα ίδια πάνω-κάτω είπε από παραθύρων και το άλλο πανάξιο (για τους ίδιους λόγους) στέλεχος, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος δέχεται, είπε, ότι είναι φοβερό το να μένει κάποιος άνεργος, «αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, που τις κάνει συναυλία η κα Αλεξίου, αλλά και για την καθαρίστρια του MEGA που μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά». Ενώ λίγο αργότερα, γεμάτος οργή και αγωνία, αναρωτήθηκε «εάν η καθαρίστρια του MEGA είναι κατώτερη από την καθαρίστρια του ΥΠ.ΟΙΚ. και εάν η κα Αλεξίου θα κάνει συναυλία και για την καθαρίστρια του MEGA» και συμπλήρωσε αγανακτισμένος «για να τελειώνουμε με το λαϊκισμό στη χώρα».
Γιατί και ο κ. Γεωργιάδης, όπως ακριβώς και η κ. Βούλτεψη, επίσης πονάει όλους τους άνεργους και δεν αντέχει να τους βλέπει χωρίς συναυλία συμπαράστασης.  «Πονάμε για την ανεργία απ’ όπου κι αν προέρχεται», θα μπορούσε να είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης και των μιντιακών παπαγάλων. Θέλουν εν ολίγοις να βλέπουν πανομοιότυπα δυναμικό αγώνα από κάθε κλάδο απολυμένων θυμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δεν το θέλουν βέβαια, γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν ή πιο ελικόπτερο να πρωτοπάρουν, αυτοί και ο Σαμαράς τους. Αυτό που θέλουν και πασχίζουν να επιτύχουν ξεστομίζοντας αυτές τις αρλούμπες είναι να στρέψουν τον ένα κλάδο απολυμένων εναντίον του άλλου και να βάλουν φρένο στη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μεταξύ των άνεργων που είναι σαφώς επικίνδυνη για την κυβέρνηση μιας και στρέφεται εναντίον της. Θέλουν οι υπόλοιποι απολυμένοι, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά κόσμησε με λουκέτα, να αναρωτηθούν «κι εμείς άνεργοι είμαστε, τι παραπάνω έχουν οι καθαρίστριες από εμάς για να τις στηρίξουμε;» και έτσι να επέλθει η διχόνοια και η διαίρεση στην εργατική τάξη και άρα η μακροβιότητα της βασιλείας Σαμαρά.

Δεν ήταν, όμως, μόνο από το στρατόπεδο της κυβέρνησης οι «συμπονετικοί για όλους τους άνεργους». Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος για το θέμα ξεπετάχτηκε και το ίσως πιο διάσημο λαμόγιο της Χούντας του Παπαδόπουλου:

Ο «δημοσιογράφος», μέσα σε πάρα πολλά εισαγωγικά, Νίκος Μαστοράκης, όταν εκτελούσε χρέη συνεργάτη της Χούντας είχε πείσει τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου να παρευρεθούν στην τηλεοπτική του εκπομπή και να μιλήσουν ελεύθερα για όσα συνέβησαν, υποσχόμενος ότι δεν θα τους συμβεί τίποτα. Μετά την εκπομπή, και αφού τους ανέκρινε κανονικότατα για λογαριασμό της Χούντας, οι φοιτητές συνελήφθησαν και βασανίζονταν επί μέρες στα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όταν έπεσε η Χούντα εξαφανίστηκε για χρόνια στην Αμερική και, αφού τον ξέπλυνε ο χρόνος, επανήλθε αναλαμβάνοντας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση εκπομπές που κάλυπταν ένα φάσμα μεταξύ μικροαστικής ψυχαγωγίας και απόλυτης σαχλαμάρας. Τώρα πια, με το καθεστώς Σαμαρά, είδε πάλι πεδίον δόξης λαμπρόν. Ξεθαρεύτηκε και άρχισε να εκφράζεται πολιτικά κατακρίνοντας τη Χαρούλα Αλεξίου επειδή εντάχθηκε στη «μηχανή προπαγάνδας» (ποιός μιλάει..) των απολυμένων καθαριστριών. Ενώ ο ίδιος παράλληλα, εμφανέστατα, έχει ενταχθεί στην υπαρκτή μηχανή προπαγάνδας της κυβέρνησης παπαγαλίζοντας επακριβώς όλα όσα είπαν επί του θέματος στα παράθυρα ο Γεωργιάδης και η Βούλτεψη. Δεν αποτελεί βέβαια και καμιά έκπληξη. Κάποιος που αποτέλεσε λαμόγιο της Χούντας, αν δεν αφυπνιστεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά, πότε θα αφυπνιστεί;

Πηγή. http://jungle-report.blogspot.gr/2014/07/katharistries-skoupidia.html

6 comments on “Μετά τις καθαρίστριες μίλησαν και τα σκουπίδια…

 1. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged this on tolmima.

 2. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

  Τους υπερτιμάτε….
  Άκου «σκουπίδια»….
  Τα σκουπίδια είναι χρήσιμα, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο.
  Ακόμα κι αν τα κάψεις θα αποδώσουν, έστω και λίγη ενέργεια.
  Αν τα ανακυκλώσεις μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, πόρους.
  Δεν είναι σκουπίδια οι εν λόγω.
  Είναι παθογόνοι «οργανισμοί», πολύ επιβαρυντικοί για την δημόσια υγεία.
  Πάνω από όλα η υγεία.
  Αποστείρωση.
  Ρωτήστε όποιον επαγγελματία υγείας θέλετε.
  Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της υγείας σήμερα, δεν είναι μόνο οι αρρώστιες αυτές καθ΄αυτές.
  Είναι οι «ενδονοσοκομειακές» λοιμώξεις που οφείλονται σε ισχυρότατους παθογόνους οργανισμούς που «εξελίχθηκαν».
  Αυτά είναι οι «εξελίξεις» τους.
  Αποστείρωση.
  Οι τεχνικές ποικίλουν.
  Πληροφορίες εντός.

 3. Μάααιστα,,,μαααστα,,,
  μιλανε ολοι μιλανε και ο λώκοι,,,
  εμ,,,,ναι βρε προδοτοσκυλα,,,ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

  φυσικά πολυ καλα έκανε η Χαρουλα Αλεξιου,,,και συμπαρασταθηκε στις καθαρίστριες,,,οπου οταν βλέπετε τις συγκεκριμενες καθαρίστριες βλεπετε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ,,,,ΜΟΝΑΔΙΚΗ εστια αντιστασης ,,,
  μερικες γυναικες ακομα μάχονται με πεισμα εναντι του μνημονικού κρατους,,,ειναι το μοναδικό κομματι του λαου μας που μαχετε,, μαχονται για την δουλεια τους αλλα κατ΄ουσιαν μάχονται για την υπερηφάνεια του λαου μας ,,,οι απολυμενες καθαριστριες εχουν καταξευτυλισει τους προδοτες,,,εχουν καταξευτυλισει και τον άβουλο ελληνικό φοβικο λαο

  ΝΟ ΠΑΣΕΡΑΝ φωναζουν και ο λαος κοιτα σαν χαζος,,,αρκετοι δε βαριεστημένα ποτε θα υποχωρήσουν και θα ληγησουν οι καθαριστριες,,,
  στην συναυλια επρεπε να εχουν παει για συμπαρασταση 1.000.000 τουλαχιστον,,,
  Ετσι βροντοφωναζει ενας λαος την αντιθεση του στους κατακτητες

  ΝΟ ΠΑΣΕΡΑΝ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ
  ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • Ο/Η Αμετανόητος λέει:

   Χαιρετώ τα Κάστρα τα απάτητα…
   Οχι.! Δεν θα περάσουν.!
   Οτι και να κάνουν θα ηττηθούν στο τέλος.
   Να ‘σαι καλά Γιώργη…

   υ.γ.δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να κατέβω κάτω μέχρι τα Χριστούγεννα…είδωμεν…

   • γεια σου φιλε μου Αμετ.
    Οχι,,,δεν θα περασουν,,γιατι ΔΕΝ πρεπει να περασουν !!!!
    μας ωθούν ως λαο στην απόγνωση,,,και τοτε θα καταλάβουν ολοι τους τι εστι Ελληνας,,,τι εστι το ρητο του Γιγαντα

    «Δεν ελπιζω τιποτα
    δεν φοβαμε τιποτα
    ειμαι λευτερος»

    τοτε,,,θα φαει η μυγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι

    υγ: σε περιμενω,,,οποτε με το καλο ερθεις,,ενα μειλ μονο να προλαβω να παραλαβω τα βαρελια ρακης 😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s