Απολογούνται 29 κάτοικοι ΒΑ Χαλκιδικής για «εγκληματική οργάνωση» – 6 με περιοριστικούς όρους


 

Δευτέρα, 7 Ιουλίου, ξεκίνησαν να απολογούνται οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι για ίδρυση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για τα γεγονότα στο Λάκκο Καρατζά και άλλες υποθέσεις. Απολογήθηκαν οι 6 από τους 29 κατηγορουμένους, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθούν ακόμα 10, ενώ οι τελευταίοι 13 θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Στον κατηγορούμενο ως «αρχηγό», Απ. Παπαγεωργίου (ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, ενώ σε άλλους οι περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης εντός 4 χιλιομέτρων από το εργοτάξιο (δηλαδή συμπεριλαμβάνονται τα χωριά Μ. Παναγία και Νεοχώρι) και της μη προσέγγισης σε εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός εντός 10 μέτρων – που πρακτικά σημαίνει ότι με μια ψευδή μαρτυρία μπορούν να κατηγορηθούν σε οποιαδήποτε περίπτωση συμβεί κάτι σε κάποιον από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Όσον αφορά στις υποθέσεις, ο συνήγορος κάποιων εκ των κατηγορουμένων Γ. Κυρίτσης, στην εκπομπή The Barber Shop – Το κατηγορητήριο/σκευωρία (της 1/7/2014) αναφέρθηκε στην δημιουργία φοβικού κλίματος προκειμένου να προχωρήσουν οι «επενδύσεις» χωρίς αντιδράσεις, στην δημιουργία παράνομης τράπεζας DNA από την ΕΛΑΣ και την πάγια πρακτική σύνταξης  τέτοιων βαρειών όσο και ανυπόστατων κατηγορητηρίων όταν πρόκειται για κοινωνικές αντιδράσεις και κινήματα.

 

Πηγή. https://omniatv.com/blog/4542-

4 comments on “Απολογούνται 29 κάτοικοι ΒΑ Χαλκιδικής για «εγκληματική οργάνωση» – 6 με περιοριστικούς όρους

 1. Ο/Η brain teaser λέει:

  Αυτή η «Ελληνικός χρυσός» και οι επενδυτές της, θα μας απασχολήσει πολύ και στο άμεσο μέλλον. Αρνητικά ασφαλώς.

  • Ο/Η Kimwn λέει:

   Και που να δεις τα οξέα που χρειάζονται για τον καθαρισμό του ορυκτού…

   • Ο/Η brain teaser λέει:

    Και βάλε και πόσες φωτιές θα μπούν κατα λάθος (ιδίως στις Σκουριές) για να εξορυχθεί το ορυκτό… τρακόσιες χιλιάδες στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στους «επενδυτές» για να μην ξεχνιόμαστε.

 2. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

  Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s