Η «δικαστική» ανακοίνωση για το Μισθοδικείο.!


Δικαιοσύνη

σημ.Αμετανόητου: Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του επίσημου οργάνου.Δεν μου επιτρέπεται κανένα σχόλιο.

Απλά αν κάποιος με… τσιμπήσει, θα εκραγώ σαν το Βεζούβιο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Την εβδομάδα που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έγιναν σε βάρος μας κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την σχετική τροπολογία με την οποία συμμορφώνεται με την αμετάκλητη απόφαση του «Μισθοδικείου». Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή που επαναφέρει το μισθό μας στα επίπεδα πριν τον Αύγουστο του 2012, όταν οι περικοπές εκτοξεύτηκαν από το -30% στο -60% και έφεραν πολλούς από εμάς στα πρόθυρα της απόγνωσης. Οι εξελίξεις αυτές βέβαια δεν μας εφησυχάζουν. Είπαμε και παλαιότερα ότι τα κονδύλια για το 2014 ήταν ήδη εξασφαλισμένα από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα των ετών 2013-2018. Η έλλειψη αντίστοιχης πρόβλεψης για το διάστημα μετά την 1-1-2015 και τα σενάρια που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στον τύπο για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο από την επόμενη χρονιά, μας υποχρεώνουν να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η μισθολογική αποκατάσταση δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Οι δικαστικές αποφάσεις έδειξαν τελικά το δρόμο που υποχρεωτικά οφείλει πλέον να ακολουθήσει το Κράτος.

Η στάση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων ήταν αρνητική απέναντί μας. Μετέβαλαν τις πάγιες θέσεις υποστήριξης των αιτημάτων μας, που διατύπωσαν επανειλημμένα στις γενικές μας συνελεύσεις και τελικά καταψήφισαν είτε ενεργητικά είτε παθητικά την κατατεθείσα τροπολογία. Μπαίνει έτσι πρώτιστα ζήτημα θεσμικής ασυνέπειας και αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων.

Αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι το Δικαστικό Σώμα έχει να κερδίσει μόνο από την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του Ελληνικού Λαού. Όσο αυτές κατακτώνται μέσα από το σθένος και τη δουλειά μας, τόσο περισσότερο οικοδομούμε σε γερά θεμέλια τις βάσεις για την ανάδειξη της Δικαιοσύνης ως κυρίαρχου πυλώνα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την τήρηση της νομιμότητας και την περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που στα πλαίσια της διασφάλισης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους αγωνίζονται και απαιτούν την συμμόρφωση της εκτελεστικής εξουσίας στις δικαστικές αποφάσεις.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2014.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών      Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών               Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                           Μέλη της ΕΔΕ

Πηγή: http://dikastis.blogspot.gr

One comment on “Η «δικαστική» ανακοίνωση για το Μισθοδικείο.!

  1. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s