Τρίζουν τα κόκκαλα του Γκάντι…


MAOIST CAMP IN FOREST. EXPRESS PHOTO.

σημ.Αμετανόητου: Αν νομίζετε ότι ΔΕΝ σας αφορά, ξεγελιέστε οικτρά…το μοντελάκι Σαμαρά, δηλαδή Πινοτσέτ και Χίτλερ σε βερσιόν 21ου αιώνα…

παίζει ΠΑΝΤΟΥ.!!!

ΚΚ Ινδιας (Μαοϊκο): ανακοινωση για το αποτελεσμα των εκλογων (19/05/2014)

Δελτίο Τύπου 19 Μάη 2014

Η νίκη του BJP με επικεφαλής το Ναρέντρα Μόντι δείχνει την ένταση της εκμετάλλευσης, της καταστολής και του φασισμού στη χώρα.Να οργανώσουμε έναν εκτεταμένο αγώνα για να αποτρέψουμε την απειλή από τους βραχμανιστές ινδουιστές φασίστες, ενώνοντας όλες τις επαναστατικές και δημοκρατικές δυνάμεις

 Η «παγκοσμίως μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία», οι εκλογές για τη 16η Lok Sabha, διεξήχθησαν σε 9 φάσεις, με έναν, δηλαδή, άνευ προηγουμένου τρόπο. Για αυτή, απασχολήθηκαν 700.000 υπάλληλοι και εκατομμύρια ένοπλων δυνάμεων. Δεκάδες δις ρουπίων δημοσίου χρήματος που ανήκει στο λαό δαπανήθηκαν για αυτή τη διαδικασία. Η Εκλογική Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε για τη διασφάλιση της διεξαγωγής «ελεύθερων, δίκαιων και αντικειμενικών» εκλογών. Υπήρξε μεγάλη οργή στις μάζες εναντίον αυτής της φαρσοκωμωδίας κοινοβουλευτικών εκλογών. Το κόμμα μας, το ΚΚΙ(Μαοϊκό) και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του Κασμίρ, καθώς και λίγες δυνάμεις στα βορειοανατολικά, ιδιαίτερα στο Μανιπούρ, κάλεσαν σε μποϊκοτάζ αυτής της φαρσοκωμωδίας. Είναι μόνο για την καταστολή της αυξανόμενης λαϊκής οργής εναντίον αυτών των εκλογών που τέτοιος μεγάλος αριθμός ένοπλων αναπτύχθηκε κατά τις εκλογές σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα σε περιοχές με λαϊκούς αγώνες. Οι εκλογές διεξήχθησαν σαν να επρόκειτο για πολεμική άσκηση, υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Εκλογική Επιτροπή, με έναν πρωτοφανή τρόπο, είχε προβεί σε μια σειρά νέου είδους μανουβρών για να δελεάσει το λαό ώστε να ψηφίσει και για να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής ήδη από τις εκλογές για τη 15η Lok Sabha, κάτι που συνεχίστηκε και στις φετινές εκλογές. Από το παρασκήνιο, κάθε είδους βοήθεια παρασχέθηκε από τα ιμπεριαλιστικά πρακτορεία για τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας και λαμβάνοντας αυτή τη βοήθεια, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ευθέως αναμείχθηκε στις εκλογές, προβάλλοντας τη σημασία «του δικαιώματος του να ψηφίζουμε».

Χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ως συνήθως, παρείχαν ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό. Ένα είδος ψευδαίσθησης δημιουργήθηκε αναφορικά με τη σημασία των βουλευτικών εκλογών και σηκώθηκε μια σκόνη γύρω από το ζήτημα. Ο λαός πιέστηκε να ψηφίσει σε περιοχές όπου οι μάζες διάκεινται πιο κριτικά έναντι του κοινοβουλευτικού συστήματος. Λέγεται ότι η Εκλογική Επιτροπή έκανε τεράστιες προσπάθειες για να διεξάγει επιτυχώς τις εκλογές και σημαντικά περιόρισε το φαινόμενο του χρηματισμού και της βίας. Διαψεύδοντας στην πράξη τέτοιους ισχυρισμούς, όλα τα κόμματα παρουσίασαν απατεώνες, γκάνγκστερ και εγκληματίες ως υποψήφιους. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα ανταγωνιζόμενα κόμματα και οι υποψήφιοι περισσότερο επικεντρώθηκαν στις μεταξύ τους επιθέσεις, και έτσι αποκάλυψε ο ένας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και τις αντιδραστικές και εγωιστικές ενέργειες, απάτες και πρακτικές του άλλου. Μαύρο χρήμα, βία, θρησκεία, κάστα, τοπικισμός, αλκοόλ, ναρκωτικά και άλλα δέλεαρ και καταπιεστικά μέτρα χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους.

Για παράδειγμα, πάνω από 2.000.000.000 ρουπίες (σημ.parapoda: 24.765.884,17€)και πάνω από 20 εκ. λίτρα αλκοόλ, τα οποία προορίζονταν να διανεμηθούν στους εκλογείς, κατασχέθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα ίδια τα ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων αποκάλυψαν ότι πάνω από 300.000.000.000 ρουπίες (σημ. parapoda: 3.714.882.625,71€) δαπανήθηκαν για τη διαφήμιση και την προώθηση μόνο του Ναρέντρα Μόντι. Ξεπερνώντας ατιμώρητα το επίσημο όριο εκλογικών δαπανών των 7.000.000 ρουπίων (σημ. parapoda: 86.680,59€) ανά υποψήφιο, κάθε υποψήφιος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία δαπάνησε 80.000.000 ρουπίες (σημ. parapoda: 990.635,37€) κατά μέσο όρο. Η κωμική φύση αυτής της αποκαλούμενης παγκοσμίως μεγαλύτερης εκλογικής διαδικασίας γίνεται αντιληπτή με βάση τα παραπάνω αποκαλυπτικά γεγονότα.

Το Κογκρέσο έπαιξε τον πλέον αντιδραστικό, αντιλαϊκό και προδοτικό ρόλο ενόσω ήταν στην εξουσία, κατά τα 10 τελευταία χρόνια, και επιθετικά ευρέως εφάρμοσε πολιτικές υπέρ του ιμπεριαλισμού και των άρχουσων τάξεων. Το Κογκρέσο διέπραξε όλων των ειδών τα εγκλήματα εναντίον της χώρας και του λαού της. Ως αποτέλεσμα, οι έδρες που πήρε, για πρώτη φορά, περιορίστηκαν σε λιγότερες από 50- η χειρότερη εκλογική ήττα που έχει υποστεί σε όλη του την ιστορία. Αξιοποιώντας την υφέρπουσα λαϊκή οργή εναντίον του Κογκρέσου, το Ινδικό Λαϊκό Κόμμα (BJP) και η Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία (NDA), υπό την ηγεσία του Μόντι, αναδείχτηκε ως το πρώτο κόμμα, εκτός του Κογκρέσου, που κέρδισε απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με 282 έδρες και μαζί με το NDA καταλαμβάνουν 334 έδρες στις 543.

Ακόμα και πριν την ανακοίνωση των εκλογών, μεγάλος αριθμός επιπρόσθετων παραστρατιωτικών δυνάμεων αναπτύχθηκε και οι ένοπλες δυνάμεις ενέτειναν τις επιχειρήσεις αποκλεισμού ζωνών και αναζήτησης στο εσωτερικό τους (“cordon and search”) σε όλες τις επαναστατημένες περιοχές 14 κρατιδίων, στις περιοχές των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στο Κασμίρ και στα βορειοανατολικά και σε άλλες περιοχές όπου θεριεύουν κινήματα λαϊκής αντίστασης. Η πρώτη πανεθνικής εμβέλειας και εβδομαδιαίας διάρκειας (26/12/2013-1/1/2014) εκστρατεία καταστολής έλαβε χώρα σε 9 κρατίδια με 40.000 επιπλέον παραστρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις των κρατιδίων. Στη δεύτερη εκστρατεία καταστολής, μεταξύ 19 και 27 Μάρτη 2014, πάνω από 100.000 παραστρατιωτικές δυνάμεις και 6.000 κομάντο, 4 ισραηλινά κατασκοπευτικά αεροπλάνα, μεγάλος αριθμός οχημάτων ανίχνευσης ναρκών εξοπλισμένων με ραντάρ κλπ, χρησιμοποιήθηκαν από 70 Γενικούς Επιθεωρητές (IG) σε 6 κρατίδια όπου δρα το μαοϊκό κίνημα.

Αυτές οι αντεπαναστατικές εκστρατείες στόχευαν στην καταστολή του κινήματος και στη δημιουργία λευκής τρομοκρατίας στο λαό, για τη διεξαγωγή των «δημοκρατικών» εκλογών τους. Στις περιοχές των επαναστατικών και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, δεκάδες πολιτικών ακτιβιστών, μαχητές υπέρ της ελευθερίας και απλοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν από αυτές τις δυνάμεις. Μεγάλος αριθμός απλού κόσμου και πολιτικών ακτιβιστών συνελήφθη και βασανίστηκε. Δεν άφησαν όμως άθιχτους ούτε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Χωριά έγιναν στόχος επίθεσης και οι κάτοικοί τους συλλογικά τιμωρήθηκαν με ανηλεή ξυλοδαρμό. Οι εκλογές διεξήχθησαν υπό την απειλή των όπλων και με την εξαπόλυση εκτεταμένης κρατικής τρομοκρατίας.

Η μπαντ (σ.parapoda.: απεργία με απαγόρευση κυκλοφορίας) σε όλο το Κασμίρ στις 21 Απρίλη, η οποία προκηρύχθηκε ως διαμαρτυρία εναντίον της σύλληψης των ηγετών της Συνδιάσκεψης της Ελευθερίας οι οποίοι καλούσαν σε εκλογικό μποϊκοτάζ, σημείωσε επιτυχία. Η κοιλάδα του Κασμίρ πλημμύρισε από μπάντ και διαδηλώσεις εναντίον των θηριωδιών και της καταστολής από τον ινδικό στρατό και τις άλλες δυνάμεις του κρατιδίου, από τη μια, και από κρατική καταστολή συνοδευόμενη με απαγόρευση κυκλοφορίας, από την άλλη. Οι κάτοικοι του Κασμίρ έδωσαν μεγάλες μάχες με πέτρες εναντίον οπλισμένων στρατιωτών και παραστρατιωτικών δυνάμεων, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλες απαγορευτικές διαταγές.

Παρά την άσκηση βίας και τις απειλές σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, ακόμα και μετά τη δημιουργία ατμόσφαιρας τρόμου, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ήταν πολύ κάτω από το στόχο του 90% που είχε θέσει η Εκλογική Επιτροπή. Μόνο το 66% των εκλογέων ψήφισαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής, ωστόσο, μάλλον είναι πολύ μικρότερο αν λάβουμε υπόψη το ποσοστό των παραποιημένων και ψεύτικων ψήφων. Χρήμα, βία, κρατικός μηχανισμός και ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για μια τέτοια εκλογική νοθεία στην οποία συμμετείχαν όλα τα μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ακόμα και μετά την αξιοποίηση αμέτρητων ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και ινδικών και ξένων ιδιωτικών εταιριών, για τη μεταφορά υπαλλήλων και υλικού για τις εκλογές, πολλά εκλογικά κέντρα μετατράπηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς και στρατώνες παραστρατιωτικών, σε περιοχές όπου τα επαναστατικά και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα είναι ισχυρά, υπό το πρόσχημα της δυσκολίας της διεξαγωγής των εκλογών σε τέτοιες περιοχές.

Μεγάλος αριθμός νοθευμένων ψήφων ρίχτηκε σε αυτά τα εκλογικά κέντρα. Παρ’ όλα αυτά, ούτε 5-20% συμμετοχής δεν υπήρξε στη Νταντακαράνια, το Μπιχάρ-Τζάρκχαντ, την Οντίσα, τη συνοριακή περιοχή Αντρα-Οντίσα και άλλες περιοχές όπου οι Επαναστατικές Λαϊκές Περιοχές είναι παρούσες και το μαοϊκό κίνημα ισχυρό. Στο Κασμίρ, ακόμα και μετά την εξαπόλυση κρατικής τρομοκρατίας προ των εκλογών, μόλις το 27% συμμετείχε, σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς. Στο πλαίσιο των εκλογών, το σύνθημα για Ελεύθερο Κασμίρ, άλλη μια φορά αντήχησε στην κοιλάδα.

Η «εναλλακτική» της ΝΟΤΑ προωθήθηκε για να στερηθεί ο λαός το «δικαίωμα της ανάκλησης». Εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών και απειλών από τα πολιτικά κόμματα και τις ένοπλες δυνάμεις, πάνω από 10.000.000 ψηφοφόρων πίεσαν το πλήκτρο ΝΟΤΑ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι όσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν χαρακτηρίζονταν, συχνά, ως τρομοκράτες ή μαοϊκοί. Στις περιοχές των επαναστατικών και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, απαντώντας στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ των εκλογών, ο λαός αυτών των περιοχών, αλλά και σε περιοχές, όπου υπάρχουν δημοκρατικά κινήματα και κινήματα εναντίον των εκτοπίσεων, σε σημαντικό βαθμό απέρριψε αυτή την εκλογική φαρσοκωμωδία, διαμαρτυρόμενος για τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές καταστολής του. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) στέλνει επαναστατικούς χαιρετισμούς σε όλους αυτούς που τόλμησαν να αψηφήσουν το κράτος και να μποϊκοτάρουν τις εκλογές παρά τις σοβαρές απειλές και τον εκφοβισμό.

Σε αμυντικές εκστρατείες εναντίον των αντιδραστικών δυνάμεων, οι κόκκινοι μαχητές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού διεξήγαγαν πολλές ηρωικές επιθέσεις στη Νταντακαράνια (Τσχατίσγκαρχ, Μαχαράστρα), στο Μπιχάρ, τη Τζάρκχαντ, την Οντίσα και τη συνοριακή περιοχή Άντρα-Οντίσα, καθώς και σε άλλες περιοχές και έκαναν τα εχθρικά στρατεύματα να έχουν πολλές απώλειες, απαλλοτριώνοντας επίσης πολλά όπλα και πυρομαχικά. Είναι, ωστόσο, ζήτημα που προκαλεί μεγάλη λύπη το γεγονός ότι οχήματα που μετέφεραν εκλογικούς αξιωματούχους έπεσαν σε ενέδρα δυνάμεών μας του ΛΑΑΣ που τα πέρασαν για αστυνομικά οχήματα. Μερικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν στην εκλογική διαδικασία πέθαναν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τέτοιων λαθών. Οι εμπλεκόμενες σε αυτό μονάδες του κόμματός μας έχουν ήδη απολογηθεί για αυτά τα ατυχή περιστατικά. Άλλη μια φορά απολογούμαστε στο λαό για αυτό και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους των εκλιπόντων.

Στην εκλογική φαρσοκωμωδία, το BJP ισχυρίστηκε ότι κατήγε μια άνευ προηγουμένου ιστορική νίκη. Ωστόσο, το συνολικό ποσοστό που πήρε δεν είναι πάνω από 35%. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της χρεοκοπίας αυτής της αποκαλούμενης «μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο» από τον ισχυρισμό περί «ιστορικής νίκης» από ένα κόμμα που κερδίζει μόλις το 35% των ψήφων. Άλλη μια φορά, απατεώνες, γκάνγκστερ και εγκληματίες ήρθαν στην εξουσία, αποκαλύπτοντας τη γελοία φύση του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Ο Ναρέντρα Μόντι προωθήθηκε ως ο υποψήφιος του BJP για την πρωθυπουργία από το Sangh Parivar (σ.parapoda: Ινδουιστικό Εθνικιστικό Κίνημα), και με τη στήριξή του και την ενεργό ανάμειξή του στις εκλογές, το BJP κέρδισε μια άνευ προηγουμένου νίκη, όπως και να’χει. Από την άλλη, η Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία (UPA), υπό την ηγεσία του Κογκρέσου, υπέστη ταπεινωτική ήττα. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από την UPA, εφαρμόστηκαν σε μεγάλη κλίμακα νεοφιλελεύθερες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πολιτικές, επεισόδια απάτης και διαφοράς ξέσπασαν σε έναν άνευ προηγουμένου βαθμό, ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε, η πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία κατέστη δυσκολότερη για το λαό.

Η έλλειψη λογοδοσίας στο λαό, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, οι απολύσεις των εργατών, οι αυτοκτονίες των αγροτών, οι θηριωδίες και η βία εναντίον των γυναικών, η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, η πείνα, οι θηριωδίες εναντίον των νταλίτ από δυνάμεις της βραχμανικής κάστας, η καταστολή των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων εθνοτήτων, η στέρηση από τους αντιβάσι και τους καταπιεσμένους της γης τους, του νερού και του δασικού πλούτου, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, η κρατική καταστολή των κινημάτων εναντίον των εκτοπίσεων και τα κινήματα για ξεχωριστά κρατίδια, ιδιαίτερα στην Τελανγκάνα και το Γκόρκχαλαντ, η εκτεταμένη οικολογική καταστροφή κλπ, όλα αυτά είναι οι κύριοι λόγοι που προκάλεσαν τη συσσώρευση της λαϊκής οργής εναντίον του Κογκρέσου και των Συμμάχων του.

Η μαζική οργή εναντίον της κυβέρνησης UPA και το κίνημα εναντίον της διαφθοράς που ξεκίνησε το Κόμμα Ααμ Ααντμι -Αννα Χαζάρε (ΑΑΡ) αξιοποιήθηκαν επιτυχώς από το BJP για εκλογικούς σκοπούς. Από το παρασκήνιο, η Εθνική Οργάνωση Εθελοντών του BJP (RSS– Rashtriya Swayamsevak Sangh) εξαπέλυσε αντιμουσουλμανικές επιθέσεις και καλλιεργούσε τον ινδουιστικό θρησκευτικό σωβινισμός εναντίον τους σε όλη τη χώρα, ιδίως με τις επιθέσεις στο Muzaffarnagar και το Samli, στο Uttar Pradesh. Η RSS έπαιξε έναν κεντρικό ρόλο σε αυτό. Στα βορειοανατολικά, ιδιαίτερα στο Ασσάμ, το BJP μπόρεσε να κινητοποιήσει τους ινδουιστές ως ένα βαθμό εναντίον των μπαγκλαντεσιανών μουσουλμάνων χαρακτηριζόμενων ως μεταναστών και να κερδίσει τις ψήφους τους. Το παραπάνω εξηγεί τον ισχυρισμό του BJP ότι κέρδισε ψήφους από όλα τα στρώματα, ανεξαρτήτως θρησκείας, κάστας, κοινότητας, φύλου κλπ. Είναι, όμως, γεγονός ότι το BJP δεν κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων των μουσουλμάνων και των νταλίτ.

Το ότι πίσω από τη νίκη του BJP δεν υπάρχει κανένα πανεθνικό «κύμα Μόντι», αποδεικνύεται από τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κεράλα, την Οντίσα, τη Βεγγάλη, το Ταμίλ Ναντού, την Τελανγκάνα, τη Σεεμάντρα κλπ, όπου το BJP δεν τα πήγε καλά. Στην Τριπούρα, το Αρουνατσάλ Πραντές και το Σικκίμ, τα κόμματα που δεν ανήκουν στην Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισαν. Το λεγόμενο κύμα Μόντι είναι το κοινό εφεύρημα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ΜΜΕ τους. Ο Ναρέντρα Μόντι προωθήθηκε από τους ιμπεριαλιστές, τη μεγάλη κομπραδόρικη γραφειοκρατική αστική τάξη και τους μεγαλοκτηματίες για να εκτρέψει τη λαϊκή οργή εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των αρχουσών τάξεων και να προσφύγουν στο φασισμό όπως ο Χίτλερ, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους πιο αποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα, το Κογκρέσο έχει αποκαλυφθεί και απαξιωθεί ως ένα εξόφθαλμα αντιλαϊκό, αντιδραστικό και διεφθαρμένο κόμμα. Αντιλαμβανόμενες τη λαϊκή οργή, οι ινδικές άρχουσες τάξεις και οι ιμπεριαλιστές παρουσίασαν ένα άλλο κόμμα τους, υπό τη μορφή του BJP, και το Ναρέντρα Μόντι, στη θέση του Μανμόχαν Σινγκχ, ως μια εναλλακτική λύση στο λαό, μόνο και μόνο για να τον ξεγελάσει με κοινοβουλευτικές αυταπάτες για άλλα 5 χρόνια.

Σε αυτές τις εκλογές, οι συνιστώσες της Ενωμένης Προοδευτικής Συμμαχίας και ιδιαίτερα το Κογκρέσο σαρώθηκαν στο Ρατζαστάν, το Γκουτζαράτ, τη Σεεμάντρα, το Δελχί και αλλού. Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα κρατίδια, το Κογκρέσο περιορίστηκε σε πολύ λίγες έδρες. Παρά τη δημιουργία ρεφορμιστικής ρητορικής, το ΑΑΡ δεν τα πήγε καλά, γιατί δεν είχε ξεκάθαρες θέσεις στα βασικά προβλήματα του λαού και της χώρας, αλλά και στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετώπιζε ο λαός. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (Samajwadi Party -SP), Ο «Πλειοψηφών Λαός» (Bahujan Samaj Party – BSP), το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα (Rashtriya Janata Dal – RJD), ο Λαϊκός Σύνδεσμος (ενοποιημένος) (Janata Dal (United)- JD(U)), η Προοδευτική Ομοσπονδία Αυτοσεβασμού (Dravida Munnetra Kazhagam-DMK), το Αριστερό Μέτωπο υπό το ΚΚΙ (Μαρξιστικό), και άλλα περιφερειακά κόμματα που υποστήριζαν τις ίδιες πολιτικές με την κυβέρνηση του Μανμόχαν Σινγκχ και ήταν βυθισμένα στη διαφθορά, την εκμετάλλευση, την καταστολή και τον οπορτουνισμό, υπέστησαν επίσης ταπεινωτική ήττα. Τα DMK, BSP και η Εθνική Συνδιάσκεψη ιδιαίτερα, σαρώθηκαν και δεν έχουν παρουσία στο κοινοβούλιο. Στην Οντίσα, το BJP ήρθε στην εξουσία για 4η φορά εξαιτίας της απουσίας πραγματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο. Στο Άντρα Πραντές, το Κόμμα για τη Γη και το Λαό της Τελούγκου (Telugu Desam PartyTDP) και το Telangana Rashtra Samiti (TRS) επωφελήθηκαν της λαϊκής οργής εναντίον του Κογκρέσου και κέρδισαν. Στο Κασμίρ, η Εθνική Συνδιάσκεψη πλήρωσε για τη συνεργασία της με το κόμμα και τις πολιτικές του Κογκρέσου που στόχευαν στη συντριβή και την εξαφάνιση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Μετά την εξασφάλιση απλής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο υπό την ηγεσία του Μόντι, το BJP δρα μεγαλόψυχα και υπόσχεται διάφορα στους συμμάχους του στην Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία. Υποσχέθηκε να εργαστεί ακόμα και για όσους ψηφοφόρους και τμήματα της κοινωνίας δεν το ψήφισαν. Ο ίδιος ο Μόντι στο διάγγελμά του στο λαό μετά την εκλογική νίκη είπε ότι «αυτή είναι μια νίκη για το Bharat (σ.μετ. την Ινδική Δημοκρατία)», ότι «η Ινδία θα γίνει αυτάρκης» και ότι «Οι καλύτερες μέρες έρχονται». Ακούγοντας αυτά, μερικοί άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι αυτή είναι η απαρχή της «καλής διακυβέρνησης» και ότι ο Μόντι θα φέρει την «αλλαγή». Μερικοί επίσης αφελώς πιστεύουν ότι το BJP δεν θα κυβερνήσει βάσει της ινδουιστικής-φασιστικής ατζέντας του, όπως στο Γκουτζαράτ, αλλά στη βάση μιας αναπτυξιακής ατζέντας. Μερικοί πιστεύουν ότι οι ημέρες του Πογκρόμ στο Γκουτζαράτ το 2002 έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι όλες οι κοινότητες και τα στρώματα θα αποτελούν αντικείμενο ίσης μεταχείρισης, ότι η διαφθορά θα ελεγχθεί, ότι ευκαιρίες για εργασία θα υπάρξουν, ότι θα διασφαλιστούν οι γυναίκες κλπ, υπό το καθεστώς Μόντι. Ωστόσο, ο Μόντι και άλλα πρωτοπαλίκαρα του βραχμανικού ινδουιστικού σωβινισμού ποτέ δεν θα υλοποιήσουν τέτοιες προσδοκίες. Αντιθέτως, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ενωμένης Προοδευτικής Συμμαχίας, θα εφαρμοστούν ακόμα πιο επιθετικά από την κυβέρνηση της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας με επικεφαλής το Μόντι. Η κατάσταση των μαζών θα επιδεινωθεί περαιτέρω σε όλα τα μέτωπα.

Η καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας με επικεφαλής το Μόντι, η απουσία ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κυρίως η ινδουιστική ατζέντα της RSS/BJP είναι ενδείξεις του επερχόμενου φασιστικού μακελειού. Δεν θα πάρει πολύ καιρό στην κεντρική κυβέρνηση υπό το BJP για να αποκαλύψει τη φασιστική, φιλοϊμπεριαλιστική, αντιομοσπονδιακή και ινδική επεκτατική της φύση ενώ θα χρησιμοποιεί τη λαϊκή εκλογική εντολή για να δικαιολογεί τις αντιλαϊκές ενέργειές της. Οι εργάτες, οι αγρότες, οι μουσουλμάνοι, οι νταλίτ και άλλες εκμεταλλευόμενες μάζες σύντομα θα υποστούν μεγαλύτερες διώξεις καθώς η κυβέρνηση θα αποκαλύπτει το φασιστικό της πρόσωπο. Οι Μόντι και σια και οι μεγάλοι μεταπράτες και οι μεγάλοι κτηματίες, προωθούν ευρέως το «Μοντέλο Γκουτζαράτ» του Μόντι, στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν ψευδαισθήσεις στις μάζες. Το πραγματικό νόημα του Μοντέλου Γκουτζαράτ, το οποίο λέγεται ότι είναι το «εργαστήριο του ινδουιστικού σωβινισμού», είναι η καταστολή κάθε μορφής διαφωνίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών από εργάτες, αγρότες, θρησκευτικές μειονότητες και ιδιαιτέρως μουσουλμάνους, και άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα στρώματα της κοινωνίας. Σημαίνει καταστολή και έλεγχο της διαφωνίας που προέρχεται από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης και ακόμα και από το δικό του το στρατόπεδο, άνοιγμα της πόρτας στους μεγάλους εγχώριους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους να λεηλατήσουν και να αρπάξουν όσα θέλουν, και άλλα παρόμοια μέτρα. Μαζί με αυτά, το «Μοντέλο Γκουτζαράτ» σημαίνει την ευρεία αξιοποίηση των ΜΜΕ α λα Γκέμπελς, για την παρουσίαση του ίματζ ενός ηγέτη με πυγμή και ενός ισχυρού κόμματος που είναι ικανό να επιλύει όλα τα λαϊκά προβλήματα. Το Μοντέλο Γκουτζαράτ του Μόντι της φασιστικής εξουσίας, τώρα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και διευρύνει τις επεκτατικές του απειλές σε όλη τη νοτιοασιατική υποήπειρο. Η εκλογική διακήρυξη του BJP δεν παραλείπει να παρουσιάσει την αντιμουσουλμανική, αντικασμιριανή και ινδουιστική σωβινιστική ατζέντα του. Υπόσχεται την ακύρωση του άρθρου 370 (σ.parapoda: περί παροχής εκτεταμένης αυτονομίας στο Κασμίρ), την επιβολή Ενιαίου Αστικού Κώδικα και την ανέγερση ενός ινδουιστικού ναού, μεταξύ άλλων. Αυτό συνιστά απειλή για το λαό της Ινδίας και μια θανάσιμη απειλή για τον ένοπλο αγροτικό επαναστατικό πόλεμο, τις θρησκευτικές μειονότητες, τις καταπιεσμένες εθνότητες, τους νταλίτ και τις άλλες καταπιεσμένες εθνότητες.

Η άνοδος του φασισμού για το ξεπέρασμα της κρίσης και την αντιμετώπιση της ανάπτυξης των επαναστατικών, εθνικοαπελευθερωτικών και δημοκρατικών κινημάτων στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών κρίσεων που βαθαίνουν παγκοσμίως είναι ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας. Για την αποτελεσματική εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν την εγκαθίδρυση νεοφασιστικών μορφών εξουσίας. Αυτό μπορεί να ειδωθεί και στην Ινδία επίσης. Κάτι τέτοιο αποτελεί μια πρόκληση για τις επαναστατικές και δημοκρατικές δυνάμεις και για τις μάζες της χώρας μας. Να γιατί οι εκμεταλλευόμενες μάζες της Ινδίας, οι καταπιεζόμενες εθνότητες, οι πατριώτες και φιλολαϊκές προσωπικότητες και οργανώσεις, φοιτητές και νεολαία, διανοούμενοι και άλλες προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να κατανοήσουν τη σοβαρή απειλή που συνιστά η αύξηση των βραχμανιστών ινδουιστών φασιστών. Η οικοδόμηση πλατιών και ισχυρών μαζικών κινημάτων όπου θα ενώνονται όλες οι επαναστατικές και δημοκρατικές οργανώσεις, δυνάμεις και προσωπικότητες και οι πλατιές μάζες ενάντια σε όλες τις άρχουσες τάξεις, ιδιαίτερα εναντίον του ινδουιστικού φασισμού, είναι ένα σημαντικό καθήκον που μας τίθεται. Ταυτόχρονα, πρέπει να διεξαχθούν αγώνες για την επίλυση των καθημερινών και βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μάζες. Κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να κατακτηθεί από το λαό χωρίς αγώνες. Μόνο ενώνοντας όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις και υπερασπίζοντας, εντείνοντας και επεκτείνοντας τον παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο και ολοκληρώνοντας τη νεοδημοκρατική επανάσταση με την ένοπλη αγροτική επανάσταση στον άξονά της μπορούν τα βασικά προβλήματα του λαού και της χώρας μας να επιλυθούν και όλα τα αντιδραστικά, φασιστικά και αντεπαναστατικά αγριόχορτα να ξεριζωθούν.

 Abhay,

Εκπρόσωπος Τύπου

Κεντρική Επιτροπή του

Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

Πηγή:http://parapoda.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s