Κίνδυνος απώλειας ακινήτων από τα «κόκκινα δάνεια»


Η Τράπεζα της Ελλάδας 

“ Μια ρύθμιση – πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας για τα «κόκκινα δάνεια», η οποία θα εξειδικευτεί τον Σεπτέμβριο, είναι πιθανό να οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, στις υποχρεώσεις τους, στο να κινδυνεύσουν σοβαρά να χάσουν τα σπίτια τους ”

Μια ρύθμιση – πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας για τα «κόκκινα δάνεια», η οποία θα εξειδικευτεί τον Σεπτέμβριο, είναι πιθανό να οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, στις υποχρεώσεις τους, στο να κινδυνεύσουν σοβαρά να χάσουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, οι δανειολήπτες έχουν την πίεση της αφαίρεσης της κυριότητας του ακινήτου τους και είναι αναγκασμένοι να μπουν σε κάποια ρύθμιση, προκειμένου να μετατραπεί το δάνειό τους από «κόκκινο» σε εξυπηρετούμενο. Τα «κόκκινα δάνεια» έχουν φτάσει ήδη στο ποσό των 84 δισεκατομμυρίων ευρώ και όπως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό οι τράπεζες προσπαθούν να αντλήσουν όσο μπορούν περισσότερα χρήματα από τα «κόκκινα δάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, επομένως και οι δανειολήπτες, είναι πιεσμένοι από τη συνεχή υπερφορολόγησή τους, την οποία επιβάλει η κυβερνητική πολιτική και είναι ήδη πολύ δύσκολο να βρουν χρήματα για να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε μια τέτοια εξέλιξη και αν θα μπορέσει να βρει λύση στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» των πολιτών. Αυτό που πρέπει να υπενθυμιστεί είναι ότι οι τράπεζες όταν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα, τα οποία επιβάρυναν τις πλάτες των φορολογουμένων. 

Πηγή: http://www.periodista.gr/greece/item/11934.htm

 

2 comments on “Κίνδυνος απώλειας ακινήτων από τα «κόκκινα δάνεια»

 1. Ο/Η ΒΡΑΧΟΣ λέει:

  Δεν χρειαζόμαστε πια σπίτια…
  Με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας χρειαζόμαστε βαρκούλες.
  Οι φτωχοί.Από τα Τζάμπο.
  Οι πλούσιοι βαρκούλες πάνω από δεκαπέντε μέτρα και οι πολύ πλούσιοι, γιωτ.
  Θα ελλιμενίζονται στις μαρίνες που εκχωρήσαμε στους τουρκομογγόλους, ως επένδυση και θα πληρώνουν φόρους στις νήσους Σαμόα, αφού είναι μία πολύ καλή σημαία για να υψώσουν στις πρύμνες.
  Ναι;
  Ναι….
  Τι κακό πράγμα κι αυτό ρε πστ μου….
  Όλα να τα περιμένουμε από την «κυβέρνηση»….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s