Δεν είναι μεσαίωνας, ο νεοφιλελευθερισμός είναι


Σε πολλούς και πολλές, που ζούνε μάλλον σε χώρες μακρινές, έκαναν εντύπωση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα εκατομμύριο και βάλε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 έως και 12 μήνες, ότι πολλοί και πολλές είναι αυτοί και αυτές που αντί μισθού παίρνουν κουπόνια από σούπερ μάρκετ και πολλά – πολλά άλλα θλιβερά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα. Οι… εντυπωσιασμένοι λένε πως πρόκειται για κάποιου είδους «εργατικό μεσαίωνα», ότι τα πράγματα (από κάποια φυσική καταστροφή;) έχουν πάει πίσω σε σκοτεινές εποχές όπου οι εργάτες ζούσαν σαν δούλοι.

Με την εμπειρία αυτού του πανικού, κι αν είχαμε λεφτά, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε ότι τα πρωτοσέλιδα για τον «εργατικό μεσαίωνα» έχουν άμεση σχέση, και επικοινωνιακά υποστηρίζουν, με το πογκρόμ που θα κάνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρώντας σε πολλές χιλιάδες απολύσεις. Αυτό που θέλουν να μας πουν οι… εντυπωσιασμένοι είναι πως μπροστά στο «μεσαίωνα» που ζούνε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις στο δημόσιο δεν έχουν απολύτως κανένα βάρος. Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη από την πρώτη πράξη αυτού του πανικού, όταν η τότε ελεεινή κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου κέντρου, μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι έτσι προστατεύει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ε, αυτό δεν είναι μεσαίωνας, αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός από κάθε άποψη, διακυβέρνησης και επικοινωνιακής διαχείρισης. Ο «μεσαίωνας» για τον οποίο μιλούν οι… εντυπωσιασμένοι δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα των διαθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι μόνο, ώστε να σωθούν οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα και όχι μόνο και όσοι έχουν μετοχές και καταθέσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτή η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ξεκάνουμε τον επιτιθέμενο. Καθαρά πράγματα, ούτε «ρεαλισμοί», ούτε μαλακίες με στροφές προς το «κέντρο».

Ο alterthess ιανός  

Πηγή: http://www.alterthess.gr/content/den-einai-mesaionas-o-neofileleytherismos-einai

 

One comment on “Δεν είναι μεσαίωνας, ο νεοφιλελευθερισμός είναι

  1. Ο/Η Βούλγαρης Χρήστος λέει:

    Reblogged this on ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s